- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #28045 üzenetére
A grafikai motorja nagyon jó (a fizikai, hát, messze van egy F1C-től vagy rFactortól, GTR-től). És igen, a GPU-t terheli, de azt nagyon. Nekem már jön a Chilla...
Csodálkoztam volna, ha nem nyög be már megint valaki egy reklámot, főleg, hogy alig pár hsz-szal ezelőtt volt legutóbb szó róla.
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
illusiON #27679 üzenetére
mikor ez új szgépem még csak gyermek cipőben járt,kipróbáltam a DX10et Assassinnal...
(mivel akkor még nem rendelkeztem a Crysis-szal)1280*1024ben fullon amit lehetett feltoltam...ha jól emlékszem az átlag 35-38-45fps megvolt...a kép amit láttam csodaszép volt.....de nemis ez most a lényeg:nekem ment DX10zzel vizsla alatt,nem kérte a dx9et...
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #27674 üzenetére
Amelyik játék megy független DX10-zel, annak nem kell a DX9. Persze nem sok ilyen van.
Nem "Schläf"?De nekem jó, hogy olyan billentyűzetem van (kemény 1800Ft-os Chicony), amelynek a felső szélébe van építve a 3 energiavezérlő gomb, ráadásul képjelekkel. Multilanguage.
Nem cserélném el ezekre a mai lqrt cuccokra. Mert design, marketing, az van, ésszerűség meg semmi.
Foglalt név: Az nem ilyen optimalizált demo-pálya? Mintha te is átmentél volna kicsit off-ba.
-
ricsy888
senior tag
válasz
illusiON #27532 üzenetére
Igazából nekem se kéne, főleg, hogy kéne lapot, procit meg tápot cserélnem hozzá. Kössz nem.
- = Zk = -: Gondolom az a kártya után nagy változás, de szerintem messze nincs akkora teljesítménye mint az ára mutatja. De egyszer csak eljön a CF ideje. Bár minden multi GPU tulajdonos ebben reménykedik. Talán eljön talán nem.
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #27532 üzenetére
Én mindig 3870 mellett érveltem a kettő közül, mert magasabb összetettséggel szépen ellép a kistesótól, még az 512MB-ostól is.
- = Zk = -: Ez a fajta beállítás Crysisben olyan tesztekhez való, amelyek azt akarják bizonyítani, milyen jól fut. Nézd csak meg DX10-ben mindent VH-ra téve, sőt, ha tudod, nagy felbontáson. Nálam a CF csak 30% +-t jelentett C-ben, pedig, ha valamihez, ehhez elkélt volna.
zozoz1: De jó egyeseknek rohadt influenza-szövődményekkel, meg köcsög orvosokkal, akik az asszisztenssel üzengetnek diagnózist vizsgálat helyett.
Ennyi ventivel is? Amit én néztem, abban 2db 12cm-es van. -
katt777
félisten
válasz
illusiON #27515 üzenetére
Én is ezzel a gonddal küzdök. Vagy 40-45k-ért egy király hűtésű ház, és/vagy Coolink Chilla 6.3k-ért. Mondjuk nálam 40% ventivel még mindig 45°C max, de lap és proci is melegszik. Na most jó, hogy szűrőbetétes házra cseréltem a régit, mert ez halk és nem is porosodik, de a hűtés nem ígérkezik jónak a nyárra.
-
Bundás22
őstag
válasz
illusiON #27515 üzenetére
nna most nézem szépen lezárták a 48xx széria topicját aki lezárta arra nem is találok megfelelő jelzőt, szavakat
leginkább németül tudnám magyarul magam kifejezni amit róla gondolok: Spassverderber
amúgy jófej, csak most volt spass-verderber(ejtsd: ő egy spásszferderber lol) -
Bali27
addikt
válasz
illusiON #26946 üzenetére
Dx 10 be azéert jobb ma 8.5 mert jobban dolgoztatja a gput, kevesebbet dolgozik a processzor? A hőmérdsékletet meg azért bátorkodtam megemliteni mert tegnep,tegnapelött még ilyen tartalmú hozzászólásokat olvastam. MOndjuk az Assassin Creedbe a 8.4 el égen földön semmii bajom sincs.. Szerintem megvárom a 8.6 ot,és a következőket..Ha tényleg valami csodadrivert(már muris kiejteni ezt a szót , de léehet tényelg sok függ tőle miknt most a 8.5 ös játékgyorsulások is igazolják) jön ki azt rakom fel.. Ost elvagyok a 8.4 el.
Én registryt: driver cleanerrel,., CCLeanerrel, Vista managerrel, Regsupreme-vel, és registry clean expertel szoktam tisztitani... Ezek beváltakl eddig ugy hogy különösebb galibát okoztak volna a 64 bites Vistámban..(Persze utolsó 2 be csak alapbeálitásokkal, nem pedig a kiterjesztettel nyomom mert az már tényleg durva...vagy 2000 hibás bejegyzést talál kiterjesztve..
)
-
s1ru2
aktív tag
válasz
illusiON #26911 üzenetére
De érdekes, mert teljesen random módon időnként visszaesik 35re, aztán újra fixen áll 60on. Ha sokan támadnak van 50-60 között egyébként ha csak sétálgatok fix 60on áll. Akkor is csinálja, ha egyhelyben állok. Lesz min törni újra a fejem, hogy mi okozhatja
Remélem nem a RAM-om fogy el, mert az csak 2 giga van. Üresjáratban 35% ot visz el a Vista
Jah és, ha kiszedem a Vsyncet esik az fps, szóval marad.
-
-
-
-
tetrix
tag
válasz
illusiON #26845 üzenetére
-ja elérthettem én is
-röviden a történet.:
az új catalyst felrakása után a gép 640x480 as (ultra low) felbontásba lépp be,és azt feltételezi hogy nincs felrakva driver, pedig van;a felbontást és frissítési frekvenciát ha át is tudom állítani(ami nem sikerült mindig) akkor sem marad úgy ha a gépet újraindítom;a megjelenítési beállítások panelnél sem jelenik meg a CCC ablakfül.
-és semmilyen eszközkezelős leválasztás,driver cleaner nem oldotta meg a problémát.-de az kiderült hogy nem az op rendszer a ludas meg sp3,-(bár gyanúsítva voltak ők is)-,és a fennnmaradt driverfoszlányok;
mert a segédrendszeren (külön hdd-n)is ugyanazt a hibasort adja elő,amin az eredti gyári 7.9-es ccc volt fenn;ezen meg semmilyen más atiszoftver nem volt telepítve.
-lehet hogy beragadt valami a videókártya biosában és amiatt nem működik?
- kéne ezekre is cmos clear gomb?!
-vga bios frissítés lenne rá a megoldás?
-
tetrix
tag
válasz
illusiON #26772 üzenetére
-azt én is tapasztaltam még az egész driverfrissítés előtt hogy a magórejel és a memóórajel nem áll vissza alapra,hanem a 3d-s órajeleken megy,az egész csak onnan tűnt fel hogy a venti folyamatosan 31%-on megy a 25 helyett, ekkor vált gyanússá a dolog.
-valószínűleg az is közrejátszik a problémában hogy nem kellet volna próbálkoznom az alapórajelek visszaállításával az atitool-ban,lehet itt akadt be valami a rendszerben.
-amúgy azt hogy kell csinálni hogy a 8.4 es catalyst installerrel kicsomagoltatom a 8.5drivert,ehhez nem értek.
Írd le hogy kell ezt!
-most annál a verziónál járok hogy egy másik vinyón található segédrendszerről indítottam ,a problémák ott is jelentkeztek,viszont csináltam egy videókártya "ki-berakást",és most jónak látszik mert újrabekapcsolás után is megtartja a felbontási és frissítési értékeket képtorzulás nélkül.lekopogom egyenlőre.hátha az eredeti rendszernél is meggyógyul. -
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26825 üzenetére
ehez kapcsolodoan nekem tetszik a rivatunerben a hardware monitoring, szóval szeretném ezt használni ventiszabájozásra is de most kicsit kinai ami ott van? nyomjam be autora az megteszi alaporajelen? vagy mit hogy hova álitsak?
mehogy viszaraktam 800/1152re a vga orajeleit minek hajtsam ha nincs értelme
ha ezzel megvagyok ugyse láttok ujjabb 445 napig ugyhogy nem irkálom tele a totyikot a hüjeségeimmel a továbbiakbaja és minenkinek nagyon szépen köszönöm a segitséget vagy a rendreutasitást
-
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26783 üzenetére
várjál ez a hozzáadott sapphire driverral van, vin telepités nélkül
azzal megvárom az uj alaplapot
most felraktam a 8.5ös (dd only) drájvert, most majd megnézem azza...
nem tudja valaki mért van kiszürkitve a overclock lap? és ott szürkével 300 mhz van a gpu orajele mellett... -
TTomax
félisten
válasz
illusiON #26786 üzenetére
En úgy gondolom ami nem sok a GPU-nak az nagyon sok a RAM-nak hűteni nem is nagyon kellene elég mar az is ha nem fűti a GPU őket...mert amikor a GPU 60-70 fok akkor szerintem nem sokkal hűvösebbek a RAM-ok se.Rajta vannak nekem is azok a kék Zalman RAM bordák de szerintem nem túl sokat hűtenek azok' anélkül is menne 950-et.Nekem az volt a legelső,hogy csavaroztam is lefele a gyári hűtőt mert az szerintem egy vicc,nincs az a bios meg rivatuner ami azon segíteni tud,annyi szerencsém volt hogy az 1650-prora mar vettem egy VF900at szóval ez adott volt,RAM süniért ugrottam csak le.Amúgy most mar nem ezt vennék hozza,ezert nem is ajánlgatom senkinek.Ezert az árért amibe most egy VF900 kerül sokkal korrektebb hűtöket kapni.Amúgy jól dolgozik a VF900,IDLE 33fok max LOAD 60fok és szerintem egy VF700 is megbirkózna ezzel a feladattal.
-
TTomax
félisten
válasz
illusiON #26783 üzenetére
Gondolom a gyari hűtöd van fenn ami olyan szuper hogy szépen melegíti a RAM-okat... nekem egy VF900-as meg RAM bordák...a RAM-ok 1100 fölé is mennek és nem szemetelnek,csak nem nagyon latom értelmet,mert nem gyorsul... 950 bőven elég.Amúgy én CCC-t nem használok,egy húzott bios van fenn és hali,meg a 15M-as sapphire driver,igy megy 24/7 a gépem (torrent)
Szerk:
Igen az a húzás miatt van az egyik szorzat,a másik meg a GPU húzással no.. -
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26777 üzenetére
mint az asus 1950 pro volt oan 50 - 60 % on oasmi hangja van igy alapon
mingyá nézek hömérsékletet meg fordulatot meg iesmit.. de erre mit használjak ?
amugy nem szoktam ennyire figyelgetni a hardwaretöszerakom osz' jaó
ez a telepités viszont kissé öszevisza lett , annyira megörültem annak hogy egyáltalánb van kép... egyenlőre nem dugtam visza a maradék cuccot (hangkarit is kiszedtem meg a dvd olvasót is lehúztam) de inkább valami bénázás lehetett a dologban... lehet nem dugtam be eléggé a slotba vagy iesmi... -
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26769 üzenetére
mivel a gddr3 relative alacsony(abb) órajeleken képes üzemelni mint a gddr4 (gondolom) és a hütése sem az igazi(bár nem tudom neked meik verzio van) azért azt gondolom hogy a gddr ramokal nem is fogod elérni a 3870es gddr4 ramokat, bár ezt nem figyeltem a tesztekbe, viszont valahol kifejtették ezt mé jó mégis a gddr3 is, annak elenére hogy kisebb a sávszél is .. oan hejzet áll fennt mint mikor megjelentek a ddr2es ramok hatalmas időzitésekkel, bár magasabb órajellel , és gyorsabbak voltak a hagyományos ddr ramok mivel akár cl2.5 ös időzitéssel is üzemeltek. hü de rég gondolkodtam ennyit
-
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26769 üzenetére
lehet atinál tudnak valamit a most fejlesztés alatt álló, következő játékokrol
mi meg majd foghatjuk a fejünket hogy mértnem 1 gigás karit vettünk
de lehet az is hogy csak üzletpolitika... tudod a nagyobb jobb elv és az erre való igény teljesitése a tájékozatlan felhasználóknál
nem hiszem hogy akkora + költség lenne az a + 512 mega ram tekintve a memóriaárakat
-
Diniboy
aktív tag
válasz
illusiON #26767 üzenetére
nincs sajna másik táp ha lenne má megpróbáltam volna azzal
melesleg a 3850eket (azt irják) némi szerencsével fel lehet húzni a 3870 szintjére, a gddr 3 ramok meg a tesztek szerint az alacsonyabb késleltetések miatt alig lassabak a gddr4töl (ezt is olvastam)
amugy meg mi bajod az amd-vel... lehet nem ez a csúcs de igenis soksok gépben teszi a dolgát hibátlanul amd-s proci, méghozzá elég költséghatékony módón.. ha c2d-t akarsz húzni vegyél drága laplapot, drága ramot, és még igy is van esélyed hogy kifogsz egy antituning c2d-t(bár nem sok azt mondják) a legolcsobb X2 es cpu meg egy 10 ezer forintos asrock lap , 2 giga rammal (8 Khuf) tökéletesen kiszolgál egy átlagfelhasználot... nekem ez a gép volt hogy 3 hétig nem volt ujra se inditva, és ez most nem nagyotmondás, nem kivagyiság... egyszerüen ment. ment a utorrent, , közbe jácotam, elmentem dolgozni, ugyhagytam, hazajöttem leültem jáccani, aludtam, stb, és ez igy ment 3 hétig, egyetlen kék halál vagy reset nélkül
-
AtiGef
senior tag
válasz
illusiON #26693 üzenetére
Saját magam martam a proci hűtőt. Egy helyen elrontottam de korrigáltam egy kis kalapáccsal
Így 2-3óra játék után is 62fok.
Ebből a hűtésből indultam ki:[Igloo2520]
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #26541 üzenetére
Nézd meg a tesztoldalamon 3870 Vantage teszteknél, mert hosszú. Lényeg a konklúzióban.
Ha most látok javulást, megnézem +1x mindet, ha majd lesz egy szabad napom.
Amúgy nyugodj meg, ha csak DX10 lesz a game, úgysem lehet jó, mert az megint egy rakat marketing. ('Vegyé' mán visztát, hülyegyerek!' - c. cégfilozófia. És még az nV aljas, nem is a MS.)
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #26537 üzenetére
Keveset. Viszont megtudod, milyen beállításokkal játszhatsz DX10-ben a mostani kariddal. Segítek: 800x600, alacsony (entry) minőség, pár szűrő letiltása. De DX10 lesz.
Valami amúgy elakadt a rendszeredben, esetleg úgy távolítottál el egy RivaTunert vagy ATT-t, hogy be volt kapcsolva a low-level driver felülvezérlés.
Nekem 5564 volt a max GT-vel, 3395 3870-nel, mindkét karit maxra tuningolva. 3GHz-es procival defaulton mindkét kari ki van hajtva, az ATI hibái magasabb minőségnél jelentkeznek, de arról nyilván azt gondolják, hogy ha már nem lehet velük játszani, mit foglalkozzanak vele. -
illusiON
őstag
válasz
illusiON #26530 üzenetére
catalyst control centert felraktam és rögtön jó lett, de most ez miért kellett neki ahhoz hogy tudja változtatni a GPU-órajelet? egész idáig volt fenn driver csak épp CCC nélkül
áh nem értem én ezt
ezt az új 3Dmarkot egyáltalán érdemes egy 3850nel lefuttatni? ahogy olvasgattam még 88gt-kkel is ilyen 4-6ezer pont közt csináltak C2Dkkel és végig low fps, akko én most mit várjak?
-
petyuska74
tag
válasz
illusiON #26470 üzenetére
köszönöm a segítségeket, majd megpróbálok még mindent.
csak egyet nem. a Vistát.
mire elterjedne, addigra itt kesz a következő.
minek futtassam dx10-ben a játékokat, ha épp amiatt belassul, játszhatatlan lesz. nem mintha most a crysis játszható lennea linket is köszönöm, a ráérkezett válaszokat is átböngészem otthon.
üdv
-
-
katt777
félisten
válasz
illusiON #25036 üzenetére
A proci azért nem GPU, főleg egy AMD! Még a 6000+-nak sem ajánl az AMD 62°C fölötti hőmérsékletet, míg a 38xx karik elméletben 120°-ot kell, bírjanak. Mondom sokadszor: nem okozhat neki gondot semmi 90°C alatt. Ha mégis, akkor hibás példány volt.
Én azért bios-moddoltam, hogy ne kelljen a segédprogramokkal bajlódni minden újabb driverrel, illetve, hogy ne lassítsák a rendszeremet még egy icipicit sem. Ja, és akkor még CF-öm volt, amit aztán végképp nem volt képes kezelni sem a RivaTuner, sem az Ati Tool, sem az ATT.
A legnagyobb melegben meg úgyis strandon van az ember... -
TomBoy1986
veterán
-
Bundás22
őstag
válasz
illusiON #24576 üzenetére
[link]semmi gond csak volt egy haverom akinek volt egy tégla nokiája ami ronda volt és elavult ő mégis folyton azt bizonygatta milyen jó, csak erre már allergiás vagyok
ilyenje volt: hogy lehet ilyen hányinger telefont alkotni?nekem egy életre elment a kedvem csak már iritál ha valaki ezzel jön h milyen faxa lehet rajta youtube-to nézni meg tévét irányítani meg winampot...stb
ne haragudj csak erre agresszív vagyok -
Bundás22
őstag
válasz
illusiON #24253 üzenetére
[link]bár alapon a 2900mpro a 600mhz-es órajelével tuti lassabb a 3850-esnél(670mhz), tunningban picit leelőzi, hát nekem is ajánlottak 29pro-t, de jó h nem azt vettem, olyan hangja van mint egy porszívónak, aki vátott 38XX-re 29-ről állítólag felüdülés volt
és sztem a 3870-es is gyorsabb a 29XT-nél magasabb órajelei miatt (775 vs 740) kemény 1%-kal bárki bármit mond a 2900-es topicban, és persze civilzáltabb megoldás sokkal, nem olyan brutális/nyersa 256 mb memória radeonnál nem számít hisz ha kifogy csupán felülírja a régi adatokat nvidiánál számít radeonnál nem szal nyugodtan lehet 256-osat venni: lásd fenti linket
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
illusiON #23949 üzenetére
azért az atinak korántse olyan rossz a 38x0ás szériája. jó, játékokban lassabbak a G92eseknél, viszont videolejátszásban még mindig jobbak (hdavivo). ha elég sokat filmezel, az általad játszott játékok meg egy 3870en is megfelelően futnak, akkor az ati jobb döntés is lehet, mint az nvidia (nekem pl emiatt lett 3870em). mondjuk nekem a gép messze nem csak játékra lett építve (az csak hab a tortán
).
phenomok is kb úgy viszonyulnak a quadokhoz, mint az X2ők a C2Dkhez. teljesítményben gyengébbek (még a legerősebb phenom a legkisebb q6600hoz képest is), ha meg csak a két mag megy a 4ből (szinte mindegyik játékban), akkor kb a legkisebb C2Dt jobb teljesítményig lehet húzni (phenomok se szeretik a túlhajtást). és a tetejében még többet is fogyasztanak, mint a q6600. viszont a htpc szegmensben nagyon jó kis amd procik vannak.
-
-
Speed®
titán
válasz
illusiON #20674 üzenetére
Játékok szempontjából már optimális lesz. Persze a tuning mindig jó poén
katt777 Ha nem haragszol, nagyon túlértékeled a tevékenységedet..
Persze, hogy nem szólok be neki, nem ő floodolja szét sorban a topikokat.
Tisztában vagyok mindennel ami Bundást illeti, de akkorsem jó poén szvsz.
De hagyjuk, térjünk vissza a topikhoz, nyílj meg nékünk, ó tudás forrása -
Speed®
titán
válasz
illusiON #20573 üzenetére
Szedd le futuremark oldaláról a SysInfo hotfixet vagy indítsd -nosysteminfo paraméterrel. Kicsit suta szegény 06', nem ismerte előre a mai karikat
-
WesTM
őstag
válasz
illusiON #20221 üzenetére
A szemetelés olyan,hogy egy idő után,vagy azonnal olyan lesz a kép,mintha a tv-n gynege a jel(most perpill ez jutott eszembe
). Nem tudom hogy neked bírni fogja e,mert nekem is ma jött meg a kártya,és így nem tudom mi számít jó eredményeknek.Ahogy látom az enyém nem is olyan rossz
.
-
Bundás22
őstag
válasz
illusiON #20075 üzenetére
ki lehet, de inkább 18 átlag
, 8800GTX-el 30fps átlag(crysis topicból tudom)
szűz XP sp2(net nélkül), 8.3-mas driver, 1.2es crysis patch, XP-tweak,
tunning amit stabilan elbír a cucc, én 75%-on hajtom a ventit 760mhz-es gpu órajellel
ez nem amit beállítasz very high ez annákl is jobb külön kell letölteni, a crysis topicban további infó
végülis ez a legmagasabb látványvilága a crysisnak, majdnem kompromisszumok nélkül(példaul élsimítóval jobb lenne, magasabb fps-sel...stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Windows 10
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest