- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz
proci985 #45780 üzenetére
a 3870-é nekem is, ahogy írtam, de azon volt is hdmi csatlakozó is a dvik mellett és mindegyiken ment hang is. De a 3850-en nincs hdmi egyáltalán, és igen a saját átalakítója van használva.
Most még csak meg se jelenik az eszközkezelőben az hogy AMD HDMI audio vagy mi ami volt.
-
gari24
tag
válasz
proci985 #45678 üzenetére
Ha letiltom az egyik GPUt akkor meg megbolondul a gép és a hőmérséklet is kúszik fel rendesen.
Most átraktam a másik gépből a sima 3870est itt már az a baja h nem megfelelőek a driverek . De nem vágja be a kékhalált a játékok indításánál , csak hibaüzenet h nem jó a driver és kész -
gabo9201
senior tag
válasz
proci985 #45604 üzenetére
Jaja az enyém sem szabályoz, de nekem így sem túl hangos. Mondjuk a mostani gépemnek elég nagy az alapzaja.
(#45609) Dark KillerX
Igen a GTS250 gyorsabb és valamivel többet is ér, viszont az nem tartozik az nVidia legmegbízhatóbb szériái közé (persze ha személyesen meg tudod nézni, hogy megfelelően működik, akkor jobban jársz vele).
-
Petyyyyy
addikt
válasz
proci985 #45548 üzenetére
Ami eddig történt: Csataliszt uninstall, mindent eltávolítottam. Restart után GPU-Z mégis 12.6-ot írt driverhez...
Na sebaj, Sapphire-től feltoltam a 12.3-at. Hiba egy szál se, driver fent van de semmi változás.
Próbáltam kikapcsolt hardveres gyorsítással is de nem segített.
-
válasz
proci985 #45468 üzenetére
Természetesen az első slotban van, ahol 16x sebeséggel kéne mennie. A lap 2x8 CF-et tud.
Tehát ahogy írtam, előtte más RV670 kártyák voltak a gépemben (néhány nap leforgása alatt, mert tesztet készítek), és ez az egyetlen ilyen hülye módon viselkedik.
Kovsol: Na jah, de mint fentebb írtam, tesztet készítek, ahhoz szereztem be. És tényleg 500 (1000) MHZ-en megy, 31.7 GB/s sávszélességgel.
Az előbb kicsavaroztam, kihúztam-visszanyomtam, aztán most csak 1xPCIe sebességgel megy.
Driver is újra lett telepítve, 12.01 Kati, ezt használtam az összes kártyához. (A 3850 CF meg fagyott minden Catalysttal, szóval kész sz*pás volt. Lehet, hogy a hiba a készülékben van?
)
-
04ahgy
nagyúr
válasz
proci985 #45453 üzenetére
Nem melegszik a VRM, mert a -140°C a GPU felől elkúszik a NYÁK-on, szóval max. langyos. Meg ventikkel igen erős légáramot is kap a VRM, gyári borda nélkül. Egy GPU-t sem nyírtam még ki extrém tuning alatt. Ami meg elfogy, az a mesterséges korlátok miatt van: vége a chipnek, nem skálázódik tovább, OCP, OVP, ilyesmi.
HGyu
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45415 üzenetére
5k ba került a h50 és van rá még 13 hónap garancia
ha nem válik be ennyiért csak tovább tudom adni majd
haver megint kölcsön adta az origin accountját és volt módom BF3-t tesztelni, 64 fős térképen mentem, három különbözőn is
1920x1080 textura high többi medium, látó távolság 70, 0xAA 4xAF, ezt lőtte be automatán, ilyen értékkel pályától függően 25-55 fps között ment, átlagban úgy 35 körül mozogva
1680x1050 medium profil kiválasztva játékban ez 4xAF -t tartalmaz szintén, itt ha magam sétálok a sivatagban akkor 75fps, csatában már lement 50-55fps re, 35 alatt nem láttam egyszer se
proci az fx6100@4Ghz 80% körül tekert egyenletesen mind a hat szál, GPU mind a kettő 99% on kihasználva, van egy olyan érzésem 2 magos gépet picit befektetne ezen a beállításon a 64 fős térkép.
azt kell mondanom meg vagyok elégedve ezzel az eredménnyel
-
04ahgy
nagyúr
válasz
proci985 #45412 üzenetére
Megkevert az újonc hozzászóló, így, hogy Xfire-ESATA2, van LGA775-ös és AM2-es lap is. Kb. olyan, mintha azt írta volna, hogy a gépe "pénégyes", vagy azt, hogy a lapja "údéhetes"...
HGyu
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45388 üzenetére
de most ha megnézed a 4870 szint is beállt középkategóriára, alig nő valamit a sebesség szériaváltáskor, 5770 6770 7750 pl kb egy kutya
toltam egy batman AA beépített tesztet 1920x1080 minden maxra rakva csak az AA van kikapcsolva
egy kártyával még korábban mérve akkor az 885/1296Mhz, itt a proci is akkor 3900Mhz en ment
min fps: 40
max fps: 84
átlag fps: 64most 825/1125 CF ben, proci 3300Mhz
min fps: 49
max fps: 132
átlag fps: 103úgy nézem azért játékok is profitálnak valamit belőle az alacsonyabb órajel ellenére is gyorsabb azért jóval, az a min FPS, meg egy helyen lezuhan kb egy képkocka erejéig nem vágom ott mi a gondja.
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45386 üzenetére
az a durva, hogy én 1920x1080 ban használom és azokkal a játékokkal amikkel én játszok még egyedül is elbírt, azt hittem majd valami ultra low kártya lesz, de nem
első CF eredmény
3870 776/1125 re állítva, a gddr3 -as is viszi ezt a mem órajelet! de annak nagyobb az alap gpu értéke, így majd felfogom rakni 825/1125 -re, csak a viszonyítás miatt mértem azonos órajelen
3DMark Vantage:
egy kártya
CF
GPU sore 4411 vs 8242 -
kovsol
titán
válasz
proci985 #45383 üzenetére
majd meglátjuk mi sül ki belőle, BF3, SC2, Battleforge, Batman AA amiben kíváncsi vagyok mekkora javulás várható. Proci most alapon van járatva, de hétfőn dobok rá egy jobb hűtést és akkor 4,5Ghz is mehet teszteléskor
tkesy: én DVI-HDMI átalakító után egy sima hdmi kábellel kötöm rá a samsung full hd tv -re és a hangot is viszi szépen a kép mellett, egyedül annyi volt a trükk nálam, hogy a HDMI1 re kellett dugni és átállítani PC -re a hdmi bemenet nevét, és onnantól vígan üzemel monitorként és hang is van rajt. De ha csökkentett módban megy akkor ott lehet valami driver hiba lesz.
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45361 üzenetére
ezt a tesztet érdemes megnézni.
Intel Core 2 Extreme QX6700 @ 3,33 GHz, 1,45 V processzor
Asus P5E3 Deluxe alaplap
2 x 1024 MB Samsung DDR3-1333 RAM
Asus Radeon HD 4870 X2 videokártya
400 GB-os Samsung SATA merevlemezEzt a gépet elvitte egy minőségi 400W os táp. Pedig nem keveset zabáló tesztgépről van szó! Viszont kíváncsi lennék az a HKC 580W milyen 12V os ágakkal rendelkezik.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
proci985 #45350 üzenetére
Lenne egy kis problémám van egy HIS 3870x2-m és egy 580W HKC táp teszteltük megy vele teljesen. Nah most ha elkezdek játszani pl: Mass Effec-tel akkor kész behal az egész rendszer VPU Recover majd puf fekete kép és a venti pörög 77 fokos hozzáteszem. Hűtésre gyanakszom az lenne a ludas? Vagy maga a kártya ilyen "silány" előtte MSI 3870-em volt (GDDR4-es sima).
Ui: Néha weblap böngészés közbe is puff elszál
.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
proci985 #45343 üzenetére
Én mindnek imádom a hangját. Olyan mekisen: I'm lovin it! Azóta bővült a kiccsalád egy ASUS 2900XT-vel, így abból is van CF képes mennyiségem és egy MSI 7970-nel. Amúgy a HD7970 Quad CF hangját is bírom 100% ventifordulattal. Az már a V43-as sorozatú MÁV villamosmozdony szellőzőhangjára emlékeztet, és azt is szeretem.
HGyu
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45345 üzenetére
Én most alapon 10% és terhelve max 40% ig engedem fel a gyári hűtést és így is 80fok alatt tartja tuning mellett több óra játék után is. Idle 40kb. Az a vicc ez is simán tekerné maxon a ventit és alapjáraton is ez is ilyen 80% ra fel tud menni
De egy kis olajzás és msi afterburnerben beállított venti értékekkel most teljesen rendben van a hangja már.
-
kovsol
titán
válasz
proci985 #45343 üzenetére
nekem az a fölötte lévő sapphire van, az se egy csendes darab, de 10% on hajtott ventivel még bírható
Azt a VTX 6870 -t viszont elfogadnám szívesen
Én szerencsére pont nem GPU zabálós játékokkal jászok mostanában. Meg Xboxon is szoktam gamelni, ahova meg ram és proci kell az megvan bőven.
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #45170 üzenetére
Jaja,azt tudom, hogy az egyiken ddr3, a másikon meg 4.
A proci 1,328V-tal megy 4ghz-t, 1,152V-tal 3,6ghz-t, 1V-tal meg 3ghz-t. Nem egy tuningbajnok, de én meglepődtem rajta, hogy ilyen jól megy. A 4ghz-s beállításon még pont le tudom hűteni. 1000 forintos rézmagos cm hűtő van rajta. De 4ghz-nél több nem is kell. Pláne, hogy nem is egy 4870-es van alatta.
Petyyyyy: És ezt melyik pályán? Hogyan tesztelted? Elindítottad a frapsot x- ideig, és egy megadott útvonalon mentél, vagy hogyan?
(Rángasd meg picit azt a procit.
)
-
Teclis1993
tag
válasz
proci985 #45124 üzenetére
Megy a VGA-ventije csak nem tudom hogy mért nem tudom állítani a fordulatszámot a catalist -ban. És hiába terhelődik a kari nem emelkedik a fordulat szám. monitorból egy
BenQ 24"-os 1920x1080-as LED van. És nem tudom hogy volt e mert nem első tulaj vagyok de állítólag nem. -
Petyyyyy
addikt
válasz
proci985 #45118 üzenetére
Ebben lehet valami...Sapphire oldalán a 11.11 drivernél megjegyzés: Note! These drivers are intended for AGP based video cards only!
És egy másik: This article provides an AMD Catalyst™ driver download for AMD Radeon HD AGP series graphics product.
Péntekig tuti agyvérzést kapok, vajon működni fog-e. -
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #45029 üzenetére
Jajaja. Közben megvan.
A bios-át akartam módosítani, hogy ne csak 750/950-ig engedje húzni a kártyát, na meg hogy a hűtő fordulatszámot 2d-ben lejjebb vegyem a hang miatt.
De valamiért, ha winflash-sel az RBE által módosított biost flashelem rá, akkor egyszerűen nem ismeri fel a kártyát a windows. A monitorom natív felbontását sem tudom beállítani. GPU-z beismeri, de valami hülye órajeleket ír ki neki (360/332 ???? -hülyeség ) -
Yugo
tag
-
donjohnson
addikt
válasz
proci985 #44964 üzenetére
na rászereltem egy ventit, a bordákra, ahogy javasoltad, de sajnos még így se oldódott meg a probléma.
viszont arra lettem figyelmes furmarkban, hogy ha be van kapcsolva az élsimítás, akkor 90-91 fok környékén elkezd kimaradozni a kép, tehát tehát teljesen leáll (0 fps), majd egy idő után folytatja. élsimítás nélkül viszont lassabban melegszik és ha el is éri a 90 fokot, akkor nem szakadozik be. ez mitől lehet? élsimítás nélkül bírja a magas hőmérsékletet, élsimítással viszont nem? -
Seangaijin
senior tag
válasz
proci985 #44980 üzenetére
A gyári átalakítóval használom,és hiába dugom be akármelyikbe nem látja valamiért...Annyi hogy a kábel az hdmi-DVI lehet itt lenne a baj hogy először kéne egy sima hdmi-hdmi ami belemegy a hangszóróba és onnan egy hdmi-dvi ami viszi a képet a monitorhoz?Vagy talán az 1.3 as kábel nem jó a nem tom hanyas vga-val?
-
Defender 24
csendes tag
válasz
proci985 #44964 üzenetére
Hali mindenkinek.
proci985-a házam,egy Gaba-Colorsit,pontosan ő az.
Elől 8 CM-es,oldalt 8 cm-es,hátul egy 12 cm-es cooler ami tépi a levegőt,elől be,oldalt be,hátul ki.Az MSI afterburnerrel spanolom a vga coolerét,ami alapból 40%-ról indul,és úgy állítottam,hogy ha 100%-on is megy a kártya,70 fok fölé sose menjen,ez be is vált.
FurMark 1.9.1 alatt alap beállításokkal max 73 fokos volt a kártya.Üdv: Defi
u.i. a nap a közelébe sem ér,nem süt rá
-
TRitON
aktív tag
válasz
proci985 #44922 üzenetére
2008. augusztusban vettem.
Próbáltam mindent állítani már, semmi nem jött be, így nem foglalkozom vele. Csak azért írtam, mert épp megint előfordult és eszembe jutott. Amúgy kicsit utánanéztem neten és azt írják, hogy idle-ben túl alacsony a GPU órajele (nem csak ennél a modellnél jön elő a probléma, a 4-5xxx-es széria is érintett) és mikor hírtelen kell órajelet állítania a kártyának, néha hibázik.
Amúgy én pár napja 850/1200-on használom, azóta még nem fordult elő az említett hiba. Viszont tervezek videokártyavásárlást, ha meglesz az új, ezen lecserélem a gyári hűtőt és kicsit belepiszkálok a BIOS-ába is, nem tetszik, hogy felmelegszik nem ritkán 100 °C körüli hőmérsékletre. Ha lesz rajta normális hűtő, be tudom programozni úgy a szabályozást, hogy 65-70 °C fölé ne engedje melegedni a kártyát. Úgy meg már kaphat kicsit több feszt is, meg mehet magasabb órajelen.És végre megint lehet olyan érzésem, mint mikor anno rézdrótokat pakolgattam a processzorfoglalatba, hogy a KT600-as lapomban menjen 200 MHz-es FSB-vel a 2500+os Barton...
És elsőre működött!
Aztán mikor már valahol 2300-2400 MHz és 1,82 V-os magfesz köryékén jártam (ez csak a processzornak kb. 100 W!!), a 300 W-os Codegen tápom feladta a kűzdelmet.
-
zseko
veterán
válasz
proci985 #44812 üzenetére
Kissé későn reagálva, de köszi a választ. Közben kellett másra a pénz :S, aztán most láttam hogy kijött a HD6850-es kártya, és úgy döntöttem, inkább kerüljön a duplájába, de legyen végre egy eléggé erős kártyám. Úgysem szándékozom cserélni hardvert a következő ~4 évben.
-
RpPRO
őstag
válasz
proci985 #44819 üzenetére
Az a gaz, h pl 2033 megy stabilan (pedig az meg a mienknel 3x erosbb VGA-t is megfektet), mig egy osregi Quake4 (meg sosem toltam vegig a single-t, most csinalom) vagy idonkent ET eseten is megfagyok.. A masik tapkabel bedugasa utan is volt egy fagyim. Az 1950GT-ml es az 1950prommal is gyakran fagytam.
Amugy AGP-s a kartya, lehet, h ezert nem all alapra a freki?
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44626 üzenetére
A Min FPS azért le tud esni 40-50-re.
Eddig 700/1000-ig próbáltam a 4830-ast, de igazán stabilitást sem néztem. Csak egy Unigine bencs erejéig ment ezen az órajelen. De eddig gond nélkül felhúzta az ATT (igaz MHz-enként ment feljebb, majdnem beleőszültem...)
.
Alapórajeles HD3850-nél kb 1,5X erősebb kártya 700/1000-es órajelen (Heaven bencs alapján). Theát kb sikerült reprodukálni egy HD4850-es teljesítményét, ami már elegendő szerintem. [link]
Majd ha kicsit hűvösebb lesz megnézem hol a vége. Most dögmeleg van a gép is forrong...sajnos nem érdemes levennem az oldallapot sem, mert akkor megszűnik a huzat..
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44618 üzenetére
Ehh valamit nem értek...korábbi a kártyával 30-40FPS-t ment Medium textúramélységben, static lightning beállítások mellett és kint a mezőn, ahol sok volt a gaz már kellemetlen módon belassult.
A HD4830-al nem megy 100FPS alá Max részletesség és Dinamic lightning mellett sem...
Ilyen lehetséges?
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44609 üzenetére
Lemértem újra. Unigine Heaven bencs:
1680x1050 (default futtatás, default GPU órejelek), Win7
DX9
3850: 18.8 FPS
4830: 25.6 FPSElőny: 36.1%
DX10
3850: 18.4 FPS
4830: 23.2 FPSElőny: 26%
Anno a 3850-en tudtam még kb 18%-ot húzni normális hűtéssel, bár így most irreálisnak tűnik, hogy 8%-ra megközelítse a HD4830-as teljesítményét.
Szóval igazán nagy javulás csak tuningtól várható ezek szerint.
Jó kis kártya ez a 3850-es...
Elképzelhető, hogy van egy kis CPU limit, csak 3.1GHz-en ment az E5200.
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44614 üzenetére
Nem akarnám terhelni már, lassan 5 éve szolgálja a konfigokat, de lehet igazad van. Van még egy oka, amiért nem a CF rendszerben gondolkodtam és az a hűtés...allergiás vagyok a gyári hűtésekre...
A normális gyári hűtésekért pedig extra pénzeket kérnek (ld. HIS IceQ).
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44609 üzenetére
A két alapórejeles kártya között kb. 50% a különbség (Unigine heaven bencs, DX10, 1680x1050), de remélem hogy 20% tuning ebben a 4830-ban is van, még nem próbáltam.
A húzott 3850-hez képest csak kb. 30% előnye van az alapórajeles 4830-nak. Meglepően jól muzsikált a régi kártya!!
Úgy kalkulálok, hogy kb 1.5x ös teljesítmény növekedést csak ér majd a váltás. 20K-volt a 4830....
5750-re akartam volna cserélni, de csak nem ment le az ára...a 4830, meg alkalmi áron volt.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
proci985 #44330 üzenetére
proci985: Köszönöm a választ, a szellőzés igen jó! AC7 pro 32°C CPU és HD3870 AC S1 31°C egy 8-as ventivel! Akkor ne próbáljam CrossfireX-be? Proci gyenge? Pedig AC7 pro-val 4,255 Ghz-ig húztam.
- = Zk = -: Ki?
No-kia: HD 3870 AC S1 31°C egy 8-as ventivel! Terhet állapotban megy kb. 40-ig. Szóval a 95 fok egy kicsit sok.
-
bolcsodal
addikt
válasz
proci985 #44305 üzenetére
A legelső piros nyákos kártyáknál eléggé alulméretezték a VRM hűtést szerintem. Ugyanezt a hibát a 4850-nél is elkövette az AMD, sültek is meg kártyák emiatt...
(#44306) RpPRO: Nekem anno a 3,25GHz-re húzott P4 Northwood a 2600XT-AGP-t sem tudta kihajtani...Durva CPU limit volt, én is hibrid lappal szépítettem, de nem érdemes így fejleszteni.sokat buktam rajta...
-
kriszbon
őstag
válasz
proci985 #44265 üzenetére
Tudom hogy neked is az van, de azért így még brutálisabbnak hat.
Mondjuk ezekre a kártyákra nem is igen kellene ilyen hűtés, mert a gyári is elég jól teljesít.
Így még halknak sem nevezhető, de ha lúd akkor legyen kövér és rá kell pakolni a procira egy (ilyen) hűtőt, az NB hídra meg egy olyant mint amit azt hiszem ebben a topikban linkeltem, mint lehetséges Vga hűtést. Csak hogy teljes legyen az összkép.
Na (erre) gondoltam. -
kriszbon
őstag
válasz
proci985 #44263 üzenetére
Nah a multkor nem találtam meg a képet, amit valamikor lementettem itt a Ph-n egy tetszetős brutális hűtés módrol. Most pótolom [link] [link] nagyon frappáns megoldás, hogy még a gyári is hasznosítva lett, és valami brutális ez is. Már nem emlékszem pontosan hogy ki linkelte be, de azt hiszem 4830 vagy 50-es a kártya, és nekem nagyon bejőtt akkor ahogy kinéz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest