- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41400 üzenetére
ott is megkérdezi szerintem, mint minden RivaTuner telepítés elején, akarja-e a Hardver szoftveres gyorsítását..., tehát valahol amikor a GP1-re váltasz, ott is rá kellene nyomni valami "enable PIPA low level hardware overlocking ", vagy "low level settings" fülre ... ott is kell pipának lennie !
szerintem, de a HD3870X2 vagy HD4870X2 topicban nem mondta el senki hogyan kell haszálni ?
-
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41384 üzenetére
az érdekes
elvileg van olyan opció (bár nekem max. CF-ben volt, hogy mindkét magot használd egyszerre -valami ilyesmi volt, és akkor mindkét VGAn lévő magot egyszerre és ugyanúgy húzta.....az ATi Control Centerben be van kapcsolva a CF ?
annak be kell lennie kapcsolva (szép magyar mondatot kreáltam
), mert különben csak egyik magot használja a VGAdon ....
üdv: András
-
J.J. András
őstag
válasz
Hurkaleves #41381 üzenetére
RivaTuner v2.24
-
J.J. András
őstag
a ComputerBase által csinált ATi BiosEditor-t, aztán ott a TechPower-es..., a németek finomabb ventillátor-szabályzást tesznek lehetővé a bios-szerkesztőjükben....
én így lőttem be az ASUS, majd Sapphire VGA-imat (HD3850) egész halkra, igaz játékok alatt 85-86°C-ra is felugrik néha, de nem porszívó-hangosde ahogy mások is javalták, olvasd el KATT77 blog-ját hozzá...., nagyon kimerítő
csőváz
-
J.J. András
őstag
válasz
izriot #41247 üzenetére
nem aza léyneg , hogy 450W legyen a tápra ráírva, hanem nézd meg a 12V-os ágon hány A ampert tud leadni..., az legyen minimum (vagy egyben, vagy ágakra bontva) 25A ÷ 28A és akkor nem kell félned, későbbi gépekbe is jó lesz....
most télen vettem (szerintem első szállítmányok egyikéből egy Corsair 400W-os tápot, amit már a HOC is letesztelt), nagyon baba.... tud 32A-t két ágra bontva, ez még egy Quadot és Crossfire-t is el fog vinni... igaz csak 80+ a hatékonysági mutatója, de a régebbo Chieftec, meg Codegen, meg DTK tápokhoz képest felüdülés..., jelenleg egy EG31-es chipsetes deszka van alatta, és 3,2 GHz-en megy alapfeszen rajta egy Core Duo)szóval olcsó is volt, cakk-und-pakk 50ezer-ből megálltam vele, igaz akkor nem volt még "válság"
szóval: Figyelj oda a tápod paraméterei..... Trabi kaszniba is lehet dugni Merci motort, de az ritka, és csak a motor számít....
-
J.J. András
őstag
válasz
spdrfx #41217 üzenetére
a procid fogja meg..., alá tennél egy kicsit magasabb órajelen járó CPU-t, akkor menne a játékokban is feljebb 5-8 FPS-t.... min.
Egy ennyire meghúzott HD3850-es alá jó lenne 2,8-3,0 GHz-es CPUt tenni...
pl.: veszel egy jobban húzható X2-es AMD-t, de mondjuk ne a régi Athlontszerintem
-
J.J. András
őstag
Dokar, akkor nyugodtan feltehetem a Vcore-s moddolt BIOSt a karira :?
a MEMóknak fog így több kakót adni, vagy csak a GPUnak :?? (1,264 Voltot állítottam be)másik kérdésem:
hogyan állítottad Te be a ventillátor szabályzást :?
melyik BIOSt vetted a moddolás alapjául :?
Te adtál plusz feszt. a GPUnak :?köszi előre is
-
J.J. András
őstag
HD3850 TULAJOK, akik BIOSt frissítettek a kártyájukon !
volna egy Sapphire, de full ATi BBA HD3850 256MB-os karim, aminek a BIOSból szeretnék már emelt 3D-s órajeleket adni, sőt a VCORE-t is meg akarom 1,214-ről 1,264-re emelni a stabilitás miatt !KATT777 fórumtársunk szerint, nem mennek fel VCORE módolt biosok a HD3850-es karikra..., igaz ez :??
a VGAmon a gyári 2007/10/17 -10:37 B34003-101 -es BIOS van , ami órajel záras !
mert ha emelem az eredeti BIOS órajeleit BiosEditorban, akkor utána nem tudom elmenteni "hibás értékekre" való hivatkozás miatt az editor szerint....valaki tud biztosat mondani, hogy a 2007/11/02 -10:20 B40003-102 BIOS felmegy-e erre a ref. kártyára, ha a Vcoret is állítom :??
köszi előre is !
-
J.J. András
őstag
és a RADEON BIOS EDITOR, amit elvileg a TechPowerUp fejlesztett, de én ugyanazt a beállítási lehetőségeket látom, mint a ComputerBase által kiadottban...
a RBE-ben is lehet küszöbértéket állítani, és felpörgetési lépést százalékosan...
vagy csak ez nem működik, van személyes tapasztalatod :???köszi előre is
-
J.J. András
őstag
3850-est és 3870-est is össze lehet kötni CrossFireben gond nélkül :???
-
J.J. András
őstag
nem tudna valaki e-mailben küldeni egy Sapphire HD3850 256MB-os BIOSt :?
vagy adhatna valaki extra linket esetleg tuning biosokról ehhez a karihoz...köszi
-
J.J. András
őstag
válasz
rumkola #20920 üzenetére
mert hibás és bugos szerintem a 8.3 Catalyst....
csak azért írom le: nekem pl. a Sapphire HD3850 73°C-on kellene hogy bekapcsoljon 48%-os ventillátor szintre.... ezt a 8.3-as Catalystnal egy ket program alatt nem tette meg.... (hallom mikor felpörög), le is csekkoltam a RivaTuner 2.08-as verziójával, és nem akartam hinni, végig 0%-on írt ki....mintha 2Ds alkalmazas futna....
szoval értetlenül álltam a szitu előtt, így vissza a 8.2-es.... azóta jó
amúgy nekem mikor 2D-ben kb. 48-49˘C a GPU, akkor azt írja, hogy 0% a FanDuct
ez lehet :? mert szerintem egy iszonyat minimálisat állandóan pörög, ha ráteszem az kisujjam megáll... -
J.J. András
őstag
hellósztok..
érdemes egy HD3850-esre új BIOSt flashelni ::?
ami érdekes, megnéztem most (ahogy foglalkoztat a dolog), a gyári Sapphire BIOS 1,214 Voltot ad 2D-ben is a GPUnak...., ez nem vehető le 1,114 Voltra :???????másik kérdés....: RivaTuneren kivűl van másik monitirozó program :?? nekem az ATiTool nem fut vele, kiakad......
RivaTuner meg terheli a rendszert, meg mindtha akad egy progimmal.....
általában mennyi a normál HD3850-es GPU üzemi feszültsége nálataok ::?
melyik a legajánlottabb ATi BIOS flashelő progi :?
-
J.J. András
őstag
válasz
wwenigma #3940 üzenetére
es mi van azzal, hogy ez a kiibaszott 7.11-es AVIVO pack is csak az X1800-X1900-as sorozattal hajlando együttmüködni :???
mert nekem a HD2900Pro is VIVOs, es keri ezt az AVIVO drivert, vagy mit, de allandoan KOD:10-el hibat jelez az eszközkezelö...erre tudsz megoldast :??
-
J.J. András
őstag
de Ti nem kapjatok meg elöre a Drivert :???
az ATi honlapjara felmentem, hogy keressem a hibat,amit az ASROCK lapom es HD2900Pro együtt müvel..., es nehany helyen azt irtak egyes nemet forumok, hogy talan a Catalyst 7.11 segithet....de most azt hiszem ez mar fent van az ATi honlapjan... [link]
megyek kiprobalom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest