- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
Produkció #28316 üzenetére
nekem otthon csücsül a 24 ért vásárolt HIS
szval nem kamu. SŐT imba csavarhúzót is adtak ajándékba
Majd még BIOST kell rajta frissítenem, bár még nem néztem, hogy csinálja-é a 2/3D-s frekiváltást, de a fentiek alapján nem.
KATT leírása alapján egyszerűnek hangzik a bios frissítés, tudtok linkelni, majd jól működő BIOS-t vagy találok a HIS oldalán is?
előre is -
katt777
félisten
válasz
Produkció #25354 üzenetére
Biztos a készlettől akarnak megszabadulni (jön a 48xx széria), nV-kről meg úgyis tudni, hogy gyorsabbak az ATI-nál. De nem ez a lényeg, hanem a manipulált tesztek. Ha akarom, fogok néhány abszolút nem támogatott játékot CF-re (vagy támogatottat, de mondjuk 580X-es lapba teszem), meg párat, amelyben ha megy is, de szarul, aztán kiderül, hogy a nem drága nV karik is lenyomják a CF-t. Csak az a kérdés, mit akarsz bizonyítani.
-
katt777
félisten
válasz
Produkció #25357 üzenetére
Csak attól sem fog rendesen működni.
Kecuhun: Vista SP1 + C1.2 60% gyorsulás. Nem a 8.4-es Catalyst.
Bali27: Még mindig: kérdezted, pontosan arra válaszoltam. Hogy neked másképp "jött le", arra nem tudok mit mondani. Ahány jobb eredményes tesztet megnéztem, mindig ASUS csúcslap volt alatta, de minimum valamilyen X38-as, és abból sem "mezei".
Preyben 80% fölött is értem el, 3D06-ban meg 95% körül. Amúgy nem, nem fogja megoldani az ATI a CF-t, legfeljebb majd az új programokban javítanak rajta. A régebbi chipsetek tulajdonosai is le vannak tojva, hát még akkor a régebbi, igényesebb játékok kedvelői!Mert most legyen a játék csilivili, meg multigpu-s, az meg rég nem érdekel senkit, hogy valami játékélménye is legyen a vásárlónak. Vedd meg, játssz, dobd el. Ennyi. De ha így megy tovább, akkor vsz. megspórolok minden további fejlesztést.
CF-nek akkor lehet értelme, ha tele vagy lével, megveszed a legmenőbb cuccot, és csak + kártyákkal tudsz gyorsítani rajta. De hogy nem gazdaságos, az tuti...
Ja, és a gyorsulás nem lesz 100%-os (az ilyen teszt tuti kamu), mert már a párhuzamosítás erőforrás-igényes. -
katt777
félisten
válasz
Produkció #25337 üzenetére
Szerintem teszek az iPonos tesztre, mert nyilván el kell adni a CF-t valahogy, és találtak 1 megfelelő lapot, amelyben valamennyire működik bizonyos játékoknál. Nálam semmi "baj" azon kívül, hogy nem (csak) azokkal a játékokkal tesztelek, amelyekkel bizonyítani lehet a CF viszonylagos eredményességét, így nem verek át senkit akik aztán majd dobálhatják olcsón a bazárba a drágán megvett 2. VGA-jukat). Ha meg valaki mégis az efféle CF-tesztekre hallgat, az mindenkinek a saját dolga.
Én is csinálhattam volna úgy tesztet, hogy mondjuk hű de frankó 3DMarkban, Prey-ben, CoJ-ban, meg még pár játékban, a sok-sok 1GPU-val működő játékról meg nagyvonalúan megfeledkezem, de objektív tesztet akartam csinálni. És sokan tudják, mekkora CF-mániás voltam (mindenféle tesztek alapján), amíg a kezembe nem került, és ki nem derült, mekkora fos (csak bizonyos lapokban működik, azokban sem egyformán, és egyikben sem 100% hatásfokkal, játékok 70%-ában meg sehogy). Aki persze csak olyan játékokkal játszik, amelyek rendesen támogatják, annak megérheti a multiGPU-s megoldás, de mindenki más jószerivel egy szimpla 3870-et kap dupla áron és persze fogyasztással. Mindamellett, a lapot is számolva, kb. 110-120%-os teljesítményt kéne produkálnia a CF-nek, hogy kifizetődő legyen (X2-nek csak 100%-ot, de az sincs meg).
8.3-as driverrel ráadásul a CF teljesítmény az 1 VGA-s alá zuhant (8.4-essel is ez van sok konfiguráción, hála a CFX "támogatásnak"), magyarul aki nem a legújabb hardvert veszi, az szívjon, mint a torkorborz.
Amúgy sose bízzon az ember olyanban, akinek anyagi érdeke fűződhet a meggyőzéséhez. -
katt777
félisten
válasz
Produkció #25232 üzenetére
Ne feledkezz meg arról, hogy 2,4-en megy a procija, 3D tesztnek hiába quad. Messze nincs kihajtva a 2 VGA-ja, és bizony 8.2-nél újabb driverekkel sokféle konfigon szépen elúszik a teljesítmény (magam is így jártam anno, és még pár sorstársam), hiába dolgozik a rendszer hardveresen normálisan, ezért bátorkodtam a 8.2-est javasolni.
leviske: igen, ez már megfelelne a quadjának (CPU pontból jön össze, nem VGA-ból még ezen a szinten). Még mindig Catalyst 8.2 mellett szólok.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
Produkció #21828 üzenetére
Nagyon nem vagy képben a Ferrarit illetően.
De akkor legyen a Koenigsegg, vagy Saleen, vagy Spyker, sorolhatnám, egyik cég mögött sincs megavállalat, és a legjobbat adják a megrendelőnek. De ez nem az a topic, csak jelzem, hogy ahol van szaktudás, ott nem kell sok-sok pénz (valamennyi persze igen), ahol meg van ugyan sok-sok pénz, cseszhetik azt a szaktudás nélkül (mint Toyota F1).
2. szakasz Tomboynak is szólt. -
Komplikato
veterán
válasz
Produkció #21806 üzenetére
OFF: Nem tudom mire alapozod ezt a dolgot, hogy ugyan az a foglalat fogadja az újabb procikat. Az első generációs s775 lapokba még a P4 kétmagosok se mentek! A második generációs s775 lapból nem egy volt, amiben nem mentek a Pressler magos procik. A harmadik generációs s775 lapokban NEM mentek a C2D procik. Hányan szívták meg a méregdrága i975 lapokkal amikben nem ment??? Hivatalosan az i965 lapokba nem használhatnál pl. Q9xxx vagy E8xxx procit, sőt 1333-as FSB-s procit se. Az most nem számít, hogy bizonyos típúsokat elláttak jobb VRM-el a gyártók, meg az se, hogy hackelt Biost csináltak hozzá. Az s775 alatt MINIMUM 3, de inkább 5 váltás volt. Nem látom be, hogy ez változna a köv. foglalatnál ...
Szóval akár hogy is nézzük a foglalat ugyan az volt, csak chipset/Bios/VRM kellett új félévente. És nem nemérdekel a sok öszvér lap, meg trükkös Biosos lap, mert egyrészt az eladott lapok kis része volt ilyen, másrészt próbálj meg "eredeti" Intel lapnál ilynenel trükközni ... -
TomBoy1986
veterán
válasz
Produkció #21789 üzenetére
Legfeljebb megveszi az egészet az IBM. Na akkor meg mindenki azt akar majd venni, mert az még az Intelnél is sokkal nagyobb cég.
Dettó 386-tal kezdtem, mégpedig koprocesszor nélküli 20MHz-es SX-el egy Siemens-Nixdorf gépben. Aztán 233MMX (Max 266MHz eg Tomato lapban
) - 433-as Celeron (vitte az 500-at, csak nem stabilan) - 900-as Athlon - 1200-as Athlon - Athlon XP 1700+ - Athlon XP 2800+ - X2 4200+ és most ez.
-
WesTM
őstag
válasz
Produkció #21782 üzenetére
Én is világ életben amd-s voltam,de rá kellett jönnöm,hogy a süllyedő hajót el kell hagyni,mert hiába vettem volna nyáron a gépépítéskor amd-s rendeszert,ha teljesítményt akartam volna aokkal többe került volna,(mert akkor már fejlesztenem kellett volna azóta9,míg a core 2 rendszer 1 évig még tuti 100% hogy elég lesz,mikorra az amd nek nem lesz olyan processzora ami az uj videokártya megoldásokat 100%osan ki tudja használni.Teszem hozzá,hogy az uj amd vga (850/870) igenis jól sikerültek,hisz az nvidiának lépnie kellett rá,és szerintem most egy 3850 minden játékos igényt kielégít ha nem a maxmimalisátkat nézzük.Tehá egyszerűen annyi,hogy aki hosszabb távra tervez annak érdemes intel procit venni,mert egy 3.5 ghzes core 2 ,amit szinte mindegyikkel el lehet érni,az még egy jó darabig elég lesz,még egy 3-3.2es x2 már most is pengeélen táncol.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Produkció #21778 üzenetére
Ajjajjj... Nem látod a trendet. Mind az AMD, mind az NV, mind pedig az Intel arra törekszik, hogy minden téren (CPU, GPU, Chipset) tudjon saját terméket bemutatni. Azaz mind a három cég plattformosít. Erről szólt az ATI felvásárlása. Erről szól most az NV VIA utáni érdeklődése, ami ha sikertelen, akkor az NV nagyon könnyen a VIA sorsára tud jutni, amely 2000-ben az egyik legmeghatározóbb cég volt a piacon. S erre halad az Intel is a 2009-ben bemutatandó Larrabe videókártyájával.
(#21780)
Az AMD akkor is másodhegedűs volt a processzorpiacon, amikor az Intelnek még nem is volt Core2-je, viszont az AMD-nek az A64-e töretlenül sikeres volt. Nem értem, hogy hogyan akarod elvárni egy Intelhez képest tizedakkora cégtől, hogy versenyképes legyen vele teljesen... -
cowboy_bebop
őstag
válasz
Produkció #21778 üzenetére
Erről sem az AMD tehet. Ilyen dolog a PC, h. értéktelenedik a cucc. Intelnél sem lenne másképp.
AM2-es topicban meg lehet h. a hivatalos listát szúrták be, az meg enyhén szólva hiányos.
Amelyik gyártó pedig normálisan megcsinálta a lapját, és a szándék is megvan benne, akkor a lapjaik vinni fogják a Phenomot.Szerk.: akkor hibáztasd az NVidiát, h. miért nem gyártanak Phenomos SLI-s chipsetet.
Az pedig egyértelműen az NVidia sara h. csak ő gyárthat SLI-s chipsetet.
Szerinted miért CF-ezik még az Intel is? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
Produkció #21772 üzenetére
Semmi gond, de te olyanokért okolod az AMD-t, amiről nem is ő tehet.
Pl. h. a giga miért nem bírt megcsinálni egy normális lapot.
Vegyél egy olcsó 770-es lapot, s add el a régit. Olyan sokat nem is kell ráfizetni.Szerk.: azért nem láttál 5000+ felett, mert 939-be a max. 4800+. De tavaly tavasszal újraindult egy pár hónapra a 939-es X2-es procik gyártása, azok egész jól húzhatóak ~ 3ghz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Produkció #21766 üzenetére
Hohó.. ki beszélt SLI-ről. Te azt írtad, hogy nem megy benne az NV kari. Az nem egyenértékű azzal, hogy nincs olyan lap, amiben van SLI...
Amúgy erről szerinted az AMD tehet vagy épp az NV, aki nem gyárt alá megfelelő chipsetet, ugyanakkor az SLI-t nem teszi szabadon felhasználhatóvá?780G egyébként már kapható, pl. az Iponban van a Gigabyteból.
Amúgy akkor fél év múlva megint csalódni fogsz, mert az Intel is átáll a Nehalemmel az LGA-775-ről
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Produkció #21761 üzenetére
"ráadásul az új am2+ba csak ati kártya megy"
Na ezt meg honnan veszed?
"unalmas hogy amíg az intel már kb 2éve az lga775-t használja addíg az amd már a sockatA óta a 4.foglalatot adja ki"
Ja, mivel az Intel nem a foglalatot változtatja, hanem nagyobb QPB-t követel meg, amit nem támogatnak a régebbi chipsetekSemmivel sem felhasználóbarátabb az Intel, afelől nyugodt lehetsz.
-
Komplikato
veterán
-
gergo19
aktív tag
válasz
Produkció #13611 üzenetére
Nem olvastam el megmondom őszintén csak megnéztem a diagrammokat és láttam amit láttam. Az a baj, hogy csak várjuk és várjuk a csoda drivert de nem jön. Ez volt a 38XX-okkal is hol a GT-ét verő csoda driver? Sehol és ha én Vistan akarom használni miért is ne hisz csak ezen van Dx10 akkor ezek az eredmények érvényesek és ezek nagyon kevesek. 100K-ért min 2 3870teljesítményét várom el, de ez mégmessze van tőle. Minek adnak ki úgy egy kártyát ha nincs hozzádriver? Idejük volt fejleszteni mert ez a jártya már lassan féléve készvan. Remélem csak a teszt hamis,de ha nem akkor megint sikerült összehozni az Atinak egy a komkurenciához mérve gyenge kártyát....
-
-
deniro2
senior tag
válasz
Produkció #6992 üzenetére
De, a kereskedőknek is megkell élniük valamiből, ettől még irreális, hogy mire eljut hozzád a cucc 200%-kal többe kerül, a karácsonyi vérszívásról meg ne is beszéljünk.
Amúgy, ha te bemész a boltba és elédrakják a kenyeret 400 forintért, miközben tudod, hogy 130-ért adja a pék, akkor mit mondasz? Nem baj, a kereskedőnek is megkell élni? Gondolom.
Van egy 2500+ Sempronom 30k-ért, megveszed? Pedig valamiből nekem is megkell élni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ALIENWARE Area-51 R5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest