- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
DeSanto #22271 üzenetére
Ki ír hülyeséget?
Hivatalosan 120°C a tűréshatár a 38xx-nél, ez sok tesztoldalon olvasható. Nem azt írtam, hogy hű de jó, ha 80-90 fok, hanem hogy attól nem megy tönkre, különben nem is adnák ki így a kártyákat (vinné vissza az összes vásárló fél éven belül).
Az oldalamat a linkek miatt ajánlottam (pl. TPU). Senki nem köteles megnézni, elolvasni, vagy figyelembe venni, ami rajta van, vagy pár kattintással kiválasztani TPU adatbázisából a neki megfelelő biost. Egyáltalán, maga keresni bármit, mert az olyan fáradságos.
Bios-editorral meg frankón lehet ventit szabályozni, már ha erre képes verziót használ valaki.Viktor77: éppen erre utaltam.
Én ki is próbáltam, és nem csak a hőszabályozás, hanem a venti-léptetés is működött.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeSanto #21959 üzenetére
Nem a 256MB-tal van a probléma, hanem azzal, hogy a Prefstudio szerint a Shader textúrára vár. Amikor tervezték a Most Wanted-et akkor nem volt még HD Radeon. A fejlesztőknek újra kellene fordítani a shader kódokat (a szerencsétlenek nem valós idejű fordítást választoták), hogy gyorsan fusson az Ati-val, mert így nincs kihasználva a párhuzamosság. Mivel nem foglalkoznak a Most Wanted fejlesztésével, így valószínűleg patch sem lesz hozzá.
A 256MB-tal a Ring vezérlő miatt nem lehet gond, több mérés szerint a GF karik az 512MB-ból hamarabb kifutnak.
-
Bundás22
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
DeSanto #21959 üzenetére
Akkor a gond valahol nálad lesz: Radeon 3850 NFS:MW 65fps átlagosan@1680x1050
-
Kelvin
őstag
válasz
DeSanto #19225 üzenetére
Szia,ahogy elöttem írták linuxra is van driver atiéknál (8.45.5) 8.2catalystal jött.Az ati oldaláról letöltve bármely linuxra fel tudod rakni.De szerintem a csomagkezelőbe rákeresel az fglrx-re és megtalálja ha a repók jól be vannak állítva.Én most suse-t használok és már rég belőttem
KATT:xp+stylexp
Ez más kategória(ha akarja az ember akkor csillivillibb)
Még Compiz se kell hozzá -
rollins
őstag
válasz
DeSanto #19212 üzenetére
Hát Ubuntu-t nem ismerem, de gondolom az Ati oldaláról töltötted le a drivert. Na az nálam -pár évvel ezelőtti esetet kivéve- soha nem működött. (online) Csomagtárból (Repository) kéne telepíteni, mert akkor a függőség szerint passzolna a kernelhez, feltéve ha van ilyen. De kérdezd meg az Ubuntu topicban.
-
rollins
őstag
válasz
DeSanto #19209 üzenetére
Melyikre?
Fedora 8 -cal már december óta megy. Most épp: OpenGL version string: 2.1.7281 Release -nél tart, hacsak nem frissült azóta a kmod-fglrx-8.455 és a xorg-x11-drv-fglrx-8.455, valamint müxik az AIGLX is végre. Az ET: Quake Wars demó nálam valamiért elég döcögősen megy, de windows alatt megy mint a szél.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
DeSanto #18148 üzenetére
K-Lite az tud galibákat okozni rendesen (pl. nekem Audio konvertáláskor eltűnik a metadata-átvitel K-Lite-tal, adott kodekkel elszáll a felvétel a TV-tuner-ről, amikor kilépek, stb). Én gyanaxom rá. Nálam inkább ott a KMPlayer, ha valami elcseszett codec-kel tömörítenek be valamit, ez legalább saját kodekekkel dolgozik, és nem zavar be más alkalmazásokat.
Avivo converterrel tömörített filmek (DivX-is) simán lejátszhatóak minden kodekcsomag nélkül, a tömörítési arány és a minőség meg simán eléri bármelyik más programét, vagy még jobb is azoknál. Persze K-Lite-tal is lehet játszani pár napot, amíg a rahedli kodek közül megtalálod, mi okozza a galibát. De kapcsolj ki belőle mindent, és nézd meg úgy (restart után). Aztán, ha műxik, kezdheted egyesével bekapcsolva próbálgatni, mi okozza a bajt. Jó időtöltés lesz. Ha rendszer (telepítés) szintű a hiba (azaz fennmarad), akkor uninst, ha úgyis, akkor win reinst lesz, de legkésőbb az uninstall és egy registry pucolás segíteni szokott.. -
Pala
veterán
válasz
DeSanto #17924 üzenetére
Köszi!
Hát, így cirka 4fps-sel kapsz többet átlagban. Nem tudom ez mennyit számít, mennyire lehet játék közben észrevenni.
Ha a procit visszavennéd alapra, lehet, hogy beérnélek.
Nekem mondjuk 1024x768-ban teljesen high beállítások mellett a durvább pályák (főleg a másodikon a falus rész) már szaggatnak, 18-20fps. Itt mondkuk sokat számítana, ha egy erősebb proci megemelné a min fps-t, mert ugyebár az a lényeg. -
Anthony28
őstag
válasz
DeSanto #16825 üzenetére
Hagyjuk már ezt a 4 gigás baromságot...ki ne találd hogy gyorsabb a rendszer tőle.
2gb mindenhez elég! Pedig a 3x disc on the fly copy 8x + Bioshock 1680 fullba azért odamasz a memóknak, és egyszer se riccent meg, pedig ennél durvább környezetet mint otthoni felhasználó nehéz elképzelni...tehát az a helyzet a 4gb memóval is mint a Q6600 quaddal.Mire létjogosultsága lenne a 4gb-nak jön a DDR3 olcsóééé.Kb. ennyi az értelme.A felhasználók 90%-nak egyébként is "a méret a lényeg" nem az hogy esetleg a kevesebb akár több is lehet ha az minőségi.Ez egy örök igazság a számítástechnikában.Sokakat ez nem érdekel.Őket tudom sajnálni.
-
Falconium
csendes tag
válasz
DeSanto #15526 üzenetére
Szia DeSanto!
Köszönöm a válaszaid!
1. Tehát érdemes a Sapphire-t választanom az ára miatt, ugye?
4. Ez azt jelenti, hogy az NV SLI nem támogatott Intel rendszeren? Mit takar pontosan a nem támogatott? Egyáltalán nem megy vagy csak gyengébben? (Igazából innentől már nem olyan fontos, csak érdekel.)Köszönöm mégegyszer!
-
pisti
őstag
válasz
DeSanto #15363 üzenetére
Valószínű nem bírja a 770Mhz-t, ezért szokás a biosba égetés előtt meggyőződni arról, hogy fogja-e bírni az emelt órajelet. A 3850-ek legjobb tudomásom szerint, nem tudnak csak maximum 1.27V-t adni a magnak.
Nekem is ennyire nőtt csak, hiába írtam a biosba 1,327V-t, illetve mások is álátámasztották ezt.
Rivatunerben abban az ablakban amiben az órajelet is tudod állítani, van egy checkbox mellette a szöveggel: Apply overclocking at Windows startup, ha ez be van pipálva akkor a kijelölt órajelekre tuningolja a VGA-t minden windows induláskor. -
leviske
veterán
válasz
DeSanto #15285 üzenetére
Szerintem felesleges a 4XAA... az összes ATi-t megöli az AA használat...
Bár nem mindegyik játékban észrevehető...(#15310) lujo10: a vicc a tesztben, hogy látványosan kihagyták azt az információt...hogy melyik driverrel is tesztelték aztat az ATi-t.
Mindegy...egyelőre se árban...se teljesítményben nem veszélyezteti a HD3850-et....annyival nem gyorsabb, hogy kiadjon érte az ember plusz 10-15k-t.
-
KiriK
tag
válasz
DeSanto #14875 üzenetére
No igen. Erősen játékfüggő a dolog. Van amelyiknél stabilan beáll 52-53ra, és nem ugrál. De van amelyiknél meg azt csinálja, amit írtál, mondjuk azért nem másodpercenként.
A fix 80 is egy megoldás. Én már megszoktam, hogy néha ugrál, nem zavar, elnyomják az effektek.dokar: Én is nézegettem már azokat a progikat, most regeltem is, és a fur benchet futtatom. Szerinted mennyi után lehet stabilnak modani? Kíváncsi vagyok ezzel mit hozok ki stabilra. Mert elég játékfüggő. Most pl a TombRaider Anniversary akasztott ki, mert még kevesebbet szeret, mint a DiRT.
Ja és nálad kis lépcsőket is enged a RT a ventinél? -
FefeeX
veterán
válasz
DeSanto #13088 üzenetére
Azért 1024*768, mert a plazmáknál az az alap felbontás. A képpontméretet meg át kell állítani, hogy ne torzitson. Szóval nem én döntöttem így
Ugy rémlik nem ment jol anno, de majd teszek még egy probát az 1360ra
1080 akkor érdekes, ha a tévéd tudja is az 1080 FullHD-t, szóval ténylegesen viszi is a felbontást. -
FefeeX
veterán
válasz
DeSanto #13067 üzenetére
Én is épp ezt mondtam, 3850 és 1024x768 max AA AF és minden megy... Plazmatv miatt nem is kell nagyobb felbontás, és szerintem az élmény mégis jobb, mint aki 22" monitoron virgonckodik a 2048x1536 és hasonló felbontásokkal...
És tényleg amit nézek - ne kelljen már ennyit költeni egy szimpla VGA-ra. Szal ha játszani is akarok, akkor is csak ésszel...
Ja és nem akarok VGA-t tuningolni, bármennyire is megvetendő, mert amit veszek az ugy menjen jol ahogy van. Proci az más tészta -
Sárpac
nagyúr
válasz
DeSanto #13067 üzenetére
Én is így gondolkodom, de nov végén jó áron sikerült eladnom a 7900gt-met amit több mint 1,5évig használtam konkrétan 2006május elején vettem! Utána 57k-ért lett gt majd azt is eladtam és így tovább mostanra olyan jól sikerült, hogy a 63K-s GTS-ára relatíve kevesebbe jön ki mint amennyiért a 7900gt-t eladtam!
-
gergo19
aktív tag
válasz
DeSanto #13063 üzenetére
Igazad van nem egész nap Crysis-ezek de végigvittem egyszer és újra elkezdtem. De jó a kérdés miért kültünk, költök ilyen sok pénzt ezekre. Elmondom: Nekem ez a hobbim kinek a kaszinó kinek az autóverseny stb.. Minden hobbi költséges. Én egy olyan perverz alak vagyok aki mint egy összeszorult gyomorral 200az pulzussal állítja be a legujabb játékoknál a 1650X1050-et és a very hight. Majd mint egy katarzisként éli meg mikor elindul a gyönyörű grafika szaggatásmentesen. Ilyen percek nekem szinte mindent megérnek. Mint a gyerekek rohanok haza munka után és egy kicsit piszkálok a gépen. Még egy kis plusz Hz a GPU-nak még egy teszt és közben jól érzem megam és boldog vagyok mert van sikerélményem mert egyre többet hozok ki a vasakból. Kb annyit játszok mint tesztelek ha megvan egy egy új alkatrész. De a határt meg kell húzni valahol pl nem használok 16AF-et sőt AF-et sem és megelégszek 2XAA val is, és nem adok ki egy VGA-ért 100K-t sem. Én ezért veszek jó VGA-t és nem erőfitoktatásként hanem saját maga örömére.
-
munky
őstag
válasz
DeSanto #12878 üzenetére
Szerintem Vista alatt a szarabb driverekben kell keresni a hibát. ( vagy magában a vistában...
)
Egyébként az oprendszernek nem sok köze van a VRAM kihasználtsághoz, ha játszol akkor a vista kikapcsolja az AREO-t, a játékok meg vista alatt is ugyanannyi VRAMot igénylenek mint XP alatt.
-
Kelvin
őstag
válasz
DeSanto #12878 üzenetére
Ez furcsa tapasztalat,mi köze a vga memóriájához az oprendszernek.(persze ha nem az fut hanem egy játék)????256-osat már nem vennék nincs akkora árkülönbség.és tovább elégedett leszel vele ill nagyobb felbontásnál és több memet igénylő játékoknál se lesz gondod(nem telik be)
-
-
Sickboy25
addikt
-
Sickboy25
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Légies iPhone halvány színei
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- YouTube
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest