Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
NA jó, azt sejtettem, hogy nem elég erős a prockó, de több magost biztos nem veszek, mert annyira felesleges, kb semmi nem használja ki, amilyen progikat én használok. A 06 meg azért reális az én szemszögemből, mert XP az oprendszerem, szal még a DX10-et sem használom. Na min1, csak kíváncsi voltam, d nekem kár cserélnem kártyát, majd ha egész gépet cserélek, csimillió rammal meg jobb procival, akkor majd talán az újabb oprendszerhez, addigra hátha normális lesz a Vista
, miközben már WINDOWS 177 is lesz
-
katt777
félisten
Hát ez most azért ciki neked.
A Catalyst egy szoftver-csomag, amelyben van driver, kezelőszoftver, és egyebek, amelyeknek még a verziója sem egyezik. A VGA driver az csak ATI VGA driver, a kezelőszoftver meg Catalyst Control Center, ahogy lsc is írta (van ott még OpenGL driver és egyebek is). Ehelyett pedig nyugodtan lehet ATT-t használni, tekintve, hogy több a beállítási lehetősége, az AVIVO kódolója mellett meg elsüllyedhet a CCC a pokol fenekére.
-
kriszbon
őstag
Három eres a kábel, de látom már megírták hogy a 4xxx-es szériától szabályozza. Amúgy csak a kíváncsiság van bennem, mert a kopteroktól úgy sem hallom ha gyorsabban megy
Nekem a felbontással egyenlőre nincs gondom, a közeljövőben nem is lesz 2010-ig kb.1024x768! Ha váltok akkor első kör úgy is a lap/ram/proc lesz az első, felbontásban meg egyet feljebb lépek
-
MATEO6600
őstag
Nem ezt mondtam...
Ki akart itt nyáron 4830at venni? Addigra már javában árulják az 5xxx szériát.
Én csak azt mondtam, hogy "fél" évre nem érdemes kiadni 30k-t, mert ha most megveszed, később nagyon gyenge lesz, és nem fogod tudni jó áron eladni.
Az lehet, hogy a 15 ezres 3850 is olcsóbb lesz, de azn nem 15-20 ezret bukok majd.
A CCC pedig csak 4-es szériától ismer ventiszabályzást... -
chrisnorman
csendes tag
----------------------------------------------------------------------------------------------
I +3.3V I +5V I +12V1 I +12V2 I -12V I +5 VSB I
I---------------------------------------------------------------------------------------------
I 20A I 14A I 14A I 13A I 0.3A I 2.5A I
I----------------------------------------------------------------------------------------------
I 130W I 168W I 156W I 3.6W I 12,5W I
----------------------------------------------------------------------------------------------- -
bmwk1200s
őstag
Szerintem azt még tudja
!
AMD Athlon 64 3200+ proc. OEM részletes termékismertető
Tulajdonságok:Órajel: 2000 MHz
System Bus: 2000 MHz
Gyártástechnológia: 90 nanométer, SOI technológia
Tranzisztor (millió): 68.5
Magméret (mm2): 112.9
L1 cache: 64 KB adat, 64 KB utasítás (2-utas)
L2 cache: 512 KB (16-utas)
L3 cache: Nincs
SIMD: 3DNow!, MMX, SSE, SSE2, AMD64, Cool'n'Quiet, NX Bit
Hyper-Threading: Nincs
Hyper-Transport: van, 1GHz
Foglalat: Socket 939Sajnos nincs sok választásom, hacsak nem tud valaki egy 939-es foglalatba illeszkedő jobb amd procit!
-
scope2007
addikt
minden felvan telepítve a géphez!
ati 8.2
dx9
összes .net
lcd driver
asus driver
asus gamer osd
ati display driver[és mégis ezt dobja ki a smart doctorra!]
3DMARK igaz nagyon régi rendszerrel... tud ez többet is sztem
-
Bunker
tag
Na akkor mielőtt bűnözőnek kiáltotok ki, elmondanám miről is van szó. A srác számtech nagykerben dolgozik, és a decemberi fizetése mellé választhatott magának cuccokat. Neki pont a 3850-es kártyákra (2db) esett a választása, és ezeket szeretné pénzé tenni. Azért ilyen olcsón, mert jó ismerősöm... A garancia furcsa módon nem él, mivel ajándékként kapta a cégtől. ENNYI!
-
katt777
félisten
De, a HD3450 együttműködik az AMD IGP-kkel (780GX, 790GX), ami a jelen esetben persze nem játszik. Viszont a lekapcsolós funkciót tudtommal csak az nV csinálta meg eddig (vagy ők is csak tervezik?
).
Tom19: Beépített tuningja van (DOT), amit CCC-rel kihasználhatsz, MSI Radeon driver alkalmazása mellett. Hybrid CF még nagyon gyerekcipős, asszim. CF már működik. Az IGP, ill. kisebb ATI kártya egy erős mellett Havok PhysX-re jó még ezt támogató alkalmazásokban.
tsigalko87: Konkrétan a 790GX-ről olvastam, hogy csak 3450-nel működik együtt az IGP, ha ez változott, linkeld már be, légyszí, mert akkor lemaradtam róla.
-
szumo
senior tag
Köszönöm a megerősítést!
Én is valami hasonlóra gondoltam.Volt, hogy elszállt a fél délutános munkám, emiatt a hiba miatt, és akkor vágtam be a durcit, mert az automata mentés nem mentett, pedig be volt állítva 2 percesre.
Más: Most néztem, hogy a videókártyám ugyanannyit ér mint amikor nyáron vettem. Ha a gépre vetítem le ezt az dolgot, most kb. 40-50e -el többe kerülne. Ja és a számtech boltok tele vásárlókkal, néha a boltból a kapuig kiér a sor.
Még, hogy karácsonyra idén kevesebbet költenek az emberek! -
jobbman
tag
Köszi, legújabbal már felismeri rendesen, manuálisan működik is a ventiszabályzás, de a hőmérséklet-függvényest hiába állítgatom, nem változik meg. A másik meg hogy játék után nem veszi vissza a gpu-frekit 300-ra, marad a stock. Viszont ha valami teszt programmal izzasztom, akkor utána visszaveszi, ha már kikapcsoltam a tesztprogramot.
-
katt777
félisten
Nem érdekel, hogy ki mire "érti", mert ebből csak annyi nyilvánvaló, hogy az illetők saját anyanyelvüket sem értik. Ha az emberek 95%-a nincs tisztában a nyelvi fogalmakkal, attól még nem nekik lesz igazuk. Az is nyilvánvaló, hogy amennyiben a körülmények bizonyos beállítások használatát nem teszik lehetővé, akkor ezen beállítások nem részei a "minden beállítás" halmaznak. Ha viszont lehetővé tennék, mégsem használja azokat valaki, akkor egyszerűen nincs minden a maximumon. Ennyi az egész.
gtasystem: A szövegértelmezési együtthatód nagyon alacsony, ezt funkcionális analfabetizmusnak hívják. Segítek: "Ha simán ment minden a 3650-en, maradhattál volna annál.
" Ez nyilvánvalóan egy tréfás smiley-val jelölt, ironikusan eltúlzott, ráadásul feltételes megjegyzés. Erről azt állítani, hogy én szakmailag azt javasoltam, maradjon a 3650-nél, a fenti megállapítást támasztja alá (ahogy sok más hsz-od is), amivel önmagában lenne semmi baj, csak érdekes válaszok jönnek ki, amikor reagálni próbálsz egy-egy meg nem értett mondatra.
Megalapozott szakmai érved soha nincs, most sem volt.
A stílusommal semmi bajom. Érvekre érvekkel válaszolok, "szerintem"- és "úgy vélem"-típusú felvetésekre meg ezek szerint. Tehát ha valaki "úgy gondolja", hogy egy VGA ezt és ezt tudja, arra nyilván azt mondom, hogy bármit gondolhat, az nem mérvadó, csak ha azt mondja: ezt és ezt mértem, ilyen és ilyen tesztbeállításokkal. A belinkelt ósdi VGA-tesztekre meg más is megmondja, aki ért a hardverekhez, hogy semmi értelmük.
Ha valakit személyesen sért egy megállapításom, cáfolja meg. Én még sosem sértődtem meg, amikor valaki (pl. te) lehülyézett, mert nem is foglalkozom olyanok véleményével, akik többszörösen bizonyították, hogy nem lehet rájuk adni, így nem is sért.
-
ész ventura
aktív tag
OK, nem feledem!
A két lányomnak vennénk komplett gépet karácsonyra! Család összedobja a zsetont, persze csak módjával! (max 120k)
Mindenképp új kell, tréfával tudjuk csökkenteni az árat.
Netezős barbi játékok futnának rajta + néhány PC játék, ami 10 éveseknek való.
Tehát ilyen fejjel is gondolkozom! Azok talán nem olyan VGA igényesek 1680*1050-en. -
WesTM
őstag
Köszönöm szépen!
Motorral mentem, a barom meg kerülte a kocsisort. Nekem volt elsőbbségem de már mindegy ilyenkor. 70el fékezés nélkül repült belém. Én felpattantam a motorháztetőre,betörtem a szélvédőt, aztán olyan 25métert repültem előre amikor földet értem. Kurv@ nagyot estem.Szerencse hogy mikor láttam hogy baj van már ugrottamle a motorról,és így a térdemet kapta el nem a derekam.
Jah és nő vezetett....
Térdembe csavarokat tesznek,azzal rögzítik a kiszakadt porcot, és összevarrják majd az oldalszalagot. -
zodo
nagyúr
Ki lehet választani csak nincs sok értelme, max. amire Lacpac szeretné használni.
( NFS Most Wanted-t játszottam a lenti monitoron csak a játék nem támogatja a natív felbontását, ezáltal igen lapos verdákkal tekertem.)
LG194WT monitoromon a 1440x900 ill. 1280x1024 -
Lacpac
őstag
Talán azért, mert driverből ki lehet választani?
Ha driverben kiválasztom (kép torz lesz, de egy tesztig kit érdekelne) a progi felülbírálja, és nem lehet default tesztet futtatni.
Azt tudom, hogy nem látnám mind az 1024 pixelt, de a vga úgy számol, a monitor elektronikája meg intézi a többit. Tehát a vga 1310720 pixelt számol képkockánkánt.
Vagy akinek 19-es wide, vagy 15-ös ( ez elég valószínűtlen, de előfordulhat) lcd-je van, az nem tud 3dmark 06 default (1280×1024) tesztet futtatni?
-
s7evcsenko
addikt
Én nem mondtam, hogy nem pörög a ventilátor, azt mondtam, hogy nem kapcsol rá!
Levettem az oldallapot és pörög a venti, de csak kicsit.
És mikor meg van terhelve, akkor sem nő meg a fordulatszám!
Néha újraindul a gép játék közben, és olyankor iszonyat meleg a vga, ezért szeretném elérni, hogy jobban pörögjön a venti!
-
TomBoy1986
veterán
Pedig az esély sajnos meg van rá, a PII-nek is valószínűleg 3500MHz lesz a gyári csúcsa jövőre (940 - 3GHz, 920 - 2.8GHz, a differenciából ez jön ki a 990-es csúcsmodellre).
szitaati:
A mostani árak mellett esélyes, hogy nehéz lesz fejleszteni.ollie:
Ha alacsonyabb az órajel, csak több a feldolgozóegység, akkor is ugyan ott vagyunk fogyasztást (és ebből következően hőtermelést) tekintve -
norbalia87
tag
Hat intel teren nem vagyok otthon de egy dual core 130 wattot? Ha ez igaz akkor szerintem mindenkepp a giga superb legyen. Vehetsz chieftec tapot de abbol a deltat, vagy akkor a 450-es fsp-t. De szerintem a legjobb az a superb. Vagy ha nem sajnalsz 15k-t tapra akkor a corsair 450 wx. De szerintem 10k-ert a giga nagyon fain
-
TomBoy1986
veterán
A Sempronom nagyságrendileg úgy teljesít, mint egy A64. Ollie... ha ne kelljen már megint elmondani azt, hogy ennek a játéknak nincs nagy CPU igénye. Amilyen CPU-kat ott látsz, ha mellévágsz egy 4870-et legalább ugyanolyan eredményt fognak elérni vagy tán tévednék??? Az meg hogy 8xAA-t rádobod lényegtelen, mert csak a VGA-tól függ, nem a CPU-tól, hogy ezáltal korlátozva van-e a megjelenítés sebessége. Nem hiszem, hogy el kell neked mondanom, hogy mi az a CPU limit...
belenéztem a tesztbe, vedd csak a legrosszabb, 1.8GHz-es A64 eredményét alapul - mert annál többet tud a sempronom, hiszen 2.75GHz-en is megy...
-
WesTM
őstag
Hát az úgy volt
, hogy haver gépe lenullázta magát, és kaptam egy halom vasat, amit mára tuningolva rendbe kellett raknom, új vga beépítésével.
Eddig úgy néz ki sikerült, bár betegállományban vagyok itthon, suli héten off, és csak ennek köszönhető hogy éjszaka is a géppel szenvedtem. Viszont az Asus alaplapokban megint nem csalódtam, az amd-s m2n-mx 2X hal meg másfél éven belül, de most kapott cserébe egy gyengusz abit NF-M2SV-t, ami 8X pci-e-t tud. Elég kalandos volt vele 2.5ghz-re húzni a 3600+X2-t...
Remélem a p5b-m tovább húzza, mert addig nincs vele bajom még meg nem hal.Romantikus éjszaka fogalmát én is másképp alkalmazom a gyakorlati humor nélküli, kegyetlen valóság showban.
-
eclipse006
őstag
köszi a válaszokat,bocs hogy most írok de szarakodik a netem!!a nem támogatott frissítések elvannak rejtve,de attól full hülyeségeket ajánl fel a felbontáshoz/Hz-hez,nem nagyon vágom h. mi van,megpróbálok leszedni egy értelmes drivert,a monimhoz!!most akartam pont az NFS-undercovernél venni 1280x1024-re és kiírta amit korábban leirtam!!!mégegyszer köszi!!!
-
emre
veterán
Nem feltétlen arról van szó, hogy ne vegyél semmit. Inkább az lenne a lényeg hogy ne terheld le magad különféle agyafúrt hitelekkel. Vagyis mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Nem véletlenül a lakás és a gépjármű piac érzi leginkáb a csődöt.
Egyszerűen nem kell bedőlni a bankok marketingeseinek, akik elhitetik hogy mindent megengedhetsz magadnak. Természetesen megértem azokat is akik élnek a hitel lehetőségével, mert magyar fizetések mellett nem nagyon van más lehetőség. -
katt777
félisten
Nem ez megy, hanem ezt akarják, hogy végbemenjen. Ez meghatározható érdekek mentén, gazdaságilag pontosan el van tervezve (ezért is tudtam jó előre megjósolni, tanúsíthatják, akikkel beszéltem róla). Persze nem is remélem, hogy az emberek megértsék, hogyan manipulálják őket, csak megeszik a maszlagot a TV-ből, aztán jönnek, hogy jaj, mekkora baj van itt, meg ott. Lószart, akik ezt (is) csinálták, nagyon pontosan tudják, hogy mit tesznek. Tán azt sem látod, hogyan vándorol az alattvalók pénze (adók, megtakarítások, stb.) szerte a "fejlett" világban pontosan behatárolható zsebekbe?
Amiről te írsz, az csak egy hamis dogma a közgazdaságtan-vallás számos hasonló hamissága közül (aminél leragadnak azok, akik nem értik a mélyebb összefüggéseket, esetleg csak lusták beleásni magukat a témába). Én sosem hagytam, hogy bármivel kimossák az agyamat, inkább megtanultam magam mindent (nem csak közgazdaságtanból), mert úgy nem korlátoznak hamis falak. És így jót röhöghetek a média szánalmas hazugságain, meg az embereken, akik mindezt beveszik, és hagyják magukat a mindennaposnál is jobban meglopni.
-
gtasystem
őstag
sehonnan..ezzel csak azt jelzem mennyire kell ezeket komolyan venni..én inkább hiszek az AMD mérnökeinek, mint egy fórumozónak.(bármennyire is állítja magáról hogy hűde tapasztalt) Nem hinném hogy olyan óriási különbség van a két márka között mint ahogyan ezt megpróbálják itt beállítani páran.itt van pl Tomboy tesztje..
ami egyébként tök jó lett..és nem azért mert ahogy c2d szerepelthanem mert korrekt teszt.és nekem az jön le belőle hogy egyáltalán nincs olyan óriási különbség a két márka között.jó a c2d kétségtelen. de ezért hülyeségeket állítani a konkurensről szerintem butaság..
-
aleister
veterán
Köszi szépen a választ! CCC-ben hol lehet állítani a Vsync-et? Én így konkrétan leírva sehol nem találtam, csak az ikonján jobb gombot nyomva van vmi olyasmi, hogy vertical refresh. Ez lesz az?
Egyébként ez a Vsync mit csinál? Megnézi hogy mennyi a képfrissítés a monitoron, és arra maximalizálja a vga-t? -
Reac^
őstag
Valszeg nem értetted mit szeretnék. A procit gyári hűtővel még nem fogom húzni egy jóideig, a vizhűtés ott áll a sarokban, majd azzal megküldöm.
Ma van nálam 3db ilyen radeon, és amelyik a leghúzhatóbb azt szeretném megtartani, ehhez nem akarok 3dmarkolni meg játékokat inditani, csak kártyánként max 30percet rászánni hogy kiderüljön melyik a legtuningosságos-hajlandóbb
és erre keresem a legmegfelelőbb programot -
aleister
veterán
Ez a maximalizált fps hol elérhető? Élnék a gyanúperrel, hogy erről van szó. Amd BE 5000+ x2 alapon (2,6 ghz) és húzva (3,2 ghz) ugyanazt az fpst adja. 3850 alapon és húzva (770/2000) ugyanazt adja. A maximális fps minden felbontásban 63. Egyetlen egyszer ment efölé, de az gondolom programhiba volt.
-
Cholard
tag
Hmm
Gratu hozzá! Akkor megkérdeznélek (ha nem bánod) milyen alaplapod van/érdemes alátenni? P45 vagy P35? Láttam P43-akat is, de mindig úgy gondolom, az újabb tovább kitart (ritkán cserélek). Ha nem nagy kérés tudnál megadni pl 3DMark2006 teszteredményt? Előre is köszönöm!
-
csorlala
tag
szia, hát a halkság az nagyon jó lenne, nagyon idegesít ha hangos a gépem, plusz a fogyasztás sem mellékes mert egész nap megy a gép.
Most talátam egy ilyet, ennek elég jónak tűnik a hűtése: (aztán lehet hogy a látszat csal)
http://www.argep.hu/product_672679.html
Az az igazság hogy most is sapphire-om van és sok panaszom nincs rá.Plusz sokan ajánlották a 4830-at de az meg még nincs magyarországon,a haver meg vinné a kártyámat és azt a 10 eFt bevételt nem akarom a budgetból elszalasztani.
-
gtasystem
őstag
:-)
úgy jönnek ide hogy a pc tulajdonosok többségének 1magos procija van..nemrégiben még a 4 vagy ennél több magos prociról se hallott senki most meg már dobjunk ki mindent?
szóval nekem ez így egy kicsit túlzásnak tűnik..a most eladott pc-k (szerintem) 80%-a max. 2magos 2.2-es vagy valahol akörül..(de az is lehet hogy sokat mondtam) azaz nem erőgépek szóval nem nekik kellene jó kártyát csinálni?az ár pedig nagyon relatív..mint most is például Bluegene kolléga máris változtatott a képleten..
igazából engem a jó ár/érték arány hoz lázba.mint például a 3850 14k-ért..de az az én monitoromra nem lenne jó úgy tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest