- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gtasystem #40900 üzenetére
grafikonok nem fognak ferdülni, mert én vagyok a saját főszponzorom
3850 shootout kb. 1 hét!emre: értem - gondolkodtam én is rajta, de azok az összes XP-s eredmények, amiket a 2 cikkben látsz, azért nem kavartam végül bele az összehasonlítóba őket.
Zk: cool - már fel is írtam a neved!
all: köszi még 1x
-
Zolás
addikt
válasz
gtasystem #40860 üzenetére
Kössz a linket a kis tesztprogiról. Minden demó lefutott. Van egy OpenGL fur test vagy miafene az megizzasztotta a magot rendesen
Majdnem leestem a székről mikor 72C-nél bekapcsolt a venti "rendesen". Na ezt még sose értem el nála eddig 65C volt a max de az is 30perc után ment fel annyira.
Majd most feldobom az új drivert hátha segít valamennyit.
A kukába dobást ugy értettem hogyha komolyabb sérülést tud okozni a gépemben egy játék akkor akármilyen überfrankó is legyen inkább törlöm mint a gépet kukázzam -
Davidof92
senior tag
válasz
gtasystem #40723 üzenetére
pont a gta 4-et akarom ha más nem de minimumon játszani+cod5 végre valahára végigjátszani single, crysis sztem egy interaktív benchmark amit nvidiával közösen csinált az ea, amugy semmi érdekes gamékkal nem jáccok, főleg cod illetve nfs de csak u2 vagy most wanted, valahogy a mostani játékok nem fognak meg
ezt egy 2.5 ghz környékére húzott celeron e1200 kibír szolgálni? vagy esetleg e21*0 valamejkje , esetleg alapórajelen? tuningnak nagyon nem vagyok híve -
westcoastog
veterán
válasz
gtasystem #40631 üzenetére
legutóbb AOD- vel próbáltam az auto tune- t, és egyszerűen csak újraindította a géped de nem indult be hanem elsőtétült a kép és a ventik lelassultak és csak pörögtek, egy áramtalanítás és vissza kapcsolás után ment flottul minden de az auto tune nem megy,
esetleg fesz emelés nélkül meddig mehetnék el? csak vigyázok a cuccra mert nincs pénz kapásból újjat venni ha elfüstöl
jártím így anno 2éve amikor full noob voltam a gépekhez , akkor még egy 6600gt-m volt inno, volt hozzá egy kis oc szoftver amit én szépen feltettem majd minden csúszkát maxra állítottamhát bírt kemény két napot a kari memória hibával el is halálozott
-
Májsztró
addikt
válasz
gtasystem #40143 üzenetére
az mind1 hogy pöttyöz -e
Régebben mikor 6800Gs-em volt úgy ment a 3dmark ... tele volt minden pöttyel
A Lényeg hogy lefusson
[13-dik hely] Ejj de régen volt
Pedig azt a kártyát szerettem
Most megy egy játékot néztem ki HG:L-t ... az meg nem megy normálisan ... pedig elégnek kéne hogy legyen alá a gépem szvsz
-
Májsztró
addikt
válasz
gtasystem #40135 üzenetére
majd én is tolok egy tesztet , xp alatt. Igaz hogy már teszteltem , és az eredményeim még sincsenek fent a Ph-s mark oldalon
. De akkor most újra
770-1000-ret elsőre viszi a kártyám. Egyébként a gépbe nekem is 2,6@3 Ghz Athlon X2 van
mod: hamar gyorsan 837/1998-ig jutottam , felette már 850-en szétesik a mag
2050-en meg cikáznak a vonalak a ram miatt
-
chrisnorman
csendes tag
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39411 üzenetére
Hát, jogod lenne hozzá... Esetleg ha valahol szórakoznak veled, oda visszamehetsz tesztelni, és ha nem hajlandóak rá, küldd rájuk az FVF-et...
Hurkafej: Ha minden be volt zacskózva, akkor nem is hiányzott semmi...
Az én VGA-imnál minden tartozék külön volt csomagolva kis zacsikba, és minden megvolt hiánytalanul. Ha vkinek megmaradt a hiányzó (vagy nem?
) alkatrészed, biztosan szívesen ad egyet. Én nem tudok, mert a garral megy vissza minden cucc.
dzseron: Sztem a VGA-d forr, de 38xx karikhoz tényleg a legbiztosabba 8.7-es XG driver. FurMarkkal vagy GPU-CV Fur Renderinggel izzaszd a karit, és ATT-szal vagy RT-rel, vagy más progival monitorozd a VGA hőmérsékletét. Ha a venti felpörög, akkor vsz. olyasmi melegszik túl, amit mérni tud a kari (GPU és környéke), VRM-forrás esetén szépen meghalna. De attól még ez sincs kizárva, hiszen a túlmelegedő VRM-ek is átforrósíthatják a VGA-t (és így felugrik a venti), igaz, akkor már 100°C felett kell menniük (ami gyakran előfordul, csak roppant kevesen mérik meg, hogy kiderüljön).
Nincs a VGA-dban biztonsági üzemmód, amely túlhevülés esetén leveszi az órajeleket és a feszt, valamint felnyomja a hűtőt? RBE-ral megnézheted, ha kimented a bios-át. -
zkiss0
tag
válasz
gtasystem #39411 üzenetére
HI!
A krízist először a laptop x1300 vitte, persze minden minimumon... szerintem a 3200-ben több tartalék van... eszerint is [link]
De erről te tudnál többet igazából...
Ami a konfigban is van az meg high felbontáson 1680x1050-en még élvezhető módon...Akkor egy 3450 mégtöbb (bár egy pár tesztet elolvasva a 3450-nek a fogyasztása sokkal több, mint a 3200-nek, és annyival nem jobb, mint amennyivel drágább) Egyre frankóbbak az integrált rendszerek!
Kérdés: Ha telenyomod ventivel, nem lesz nagyon hangos? Ha halk ventiket veszel, nem lesz nagyon drága? Vagy egyszerűen nem zavar...
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39403 üzenetére
Nem KELL leellenőrizned, meg is bízhatsz benne...
Van még egy szabály: az általad vásárolt terméket be kell mutatniuk működés közben, ha kéred. Láttál már ilyet? Próbáld csak ki!Nem, inkább mindenki futkos vissza a boltba, amikor otthon kiderül, hogy szar a cucc, amit vett, mert ez sem jut eszébe előre.
ollie: Akkor csak 1 kérdés: Vista alatt mitől sárgul be a képnézegetőben minden fehér, amikor feltelepítem a monitorom driverét? Aztán hiába távolítom el, törlök szín-profilt, minden úgy marad.
-
szumo
senior tag
válasz
gtasystem #39403 üzenetére
Nekem 8.7 óta volt ez a hibám, többször emlegettük is, de igazi megoldást nem tudtunk rá kitalálni. Szinte minden driver amit ajánlotatok, az volt fent a gépemen, de most az XG 8.12-vel oldódott meg a problémám.
De mint említettem, hogy nagyából (1 hét különbséggel) egy időben cseréltem a monitoromat, és már most kezdek azon filózni, hogy az lehetett a ludas, bár tudtommal, nem szabadna, hogy köze legyen hozzá, de mivel a monitoroknak is külön driver-e van, azon sem csodálkoznék, hogy az volt vacak, és az okozta a galibát.
Amúgy extra különbséget én sem vettem észre.
De ez a jó, ne is vegyek észre semmit, csak szépen csendben stabilan, egyre jobban tegye a dolgát. -
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39400 üzenetére
Vsz. azt már a nagykerben kiszedték, nekem is mondta kiskeres ismerősöm, hogy több ATI VGA-t is CF-híd, ill. egyéb tartozékok nélkül szállítottak neki (aztán ezek az alkatrészek pár 1000 Ft-ért megjelennek webshopokban, mert nálunk ennyit sem ér senki becsülete), és most nem az eleve spórolós MSI-re gondolok. Attól persze még a kiskerben is kiszedhetik, ez Magyarország.
Én soxor elmondtam, hogy mindenki a boltban csomagolja ki, amit vesz, és nézze meg, hogy minden tartozék megvan-e hozza, mert ez a vásárló elidegeníthetetlen joga, a kereskedőben pedig alapból nem lehet megbízni ebben az országban.
-
zkiss0
tag
válasz
gtasystem #39382 üzenetére
HI!
Nagyon pöpec a képed, nagyon tetszik a ház!
A cooler szabályozó is nagyon komoly, én is keresem már sok ilyet..., de talán ez tetszik a legjobban.
Mivel ma vitanap van, ezért csak annyi, hogy nem azt modtam, hogy a tied itx, hanem, hogy szeretem azokat.
Remélem, most nem durcizol be rámEzeket nézted már? [link]Miért annál döntöttél (ma nagyon kíváncsi vagyok...öregszem)
Üdv
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39345 üzenetére
Figyelj már egyszer és utoljára: én tisztában vagyok a szavak jelentésével, te nem. Ez tény.
A funkc. an. az, amikor el tudja olvasni valaki a szöveget, de nem érti meg (mint te).
A fikázás: méltatlanul ócsárolni valamit, és én ezt sosem tettem. A 3850 256MB-tal egyszerűen jóval gyengébb az 512MB-osnál, 1680-as felbontástól, ez egy bizonyított tény.Nekem semmi bajom a PH tesztjével, egyszerűen tudom a helyén kezelni, hogy miért, mire, és mikor készült. Ugyanígy a saját régebbi tesztjeimnél is megjegyzem, mikor, melyik driverrel készültek. A 8.5-össel még újra is csináltam minden régebbi tesztet, mert az volt az első használható driver a 38xx szériához.
Tekintettel arra, hogy majd' 1 évig volt 3870-em, ráadásul CF-ben is, elég alapot ad arra, hogy itt legyek a topicban, és segítsek olyanoknak, akiket mások - akárcsak tudásuk hiányossága folytán - megtévesztenek. Mellesleg éppen az elszaporodott téves információk miatt keresnek már sokan privátban, akik tudják, hogy lehet adni arra, amit mondok, mert első kézből vannak tapasztalataim.
+1 kis magyar + logika: hülyeségeket hülye mond.
"ha lehülyézlek azt észre fogod venni" -ez a megjegyzésed a saját szellemi képességeid oly mértékű túlbecsülését jelenti, amely gyakorlatilag szánalmasan csekély értékű kifejezéssé teszi a végtelent.Ja, písz...
pssszz....
-
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39334 üzenetére
Akkor mit is keresel itt?
Fikázni te szoktál (főleg azokat, akik tudnak valamit, amit te nem), én soha. Egyszerűen a 3850 256MB-tal kevés az új játékokhoz 1680x1050-ben, magas grafikai beállításokkal.
Mindig mulattatnak a régi, elcseszett driverekkel (főleg 8.5 előtt) készített tesztek (ill. ezek belinkelői), főleg, hogy anno a mai programoknak még hírük sem volt.
Aztán amikor direkt nem tesztelnek olyan beállításokkal, amelyekben a kisebb VGA jelentősen lemaradna...
Persze nem te vagy az első user, aki látott 1 helyen 1 tesztet, aztán azt mantrázza, még ha az egész világ elmegy is mellette.
Szerencsére nem vagyok összhangban az elavult tesztekkel (azt már rég megérthetted volna, hogy soha nem igazodom senkihez, mert csak a tények érdekelnek), még kevésbé a manipuláltakkal. Anno rendes tesztekben világosan megmutatkozott az 512MB-os és a 256MB-os 3850-ek közötti eltérés, ahol pont 1680-tól maradt le a kevesebb RAM-mal szerelt kari. Esetleg visszaolvashatnál pár hónapnyira, ahol éppen erről szólt a vita, és nem véletlenül ajánlották még a 256MB-os 3850-tulajok is az 512MB-os változatot mindenkinek, aki még nem vásárolt ilyen karit. Abszolút irreleváns, hogy ki mit "gondol", csak a tények számítanak.
Ne állíts olyasmit, amit nem mondtam! Kicsit rühellem az efféle félremagyarázásokat. Sehol nem mondtam, hogy maradjon a 3650-nél, csak annyit jegyeztem meg, hogy ha az a VGA mindent vitt (ahogy ő állította), akkor felesleges volt 3850-et vennie. A smiley sem véletlenül volt ott, persze nem feltétlenül ismeri mindenki a jelentésüket.
A MINDEN a magyar nyelven azt jelenti, hogy minden, nincs kivétel. Grafika esetén a "minden grafika maximumon" nyelvtanilag egyértelműen minden grafikai beállítás maximumra állítást jelenti, azaz a szűrőkét is. Már megpróbáltátok 1x megmagyarázni, hogy a minden az valójában nem minden, de már akkor sem sikerült, mert én tudok magyarul.
Gyengén látók vizuális képességei nem mérvadóak a VGA-kártyák teljesítményét illetően.
Persze mindig az ostobák zsebében nyílik a bicska, mert az egyszerűbb, mint gondolkodni.
Ezért is sok a sánta ember.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39216 üzenetére
Ez is benne van a pakliban, de nem fakezűekről van szó, hanem olyanokról, akik szereltek már hűtőket.
Igen, HIS-szel semmi szerelés, garvesztési kockázat, max van olyan széria, ahol biost kell modolni, mert úgy döntöttek, olyan fasza a hűtésük, hogy minek nekik csökkentett mód.
Mini házba főleg ez a jó. Egyébként a PC és a Palit Sonic hűtése is jó gyárilag, csak azok nem kifúvósak, ergo azokat jobb egy profibb házban használni (pl. HAF932), ahol nagyobb a légtér, és jobb a szellőzés. ASUS Glaciator még játszik (főleg ASUS lapokban az EPU miatt), csak hát ott némi zajjal kell számolni, és a VRAM-okra gyárilag nem tesznek süniket.
Amúgy sztem csak rá kell nézni a Fridge-re, hogy döntsön az ember.
sklopp: Pontosan tudom, miről szólt a kérdés. Ha soha az életben nem fejlesztesz többé VGA-t, nyugodtan vegyél Chillát vagy TT-t, vagy hasonló hűtőket.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39213 üzenetére
Nem az én tapasztalatomé, hanem olyanoké, akik vettek ilyent, és megírták a tapasztalatukat webshopokba. Tehát bizonyosan használják. Szted mit kéne azon kifejteni, hogy túlmelegszenek a VRM-ek? Mérték, és 125°C-ra is hevültek, restartokat és fagyást okozva (miközben a kari 75°C-ra sem melegedett). Szóval ha valakinek alacsony GPU hőmérsékletek mellett restart és fagyás problémái lennének, azok itt keresgéljenek, a VRM-eket ugyanis nem méri semmi. Hangsúlyoznám, mielőtt elsikkadna a kötözködésben, hogy 4870-ekről van szó! Engem aztán nem érdekel, ki hiszi el, és ki nem, aki akarja, vegyen ilyet, cask ne csodálkozzon, ha később, egy 4870 majd meghal alatta.
zsolt1129: Sapphire-ben sok a szemét, amúgy meg egyértelműen a HIS a legjobb ATI gyártó, bár a Powercolor sem rossz, illetve mostanában nagyon ászok a Palit Sonic kártyái. A hűtés egyértelműen a HIS mellett szól, mert az egyetlen, amely kifúvós, ugyanakkor halk és erős is.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39205 üzenetére
Hát éppen azért mondtam, hogy 2db 12cm venti leszabályozva, és csöndben lesz a cucc. Mással ezt nem tudod elérni. NF-P121300-ak a leghalkabbak és a legerősebbek, és 1/3-os + 2/3-os szabályozót is kapsz hozzájuk. De nézhetsz hasonló ventiket, 38xx karikhoz talán még 1 db is bőven elég, annyival (és ráadásul lassan pörögve) volt load 51°C-os a kari. Mit akarsz ennél többet? Noctuával ez kb. 6-7dbA "zaj".
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39202 üzenetére
De, az biza egy ház. És behűt az VGA-t, alaplapot, mindent. Csak a procim 30°C-kal hűvösebb 35% tuninggal full terhelés alatt, mint a régi házban volt, miközben a környezeti hőmérséklet csak 9-10°C-kal alacsonyabb, ráadásul anno a TX2 fullon pörgött, most meg 2/3-on. VGA-t ugyanígy lenyomja.
Mint írtam: 4870-re kevés a TT, attól az még jó hűtő, hiszen a jó hűtők túlnyomó többsége szintén kevés a 4870-re. Fridge-en van 6 hőcső, szellős lamellák, és 2db 12cm ventit rátehetsz, ami 200m3/h légszállítás 2 NF-P121300-zal, az azért hűt egy kicsikét...Még így is messze halkabb minden más hűtésnél, kivéve az 1 ventit és a passzívot. S1-re csak 1db 12cm ventit tudsz rögzíteni, úgyhogy akkor inkább a Fridg 6.9k-ért. Max fogsz 3 vezetéket, és a ventiket azokkal kötöd a VGA-ra.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #39196 üzenetére
Mi nem egyértelmű? Ha kell a hely, akkor Chilla, ha nem használsz a közelben PCI slotokat, akkor TT. Hosszú távra én Auras Fridge-et javasolok, mert az előző 2 elégtelen egy 4870-re (utóbbi a szar VRM-hűtés miatt), márpedig erősen esélyes, hogy e topicból mindenki ott fog kikötni előbb-utóbb.
De még jobb egy HAF-932!
WesTM: Jó nekünk, hogy mi ezt tudjuk!
A Phenom II 940 meg 20%-kal gyorsabb a 2.6GHz-es Phenom 9950-nél...
Nem kell tartanom attól, hogy megint megkockáztatnám az AMD-t.
Én a procimmal átböjtölöm ezeket a vacak i7-eket is (játékban semmivel nem jobbak), max ha lesz 40k-m lecserélem egy Q9650-re, de nem érzem szükségét.
GTA4 max. akkor érdekelne, ha lenne belső nézete, de mivel nem jó játék, nincs, és vice versa. Persze ez csak az én véleményem. Persze, amíg nem cserélik ki végre a VGA-mat, úgyis mindegy, mivel nem játszom.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38818 üzenetére
Már készül a:
Barbie Wars: Enemy Territory
A Barbie-k egyik járműve BMW lesz, szegény WesTM-en már tesztelték a progit...
ollie: És a 3D Sex Villa Barbie Special kiadása?
Oda kell a grafika!
El kéne adnom az ötleteimet...
WesTM. Hogy még a saját lenyúlásaikat is a válságra fogják... (Az F1 bevételeinek zöme Ecls. befektetőinek zsebébe vándorol, a lá befektetési alapok.) Baszki, akarok egy QX9750-es procit, mert gazdasági világválság van!
-
sunci_02
aktív tag
válasz
gtasystem #38712 üzenetére
értem ez alatt példákat:
Airbone, Cod WaW, NFS UC, 1024x768 minden low és kikapcsolva és döcög, hogy ezek után mire lenne képes a 3850....Methos07:
Tudom, h nem fogja, sajnos, csak h értsétek, egyik ismerősöm váltott 9600Pro-ról HD2600 és meglepett milyen jól muzsikál egy 2.4 P4 mellett ezért gondolkozok ezen a HD 3850-en húzott procival.
-
-
bazsa0007
tag
válasz
gtasystem #38644 üzenetére
nálam az volt a gond hogy az ati gyári húzása nem engedi a magot 770-nél feljebb...pedig nekem 800-on simán fut...lehet még magasabban is csak nagyon melegszik nem akarok szórakozni vele.
rivatuner látja az igazságot
viszont az érdekes hogy ha ennél magasabb értékeket adok meg akkor visszaesnek a pontok...
Msi OC-m van amúgy
-
aleister
veterán
válasz
gtasystem #38549 üzenetére
Ahogy már más is mondta, be lehet állítani egy checkbox sorozattal, hogy milyen tesztek fussanak le. Egyébként 4 stádiumban teszteltem a konfigot: alap, tuningolt vga, tuningolt cpu, tuningolt vga+cpu. Ebből lehet majd látni milyen cpu kell egy 3850 OC kihajtásához. Van 3dmark05, 3dmark06, furmark és egy Company of Heroes dx9 teszt.
kat777:
A cpu teszt mindig nagyon lassan fut le. Tudtommal ilyenkor az egész teszt grafikai megjelenítését a cpu végzi, ezért aztán pár fps lesz a max sebesség. Mondjuk 3dmark06 alatt még nem próbáltam, ott lehet, hogy másképp működik.Akkor elvégzem újra a teszteket, és holnap publikálom Nektek.
-
TasiA
senior tag
válasz
gtasystem #38544 üzenetére
Na akkor én felteszek egy rendkívül fontos kérdést!!!
Van ez az idétlen 3DMark progi. Ha Win alól húzom a kártyát kapok XXXX pontot. Ha bios-ból húzom ugyan annyira akkor ilyen 100-150 körülivel többet kapot. Más is feltette már ezt a kérdést, ezért is próbáltam ki én is. Szerintetek??
-
TomBoy1986
veterán
válasz
gtasystem #38528 üzenetére
A régi Phenom azért nem ennyire jó. Ott van a grafikon alján (9950BE @ 2.7GHz = E8500 @ 3.16GHz ebben a játékban). Egyébként ha pontosabban fogalmazol, akkor nehezebb beléd kötni. A kollégák, amit megállapítottak szerintem is úgy van.
Clk2Clk nincs esélye legyűrni az aktuális ellenfelet a jelenlegi AMD-s kínálatnak, de az csak egy dolog, mert oké hogy mennyi egy termék teljesítménye, de azt sem szabad elfeledni, hogy mennyit kell kipengetni érte
Ebben frankón az van benne, hogy az E8400 30%-kal erősebb a 6000+-nál. Ehhez képest kétszer annyiba kerül. Szóljon nyugodtan bárki, aki nem így látja...
tsigalko87:
Ár/teljesítményben vannak jól pozícionálva a termékei. Az PII-k viszont már drágábbak lesznek, de emellé a teljesítményük is nagyobb lesz ám
A jelenlegi csúcsmodell induló ára (940-es) 70K körül várható itthon és nem véletlenül. Annyiért éppen a 920-as Core i7-et kaphatod kézhez: [link] -
válasz
gtasystem #38523 üzenetére
Jól megnézted azt a táblázatot?
A legjobb X2 a 6400+ (3.2 GHz) annál még az E6700 is jobb (2,66 GHz), valamint E6750 (2.66), X6800 (2.93), E6850 (3.0).
Ráadásul az E6600 (2.4) is csak 5mp-el lassabbAz alázás kicsit fordított. (a felsorolt Intel procik mind 65nm-esek)
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38519 üzenetére
Mindkettőből az elérhető legjobb 2 magos használtam, tehát korrekt.
Mondtam: gyártsanak jobbat, és akkor majd ahhoz hasonlítható.
Phenomot azért nem hasonlítják Intel 4 magoshoz, mert az AMD-nek nagyon gáz lenne (meg a faneknek is
).
Hasonlítsuk össze a legjobb 2 magosokat, és a legjobb 4 magosokat mindkét részről. Ez korrekt. De ez AMD-seknek megint nem fexik. Mielőtt szólnál: ha fordítva lenne, ugyanezt mondanám. Az elérhető legjobbakat kell a riválisok közül összehasonlítani. Aztán persze lehet árakkal, egyebekkel magyarázkodni, ami lényegében kozmetikázás, főleg, hogy azonos árban jobb az Intel (hasonló típusokat hasonlítsunk össze), és még ott van az Intel tuningpotenciálja... Tehát egyértelműen jobban megéri. Na, részemről elég ebből a sok off-ból, én ezen nem vitatkozom tovább.
Mégis mit látsz te azon a grafikonon?
A legjobb Phenom 5mp-cel (10%) marad el a leggyengébb Intel 4 magos mögött.
Na, ha így értelmezed a grafikonokat, már érthető is az AMD-mániád.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38512 üzenetére
Én is, mint Intel user.
Ha megfeszítem a procimat, messze 4GHz fölött, akkor éri el a 6000+ alap órajeles fogyasztását...
ollie: Amíg a VGA-knak elég egy 3GHz-es proci, addig nincs is gáz ezekkel, de már a mostani csúcskártyáknak is komolyabb igényeik vannak. Bár részemről én is örülnék, ha maradna minden a gépbe, és grafikához/játékhoz mindent a VGA-ra tennének, hogy csak azt kelljen cserélni, ez viszont nem érné meg a hardvergyártóknak, ergo előbb utóbb fejleszeni fogják a procikat is, hogy újabb lapokat, RAM-okat, stb-t kelljen vennünk.
-
-
Lacpac
őstag
válasz
gtasystem #38481 üzenetére
ismerős a probléma..amióta 8,11-es catalyst-ot használok nekem azóta van 75hz 1400x900-on előtte csak 60hz volt nekem is..
Ezt nem igazán értem, nálam soha nem volt gond a képfrissítési frekvenciával, (na jó, volt, de akkor azért mert elállítottam egy két dolgot, bénáztam egy sort) csak pár játék alatt, amik úgy gondolták, hogy felülbírálják a driver beállításait, de az ATT ezt is megoldotta.
1440×900-ban 75Hz 8.7 catalyst-al. Igaz ControlCenter nélkül, azt nem kedvelem. -
WesTM
őstag
válasz
gtasystem #38414 üzenetére
3gb-ram-ot fog látni.(32bit) Különbség mindenképpen lesz, most hogy nagyon olcsó a ram érdemes minél többet beraktározni. Vista amúgy is szereti. Szerintem ruházz be a 4gb-ba, és próbáld meg a 64 bites vistát. Így látni fogja mind a 4 gb-ot. A új játékok dinamikusabban futnak, nem lesznek "laggolások" memória mennyiségből adódóan. A lényeg !KELL!
-
WesTM
őstag
válasz
gtasystem #38401 üzenetére
Az megint más tészta, hogy az amd terméktámogatása sem a legjobb. A meglévőt sem tudják megfelelően kihasználni. A hd 4es sorozatban félelmetes tartalékok vannak még feltételezhetően, amit a 3as sorozatból is kb. fél év után tudtak kiaknázni. Először el kéne jutni oda, hogy megfelelően támogatott kártyákkal, még ütőképesebb "hadsereget" tudjanak felállítani, és nem a várakozással telne az idő. A 3as sorozat 3negyed évvel a megjelenése után saccra a vége közelében jár teljesítmény szempontjából, a 4es sorozat, még nagyon el sem indult pedig sacc. 4 hónapja piacon van. Remélem érzed a lényeget.
Mod: Az amdnek fel kell majd készülni egy ütőképes architectúrával a dx11 startra, és nem szabad még egyszer elkövetni azt a hibát ami a g80-nál volt.
-
katt777
félisten
válasz
gtasystem #38401 üzenetére
Nem érted. Nem az elavult, vagy a modern technológiát választom, hanem a minőséget és a teljesítményt. Ha ezt régebbi (de számomra nem elavult) technológiával kapom meg, akkor azt, ha modernet, akkor amazt.
AMD már az ATI megvétele előtt is gyenge volt.
Mire az ATI AMD-re kezdi hangolni a procijait (amit eddig is hiába próbált, így saját maguk is inteles platformokat használnak), addigra minimum DX11-es nVidia VGA-t vehetek.
Tomboy1986: Egy nagy rakás régi játékkal játszom, és fogok még sokáig, amelyek még 2 magot sem használnak, bizony 1 mag órajele a lényeges, nem az, hogy mit tud +2-3, mindössze néhány játékban, amelyeknek a nagy része csak azért "játék", mert valaki annak nevezi azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Háztartási gépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Goddess of Victory: Nikke
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest