- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
SlaveDealer
tag
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #22839 üzenetére
Igen, de mintha Oliba nem tudott volna erről a hsz-a alapján. Nem kell berágni, ha valakinek ez még új.
Esetleg újoncoknak félretájékoztató a részéről, hogy "Egy 2,8-3ghz C2D kéne, hogy markban rendesen kihajtson egy 3850-es karit, nemhogy kettőt", ezért bátorkodtam megjegyzést fűzni hozzá.
Oliba: nem említetted a kijelző méretét, CRT-vel meg 17"-osból is kijön 1600x1200. De akkor monitorba kell beruházni, nem +1 kariba v. X2-be, ami persze megint egyéni döntés kérdése.
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #22571 üzenetére
Hát, jó nagyok ma már a demo-k.
Akivel eddig beszéltem, mindnek bukta volt a CF, ahogy nekem is. És az nem vigasztal, hogy az SLI szintúgy.Csak neked elég korszerű a cuccod ahhoz, hogy rendesen működjön, ha egyáltalán képes rá, szóval mérvadónak tartanám az eredményeidet.
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #22560 üzenetére
És mibe rakják ezt be, kenuba? Csak a PCI-E csati hosszát nézve...
Amúgy amelyik játék (azaz a játékok 95%-a) nem kezel több GPU-t, abban ez sem fog nagyobb teljesítményt nyújtani egy szimpla 1 GPU-s 3870-nél. Az összes több GPU-s kari (vagy több kártyás konfig) nagy marketing, a pár működőképes játékkal letesztelik, aztán, ha meg megveszed, szívsz, mint állat.
Tudtál már tesztelni valamit?edeleny: Nálam nem random, ATT nélkül stabil 41 °C 2D-ben, és játék után is visszaáll, míg ATT-ban módváltás nélkül is szépen felmegy 53°C-ra. Szóval 3870-eseknek még várni kell a megfelelő ATT-verzióra, amely képes kezelni a fesz-váltást is. Én azért visszateszem most az előzőt, mert abban mintha jó lett volna, de már nem vagyok biztos benne.
Valóban nem árt a kari hátuljának sem a hűtés. CF-ben a felső kari ráadásul 5-6°C-kal melegebb, pedig +1 slotnyi helyem is van a légszívásra. Mindenesetre ennyit az egymásra zsúfolt 3870 spider platform működőképességéről. Ott még hely sincs, hány fokra tüzesedhetnek fel a VGA-k?Marketingnek persze ez is jó, mint a CF tesztek.
TX2-től tényleg nem kap semmit, mert a műanyag idom miatt hátrafelé fúj (és a lapra), ha viszont ezt leveszed, megszűnik a szűk légcsatorna, és így romlik a CPU hűtésének hatásfoka. Szóval ezért is mondom, hogy nem árt egy 3870-be beruházni, nagyon is jó az a hűtő, ami rajta van, főleg a kifúvás miatt.
Hűtéssel én minden házban órákig játszottam, szóval az nem egy olyan 1-szerű meló, hogy berakok 20db ventit, és király hűtésem lesz. Elég oda kevés, okosan elhelyezve. Jelenleg 2 8cm-esem van, +a TX2 ventije, de az most sem megy, proci meg 30°C körül. Ha biosban magasabbra állítom az alap fordulatot, akkor nem áll le, viszont 25°C alatt tartja a procit. Persze normál üzemmódban, nem teljes terhelés alatt, úgy elmegy 50°C-ig is.
Volt nálam egy srác gépe, a haver keresztbe rakta a Zalman ventijét (mert úgy látta valami tesztben), elfordítottam, hogy hátrafelé tolja a levegőt, 15°C-kal lett hűvösebb a procija.
Adataid kitöltéséhez az "adataim" linkre kell kattintanod fent balra. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #21707 üzenetére
Nem azt írtam, hogy csökkent, hanem azt, hogy csak minimálisan nőtt (lásd: tesztjeim), mert a 2 .VGA csak alap órajelen dolgozott. És nem Demo ment, kaptam kölcsönbe egyet a tesztek erejéig.
Ha nem jó a lapom, 3D06-ban miért műxik tökéletesen a CF?
Leginkább még mindig Oblivionban kellene a sok grafikai extra miatt, de megnéztem, és simán az alapjátékban sem működik. Mármint a hatása, mert a 2 VGA bőszen dolgozik. -
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #21317 üzenetére
Szerencsés konfigod van, de Vistán már amúgy is modoltak rajta sumákban, ti (biztos nálad kimaradt) írtam, hogy újra letöltve a 8.3-at, ugyanarra a szűz Vista partícióra feltéve, már nem totál szar eredményeket produkál, legalábbis 3DMark06-ban.
Viszont nézhetnél egy UT3 benchmarkot, mert nálam 95%-os volt a teljesítmény vesztés.
8.2-vel 80FPS körül tudott 1680x1050-ben, játékból minden graf maxon, bencmarkból details 5 úgy, hogy a 2. VGA nem váltott 3D módba, ugyanez a 8.3-mal (szintén nem váltja fel a 2. VGA-t) DX9-ben 6, DX10-ben 4FPS.Szeretném tudni, hogy ez lap/chipset specifikus, vagy driver-hiba (persze ha a lap a hunyó, akkor is szar a driver).
-
Kelvin
őstag
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #20737 üzenetére
Nincs AA, és AF-ről sem tudni. (Tehát nem FULL.
)
Pempellini: Nem tudom, mennyire lassítja be az UHQ mod, a Natural pack állítólag semennyire. Nálad fel volt téve az AA, Rucinho-nál meg nem, ráadásul DX10 vs DX9.
De sztem nem rossz a 15FPS 1680x1050-ben, ha az UHQ tényleg übereli a VH beállításokat. Vista alatt majd többet tudunk.
Amúgy milyen vas ketyeg alatta? Mert adatlapod kissé hiányos. -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
rucinho #19789 üzenetére
Mi a bajod a 8.3-al?
Mert 3DMarkban rosszabb mint a 8.2,még nem azt jelenti hogy játékoknál is az.
Aki Crysist tesztelt vele neki a Min FPS jobb lett a 8.3-as driverrel ez valahogy jóval fontosabb.
Inkább a gamek legyenek tőle jobbak mint a semmitérő 3DMark.
Mert nem azzal fogsz talán játszani. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #19138 üzenetére
És a full precision???
Nekem az is volt, és az SM2/HDR score-om:3,2GHz 776/1126: 4195/4095
3,2GHz 860/1200: 4536/4499Ugye, hogy nincs az az irdatlan különbség?
Kieg.:
3,3GHz 776/1126: 4184/4107, szóval nekem itt a vége, mert hibahatáron belül ua., mint 100MHz CPU-val lejjebb. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #19104 üzenetére
Pedig de. Más gondod van neked, nekem OK a bios. CF-rel tuningot még csak ma fogok nézni. 1 CF híd tökéletesen elég. Azt nem tudom, miből gondoltad, hogy a bios lecserélésével gyorsabbak lesznek a VGA-id, a hűtésük lesz jobb, ill. a 067-essel szemben nem kapcsol le 820MHz körül.
Ahogy Speed(R) is mondta, nézd meg fent a default 3D06 tesztemet, szar se a procimmal. 25/40% volt a 3D pontnövekedés, HQ-n viszont majdnem 100%. Ahogy helkis tesztjeiből láthatod, 1 db 3870-nek defaulton valahol 3,6 és 4 GHz között van a kihajtása, tehát elképzelheted, CF-nek hol az égben. Játékban meg felmaxolunk mindent (gondolom, te is), szóval ott jóval kisebb processzorteljesítmény elég akár a CF kihasználásához is. De kíváncsian várom én is a HQ tesztedet. -
Speed®
titán
válasz
rucinho #19104 üzenetére
"szerintem nem hajta ki a 2 kártyát egy 6000+,még egyet sem nemhogy kettőt!"
Procilimitált helyzetben ez igaz, de a valós felhasználásban az ilyen igen ritka.
Mindenesetre ha már ezt firtattad, igazán megoszthatnád az eredményeidet..
Érdekes lenne látni, hogy mit tol a C2D 3.6GHzen, főleg SM2/3 részen.
Ha módodban áll, futtass úgy is tesztet ahogy katt777 tette, 1680ban fullon.
Rá fogsz jönni, hogy a VGAlimit esete áll fenn és nem a procin múlik már -
katt777
félisten
válasz
rucinho #18361 üzenetére
Van erre egy megoldás, amely az első 286AT PC-k ideje óta ismert:
A bios flash-elő progit, és a .rom fájlt a C:\ meghajtó gyökerébe, v. egy mappába másolod, pl. BIOS. (Ez lesz a C:\BIOS)
Bebootolsz floppyról (előtte MS-DOS boot lemez készítése Intéző->A:\->jobb click menüből)
Aztán C:\ meghajtóról, vagy pl. a C:\BIOS könyvtárból (hehe, mert DOS-ban nincs mappa), ha ide másoltad, elindítod a flash-elő progit.
Ha előtte nem olvastad el a dokumentációt (ami általában szokott segíteni az ismeretek bővítésében), akkor /? opcióval futtasd. Nálam ez:
AFUDOS408.EXE /?
Ez kiírja az opciókat, pl. nálam a /s kapcsolóval menthetem el a régi biost.
Flash-eléshez ált. nem kell külön paraméter, nálam:AFUDOS408.EXE A7280AMS.180
De a saját bios-flash-elő progid rajta van az alaplaphoz mellékelt CD-n, és vsz. megtalálod mellette a használati leírást is. Neten szintén.
Remélem, ha szájbarágós is volt, azért segítettem.
Persze csinálhatsz boot-olható Pendrive-ot, v. CD-t, de inkább nem zavarlak össze.
A fenti a leg1szerűbb.
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #18343 üzenetére
PCI-E2.0-val nem a PCI-E2.0 sloton kapja az áramot???
Arról írtak, hogy nem kellenek már a tápkábelek. Én keverek valamit, vagy itt valami disznóság van? (lap-bios?)
3D06: eddig OK, csak 2 100MHz-es single eredményt kellett volna összehasonlítani. Az viszont látszik, hogy default tesztértékeken közel sincs határ 3,3GHz-en. Nagy felbontáson és minőségi beállításokkal már inkább, szóval aki minőségre ad, annak még mindig elég egy gyengébb proci.
-
katt777
félisten
válasz
rucinho #18336 üzenetére
+303 és +245 3D pont 120MHz-től?
Vazze!
Szegény putto!!!
Szegény, harmatos kis 6000+-om!Majd jövő héten meglátjuk, mire képes 2 karival...
Na, ennyit a CF kihajtásáról. Ilyen arányú növekedés láttán tényleg elgyorsul ez még 4GHz fölött is, szóval hosszú távra nagyon nem rossz befektetés! Azért ne öld meg a procidat, annyira úgysem tudod húzni, hogy elérd a CPU limitet!
Esetleg 1 kártyával megnézhetnéd 3,6 és 3,7GHz-es CPU között a 3D pontszámok közti különbséget (CF kikapcs, nem kell szerelni, ha jól tudom). Illetve lejjebb, ha csak pár pont, tudjuk már, hogy 1 VGA-nál hol a határ. No meg én személy szerint megköszönném, ha egy 2 soros kis táblázatocskában közölnéd az eredményeket, VGA alap órajeleken (légyszí, mindent így).Más:
Elnézést mindenkitől, aki már vette a fáradságot, és megnézte a game-tesztjeim eredményét!
A mai 3D06 teszt előtt jutott eszembe, hogy nem kapcsoltam ki a CnQ-t, szóval az eddigieket csinálhatom újra.
Mindenesetre a Hellgate London most már felbontástól és grafikai beállításoktól függetlenül fixen 59 FPS-szel fut, ezen túl vagyok. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #18324 üzenetére
Azért teszteld le majd több progival is, bár az a 3% is több a semminél. Nyilván 3D pontokból jön össze, ha ugyanaz a hardveres beállításod.
Ha kicsit meghajtod azt a procit, nézhetnél CPU-limitet (változnak-e, és mennyivel az SM2/HDR eredmények), ha nem éred el, akkor nagy felbontásban, a fenti teszteredményeimnél említett beállításokkal. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #18308 üzenetére
Basszus, én vagyok a hülye!!!
Azt hittem (nem lapoztam vissza, mert szorít az idő), hogy már megint 3870-et (+1-et) akar valaki ennyiért. Árgépen találtam 2 hete több helyen is, hogy most van-e, nem tudom (el vagyok foglalva a kari game-tesztelésével, macerás egy meló sok játékkal több felbontáson, 4-féle beállítással).
Lényegesebb gyorsulást 3D-ben VGA-tól, vagy gyengébb proci esetén egy erősebbtől várhatsz. Azért a 16+4X helyett kellett lenni valami plusznak 2x16X-on.
Tápcsatikat lehúzhatod. Nem tudom, okoz-e gondot, hogy feszt visznek el a táptól, vagy nincs jelentősége, de nem kellenek. Teszteld le azért úgy is. -
katt777
félisten
válasz
rucinho #18029 üzenetére
GPU-d ennyit bírna? Meg kell nézned 071-es bios-szal, az biztosan OK (bár szerintem a 073-as és a 077-es is), ledobál-e azokkal is. Nálam akkor bizonytalankodik némelyik játékban, ha feltolom maxra (885), 860/1200-on simán visz mindent, +2°C melegedéssel. Esetleg a memóriákat vitted 1200 fölé, azt nem igazán szeretik.
RivaTuner szabályozást is próbáltad, vagy csak a fix ventit? Ha az egyik karin állítasz, akkor úgy állítja a másik hűtését is? Amúgy az 1-3., és a 2-4. tartozik egybe, ezt is figyelembe vetted? ("default monitor" a 2. csati mindegyik kártyán)
-
diablo1984
veterán
válasz
rucinho #14302 üzenetére
nem, csak túlmelegszik, és a vga tehermentesiti magát ekkor! nem szabad úgy használni, hogy magának álitsa a fordulatot, mert annyit késik, hogy elmelegszik addig a vga! ha terhelni akarod, akkor rivatunerrel, vagy atitoolal először lődd be a fordulatot, majd gyilkold! nálam is tartalékra kapcsol mire rájön, hogy forgatni kéne a ventit! gondolom ez megoldódik a későbbi drivertekkel, de én inkább s1-es hűtővel oldom meg ezt!
-
rucinho
tag
válasz
rucinho #14301 üzenetére
és ugyanaz a problémám mint a 14249-es hsz.....
"3870 em van es 10-15 perc utan a kep eltunik(jatekban) de a gep nem kapcsol ki es a hang is megmarad,a kep csak akkor jon vissza ha ujrainditom a gepet."
....csak nálam minden játéknál ezt csinálja!!!!
kifogtam volna egy fos 3870-est?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Energiaital topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Unigine Superposition Benchmark
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest