- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#41133696 #44244 üzenetére
Feltettem a 9.11-est mert hogy ez az első nem béta Win 7 -es driver de így is ugyanaz az az eredmény BSOD COH alatt. Na és az az érdekes, hogy ha BSOD-t akarok, akkor csak ezt a gamét kell elindítanom, és tuti a "siker". Ez mindig előhozza mondjuk 10 perc játék után. COD 6-oztam ma órákig, BF 2 -ztem is, és semmi gond nem volt. Az NFS viszont 20 perc után BSOD még tegnap.
Felraktam a 10.1-es South Bridge Driver, az AHCI-t viszont nem , ez utóbbiról csak annyit tudok, hogy SATA-val kapcsolatos. Ja és visszettem a 10.2 -es Catalystet, aztán max csak Codozok, meg BF2-zök.
-
törölt tag
Helló, az AMD-nek nincs véletlenül egy diagnosztikai programja, vga kártyákhoz ? Az adatlapomon lévő új konfigon, az atikmpag.sys szokott BSOD-val elszállni. 10.2 -es Catalyst van fent.
Windows 7 Home Premium 64-bit.
Amit még megfigyeltem, hogy a BSOD-k általában a Company of Heroes, NFS Prostreet játékoknál gyakoribbak, különösen a COH-nál. A Coh steames verziójánál is, illetve a vásárolt lemezes verziójánál is. A Régi gépben, ugyanezen 256 MB-os 3850-el nem volt sosem BSOD.
RAM test lefutott, és nem jelzett hibát. 3D-nél szokott előjönni a BSOD.
Amit szintén megfigyeltem, hogy a Steames COD6-nál nem szokott gond lenni.
-
törölt tag
Helló!
Ha PCIe 1.0-s alaplapban a HD3850-esről véletlenül lemarad a táp kábel molexxhez való csatlakoztatása, leéghet a kártya, pár másodpercen belül? -
törölt tag
A g15 LCD-jén a RivaTuner kijelzi a hőfokot ami remek dolog, de az a gond, hogy azt az egy állapotot fixálja, azaz a többi adatot pl a teljesítményfigyelőt nem lapozza automatikusan csak manuálisan.
A helyzet ideiglenes megoldása: A g15 Game Panel Manager Software-ében a "Programok közötti váltás (másodperc)" kijelölendő
A probléma azonban az, hogyha a RivaTuner elindul automatikusan, akkor ezt a beállítást minden újraindításnál átváltja "Kézi - az eszköz vezérlőinek használata" menüpontra.
Valaki esetleg tud az ideiglenes, megoldás helyett - melyabban merül ki, hogy minden restart után manuálisan kell automatikus váltásra állítani - a problémára egy kényelmesebb megoldást ? Feltételezem, hogy a Rivatuner beállításai között lehet valami opció, ami ezt megoldhatja.
-
törölt tag
Az ATI Tray Tools-hoz nincs valami plugin, ami megjelenítené az adatokat a G15 LCD-jén is, mint a RivaTuner esetében?
-
törölt tag
RivaTunernél megint előjött a fan profil felejtős effekt, a speedfan install után, nem tudom van e hozzá valami köze, na meg limited account alatt:
-
törölt tag
válasz
katt777 #23482 üzenetére
Nos én azt olvastam a másik fórumon, hogy ha nincs fenn a Catalyst Control Center akkor offban van a powermanagement, azaz pl windows installáláskor a kártya 3D órajellel megy, és ugye ez melegedéssel jár, ha azonban már feltelepített Catalyst Control Center van, akkor a powermanagementet on-ba állítja (hozzáteszem én azt gondoltam, hogy a powermanagementet a kártya BIOS-a vezérli), és ha nem használunk 3D-s számításokat igénylő alkalmazásokat, akkor visszaveszi az órajeleket GPU esetében 297MHz-re, amely intézkedés a ventilátor hűtésifordulatszámára nem, vagy nem igen van hatással, csupán a hőmérséklet csökken.
Az tény, hogy amíg a Windows installálodott, az előlapi panel a GPU hőmérsékletét 60C-nak mérte Windows (re)installálás után a Catalyst Control Center futása alatt ez az érték 35-41C között váltakozott.
-
törölt tag
64 bites XP-nél limited account alatt, hogyan lehet megoldani, hogy a Ravatuner szabályozza a hőmérsékletet? Vagy ha a limited account alatt nincs játék, azaz 3D igénybevétel, akkor a Catalyst is megfelelő, a hőmérséklet szabályozásra, mivel leveszi az órajelet, de a RivaTuner elindul, és egy felugróban rinyál, tehát a kérdés:
1. Hogyan lehet megoldani, hogy limited account alatt a RivaTuner normálisan fusson, vagy ha ez nem lehetséges, akkor
2. A RivaTuner ne töltödjön be Limited Account alatt ?ATI Tray Tools-al kapcsolatban a kérdések.
Limited account alatt hasonlóan viselkedik e a RivaTunerhez? -
-
törölt tag
Nos belett állítva újra, most úgy néz ki, hogy eddig ok
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23398 üzenetére
Az ATT-vel annyi a gond, hogy Katt azt írja az oldalán, hogy a Catalyst Controll Centernek nem szabad fenn lennie, itt meg installálva van, és nem akartam a friss winről uninstallálni. Plussz a felügyeleti eszközök ,része mint pár napja írtam, nem igazán managelte a és jelenítette meg a Venti értékeit.
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23366 üzenetére
Helló!
Katt mondta, hogy hogy neked is 64 bites XP-d van. A gond a következő:
Riva Tuner 2.08-alatt a venti profilok rendre létrevannak hozva, 40%, 50%, 60%, 70%, 80%, 90%, 100%, amig újraindításra nem kerül alkalmazza is , de restart után ezzel az üzenettel fogad:
[link]
és utána lehet megint kezdeni előlről a venti profilok beállítását... -
törölt tag
A kérdés érvényes a riva tuner beállításhoz is, mert ott is külön pontba szedted a 32 bites XP-t és a 64 bites Vistat.
-
törölt tag
A Rivatuner 2.06-nál érthető, hogy ogyan kell a hőfokszabályozást beszetapolni, de a 2.08-nál valaki leírná részletesen ? Előre is köszi.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #23265 üzenetére
Ami az ATI AMD oldalán találtál az HD 2900-ashoz való
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23230 üzenetére
Oké, most azért kérdezek végig mindent, mert nem akarom megint elcseszni, szóval:
A másik fórumon :
azt mondták, hogy a Realtek, oldaláról érdemes feltenni a drivert a High Definition Audiohoz, azonban a Realtek oldalán, 3 verzió van, különböző csatorna számokkal, hány csatornás kell?A másik a gyári CD-n hol található a drivere, vagy egyszerűen csak bekell tenni a gyári driver CD-jét a kártyának, és a windows varázslója megkeresi?
Most jutott eszembe egy kérdés, a gyártó ATI-AMD kicsit valószínűtlnnek tűnik de nincs drivere a High Definition Audionak.
Amúgy a Dotnetből az offline installerről lett telepítve a Netframework 2, a 3 is megvan offline-ban, azonban azt nem tudom, hogy az MS oldalán a hozzávaló SP1 is megvan e offline formában, mert azt mindig csak a windows update-en keresztül szedi le.
Az ATI tools-al kapcsolatban: Úgyveszem észre, hogy a ventilátort nem nagyon kontrollálja, a rivatunerrel az a baj, hogy csak 20 %-onként tudja állítgatni, az ATI Tray Tools, meg engedné 1 %-onkénti lépésben is, de mint a fentebbi ábrán is látható ( pár hozzászólással fentebb), még a felügyeleti grafikonon sem jelziki rendesen az aktuális fordulatszámot sem. Nektek Sapphire HD 3850-e rendesen kijelzi? Mit csináltok esetleg plussz beállítást ?
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23173 üzenetére
Nos ahogy leírtad úgy csináltam, azonban A High Definition Audiot nem telepítette fel: Most akkor jó az ami az MS updaten van, vagy ti, hogy szoktátok ilyenkor csinálni?
-
törölt tag
Az ATT-ben hol lehet beállítani a hőfokokat ? És miért nem látja, hogy mennyin pörög a venti?
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23173 üzenetére
úgy érted, hogy a netframeworkot ne?
-
törölt tag
Nos pár érdekesség, mely kissé bosszantó is.
Szóval friss 64 bites XP-re Catalyst 8.3 magyar közvetlenül az első driverek között, erre rinyál, hogy nincs net framework 2.0 erre oké, microsofttól updattel lejön a netframework 2.0, sőt a 3.0 is. Ma mostmár hogy ott van mind a kettő Catalyst magyar verzió 8.3 (cirka 28 MB ) tehát nem az angol nyelvű suite ami cirka 46 MB, megpróbáljuk feltenni, települ, majd közli, hogy restart. Restart után feltünik, hogy nincs kint az ikonja. Jó, akkor induljon el manuálisan, bár ebből már adódik, hogy valamit megint nem jól csinálj. Kiírja a magyar verzió természetesen angolul, hogy no installed driver. Eddig ugye érthető. Ezután eszembe jutott, hogy amikor vettem a kártyát, akkor driver cd-ről a 7.12-es és azt updateltük 8.1, 8.2, 8.3 -ra mikor melyik ugye. Nade hát ez annyira primitív dolog lenne ,hogy mindig felkelljen tenni a 7.12-est a kártya CD-jéről. Nade most ez következett, érdekes módon bár fenn van az mstől a netframework, mert ezt kérte, erre direkt felteszi a kártya a saját cdjéről is. Most akkor tényleg mindig a kártya CD-jéről felkell tenni az alapot, és utána update, vagy az angol nyelvű 46 MB-os Suite változat az AMD oldaláról is elég neki?
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...64/radeonx-xp64A 28 megás miért nem elég neki? Vagy akkor azt mire találták ki, mert abban is benne van a control center ha az egyedi telepítést választjátok meglátjátok.
szerk: plussz érdekesség, a win install alatt, végig 60 C körül volt a kártya normál 2D alatt, mióta a CCC fent van azóta 36 C, tehát akkor a CCC mégis jól vezérelné magától is a hűtést (rivatuner nélkül) ?
-
törölt tag
Ennél a Bios-nál már változtatott valamit a gyári hűtőfordulat vezérlésen a gyártó?
-
törölt tag
Ez Igaz, hogy a Sapphire a HD 3850 -esekhez/ HD 3870 esekhez adott ki új biost a venti vezérlés miatt ?
-
törölt tag
Mennyi a GPU maximálisan megengedett hőmérséklete? Akik riva tuner nélkül használták sima hűtőssel mennyire ment fel, hány Celsiusfokra?
-
törölt tag
A riva tunerben a beállításokat, hogyan lehet kiexportálni, hogy legközelebb pl ha anyukám accountja alá is bekell állítani, hogy amig ő internetezik se legyen melege a gpunak, akkor egyszerűen csak belegyen importálva a beállítás?
-
törölt tag
A Sapphire HD 3850--es nálunk úgy van beállítva ez alapján jelenleg, hogy 60% alapból a venti fordulatszáma
Ha eléri az 55 C-ot, akkor átvált 80 %-ra
65 C-nál újból vált 100 %-ra
Szerintem a GPU hőmérséklete nagyobb prioritást érdemel, mint az a tény, hogy a venti milyen hangos. Mondjuk 80 %-nál már van hangjaBattlefield 2 illetve 2142 alatti hőmérséklet valamint GPU usage %.
A Call of Duty 2 ezek szerint erőforrásigényesebb, mert ott a hőmérséklet is felmegy 60 C-körülire, itt pedig az 50 C sem túl sűrű szerencsére.
3Dmark'06 Free Edition Test p1
3Dmark'06 Free Edition Test p2
3Dmark'06 Free Edition Test p3
Vagy 30-40 perc Call of Duty 2
Call of Duty 2 p1 -
törölt tag
HD3850-el sem engedi a Battlefield 2142 az 1280x1024-et de még a 8xAA-t sem itthon a családi gépen. Valaki találkozott már ezzel a gonddal?
-
törölt tag
Jelenleg így néz ki, adjatok tippeket hány fokra, és hány százalékra állítsam, egyelőre úgy állítom be ahogy a fenti cikkben van, de ugye az 8800 GT.
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #11719 üzenetére
Igen, tudom, szerencsére még HDMI átalakítót is adtak hozzá, állítólag az amúgy elég hiánytermék ;)
-
törölt tag
Itt nem írja, hogy melyik DVI-I-re kell csatlakoztatni az analog TFT-t.
-
törölt tag
-
törölt tag
Meghozta a futárszolgálat a kártyát.
A táppcsatlakozót rákell kapcsolni, vagy csak akkor ha CF-ben lenne ? A8N-SLI-s a lap, szóval CF eleve kizárva. Még nincs beszerelve a családi gépbe, így azért kérdezek meg előre mindent.
-
törölt tag
A 3Dmark 2006-on kivül milyen Free tesztprogramokkal szoktátok még tesztelni a kártyákat?
Aqmark pl sajnos 64 bites XP-n nem futott amikor régen kipróbáltuk. -
törölt tag
Igaz az, hogy bizonyos HD3850-eseknél némi gond lenne a venti szabályozással?
IdézetA másik fórumon azt írták, hogy atitoolal kiküszöbölhető.
Nekünk holnapra érkezik a HD3850-es a családi gépbe, azért is kérdezem -
törölt tag
http://prohardver.hu/tema/radeon_hd_3400_es_radeon_hd_3600_topic/friss.html#msg3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest