- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakosgabor57
őstag
-
katt777
félisten
válasz
bajusz15 #22687 üzenetére
Az a + max. 60% (kivéve 3D06), és mindössze 5 játékban működött, persze lehet, hogy a tesztekben szereplő másik 5-nél is van hatása. Csak hogy ezt egy 8800GTS is tudja, jóval olcsóbban. Viszont minden játéknál duplán fogyaszt és fűt. Szóval ezért felejtős részemről a multiGPU.
-
Tibord
senior tag
válasz
bajusz15 #22674 üzenetére
ez szubjektív vélemény de én nem ezt tenném a hejedbe.
inkább dobnék mellé még egy 3870-es karit. Hanem vagy most vagy akkor 1-2hónap múlva
alaplapd viszi, az árak lefele mennek, és rosszabb semmiképpen nem lesz viszont ha jobb akkor sokkal jobb.
Én is ezt tervezem.
De annak szvsz nincs értelme hogy egy szinte ugyanolyan teljesítményt nyujtó karira (ami ráadásul gyárilag van agyonhúzva) nem érdemes lecserélni.
még csak a macera sem éri meg (egy új windows stb.) -
Komplikato
veterán
válasz
bajusz15 #21990 üzenetére
"Hol lehet kapni 80k körül x2-őt??"
Ha jól láttam 22-én volt 1-2 darab BandiT-nál, de más is hírdettt ilyen árban Sapphire HD3870X2 (természetesen még PCIe 1-es verziót) 1024MB GDDR3 (vagyis 2x512) 2év garival 78K-ért.
De van most egy pár hetes ugyanilyen "használt" 75K-ért a bolhapiacon. -
katt777
félisten
válasz
bajusz15 #20786 üzenetére
Ha tuningolod a VGA-t, magasabban lesz a CPU-limit, mert egy virtuálisan erősebb VGA kihajtásához virtuálisan erősebb proci is kell. Nálam 10% VGA-tuning mellett 200MHz-cel magasabban volt a CPU-limit. És ez ki is van tesztelve, de próbáld ki.
cowboy_bebop: Lásd fent, azaz adott CPU még kevesebb lesz, viszont ha feljebb tudja még vinni a procit, akkor elérheti, hogy elég legyen.
kneedeep: 8.3 van, hogy saját maga el sem távolítható, még ha úgy is csinál. Egyébként az ATI szoftver-eltávolítónak le kéne pucolnia (már ha jó lenne). Driver-sweeper-rel próbáld ki, ha még úgysem megy, pucold ki a registry-t pl. egy XPManager-rel, aztán kézzel szedd ki a fennmaradó ATI-s bejegyzéseket.
Mike 32: Miért próbálkoztok még a 8.3-mal?
Tomboy1986: Intelnél ugyanúgy megvan ez a limit, csak a 10% különbség miatt 3GHz-en. -
pisti
őstag
válasz
bajusz15 #20786 üzenetére
A CPU limit azaz fps határ ami fölé nem tud menni egy játék egy adott mérés során a CPU "sebessége" miatt. Épp ezért ez a limit csak a CPU teljesítményétől függ (+RAM+alaplapi chipset is beleszólhat minimálisan), tökmind1 mit csinálsz a VGA-val.
Annyit lehet tenni, amit katt777 is csinál, hogy olyan magas grafikai beállításokat használsz, hogy a GPU limit, azaz a VGA által kipumpált fps szám lecsökken a CPU limit közelébe.Például az én konfigomon ha Crysisben az objektum részletességet VeryHigh-ra állítom, akkor az annyira leterheli a CPU-m, hogy 30 fps körüli átlagokat kapok attól függetlenül, hogy a többi beállítást minimumra vagy highra rakom.
Ez azért van, mert a játéknak egy új képkocka kiszámolásához van valamennyi dolga a CPU-nak, meg valamennyi a VGA-nak, ezek között vannak olyanok, amiket minden képkocka kirajzolása előtt meg KELL csinálnia a CPU-nak és csak utána jöhet a VGA munkája. Ergó ha a CPU csak lassan tudja elvégezni a dolgát, akkor a VGA-nak várnia kell rá, ilyenkor nincs kihajtva úgymond a VGA, hiszen minden képkockánál van egy kis üresjárata, amíg várakozik.
Jah igen és nyilvánvalóan amíg a VGA kirajzol egy képkockát, addig a CPU elkezdheti számolni a következőhöz való adatokat, ebben a felállásban igaz az, hogy vagy a CPU vagy a VGA vár egymásra. Ha nincsen ennyi párhuzamosítás se az engine-ben, akkor vegyeslimit van, bármelyik (CPU vagy VGA) számolási fázis rövidülése növeli az fps számot, mondjuk ilyen engine komoly játék alatt szerintem egyre kevesebb van (ha van egyáltalán), hiszen a párhuzamosított változat nyilvánvalóan gyorsabb.Remélem érthető ebből valamennyire a téma.
-
pempellini
senior tag
válasz
bajusz15 #20438 üzenetére
hát én simán akadás nélkül 1280x1024-ben kivittem 30-40 fps-el sapphire 3870-es karival.
havernak 8800 as gt-je van és ha nem volt bekapcsolva a fraps akkor nemmontad volna meg melyiken megy jobban.egyébként alig volt valamennyi eltérés az fps-ek között 5-10 fps a gt javára ,de a képminőség eggyértelműen az ati-nak volt szebb ,még haver sem tagadta. -
Bundás22
őstag
válasz
bajusz15 #20097 üzenetére
lol miről beszélsz?
pontot teszek a vita végére végleg: nincs akkora különbség:3850 vs 3870, ph-s teszt szerint 9% az előnye a 3870-nek, ennyi
youtube nem olyan rossz -
törölt tag
válasz
bajusz15 #20097 üzenetére
300 Mega
Bár egész szép
-
Bali27
addikt
válasz
bajusz15 #19603 üzenetére
Mondjuk Online játékban nem mind1 az fps szám .. Még a 60 vagy 90 sem..
Amugy nem cak a Crysisben jobb az NV.. Igen.. Égő, de hihetőnek tünt a csodadriveres dolog, hogy még nem optimalizált stb... Bevettem. No meg 58 volt anno a 3870em, de mielött leszólnátok, én november óta vártam rá, és egész decemberbe be volt igérve hogy hoznak.. MIvel nem volt gépem tök mind1 volt már csak legyen.. Januárba kaptam végül is meg a hőn áhított kártyát.. -
Kelvin
őstag
válasz
bajusz15 #19526 üzenetére
így nyugodtan csinálhatod,1 gép és többi cucc kikapcs 2 elosztó kikapcs majd fordítva ha bekapcsolod a dolgokat.Nem is értem,h mért nem jó kikapcsolni az elosztót..mármint fizikai sérülést nem okozhat (az más dolog,h én nem szeretem az alaplapomat teljesen áramtalanítani és talán nem is jó)
-
pisti
őstag
válasz
bajusz15 #19274 üzenetére
Lehet nem hajtaná ki 100%-osan Crysisban a 3870-et az a 3 Ghz-es X2-es AMD, viszont az biztos, hogy sokat gyorsulna a Crysis ezzel együtt is.
Amennyiben 1280*1024-es High beállítások melletti benchmark eredmény neked az a 22 fps, akkor egy olyan procival ami rendesen kihajtaná a 3870-ed, úgy kb. +50%-nyi fps növekedést tudnál elérni ugyanezen beállítások mellett. -
loree69
aktív tag
-
munky
őstag
válasz
bajusz15 #17488 üzenetére
én is vistát próbálgatom éppen.
szerintem este takarodik le mert még mindíg lassabbak a játékok mint XP alatt. (legalábbis amit eddig néztem: TF2, HL2DM)
és még csak most jönnek a gépigényesebb játékok...
hiába jelet meg már több mint egy éve, hiába járunk már a 8.2-es catalyst-nál, hiába van fent az SP1 "ez" nem lett gyorsabb semmivel.
-
CimbiX
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
bajusz15 #17005 üzenetére
Éppen elég gáz az NV-nek, hogy a kategória pár 8800GT-t SLI-ben tönkre verte az X2 és a CF is!!! JÁTÉKOKBAN IS!!!
Egyre több 8800GT tulajt hallok panaszkodni, hogy nem mennek a játékok, szétesik a kép, szokatlan hibaüzenetek....És hiába jön a 9600x2, az meg 30%-kal drágább lesz és még a teljesítménye is kérdéses, amennyire olvastam!
-
katt777
félisten
válasz
bajusz15 #14711 üzenetére
Nekem kerül mindenesetre majd +1 3870 a gépbe, ha már lesz ATT v. AT, amely képes 2 kari ventijét szabályozni, az meg úgyis gyorsabb lesz mint az X2, vagy nagyjából ua.
Sztem igazából a többmagosak nem is igazán reális szereplői a VGA piacnak. Csináljon az ATI 1 magos gyors VGA-t, és ha azzal nyomja le az nV-t, elismerésem. Ettől függetlenül ATI-párti maradok, mert gyors lehet az nV, csak technológiailag kissé elavult, nem csupán a dx10.1, hanem még a full dx10 hiánya miatt is. -
bajusz15
senior tag
válasz
bajusz15 #14431 üzenetére
háát ha nem is 30fps...am mikor nyomtam egy printscreen-t akkor még 25 fps volt úgyhogy úgy nézzétek
<---810/1210amúgy meg simán megy egyáltalán nem szaggat!!!! csak az elején mikor betöltöd a game-t de ilyenkor körbenézel 2x-3x és már fel is "fogta" a gép hogy mi wan és utánna szaggatás mentesen viszi a játékot
-
bajusz15
senior tag
válasz
bajusz15 #14415 üzenetére
hát ez nem jött össze. xD
815/1220-ra emeltem a karit, betöltött a játék...kb 5 másodperc/két fordulás után megadta magát a gép. úgy befagytam hogy...nem is tudtam ctrl+alt+del-ezni sem, reset...
mikor bejött a gép, a catalyst-ban minden alapon volt. úgy láccik hogy marad minden alapon még nem találja valaki a megoldást -
-
pisti
őstag
válasz
bajusz15 #14406 üzenetére
Hőmérsékletet kéne monitorozni (Rivatuner 2.06 -> Hardware monitoring, ez rögzíti visszamenőleg is az adatokat), a ventit meg magasabb fordulatra kéne tenni, ahogy írták már itt.
A vpu recovery sose jó ha megjelenik.szerk.: Mondjuk ha a PCS verziód van, azzal a Zalman szerű hűtővel, akkor kétlem, hogy a túlmelegedés lenne a probléma.
-
diablo1984
veterán
válasz
bajusz15 #14396 üzenetére
atitool csinálná normál esetben, de tegnap HERR Z is panaszkodott arra, hogy egy kalap szar az egész, mert nem engedi piszkálni szoftveresen! meg ahogy irta, pörög az a hűtő rendesen, igy nem azzal lehet gond! de gondolom nem is csak ennyi tartalék van benne....
Herr Z zalman potival(fordulatszám-szabályzóval) oldotta meg, csendesebb, de jobban melegszik! -
diablo1984
veterán
válasz
bajusz15 #14388 üzenetére
nem msi-d van? mert annak 800/2252(1156)
játékok közben kell nézni, vagy monitorozni és visszamenőleg, mert kilépés után drasztikus mértékben esik a hője! nekem 55%-os ventifordulaton(nem nagyon zavaró, kicsit több mint 60, de max 70 fokig ha felmegy a mag alapon! húzni meg csak tesz erejéig tettem 100%-os ventifordulat mellett, akkor 857/2718-on ment, és akkor is max 70, de annyi sem volt!
-
diablo1984
veterán
válasz
bajusz15 #14381 üzenetére
szerintem túlmelegszik egy pöttyet, és azért csinálja azt! a ventifordulat szabályzást kell megoldanod riva tunerral vagy atitoolal és jó lesz! mert igy alapon édeskevés, de mint irtad alapórajelen elbirja, de kis húzásra vége! nekem is igy volt mikor a fordulatot magának görcsölte!
-
diablo1984
veterán
-
-
Kris87
aktív tag
válasz
bajusz15 #13863 üzenetére
De, már írtam másik topikban, hogy mivel az alaplapod tuninggal megy csak 1333 mhz-et, és nem képes fix 100on hagyni a pci-e frekit, hanem 115 mhz-re lövi be, de te még ezt is feljebb húztad, az már így kb 120!-on megy. Az a kártya így meg fog dögleni... Hát ezért nem bírja a tuningot. Ennyi.
-
TTomax
félisten
válasz
bajusz15 #11030 üzenetére
mielött még jön a kérdés
start menü/vezérlöpult/hálozat beállitása varázslo/tovább/tovább/igen ezen a gépen a megosztott kapcsolatot itt is tovább/leirás-név amit akarsz csak a két gép más legyen tovább/munkacsoport neve hagyd benn az MSHOME-t mindkét gépnél (fontos) tovább/fájl és nyomtatomegosztás engedélyezése tovább/tovább/bejezem a varázslot tovább/ befejezés....
Ja igen és lehetöleg ne ugyanazt a serialt használjátok...
Elnézést a topictol... -
-
bogyó73
tag
válasz
bajusz15 #8057 üzenetére
hát úgy kell hogy kis félnégyzet-re klikk és a kiugró opciók közül az elsőre klikk majd felül a fan-ra klikk és utánna fixed-re klikk majd a csúszkát fentebb tolod és le okézod
egyébként nem annyira király mert most nekem is ilyen van de előtte gts 640 oc volt és az jóval gyorsabb. talán cf-be király
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest