- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanker21
tag
válasz
vviktor1 #7209 üzenetére
Tegnap este produkált egy olyat hogy indításnál még működött aztán nem vettem észre, hogy leállt. Elindítottam egy játékot és 2 perc utána lekapcsolt mert túlmelegedett. Én nem tom mivan ezzel, de már nem viszem vissza gariztatni mert hülyének néznének. Inkább bemegyek és megmondom, hogy tegyék rá nekem az Accelero S1-et. Sztem jobban járok vele.
-
Tanker21
tag
Szevasztok.
Nemrég gariztattam le a vga-t. Egy darabig semmi baj nem volt vele de ma reggel bekapcsoltam a gépet és nem indult el a venti. Vagy 5x újraindítottam de semmi. Kiszedtem a karit megmozgattam a csatlakozót aztán visszatettem és utána műkdött, de nem tökéletesen mert néha bekapcsol néha nem. Valaki tapasztalt már ilyet zafír kártyáknál? Esetleg tudjátok mi lehet a gond?
-
Tanker21
tag
Hát én arra gondoltam, hogy azt mondom nem indult el a gép mert a táp folyamatosan letiltotta "valszeg zárlat miatt" és hogy a videókártya nélkül minden megy szóval az lesz a hibás és nézze meg egy másik gépbe nekem. Aztán csak elfogadja és elküldi nagykerbe. Remélem nem baszakodnak majd hogy de mégis ez hogy stb...
-
Tanker21
tag
Ilyen tippek jól jönnének nekem is. Még ki kell találnom mit mondjak.
Esetleg ha valakinek van jó ötlete akkor szóljon.
Edigitálban vettem a hűtőt 6k-ért, ha le tudom gariztatni a kártyát akkor rárakatom a hűtőt az új kártyára. Ha viszont beüt a gebasz és nem csinálják meg akkor túladok rajta vagy nemtudom. Majd szólok.
-
Tanker21
tag
Na ismét itt vagyok. Elvittem egy szervízbe a kártyát és azt mondta a csávó hogy valszeg már nem lehet vele mit csinálni. Szerinte a hűtő bordája valahol hozzáért a kártyához és zárta az áramkört ami zárlatot okozott. Átvizsgálta, megnézte az ellenállásokat kondenzátorokat amit mondtatok de nem talált rajta semmit. Mondta hogy ezen nem látszik hogy hozzányultak szóval vigyem vissza és gariztassam le. Mondjuk nem igazán értem ezt a zárlatos dolgot mert először elindult csak aztán tulmelegedés miatt leállt szóval nemtom hol érhetett volna hozzá.
Am hallottam olyat is hogy ezek a paszták valamilyen szinten vezetik az áramot és lehet ez csapta szét a cuccost. Na mind1, még az is lehet hogy az alaplap ment tönkre, mármint a pcie foglalat. Aminek jobban örülnék mert az olcsóbb volt és könnyebb lenne beszerenzi egy másikat, bár ha legariztatom a kártyát akkor ingyen is megúszom a dolgot.
Köszi azért a sok-sok segítséget majd jelzem ha mégis életrekelne a kicsike.
Üdv.
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6753 üzenetére
Na próbálgattam itt a dolgokat. Nem sok sikerrel. Visszapakoltam a gyári hűtőt. Megnéztem rendesen benne van a foglalatba. Ráadom a gyujtást. Egy pillanatra beindul aztán egyből kikapcs. Biosban a PCIe frekije fix 100-on van. Azt visszaállítsam autora? Vagy mi lehet a baja?
-
Tanker21
tag
válasz
Tanker21 #6750 üzenetére
Feltettem a hűtőt. Megnéztem rendesen illeszkedett minden. Elindítottam a gépet és a windows töltésnél a gép kikapcsolt aztán nem akart elindulni. Gyorsan kikaptam a kártyát elindítottam anélkül. Most megy rendesen, de ha a kártya bent van egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni hiába nyomom a gombot. :S Mi lehet a baja?
-
Tanker21
tag
Helló
Vettem egy Accelero S1-es passzív tűtőt. Most fogom feltenni mindjárt. A kérdésem az lenne, hogy kell-e rá paszta vagy elég az a csík ami rajta van a hűtőn alapból?
-
Tanker21
tag
válasz
barnam_ #6728 üzenetére
A kari sőt az egész gép nincs 3 hónapos. Nem néztem csak most terhelés alatt mert eddig nem nagyon volt rá időm tesztelgetni ezért nem tudom régebben milyen volt a hőmérséklete. Am lehet a por okoz problémát mert ahogy néztem elég pici maga venti és ha az beporosodik tényleg nem sok levegőt szállít. Majd szétkapom és megnézem. Köszi.
Stirbi: Pont most gondoltam rá én is hogy veszek egyet csak nemtudom hogy mekkora helyet foglal. Elég zsufi a gépem már így is
-
Tanker21
tag
Teszteltem párat:
750Mhz/873Mhz, Ventillátor automata : 93°C
750Mhz/873Mhz, Ventillátor fix 70%: 90°C
775Mhz/1003Mhz, Ventillátor automat : 97°C
775Mhz/1003Mhz, Ventillátor fix 95%: 93°CSzóval nálam még 90°C-nál sem pörög 100%-on a venti. Hallani is lehet a különbséget auto és manual között. Amikor auto-n volt a venti és elérte a teszten a 90 fokot akkor kezdett el ugy pörögni mint amit 95%-on csinált, de nem folyamtosan csak 2-3 mp-ig, aztán leállt és megint elkezdte és így tovább...
-
Tanker21
tag
válasz
kisza25 #6718 üzenetére
A telepítési mappába elvileg. Am Catalystba manuálisan szabályozzam a ventit vagy hagyjam automatikusan? Mert most kipróbáltam manuálisan 70%-on pörgetve és csak 90°C-ig ment fel. Szóval ha mondjuk 95%-on pörögne állandóan akkor lehet nem menne fel csak 85°C-ig vagy nemtom. Biztonságos egyáltalán, hogy folyamatosan hajt a ventije?
-
Tanker21
tag
válasz
vviktor1 #6714 üzenetére
Hátul van egy 8 centis venti ami kifelé fúj, de az a baj sztem, hogy elég zárt helyen van a gép és nehezen szellőzik. Jelen pillanatban a szobámban 28 fok van, de ahogy mondtad lesz itt még 33-35 is nyáron ami nem sok jót jelent a gép számára. lehet marad a hűtőcsere vagy valami izmosabb házhűtés beszerzése.
-
Tanker21
tag
-
Tanker21
tag
Hali.
3 hónapja vettem a Sapphire HD4670-es kártyám, de csak most volt időm kipróbálni és azt vettem észre hogy játék közben a hőmérséklete 71-74°C-ig felkúszik. Ez biztonságos? Nem magas egy kicsit?
Más. Crysis warhead-ban néha textúra hibák jelennek meg vagyis nem tölti be időben a dolgokat csak ilyen elmosódott cuccok jelennek meg és ha közelebb megyek és várok kicsit akkor tölti be részletesen. Ez a kártya vagy a játék hibája?
Üdv.
-
Tanker21
tag
Amiről én hallottam az az, hogy a GTA IV nem támogata az ATi-t használókat így pár napig nélkülözniük kellett a játékot. Pár napra rá az AMD kiadott egy javítást (drivert) ami orvosolta a problámát. Bár még így is van olyan akinek nem megy ATi kártyával, gondolok itt a régebbi szériákra. 9xxx, X1xxx stb.
Üdv.
-
-
Tanker21
tag
Hali.
Bocsi hogy megint offolok, de megvettem a gépet. Össze is raktam, de amikor elindítom akkor a XP töltése után ujraindul. Nem tudjátok miért lehet. Megtapiztam a chipset bordáját és eléggé felmelegedett... :S
-
Tanker21
tag
Köszi a tanácsot. Valahogy így tervezem én is, legalábbis ami a tápot illeti. Egyébként azért nem G31-es alaplap mert azt csak annyiban különbözik a P31-estől, hogy van benne integrált videókártya amire nekem nincs szükségem. Amugy meg amit mondtál teljesen igaz az 512-es memoriát majd elpasszolom valakinek és veszek egy 2 gigásat aztán mehet rá a 64bit-es XP.
-
Tanker21
tag
válasz
birozoli7800 #5503 üzenetére
Én is így tervezem. Bár egyelőre nincs értelme, mivel az XP csak 3 gigát ismer fel, vistát meg nem vagyok hajlandó felpakolni a gépemre. Talán majd a Windows 7...
-
Tanker21
tag
Tudom, hogy nem ide tartozik, de teljesen átkonfiguráltam a gépet és tudni szeretném milyen teljesítményre számíthatok majd.
Szóval:
Gigabyte EP31-DSL
Intel Dual Core E5200
Sapphire HD4670 512MB GDDR3
Kingmax 2,5 GB 800Mhz
FSP ATX 350PNF táp
GMC R-2 Toast (fekete) házEz úgy 70k környékén + a ram az már megvan.
Üdv.
-
Tanker21
tag
válasz
birozoli7800 #5493 üzenetére
Huhh.. még szerencse hogy szóbakerült. Köszi a gyors válaszokat.
-
-
Tanker21
tag
Szerintetek melyik videókártya a legjobb választás?
- HIS HD4670 IceQ 1GB DDR3
- MSI R4670-2D1G/D3
- SAPPHIRE HD4670 1GB DDR3Azt olvastam, hogy az MSI memoriájának az órajele 2Ghz. Ez mennyivel jelent több teljesítményt?
Üdv
-
Tanker21
tag
válasz
birozoli7800 #5469 üzenetére
Hát csak a GTA 4 miatt én sem vennék új gépet. Régóta gondolkozok egy erősebb vasban és ha már belevágtam, akkor legyen olyan amin futnak a legújabb játékok.
Egyébkén E5200-es procit meddig lehet gyári hűtéssel tuningolni? Olvastam olyat, hogy 3Ghz-ig simán fel lehet tolni, de ebben azért kételkedek.
-
Tanker21
tag
tzsolesz: Köszi a választ. Igazából a GTA-4 miatt venném az új gépet szóval maradok az 1GB DDR3-nál. Az hogy mennyire halk a videókártya az számomra lényegtelen a zene ugyis elnyomja.
Gabis: G31 és P31chipsetes alaplap között nem annyi a különbség, hogy a G31-es lapon ott van az integrált videókártya? Vagy tán tévedek? (meglehet mert nem nagyon értek hozzá)
-
Tanker21
tag
Értem. Amugy láttam 4670-ből 512Mb GDDR4-es változatot. Az jobban megéri mint az 1GB GDDR3?
-
Tanker21
tag
Hali
Sapphire HD4670 1GB DDR3, Dual Core E5200, és Gigabyte EPP31-es alaplap sztetek jó párosítás? Javarészt játékra kéne a gép, max 1440x900-as felbontáson.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest