- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dubmaster
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
- = Zk = - #32572 üzenetére
hümm, azt nem írhatom, hogy szívesen, mert gyakorlatilag számodra negatívumokat írtam, sajnos az a helyzet, hogy az AMD a versenyképesség (értsd. ár) érdeképen feláldozza a teljesítményt. Ráadásul most, hogy az Intel drasztikusan csökkentette az E8400/8500 árait, nagyon nehéz helyzetben van az AMD. És ott van még a brutálisan olcsó E7200, ami cache-ben a 4 magos AMD procik cache-ét tudja, tuningban és árban pedig a legerősebb AMD procit is veri.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Robi86 #32568 üzenetére
VGA monitorozásra a "szőrös fánk" ( GPU caps viewer) memóriára memteszt, rendszerre Prime 95
de amint az előttem szóló kollega írta, ezt nem lehet csak vga oldalról megközelíteni. A teljes rendszer teljesítménye "beleszól".
Milyen proci, az alapon megy, vagy húzva, ha nem húzva, akkor ott kell kezdeni, milyen memók vannak a gépben...
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
- = Zk = - #32558 üzenetére
amd-BŐL GYAKORLATILAG MINDEGY, HOGY 2, VAGY 4 MAGOS ( BÁR NYILVÁN A 4 MAGOS JOBBAN MEGHAJTJA)
Az INtel ezen a területen egyértelműen jóval előbbre tart, mint az AMD.
Lényeg: Játékban nem kell 4 magos Intel (egyelőre) egy jól hangolt E8200/8400/8500 kihajtja bármelyik VGA-t
Azaz én azt gondolom, hogy az Intel platform a nyerő
-
Dubmaster
aktív tag
Hi!
Mit szóltok ehhez: Cooler Master Cool Viva Pro SE (RV-UCH-P7U2-GP) HD 3870-re?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
killer1203 #32385 üzenetére
Még 1 szavazat a 3870-re!
A tápnál pedig az a kérdés, mennyi és milyen egyéb hardverek vannak mellette?
Ha egy alap konfig, lap, vga, proci, 1 vinyó, 1 odd akkor tuti elviszi, asszem kb 230W körül vesz fel
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
butcher eu #31663 üzenetére
ide tedd be, aztán Rover kollega intézi a többit.
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv!
Ha van valakinek egy JÓ Sapphire 3870 BIOS-a átdobná nekem?
Köszönet: Dub
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #21003 üzenetére
Az igaz, de ez csak átmeneti állapot! Az a helyzet, hogy az egyik vásárlómnak sürgősen kellett egy 3870, így megkapta az enyémet, nekem pedig haonló kategóriából ilyen volt rakin, Gondoltam kipróbálom.
Vélemény. egy kicsit gyengébb a 3870-nél!
Egyébként azért kérdeztem itt is, mert én még nem találkoztam ilyen hibával!
Neked pedig elég nagy tapasztalatod van ilyen ügyekben!
Főleg, mert én nem játszom Crysist!
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv!
Mi lehet az oka, hogy a Crysis játék közben egy-egy pillanatra Shader Error hibaüzenetet dob kék képernyős háttérrel?
Plz. segítsetek!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #20279 üzenetére
Megkértem a kedves emberkét és megígérte, hogy játékkal is ki fogja próbálni ( egyébként a kisker, ahonnan a kari származik, szintén reprodukálta a hibát)
Attól tartok, hogy mivel harmadszor van náluk, csak azért sem fogják már azt mondani, hogy "ja, ez tényleg rossz"!
Köszi egyébként!
-
Dubmaster
aktív tag
plz. segítsetek! Szokásos vásárló-vevő vita!
A VGA-m 5-10 perc játék után fehér csíkocskákkal, lila, zöld körökkel rakja tele a képernyőt.
A nagyker kizárólag 3DMARK-kal hajlandó tesztelni, amivel nem tudják reprodukálni a hibát.
Én 3 különböző konfigban próbáltam ki, mindegyikben ua.a hiba jött!
Mi a f@szt mondjak a kedves szervízes emberkének?
-
Dubmaster
aktív tag
KATT777!
A radeon bios editor alkalmas a vga bios frissítésére? Ha igen, fent van az oldaladon?
Köszi a választ!
-
Dubmaster
aktív tag
A bios frissítést megtalálod a logout-ban KATT777 kollega szépen leírja a teendőket.
A két 2900XT nem rossz együtt, de brutális fogyasztással számolhatsz, elképzelhető, hogy az 500W-os táp nem bírja el.
A tesztek alapján a 3870CF-ben jobban teljesít, mind az X2 és jobban jössz ki anyagilag is a 2 3870 megvételével.
-
Dubmaster
aktív tag
KATT777!
Legyilkoltam a Vistát és visszaraktam a jó ötreg XP-t és most minden rendben. Vista legközelebb 1/2 év múlva!
Billy meg bekap..hatja
-
Dubmaster
aktív tag
Szia KATTT777!
Vista 64 bitet használok. A játékaim egy része ( NFSC, F1challenege) az indítás után egyszerűen kilépnek! Fogalmam sincs, mi a gond. Most raktam újra a Vistát a 8.1-es driver miatt!
Nincs valami ötleted?
Kösz:
Dub
-
Dubmaster
aktív tag
Szia KATT777!
Légszi segíts. Driver probléma!
Én is, mint sokan, feltettem a 8.2-őt, kisebb gondjaim voltak, ezért uninstall, 8.1-et szerettem volna visszarakni, de nem megy.A 8.1 telepítése után is a 8.2-őt látja. Most már akadnak a játékok, játék közben restart, tehát ua. mint a többieknél. Driver Cleanert is használtam, de ez sem segített!
PLZ tanács!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
msgt.fubar #18123 üzenetére
Az Everest 4.20.1294-es béta verzója felismeri a 38xx szériát
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #18047 üzenetére
Helló KATT777!
Szétkaptam a gépet, a csavarok rendesen rögzítve voltak, vszínű egy adott frekin adja (adta?) ezt a hangot.
Összeraktam, Rivával "ugráltattam" a ventit le, fel max-ra mion-re, középre, mindenhova, és semmi zaj!
Majd ma tovább "hallgatózom", tegnap már nem volt energiám, mert egy k..va figyelmetlenségem miatt 2 órát szedvedtem a géppel, mire elindult.
Nah, ma nekiültetem a fiamat játszani, és meglátom zörög -e még.
Mvel nagykerből származik és a cégem elég jó vásárlójuk, ezért, amennyiben továbbra is zörög, akkor a fejükhöz fogom vágni!!!
Futár hozta... gondolhatod, mennyire vigyáztak rá!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
RZednik #18037 üzenetére
ahogy az előttem reagáló említette, nagyo fontos a jól szellőző ház!
Nekem Sap. 3870-em van gyári hűtővel.
A házon elől egy befúvó, hátul pedig egy kifúvó venti van, 1000 Ft-os CoolerMaster 13dB 1400rpm., tehát nem egy nagy befektetés!
A VGA 871/1211-en alapban 45, játék közben, 3DMARK alatt maximum 68 fok volt.
Rásegítésként még a Riva szabályozza a ventillátorát a karinak.
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv!
Sapphire 3870, magasabb fordulaton, illetev fordulatszám váltásnál csörög-zörög a ventim!
Mi lehet a gond?
PLZ segítsetek!
-
Dubmaster
aktív tag
Bocs mindenkitől a topictól eltérő témáért!!!
De amit Munky kollega leírt, az maga a valóság!
Látom csornai vagy, így gondolom Te is tapasztalod, milyen árakat alkalmaznak kiskerekben VIDÉKEN!!! ( persze van kivétel)
pl. 8800GT (nem BFG, eVGA szint) 75K, 8600GT: 39900, 3870: 59000 X2: 127000
Ezeket most néztem le egy helyi szt bolt weboldaláról.
Sajnos a srác adatlapjából nem derült ki, hol lakik, de gyanítom beleszaladt valami hasonlóba.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
rollins #17785 üzenetére
Jah, egyébként nem is értettem, hogyan lehet a 2600XT és a 3850 között választani, - memóriától függyetlenül - hiszen két külön gategória!
Nem is beszélve a 33K-s árról! A GGDR4-es 256-os XT is max 23-24K, az 512-es pedig emlékeim szerint GDDR3-as.
Bakker 33K? a 2600XT 512-es max. 23K!!!!
Na minegy, de legalább kapott a srác infókat, így talán nem húzzák le!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
DreiNN #17772 üzenetére
Elég horror árak!!! Itt a PH-n csak jobbat találsz!
sztem ne add alább 512MB-osnál, de az is igaz, hogy a telsesítményt vedd figyelembe elsőnek. A 2600XT ilyen szempontból már nem nagyon jöhet szóba. Akkor inkább egy 2900Pro ( bár az meg sokat eszik)
Összegezve, egy jó 3850-nel hosszabb távon (értsd 1-2 év) jobban jársz!
A 256-os és az 512-es között pedig nincs sok különbség árát tekintve!
egy példa a PH-ról:
Gigabyte PCIe RX385512H 3850 512MB: 43900 3év
46-hoz egyébként már nem kell sok egy 3870- GDDR4-eshez!!!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
debut12 #17766 üzenetére
Szia!
Egy haveromnak Q6600 mellett 500W-os Chiefteccel megy.
Mindenképpen minőségi táp kell, minimum FSP, cagy Chieftec. Mivel nem tudom, mi van még a gépedben, ezért azt sem tudom megmondani, hogy 500, 550W-os legyen.
Lényeges az is, hogy az X2-nek két tápcsatija van, egy 6-os és egy 8-as!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #17555 üzenetére
A procid kap 1998-at?
Mert az reális. Ennyivel gyengébb az AMD az Intelnél ( volt 5200+ procim)
-
-
Dubmaster
aktív tag
Egy 3870 3DMARK06
Sajnos a procim lehúzza a VGA-t[link]
-
-
Dubmaster
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
ATI 3870 és 3850 VGA-k lerakó helye itt nálam!
Adok érte zsíroskenyeret lilahagymával és kőbányai világost, de csak 2 dl-ert, mert berúgtok..., megy amúgy is egér íze van. És lassú, meg sza r a drivere, meg minek vettem meg és miért nem vettem NV-t, és egyébként is kapja be az ATI
Komolyan, mint az oviban, olyan siruzás megy itt...
sztem, ha valaki vesz egy 50K-s cuccot, akkor azt jól végiggondolta előtte! Vagy mégsem?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
rumkola #17287 üzenetére
Nem értelek Benneteket, az nVidia g92-es, ál directX 10 karijaival a mostani játékok túlnyomó része gyakorlatilag sza..r. Sebeségben picivel jobb, mint az ATI, képminőségben viszont meg sem közelíti!!!
Nem véletlenül presszionálja az nVidia a játék gyártókat, hogy maradjanak meg a dx9-nél!!!
Ez tény, itt aPH-n is olvashattok.
Az ATI azonos tudású karijai jóval olcsóbbak.
nekem több nVidiám volt eddig, mit ATI, de nem cserélném el a 3870-em pl egy 8800GT-re, holott az kb 5-8K-val drágább és jóval nagyobb hírverést kapott!
De ugye ez a vélemény is szubjektív!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Tibord #17273 üzenetére
Bár nekemnincs, de haveromnak van.
Crysis-t fullon viszi, gondolom ref. hűtős, így mint szinte minden ref. viszonylag hangos, de játék közben vszínű nem hallod.
A Riva Tuner 2.06-tal jól paraméterezhető a ventifordulat. PH-n találsz beállítási útmutatót!
Ezt nem megy rendsen a 2gpu, pontosan nem értem!
Arra gondolsz, hogy terheletlen állapotban leesik a GPU órajel? Mert annak így is kell lenni!!!
pl a 3870 GPU-ja 297MHz-en megy, ha nincs olyan grafikus alkalmazás, ami terhelné!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Armando_19 #17169 üzenetére
pl.
ASUS P5K széria ( de nyilván maximus lenne a jobb
)
vagy Gigából X38 DS4
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Armando_19 #17167 üzenetére
Ránézésre elég necces a táp ügyed!
Kalkuláld ki a cuccaid teljesítmény felvételét és vesd össze a tápod 12V-os max. leadásával, de szerintem határeset és a procid is jól húzva van!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
hossszú #17035 üzenetére
Saját tapasztalat.
Ha a lapod MSI, akkor még oké rá a MSI VGA.
Aztán jön a káosz. Rossz hőmérséklet adatok, bios frissítések kékhalálhoz..., nem tudom, sorolhatnám még... vagy csak pechem volt?
Tudom, hogy ezek ááltalánosságok, de sosem volt olyan, hogy minden rendben legyen. Nem beszélve arról, hogy csak CPU FSB emeléssel is lehalt...
Lényeg, én nem bízom benne, csak akkor, ha MSI-re épül a konfig
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
floxet #17024 üzenetére
Leszögezem előre, nem vagyok megveszekedett ATI-s, volt már mindenféle karim mindkét oldalról.
Az érdekes az általad leírtakban az, hogy az én X2-es tulaj haverjaim abszolut elégedettek. Illetve azok is, akik CF-ben használnak 3870-et.
Persze nem tudjuk, mit hoz ki magából az 9-es nVidia széria és közel is van a megjelenése. Én a helyedben megvárnám ezt a pár hetet két okból is. ( közben zárójelben megjegyzem, hogy a jelenlegi SAP 3870-em az eddigi legjobb, tökéletesen elégedett vagyok vele)1, Le fogja verni a jelenlegi árakat még rövid távon is legalább 10-15%-kal.
2, A 9xxx tapasztalatok alapján vszínű könnyebben fogsz dönteni.Persze az is lehet, hogy akkor meg azon fogsz gondolkodni, hogy 9xxx valamelyike kellene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest