Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #29189 üzenetére
Klón módban nem fog menni a különböző felbontás, a nagyítást az egyszerű mód / képernyő varácslóban tudod beállítani, ha rákattintasz a másodlagos monitorra. Ha csak video-jelet akarsz TV-re küldeni, akkor ezt kell beállítani a varázslóban, azzal a leg1szerűbb (ott is kattintás, ha látod a keretet a kis képen, aztán átvált teljesre).
- = Zk = -: Csak szóltam, hogy van jó hűtés.
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #28773 üzenetére
Tedd fel a karira a HDMI átalakítót, és engedd a hangok küldését az ATI High Definition Audio-nak
pityeszka: Nekem bios-cserével van egy HIS HD3870 IceQ3 turbo-m.
Hűzőnek meg egy még csöndesebb és erősebb Chilla.
Amúgy érdekes dolgot figyeltem meg, amikor nekiálltam letölteni a HIS drivereket az újdonsült HIS karimhoz. 8.5-ös Catalyst driver ugyani 8.493 volt, a 8.6 bétáé 8.500, viszont a HIS 8.5-ös Catalyst-jében (jún. 4) 8.501-es driver van.
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
Kecuhun #23240 üzenetére
azzal nincs gond, eddig se volt. Elol 120as hatul 120as hazoldalon befele120as tápn 120as venti plusz a procihuton is 120as , mind noiseblocker szélgép.
A házoldali raadasul pont a cpu hutore meg a videokari/eszaki hid kornyekere fuj befele es eddig is nagyon jo ertekeket mutatott mindenem. Az elozo x1800xt alapon 49-52 fok volt full terhelve meg 72C fok volt. igaz, hogy azon egy vf900Cu zalman volt.
Tenyleg X2re ráférne vajon 2db vf900as zalman? Eleg messze van egymastol a 2 gpu.
na majd lemérem jól.
gege -
Mirr-murr
csendes tag
válasz
Kecuhun #22807 üzenetére
Köszi.. szóval érdemes atit venni NV helyett.. mert az most elég drága.
80k-ért veszem meg az MSI 3870 X2 OC-t 3 év garral.. akkor szerintem ati-t fogok venni.... az ati kb menyivel lassabb-vagy-gyorsabb a konkurenseknék8800 GTX
8800GT-G92
9600
9800GTX
9800 GX2valaki irjon már egy gyors választ nem kell pontosan csak nagyából..
köszömöm....
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #21275 üzenetére
Ne aggódj, 1440x900-ban is van CPU limit, legföljebb magasabban, ami viszont a prociddal nem jelenthet gondot. Lehet, hogy nem 2,9GHz, hanem 3,2, teszteld ki. Lényegében az van, amit írtam: ha 100 MHz CPU órajel-emeléssel legalább 90-100 3D pont növekedést kapsz, akkor kevés a CPU, ha csak 30-40, akkor játszhatósági határon vagy (azaz nem feltétlenül szükséges feljebb kínozni a proci-t, mert legföljebb %-okat nyerhetsz vele, magyarán egy komolyabb programban tized FPS-eket), viszont ha már csak pár 3D pont az emelkedés, akkor megvan a CPU limit. Adott esetben nem célszerű efölé menni, mert előfordulhat, hogy valamelyik 3D pontszámod már lefelé megy. Innentől már VGA limites a cuccod (Pisti leírta pár napja részletesen ezeknek a limiteknek a működését). Legjobb úgy belőni a rendszert, hogy az általad használt grafikai beállításokkal a VGA és a CPU limit fedje egymást (így egyik sem vár a másikra).
3D06 összpontszámot felejtsd el, mert az egy rendszerjellemző adat. Ha persze rekordra gyúrsz, fel lehet küldeni default 3D06 beállításokon procit és CPU-t is az égbe, csak esetleg másvalaki egy feleannyiba kerülő konfigon ugyanazt a játékélményt fogja kapni, mint te a tiéden.
Ha felhúzod a 3870-et mondjuk az általánosan üzembiztos 860/1200-ra (10% GPU tuning), akkor megint emelkedni fog a CPU limited. Nálam ez azt jelenti, hogy a CF 3,2 GHz helyett 3,3 GHz-en van kihajtva, tehát nálad ez kb. +100-200 MHz-et fog igényelni. Szóval továbbra sem kell aggódnod, a konfigod hardveresen éppen ideális (sőt, a procit még túl is hajthatod a szükségesen), csak hangold be.
Ha régebbi játékban esetleg nem tudsz minden 3D beállítást felnyomni (mert esetleg a kényszerített módban sem működik), akkor CPU-limites leszel, ha pontosan behangoltad a rendszert az újakra, viszont ez semmi hátrányt nem fog jelenteni, mivel a régebbi játékok úgyis magas FPS-szel fognak szaladni.
Remélem, ez így elég kimerítő volt, még ha esetleg megint megró is engem valaki, hogy túlrészletezem, de legalább megspórolok neked egy rakat újabb kérdést. -
gombcomp
senior tag
válasz
Kecuhun #19703 üzenetére
Tényleg elcseszték...Sokan panaszkodtak,hogy a 3Dmark06 erősen proci függő eredményeket produkál.
Nos az ATI megoldotta a procira adott pontszám a
8.3 Cattal a felére esik (nálam Q6600 4Ghz 6000pont helyett 3000 pont)ez a számított
végeredményt siralmasan befolyásolja.....Aki még nem tette fel az várjon a javításra!!! -
Kecuhun
senior tag
válasz
Kecuhun #19626 üzenetére
"Az AMD ma a CeBIT-en hivatalosan is bejelentette, hogy holnap útjára ereszti az ATi Catalyst 8.3-as verziószámmal fémjelzett meghajtócsomagját. Ezek az új driverek tartalmazzák a Quad GPU/CrossFire X támogatást, DirectX10.1-et és az Unreal Engine 3.0 motorral meghajtott játékok alatt az Anti-aliasing-ot! A meghajtók továbbá a HD 3400-as videókártyáknál minden egyes alkalmazásban 70%-os gyorsulást facsarnak ki. Továbbá, az AMD ígérete szerint, minden ATi videókártya sokkal jobb "videó-kezelést" fog kapni, melynek köszönhetően a HD videók és egyebek még zökkenőmentesebben futhatnak, mint valaha."
Forrás: www.cybergen.hu -
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #19141 üzenetére
Azért álltunk neki HQ teszteknek, mert default beállításokon nem lehet kihajtani a 3870CF-et/X2-t. (1 db 3870-nek is kell legalább 3,8 Intel GHz), rucinhonak meg, ha jól emléxem, 3,6-3,7 között még több száz pontos 3D pontszám növekedése volt. Szóval messze onnan a CPU limit default-ban.
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #18355 üzenetére
Szívesen. Audio lejátszónak is jó (winamp helyett), és az EQ-t is előcsalogathatod belőle. Bár én audio-ra winamp-szívások óta csak wmp-t használok, mert az nem barmolja el a lejátszás közben a hangot. Egy rakat CD-t elcsesztem, amikor winamp-pal hallgattam vissza a rendbeszedett kazettás felvételeket, aztán asztali lejátszóban meg iszonyat volt. WMP jó, szebben is szól. Videóban persze béna.
-
katt777
félisten
válasz
Kecuhun #18352 üzenetére
Leginkább semmilyent. Ha valami nem menne, használj KMPlayert, az eldolgozik maga a saját codec-jeivel (de használhat külsőt is), nem kavar be semmibe.
Vagy játszd végig 1-esével, melyik codec okozza a conflictot. Én néhány órát eltöltöttem már K-Lite-tal ilyesmivel, aztán, amikor az újabb verzió meg másokat barmolt el, letöröltem az egészet. (Tartalékban azért megvan.) Próbáltam más codec csomagokat is, de valami gebasz mindegyikkel volt. Vagy a TV tunerrel akadtak össze, video-editorral, az audio-konvertálással, vagy az audio-szerkesztővel, vagy bármi mással, ha ezeket már kijátszottam.
free-codecs-ről tölthetsz le esetleg xp-codec-pack-ot, talán az, de mondom, én remekül elvagyok ezek nélkül. -
-
gombcomp
senior tag
válasz
Kecuhun #15799 üzenetére
Van a tápodon 8 pines Pcie csati,mert különben nincs overdrive a CCC-ben
,a
gyárilag adott átalakítók csak 6 pinesek.Márpedig az X2 tunning egyelőre csak
az overdrive-al megy.Gaboman: amit kértél a Crysis benchmarkot lefuttattam,de siralmas (22Fps)
valószínüleg driver gond,még a Béta sem javított rajta...Úgyhogy X2-ön ez ateszt felejtős.
Vagy én csinálok rosszul valamit? -
-
Anthony28
őstag
válasz
Kecuhun #15775 üzenetére
Sapphire.
MaSzKa, rollins: Köszi, ezek tényleg újabbak.
Amit feltettem az 8.451.0.0 az új pedig 8.451.2-080123a. Csak lesz itt még gyorsulás!
Még egy kis +info.A kártya szvsz. hosszabb mint a GTX, és nehezebb is, iszonyat robosztus kézben fogva.2 centit tuti ráver.Alig fért be a chieftec toronyházba.
Persze a tuningot is meg fogom nézni, csak ismerjem ki az alap dolgokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest