- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz
birozoli7800 #10639 üzenetére
Azért azt biztosan eléggé meg kellett húzni ahhoz, hogy rendesen kihajtsa.
Bár az Athlon X2 7850BE gyengébb húzva is, mint egy úgyszintén húzott E2xxx, de utána néhol az X3 450 megváltás volt az akkori Asus HD 4670esemnek. -
mcs
veterán
válasz
bestblackand #10566 üzenetére
Szerintem szerezz egy régebbi GeForce-ot, pl. 7300GT-t. Az NVidia driverek eleve jobban vannak optimalizálva régebbi játékokra.
-
mcs
veterán
válasz
BoneDragon #10559 üzenetére
10.4
-
mcs
veterán
válasz
cerkas #10555 üzenetére
Mivel ez egy Arctic L2 hűtés, szedd le az eredeti ,,süvítőt", és csavarozz a bordára egy 9es ventit. A borda barázdái között masszívan állnak be a csavarok. Ugyanezt tettem én is egy Asussal, amin ugyanilyen hűtés volt eredetileg. Még jobban is hűtött a 9essel, mint a süvítővel.
-
mcs
veterán
Üdv mindenkinek, ismét 4670 tulaj lettem.
Jó áron jutottam hozzá egy Asushoz. -
mcs
veterán
válasz
Plazmacucci #10417 üzenetére
Nagy szakértő boltos, akinek eszébe se jutott, hogy a hőtől elengedhet a ragasztás, legalábbis szerintem ez történhetett.
Amúgy én is erre a kártyára gondoltam. Igazándiból itt is csak a venti zajongott egy idő után, de ki tudtam pucolni rendesen. Sajnos meg kellett válnom tőle anyagi okok miatt. -
mcs
veterán
válasz
Plazmacucci #10415 üzenetére
Ragasztva?
Gondolom az alap kis bordás-ventillátoros verzióról van szó, nem a Zalmanosról. Normális esetben csavarozva kell, hogy legyen a ventije. Nekem is volt ilyenem, aztán párszor szétszedtem, hogy kipucoljam. Ha használtan vetted, akkor a kedves előző tulaj valószínűleg megbuherálta. -
mcs
veterán
válasz
Plazmacucci #10413 üzenetére
Az nem semmi, enyémen anno rendesen oda volt csavarozva pedig.
Amúgy AC Accelero S1/S2-t ajánlottak nekem anno, és elvileg elegendő kiegészítő venti nélkül is. -
mcs
veterán
válasz
#93794560 #10385 üzenetére
Igazándiból én is 1280ban játszottam mindent, hiszen csak szebb látvány tárult elém, de szinte bármit leraktam 1024be, feltűnően gyorsabb lett, és kifejezetten élsímítással, ami teljesen logikus is 128-bit gddr3al. Amúgy lehet túlzok, de talán csak a GDDR3as 7300GT volt annyira jó találmány alsó-közép kategóriában, mint a 4670.
-
mcs
veterán
válasz
tokand #10377 üzenetére
4670nek inkább 1280x1024, de főképp 1024x768 az ideális felbontás tapasztalataim alapján. 1680x1050ben is el lehet szórakozni vele, de érdemes inkább lentebb rakni. Flatout2 90-100 fpsel fut 1280x1024ben 4xaa/16xaf, Doom3 timedemo 1280ban 16xaf 130al. Nagyon jó kis kártya, habár nekem a fűnyírónak csúfolt Giga volt, de szerintem nem volt olyan vészes a kis süvítőjének hangja, járt már nálam hangosabb zsuga is. Sokáig én is 4800+al karöltve használtam, utána egy kis ideig a jelenlegi 7850el. Sajnos el kellett adnom különféle okok miatt, így a 8400GS kicsit szokatlan utána.
-
-
mcs
veterán
Épp most nézegettem a 4670et 1024x768ban több játékban is, kíváncsiságból.
1280ban is korrekt, de 1024ben végképp elemében van. Mivel 17es CRT moncsim van, lehet, hogy hagyom is 1024ben -
mcs
veterán
Nézett már valamelyikőtök Underground 2-t 4670en?
Nem tudom, de annyira görényül fut néhány részen, hogy csak nézek ki a fejemből.
Rajtnál lemegy 26-28 fpsre, és a homokos, füstös részek is megülik a gyomrát. Átlagban megvan 60 fps, vagy akörül (1280*1024, max, 4*aa 16*af), csak kicsikét ingázik az ilyen lassulások miatt.
Anno 8600GTvel nem volt ennyire instabil, még ha kevesebbet is futott átlagban. -
mcs
veterán
Kinek melyik Catalyst fekszik legjobban a kártyájának?
Én úgy látom, hogy nálam a 9.6 nyerő. Feltettem a 9.11et is, de töröltem is, mint a huzat, mert hol működött a driverben engedélyezett 16* af, hol nem, és jól is rémlett, hogy anno 9.6al kaptam a legjobb eredményeket a legtöbb játékban, és benchben.pl. Street Fighter 4 Benchmarkban jelenleg 50.07 fpsem van 1280*1024/8*aa/16* af-el, és 9.10el volt kb. 44-45.
-
mcs
veterán
Előbb megnéztem kíváncsiságból, mit tud a vga 3 ghzre húzott procival.
Hát igen, azt kell mondjam, hogy így már nem ártana jobb vga. Sikerült némi pluszt kicsikarni pl. az UT3ból (plusz 5-10 fpst), de így is eléggé vga limitesnek tűnt néhol.
A Grid is csak egy picit lett folyékonyabb, szóval a 4670 kihajtásához több, mint elegendő Intel fronton egy E5200 alap órajelen, illetve 5600-5800+os X2. -
mcs
veterán
Akit izgat az a kérdés, hogy mennyi a különbség az 1000en, meg a visszábbvett ram órajeles 4670 között, annak itt a válasz:
Vantage GPU Score, 873 Mhz: 2976 (512es Sapphire zsuga, E2160@2,7 Ghz)
1000 Mhz: 3113 (512es Gigabyte zsuga, X2 4800+@2,5 Ghz)Szerintem ez elenyésző.
-
mcs
veterán
Van rajtam kívül is oylasvalaki, akinél lassabban megy az UT3 Win7 alatt, mint XP alatt?
Mert vagy a DX10, vagy más dolog miatt lett lassabb, nálam legalábbis. -
mcs
veterán
Street Fighter gond megoldva. V-Sync nélkül kb. olyan gyors, mint XP-n...
-
mcs
veterán
Felraktam a 64 bites Windows 7et, és nem tudom miért, de pl. a Street Fighter 4 olyan lassú, mint a pitsa. XP alatt a Benchmark 50 fps volt (1280, 4*aa, 16*af, max) ,itt meg legalább 10el kevesebb, de maga a játék is olyan, mint egy lassított felvétel.
-
mcs
veterán
Valaki megnézné nekem 4670en, hogy az UT2004 mit produkál?
Nálam nem lenne semmi probléma fpseket tekintve, csak egyfolytába beröcizget, akad minden offline meccs elején. Ha az iniben kikapcsolom a hw tnl-t, akkor nem csinálja, de sokkal lassabb is lesz.
-
mcs
veterán
Pedig milyen sokan dobálóznak azzal, hogy a mai játékoknak vga kell. Fenéket.
A procimmal jelentős különbségeket 4850 és 4670 között csak az NFS Carbon, és az UT3 főmenüjében láttam. Játék közben elenyésző, 10-20%.
A 4850et meg láttam haverom gépében is C2D E8500al, úgy meg khhm. -
mcs
veterán
válasz
elfelejtette #7640 üzenetére
Nálam 12576 volt, amikor néztem. 9.6os Catával, 750/1000 órajelekkel, és a proci alapon (x2 4800+@2,5).
Hát igen, eléggé procifüggő mark a 05, főleg, hogy egy Asus 4850el is csak 13338at nyomtam ki. -
mcs
veterán
A 8600GTre később vettem egy Zalman VF700at, ami 1300as fordulaton rendkívül halk volt.
2600on is halkabb, mint a Giga, de engem pl. az utóbbi hangja sem zavar. Ettől függetlenül, aki csendet akar, tényleg ne vegyen Gigát, de léteznek millószor brutálisabb, süvítősebb megoldások is, amikhez képest a Giga hangja núdli. -
mcs
veterán
Már megint a Giga porszívó szindróma...
Aki teheti, nézze már meg, milyen hangja van, és akkor nyilvánítson véleményt.Persze, én se mondom hogy halk, de azért a porszívótól igencsak messze van. Hallatszik rajta a 100%os fordulat, de teljesen átlagos suhogása van. Volt Inno 8600GT-m, és jobban zajongott a gyári ventijével, mint ez. Az itthoni 1700 wattos Electrolux porszívó is legalább tízszer olyan hangosan bőg.
-
mcs
veterán
Én is szerettem az Innot egészen addig, amíg meg nem vettem a 8600GT-t.
A gyári hűtésével forró volt terheléskor (78-81 fok), és vettem rá pluszba 6 ezerért Zalman VF700-Cu-t. Hiába volt lehűtve így rendesen, 10 hónap után elkezdett sűrűn fagyni, végül bekapcsoláskor sem akart képet adni. A PCI-Express módok véletlenszerű váltogatása is izgalmas buli volt x16ról x8ra. Pedig alapjába véve elégedett voltam a sebességével, hiszen 1024*768ban, 16szoros anizóval együtt mindent játszhatóan vitt.
A gyári rózsaszín rágógumi paszta, és a nyák ferdesége kritikán aluli volt. Főleg, hogy lötyögött is a slotomban, bezzeg a 4670 betonstabilan áll benne, mintha beleolvadna. -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27 #7413 üzenetére
Elhiszem, hogy halk a Sapphire, nem is az a gond, de hallottam én már ennél a Gigánál sokkal cifrább hangú megoldásokat is, mint pl. az Asus Glaciator. Mint egy turbina, úgy süvít, annyira beteg hangja van 50-60%os fordulaton.
Az Inno3D 8600GT gyári hűtése is jobban kerregett, mint ez a Gigás. -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27 #7401 üzenetére
Szerintem kissé túlreagáljátok páran a Giga ventijének hangját.
Nem hangosabb ez, mint bármelyik átlagos megoldás, főleg nem porszívó, mert ahhoz nulla köze. Így hosszabb távon engem egyáltalán nem zavar, pedig volt már 8600GT-m Zalman VF700al, amit 1300as fordulaton is járattam, és Asus Glaciator 4850 is kölcsönben, szóval tudom mi a halk, és mi nem.
A Giga 4670 pont átlagos.Volt két HIS X1600Pro-m is a hőn áhított Silencerrel, és mindkettőnek kerregni, kaparni kezdett a ventije 3-4 hónap után. Ennek ellenére nem beszélek le senkit a HIS 4670ről, mert én jártam úgy az X1600al, ahogy.
-
mcs
veterán
Na most el vagyok látva újabb játékokkal, és azt kell mondjam, tényleg nagyon korrekt a 4670.
Street Fighter 4, Grid, Flatout Ultimate Carnage, és Lost Planet Extreme Condition mind normálisan megy 1280ban, igaz, az utóbbi med-highon. És akkor még jobb cpuval is tudnék javítani rajtuk.
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Az újabb, shaderintenzív játékokban mindenképp megközelíti a 9600GT-t.
Régebbiekben viszont jóval lassabb lehet, ahol inkább a nyers erő érvényesül, és a 9600GT sávszélessége. Én legalábbis úgy vettem észre, hogy régebbi játékokban annyira nem mutatja meg az erejét (Underground 2, Most Wanted), de kétségtelenül elég oda is.
Az előbb említett két játékban csupán 50% a különbség 8600GThez képest. -
-
mcs
veterán
A táp attól függ, hogy milyen márkájú.
Ha Chieftec, vagy FSP, akkor bőven elég, de ha valami Codegen vagy bármi más noname, akkor kilőve. Persze ATiék az oldalukon mindig 450 meg 500 watokkat írnak minimumnak a leggyengébb kártyáikhoz is, de az nem kicsit túlzás.
A proci az meg több, mint elég. Ramból mehet még plusz 2 giga, mert a Vistának nem árt. -
mcs
veterán
Én 8600GTről váltottam ugyebár. Új játékokban 2,5-3szoros különbségek vannak.
Az NBA 2k9 szó szerint kikészült 8600al, amikor rányomtam az élsímítást, és ott csak 1024*768at használtam. UT3ban a Gateway pályán is háromszoros a difi, és a Grid úgyszintén háromszor lett gyorsabb. Ilyen jó zsugám még sose volt, mint ez a 4670.Igazából csak egyetlen egy játékkal van gondom, az UT2004el.
Nem tudom, mi az anyja picsájáért röcizik be, pedig gyönyörűen fut az is fpseket tekintve, átlagban 150-200al. Valaki más is megnézné nekem, hogy vannak-e akadozós gondjai vele? -
mcs
veterán
Na megnéztem, mert én is kíváncsi voltam.
1280*1024ben, MSAA nélkül, mindent maxra, a játékosokat is ultrára téve átlag 35-37 fps.
Viszont átvezetőkben nem megy túl magabiztosan (20-30), gondolom a proci miatt (X2 4800+).
Ahogy leteszem highra a játékosokat, száguld, mint a bolond, lazán megvan 65 átlagban.
Ekkor az átvezetők is folynak, mint a Duna.
HD 3200 után álom lesz, azt garantálom. -
mcs
veterán
Gondolom a procid is elég erős hozzá.
Ajánlott neki minimum egy 3 ghz-en járó c2d meglátásom szerint.
Legalábbis haverom E8500al tolja alap órajelen, és azzal frankón teljesít.szerk.:mondjuk az őszintét megvallva a 4670 kihjatásához sem árt egy 6000+ körüli X2. 4800+al vannak még limitek néhol, kifejezetten UT3 alatt.
-
mcs
veterán
Hát jha, ha póver kell, vedd a 4850et.
Elvileg még 1650*1080ben is megállja a helyét. Amikor nálam volt haver Asusa, a procilimit ellenére is meglátszott, hogy jóval több kraft van benne szűrésekkel.
Mondjuk ugyanúgy van abban is Powerplay, lecsökkenti 2dben a gpu órajelét. -
mcs
veterán
Jól van, fellépett a láma júzer error...
-
mcs
veterán
Jó ez az ATi féle HDMI Audio installer.
Eszköztelepítőben kell telepíteni, mert az installer ilyen, meg olyan hibával száll el. -
mcs
veterán
Van egy kérdésem, ami talán hülyén hangzik majd.
Ha rajtahagytam a kártya Crossfire csatolóján a műanyag védő kupakot, amit hozzáadtak, tesz valami kárt? -
mcs
veterán
Jut eszembe.
Rajtam kívül valaki UT2004nél nem tapasztalt akadozásokat az új Catalystokkal (9.5, 9.6)? -
mcs
veterán
Igen, ilyet vettem. De a ,,Dolby"-hoz nem méltó, szóval ne ezt vedd.
Nem éppen csendes a hűtése, mert kizárólag 100%on pörög, de azért messze nem porszívó, és nem lehet megsüketülni tőle.
Amolyan átlagos, vagy annál egy picit hangosabb. Az Inno3D féle gyári hűtés, és az Asus Glaciator közé tudnám pozícionálni, mert ennyi viszonyítási alapom van gyári hűtések terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest