- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Tanker21 #6788 üzenetére
Egyszerübb lett volna elvinni a vga-t oda ahol vetted. Vettél volna rá ott hűtöt. Kb 500 pénzé rá is rakták volna neked szakszerüen. Most meg megy a politeknika. Ha kicserélik akkor köcsög hülye boltos hogy beszopta előadás gondolom majd jön.
Amikor meg majd valami tényleg tönkre ment és nem cserélik akkor is hülye köcsög boltos.Szóval ebben az országban csak vevőnek lenni érdemes. Mert annak vannak jogai. Ez ám a jellem kérem.
Legyél férfi b.zdmeg. Mond azt elbasztam, ez van. Azán dolgozz és vegyél másik vga-t.
Vagy legyél egy kis takony. Próbáld meg legarizni. Ha sikerül örülj. Ha nem apuék vesznek másikat.Neked, a te esetedre irom. de szól a nagy magyar mentalitásnak is!
Én amikor a vargáné tápommal megölettem a asus tusl2-c lapomat nem technikáztam. Elbasztam. Aztán mikor az abit is7-t adta meg magát az elégtelen chipset hűtés miatt akkor sem rohantam a boltba. Vittem volna vissza akkor amikor hallottam, hogy a nyomi venti szarakszik. Teszem hozzá halkan nem vagyok milliomos. Ha valamit találok felveszem. De nem lopok és nem verek át senkit.
Most pedig lehet köpködni.
-
kisza25
félisten
válasz
Tanker21 #6788 üzenetére
vidd be egész gépet, hogy valamiért nem mükszik és amikor kiderítik, hogy a VGA akkor csodálkozz és hitetlenkedj, hogy az a legújjabb része a gépnek nálam 2* is bevált
(Giga6600 rátuszkoltam egy tuning biost még flopiról pedig nagyon ellenkezett én meg elhitettem vele, hogy jó neki, Inno6600GT tulzott tuning ratyi hűtő)
-
Gabis
őstag
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6758 üzenetére
Hát majd Chaser legariztatja neked 6694,
Itt az élő példa ami miatt elleneztem a barkácsolást, sajnálom hogy így jártál, és át lehet gondolni megint hogy megéri-e plusz egy-két ezresért a profibb gyári megoldást választani...
Azért remélem még életet lehet bele lehelni. -
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6763 üzenetére
Sok paszta nem kell a GPU-ra csak annyi amennyi kiszorítja a levegőt a GPU és a hűtőegység közül máshová ne kerűljön. (leheletvékony réteg nem kell eláztatni az egészet) Keres a kártyán hibát ha tudsz. (lesarkazott GPU, kondenzátorok, nyáklap, elszíneződés, összezárt érintkezők )
-
MMIX
addikt
válasz
Tanker21 #6761 üzenetére
Látatlanba én nem tudom mit rontottál el. De én a helyedben megpróbálnám elindítani a gépet egy másik videókártyával(min 5-6 percre a letiltás után) hogy lássam hogy úgy egyébként még van e számítógépem és a gyanús videókarit is átnézném. Ja és minden csatlakozót jól raktál vissza? Esetleg próbálj egy indítást úgy hogy csak az van az alaplapodra kötve ami feltétlenűl kell.(lap ram bill. videókari más nem)
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6753 üzenetére
Na próbálgattam itt a dolgokat. Nem sok sikerrel. Visszapakoltam a gyári hűtőt. Megnéztem rendesen benne van a foglalatba. Ráadom a gyujtást. Egy pillanatra beindul aztán egyből kikapcs. Biosban a PCIe frekije fix 100-on van. Azt visszaállítsam autora? Vagy mi lehet a baja?
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6750 üzenetére
Feltettem a hűtőt. Megnéztem rendesen illeszkedett minden. Elindítottam a gépet és a windows töltésnél a gép kikapcsolt aztán nem akart elindulni. Gyorsan kikaptam a kártyát elindítottam anélkül. Most megy rendesen, de ha a kártya bent van egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni hiába nyomom a gombot. :S Mi lehet a baja?
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tanker21 #6731 üzenetére
Én is kipróbáltam a FurMark-ot, nekem MSI 4670-em van 5V-ra kötött ventivel. Nem tudom mi miatt, de 86°C-nál megállt, és kék halál
Amúgy a vga 830/1150 Mhz-en ment, és az is fontos, hogy az oldallap nincs fenn, illetve itt a koliban szinte 0 légmozgás van, tehát melegebb a szobahőmérséklet mint pl. otthon.
Valami játékkal is meg kellene nézni, hogy meddig melegszik, mert a FurMark nem a valós játékok alatti hőmérsékletet mutatja.
Amúgy 3 hónap alatt pont jól telemegy porral, szerintem az enyém is olyan. -
Stirbi
addikt
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tanker21 #6726 üzenetére
Ez semmiképpen se normális.
Amióta megvan azóta ilyen forró? Vagy csak mostanában lett ilyen? Mert szerintem egy szétszedést megérne hogy kipucold a lamellák közül a port, illetve egy jobb minőségű pasztával is lehetne nyerni pár °C fokot.
Kiindulva a 2600XT-ből, aminek majdnem ugyanez volt a hűtése, szerintem max 75-80 °C-os lehetne, legalábbis nekem nyáron megállt 75°C körül.
Amúgy a kis légszállítás miatt (és főleg ha teli van porral a hűtő), nem sok különbség van 50% és 100%-os venti fordulat között, csak a hang nő. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6713 üzenetére
Határeset, elgondolkodnák egy(két) házventin ha nincs (hátul fújjon kifelé), legrosszabb esetben hűtőcserén, mert lesz itt még 35 fok is a szobában (most volt 23)
Mondjuk ez még mindíg a biztonságos hőfok kategória, tán még olyan beirás is lesz hogy ne is foglalkozz vele.... de nyugodtabb az ember ha ennél kicsit lejjebb lehet vinni. -
vviktor1
aktív tag
válasz
Tanker21 #6705 üzenetére
Ne aggódj, azt még simán bírnia kell, előző (off nvidia) kártyámnál 125 fok volt az órajel leszabályozási küszöb, tehát itt kezdte (volna) csökkenteni az órajelet melegedés miatt, de még a felét sem érte el sosem.
Nézz ezzel egy stability tesztet, semmilyen játék nem hajtja meg úgy mint ez, kb 6-8 prc alatt eléri a max hőfokot, ha ez 90-95 alatt marad akkor ok, ha főlé megy akkor keress komolyabb hűtést (vagy takarítani kell) gondolva a nyakunkon levő nyárra -
Chaser
legenda
válasz
Tanker21 #5549 üzenetére
Kicsit utánanéztem az eg31m-s2-nek, nem túl meggyőző
Sok usernek OC problémája van vele, viszont a g31m-s2l tuti jó, és a g31m-es2l is, utóbbiban jobb az audio és dual BIOS-os, meg tudja a DES-t, 1-2k-val drágább, én azt venném
#5562 MolGabi: Lehet az gyorsabb 40%-kal is, ha nem számít a fogyasztás és a nagyobb méret, akkor 1értelműen 4830-at vegyél ilyen árak mellett.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Tanker21 #5549 üzenetére
A GA-G31M-S2L HD Audio (Realtek ALC662) 6 csatornás audio van "csak" és virtual dual biossal büszkélkedik "csak", míg a GA-EG31M-S2 HD Audio (Realtek ALC888) 8 csatornás audiót tud. (Gigabyte-nál általában a típus utáni L jelző költséghatékony (butított) verziót jelent.
GA-EG31M-S2-ből is van 1-es és 2-es revíziójú, az 1-esen virtual dual bios van, a 2-esen valóban 2 bioschipp van az alaplapon. Ha most veszed, akkor nagy valószínűséggel a rev. 2.0-t fogod kapni.
Forrás. -
törölt tag
válasz
Tanker21 #5533 üzenetére
A Giga G31/P31 topikban olyanokat lehet olvasni, hogy a G31 lapok estében nincs meg a 340 MHz FSB korlát fix 100 MHz PCIE mellett, míg a P31 igen (ezért ha 340+ FSB- kell, akkor Auto PCIE, de az károsíthatja a kártyát), ezért nehezebb a P31 lapban tuningolni, lehet, hogy urban legend az egész, én ilyesmiket szűrtem le. Nagyon OFF. Pörgesd át a topikot, bár gondolom látogatod rendszeresen, akkor értheted mire gondolok.
-
Gabis
őstag
válasz
Tanker21 #5516 üzenetére
ha nem haragszol kicsit összefoglalnám mit ajánlanék (bocsánat amiért esetleg megismétlem az előttem szólottakat)
szal. alaplapról már leírtam a véleményem (látom nem fogadtad meg)
a memóriával kapcsolatban 512-es ki (szekrénybe vagy eladod, már nem sokat ér sajna) helyére egy 2gigásat (ekkor már 64bites oprendszert használj ha szeretnéd, hogy lássa is mindet az op. kb. mire összejön a konfig nemsokra rá W7 RC ajánlom)
a tápon pedig ne spórolj, FSP tökéletes lesz amint azt már írták
csak ennyit akartam hozzáfűzni (ez persze csak az én véleményem) -
törölt tag
válasz
Tanker21 #5504 üzenetére
Egy 1 GB-s VGA-val valóban 3 GB körül ismerné fel a RAM-ot az XP, 512 MB-s VGA-nál nyernél + 512 MB RAM-ot, ezt 2 x 2 GB-s kittel elérnéd és DC-ben mennének a RAM-ok amitől gyorsabb is lenne a rendszer valamivel és biztos nem fognak hibázni a RAM-ok. (nem mintha hibáznának) Lehet, hogy fél giga mínusz, de szerintem megéri. (4 vs 3,5) A legjobb az lenne, ha találnál még egy ugyanolyan 2 GB-s modult, mint ami most van, olcsón lenne 2 x 2 GB RAM DC-ben.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Tanker21 #5504 üzenetére
Én használnám a 2.5GB-ot ha már így esett! A NecroVision demó 2.2GB-ot használt nálam, de a F.E.A.R. 2 is elérte a 2GB-ot a 32 bites XP-n! 2.5GB esetén nem nyúl ki sokszor a vinyóra a win ezekben az esetekben. A DC hiánya meg a c2d architektúránál csak pár százalékkal csökkenti a RAM sávszélt.
-
éN79
addikt
válasz
Tanker21 #5502 üzenetére
Nem az a baj, hogy sok vagy kevés így összesen, hanem hogy "akár" instabillá is teheti a rendszert. Mindenesetre ha valami nem lesz kerek a konfigodban, első körben én a fél gigás modult venném majd ki... de természetesen inkább legyen minden hibátlan, legalábbis kívánni ezt kívánom.
-
éN79
addikt
válasz
Tanker21 #5498 üzenetére
Mihez képest "milyen teljesítményre"?
A procid egy erősebb vga-t is elbírna, főleg ha tuningolod (a lapod viszont nem biztos hogy tökéletesen partner lenne benne...).
A vga szvsz nem rossz, jómagam egy Q9300+4850 duóról váltottam a mostani konfigra, de reálisan nézve ez is elég, igaz ritkán játszom. Viszont számomra meglepetés volt, hogy a jelenlegi konfig is tökéletesen viszi 1680x1050-ben a GRID-et, úgyhogy nekem bőven elég lett ez a teljesítmény is, ráadásul a vga energiagazdálkodása és hang(talanság)ja is szimpatikusabb, mint a 4850-é volt (pedig az egy Sapphire Ed volt).szerk: a 2,5 gigát én sem értem, nem tűnik szerencsés párosításnak a 3. modul (gondolom 3.) használata.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tanker21 #5491 üzenetére
Az önmagában nem jelent semmit hogy 400W-os. Fontos a megbízhatóság (márkanév), hatékonyság (nem mindegy hogy a 400W-ból pl. 320W-t /80%/ vagy 240W-t /60%/ állít elő, mert a maradékból hő lesz), illetve a különböző védelmek. Emiatt azt a konfigot nem bíznám egy Codegen tápra. Pár ezresért lehet kapni FSP 350W-s tápot, aminek bőven elég hozzá a teljesítménye, és biztos hogy nem fog kárt tenni a számítógépben. Annyit mindenképpen megér.
-
-
Cxgrav
aktív tag
válasz
Tanker21 #5474 üzenetére
Olvastam tesztet itt PH!-n.
Ha jól emlékszem MSI kapta a legjobb értékeket, aztán a Zafír.
HIS sem hiszem hogy nagyon lemaradna.Ha számít a hűtés akkor mindenképpen HIS, de az 25k.
Én GW-t rendeltem az 21k most és állítólag annak is nagyon jó a hűtése.
Zafír hangos terhelésen. (többen mondták)
MSI bordája kicsi, nemtom milyen hangos és hogy hűt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tanker21 #5463 üzenetére
igen is meg nem is.
nem
Az 1GB-os szerintem még mindig jobb mint a GDDR4 512MB, mert nem gyorsabb a GDDR4-es RAM miatt még 1%-al sem (ilyen 0.5-1 fps játékok alatt a tesztek szerint).
Ezzel szemben már most vannak olyan esetek, amikor kifut a kari az 512Mb-os keretből, és jól jönne a több RAM. Lásd GTA4, stb...igen
Ha szereted a halk működést játékok alatt is, mert a GDDR4-es hűtője sokkal halkabb, és hatékonyabb, mint a GDDR3-as verzsöné.
Döntsd el mi a fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Viccrovat
- Microsoft Excel topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS