- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
PredatorNo1 #10281 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #10033 üzenetére
Ja igen emlékszem rá amikor azt kaptad, és én gondoltam is hogy azokról van szó, csak másnak lehet nem az jön le.
Ebből a 4830-as kártyából már vettek páran, és eddíg nem írtak rosszat róluk. Húzni is elég jól lehet őket, meg a P.P. is megoldható rajta. Idle nem annyira hangos a gyári hűtő sem, de azért pár csendmániás már cserélte. Ennyiért újat ekkora teljesítménnyel nem igen kap az biztos. -
kriszbon
őstag
válasz
Maniac84 #10025 üzenetére
Mint ahogy előttem írták, nehogy megvedd mert DDR2-es, és ezekre felesleges az 1GB ram. Akkor inkább (ezt) ajánlom, mert árban közel van ahhoz amit írtál, teljesítményben viszont messze előtte a kinézett kártyának. Igaz a hűtése lehet hogy hangos lesz load, de ha benézel a topikjába, ott tudsz érdeklődni róla, mert páran vettek.
-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10018 üzenetére
Tessék (itt) gubizhatsz drivert.
-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10010 üzenetére
Nos nem igazán értem hogy mit csináltál, de rendesen uninstallálni kell a drivert, majd amit írtam azokat futtatni leginkább a Driver Sweeper-t hogy leszedjen minden maradék Ati cuccot. Néha még így is marad Ati mappa én azokat akkor kézzel törlöm. Meg a registry pucolás sem árt, mert ott is maradnak bejegyzések és azok is bekavarhatnak. Ha ennyire bekavarodtak a cuccok még néha segít driver telepítés előtt egy friss DirectX telepítés is.
-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10008 üzenetére
Letakarítottad előtte rendesen a drivert? Értem ez alatt Driver Sweeper csökkentett módban, esetleg még rendszerbetöltés után Ccleaner és/vagy Registry Cleaner futtatása, és csak utána az új driver.
Erre meg: "Esetleg valaki tudna segíteni mielőtt a falnak megyek?"
Előtte jól párnázd ki. -
kriszbon
őstag
He (ezek) valamit összekevertek az áraknál.
Vagy inkább ennyire sz@rul állunk? -
kriszbon
őstag
Megint visszakerült a 4670 GDDR4-es kártyám a gépembe, és ahogy olvastam a hsz-t én is lefuttattam gyorsan a 3DM.03-at és 22000 körül kaptam. Amennyit te kaptál annál nekem 06-ban is többet hoz, mert ott 8800 körül kapok.
Most visszanéztem hogy a jó kis 3850-es kártyámmal milyen eredményeket kaptam annó, és hát mit ne mondjak..., Mark03-->36000, Mark05-->19700, Mark06-->11500, pötyi.
Hmm elgondolkodtató a dolog.
ui. Ha valaki nem hiszi linkelhetek képet is. -
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #9613 üzenetére
Hmm véletlenül egy őrült pillanatomban aljas módon bagóért megvettem (10k) hogy csak jó lesz valamire (na meg a kíváncsiság), és nincs szivem eladni szintén bagóért.
Meg soha nem lehet tudni mikor deglik meg a kártyám és akkor csak az integrált marad netre (nem mintha mostanában másra is használnám a gépet).
Egyébként tényleg sajnálnám eladni, minden vackot megtartogatok addíg amig el nem értéktelenedik (a fene sem ért engem).
Azért 1280-ban még elég jól el lehet vele szórakozni halkan kevés fogyasztással. -
kriszbon
őstag
Nekem egy (ilyen) hentereg itt a polcon ami 160/250-re veszi vissza az órajeleket. Csendes és van PP de nem egy tuning őrült mert a ramok (ez) felett már hibáznak (pl.1175).
Na persze hogy van PP ha visszaveszi, és venti vezérlést akartam írni hogy az is műkszik, de úgy látszik aludnom kellene egy kicsit. -
kriszbon
őstag
Nincs semmi gond csak én is leírtam hogy az a régi nem is annyira az, mert ugye ennyi erővel a 4870 is az meg sorolhatnám.
A hőfokkal álltalában a reffhűtős kártyáknak voltak gondjaik, a hűtőcserék meg sok esetben csak azért voltak, mert szinte trendy már kapásból lecserélni, (sok esetben még a hangját sem hallotta az illető). Na meg ne feledkezzünk meg az úgymond csendmániásokról "vájtfülüekről" sem (nem értem miért nem vesznek passziv kártyát).
Egyébként (ezekkel) nem igen szokott gond lenni, idle 160/250-re visszavesz jól hűt és szerintem nem hangos, de sokaknak semmi nem jó.
A teljesítménybe nem mennék bele, mert sokan a húzott 4770-et hasonlítják az alap 4850-hez, szerintem csak közelít hozzá ( Gainward 4850 DDR5 vs 4870). A húzásra is sokan írják hogy hú de megy ezeknél, én a megjelenéstől kezdve figyeltem ezt a topikot naponta, és csak pár kivételes darab akadt, a többi meg ....
Amúgy nagyon jó és ajánlott kártyák akár a fogyasztást, hőfököt vagy teljesítményt nézzük (még részemről is) és nem kötekedésként írtam a dolgokat. -
kriszbon
őstag
Az a hatalmas technológiai fölény kb. kimerül abban hogy 40nm-es a csíkszélessége, és DDR5-ös ram van rajta. A csíkszélességből adódóan fogyaszt kevesebbet, na meg kevesebb tranyó van benne így csak 640 SP-s, ja és a DDR5 véget is kevesebbet fogyaszt load, mert idle ezt elbukja. Ettől eltekintve nem igen tudok különbségről.
Mégvalami, ha a 4850 DDR5-os ramot kap akkor már nem is 4850-es. -
kriszbon
őstag
Azért az Asus kártyákkal csak óvatosan (ha az) mert több esetben olvastam velük kapcsolatban problémákat. Kevesebb alkatrész, nem lehet húzni, nem lehet végette a procit sem húzni, sőt nehézkes lassú boot idő. Ha jól gondolom akkor a későbbi kiadásokon már eléggé spóroltak az alkatrészekkel. Ha megnézed (itt) a harmadik képet, akkor látszik hogy a tápellátó áramkör szinte csak a fele alkatrészből áll, és ez véleményem szerint sok gondot tud okozni.
Egyébként jó kártyák és a +8k talán még elmegy, mert annyival többet is tud, és tovább tudod használni. -
kriszbon
őstag
válasz
Krisinto #9450 üzenetére
Őőő most melyik rész nem világos?
Az hogy beraktam tesztelni a gépbe és bentfelejtettem, mert amire kellett nekem azt tudta ez is(4670 GDDR4) és észre sem vettem, hogy nem a 4830/50 van bent. Csak mikor hirtelen kellett volna mutatnom egy jó tesztet az eredeti kártyámmal, akkor jöttem rá hogy ez a "fostalicska" van bent nem a tökös kártyám és ezzal nem fog menni a 14k pont.
Vagy hogy halk és hűvös, mert ez is igaz, meg az is hogy ritkán találkozni ezzel a típussal itt a Ph-n, boltban meg már régen nincs.
Most már világos, vagy nem(lehet csak nekem)? -
kriszbon
őstag
válasz
Krisinto #9448 üzenetére
Nekem is ilyen GDDR4-es "fostalicska" hentereg a polcon, miután visszaraktam az eredeti kártyám, mert ezt annó beraktam letesztelni és vagy 4 hónapra bentfelejtettem.
Szerintem is nagyon halk és jól hűt.
Ja egyébként egyre ritkábban találkozni velük így használatban, mert boltban már régóta nincs. -
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #9258 üzenetére
Próbálj meg (itt) gubizni hátha akad valami, mert nekem fogalmam sincs hogy milyen kell neked pontosan.
-
kriszbon
őstag
(Másik topikból loptam).
(Hogy válogatni tudj még) ezt nem most lopiktam. -
kriszbon
őstag
válasz
xingjian #8960 üzenetére
A valami P5B az nem biztos hogy pontos meghatározás. De ha (ilyen) lapod van, akkor a Cpu Support listában megnézheted hogy milyen procikat kezel(mellette a szükséges biosz verzió is).
Amugy meg de, az a 11k-ért vett proci 3GHz-en megeszi a tiédet reggelire, de még szerintem alapon is. Az lehet hogy drága volt, de ma már édeskevés a játékokhoz/kártyákhoz.
Még egy E5300 is jó lenne 15-ért, sőt jobb is! -
kriszbon
őstag
válasz
barnam_ #8941 üzenetére
Hehe nem is tom mennyi lett volna az eredmény ha annyin ment volna az enyém, de még ha csak 150-el ment volna többet a Gpu akkor is. Sőt azt hiszem ha annyin ment volna mint a 06 tesztben már lehet hogy akkor is befogta volna.
Persze kéremszépen meg minden V mód hegyek azok voltak rendesen, és úgy könnyű ám.
Ja igen, Prescottal 05-ben sem hoznak sokat ezek a kártyák [link]
Ráadásul nem is jó képet linkeltem a felbontás véget, nincs már időm. -
kriszbon
őstag
Azért nem annyira gyenge az, csak hát ezek a kártyák sem a legjobbak, főleg trémárkban(bár valamennyit le lehet szűrni belőle). Mert megkergetve egy E5200-as procival is csak (ennyi) össze tudod hasonlítani hogy mennyi az Fps különbség. Van egy eredményem a régebbi kártyámmal is amit ma már sokan gyengének(elavultnak) tartanak (Ennyit) tudott felmutatni. Azért itt már elég szép különbségek vannak, de persze ez csak trémárk, mondják sokan úgy is.
Tényleg 1 hasonló procin nem gondolkodtál?
Ja persze most figyelem hogy az E6300 is ott van, csak azért vagy 4K különbség van köztük. -
kriszbon
őstag
válasz
SajtosKuszob #8869 üzenetére
Sima ügy, hogy a 2 magos procival jársz jobban, nem is kicsit. Halgass itt az emberkékre, mert értenek hozzá egy "kicsit"!
-
kriszbon
őstag
Azt utolsó hsz-rol jutott eszembe, hogy az éjjel szórakoztam kicsit a Dirt2-vel. Azért ezeket a kártyákat már elég jól megfogja az 1280 4xAA, mert tesztben amit mutatott az Min. 24fps, Avg. 28fps volt.
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nem fut vele szépen, mert ezt játék közben nem vettem észre, viszont fps-t sem mértem.
Ja nem kell az adatlapomhoz szaladni, Sapphire 4670 GDDR4, a proci stimm. -
kriszbon
őstag
Gondolom nem nézted végig az összes tesztet, csak azt az 1 oldalt amit linkeltem(grafikonok alatt választhatsz). Én nem cserélném le arra, de ezt mindenki maga dönti el, és még meg kellene várni más véleményét is!
Ha cserélni akarod, akkor erre a (3850-re) cseréld le, amire 3 év gari van, és garantáltan többet tud(a tesztben szerepel).
Ez egyébként nagyon jó és gyors kártya. -
kriszbon
őstag
Eleinte azt hiszem azzal jöttek ki, de mostanában már az üzletekben is azt írják ki hogy 800-as a ram(igaz most eltűntek). Viszont azok között is van amin 87xMhz-es van(valakinek itt is volt/van). Szerintem ha olyan ramokkal szerelik akkor mennek is annyit.
Az adatlapomon ami van kártya(amúgy az a 4670 is az enyém, most is az van bent) azon 1ns-os Samu ramok vannak és simán mennek 2350Mhz-en. A ramon nem igen lehet húzni, nem szeresse. -
-
kriszbon
őstag
válasz
somesz85 #8678 üzenetére
Szerintem ezekre a kártyákra nem kell 1GB ram, mert nem igen tudja kihasználni.
A különmbség az ára, de ha csak (ennyi) akkor már inkább azt(eladásnál jól jön, meg az ördög nem alszik alapon)!
Aggregátor: Azt hiszem hogy már mindegyiket egyformával szerelik(1800) de van ott is kutyulás mert sok 17xx-on fut. Amúgy ha minden igaz az 1Gb-os mem kezelés végett is lassúbb? -
kriszbon
őstag
válasz
barnam_ #8673 üzenetére
Igen nem állja meg a helyét, az 2 egyforma molex, és mindkettőt használni kell, mert úgy szedi össze a kraftot.
De amit én kaptam a Sapphire 4830-hoz az csak egyet használ, mert a Pci-e oldalon vannak az átkötések, viszont a +12 ágat dupla vezetékkel csinálták [átkötések] pocsék a kép de talán látszik valamennyire. Tehát van 2 sárga+12 1 pinbe kötve a molex oldalon 1 szál negatív neki és megint 1 pinbe két negatív.
Teljesen más a bekötése mint a 2 molexesnek, ebből nem hiányzik 1 sem, mert ott is +12 van (3x+12 1 sorban) a negatív rész is másképpen van elrendezve. -
kriszbon
őstag
Én meg a 30-as topikból loptam ezt (4830 16918ft) elég olcsón dobálják ezt a tipust. De ott olvastam hogy hangos a hűtése vagy mi a fene.
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
Nekem a GDDR4 rammal szerelt Sapphire is visszaveszi Xp és w7/64 alatt is.
Nincs ezzel az ég világon semmi gond, sajnálom is eladni, de minek tartanám meg ezt is tartaléknak mikor van Igp. Meg még 2 8600GT is hentereg a fiókban. -
kriszbon
őstag
Már ajánlották neked a 4670-et, és szerintem is elég jó kis kártya az főleg akkora felbontásra. Én mondjuk a fogyasztást is bevállalnám ha nem hosszú távra lenne a kártya. De lehet hogy tényleg jobban jársz ha nem veszel semmit csak nézed ahogyan mások játszanak, és pénzed is marad.
-
kriszbon
őstag
A 9.4-est raktam fel hozzá, de csak azért mert pont az akadt a kezembe, mivel a másik kártyámhoz adott gyári CD-n az van.
Ez a Sapphire 4670 GDDR4-es csak úgy mellékesen van nekem, mert olcsó volt és nem tudtam ellenállni neki(kéz alól, de új)!Netezésre pont ideális(igaz arra jó lenne az integrált is) csak azért van még a gépben, mert mikor megvettem beraktam kipróbálni és azóta lusta vagyok visszarakni a másikat, a Grid és a Dirt meg ezzel is szalad!
-
kriszbon
őstag
A nem passzívról azt tudom mondani hogy halk és hűvös, mert van ilyen kártyám(csak DDR4-es). A passzívakban én nem bízom, főleg nyáron okozhatnak meglepetést. Illik jól szellőző házba rakni amiben van +venti is(mondjuk a másiknak sem árt)és akkor már ott is vagy a másik kártyánál. Amit linkeltél és a legolcsóbban van onnét nem szabad venni, de ipon-ban is kapható ahhonnét a nem passzív van. A passzív 512-es a másik 1024-es kb. azonos áron, szerintem akkor már inkább az 1024-est. Igaz hogy ezekre a kártyákra szinte felesleges az 1024 ram, de akkor már inkább azt!
-
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
Gyuri27 #7195 üzenetére
Hát már megváltoztak az árak 1 kicsit, a 4830 drágább lett, a 4730 meg olcsóbb [link] de mondjuk azért még mindíg elég jó vétel, mert jól húzhatók, és keveset is fogyasztanak.
Mod.: He az előbb még volt 4830 most meg ahogy visszanéztem a linket már nincs is, amúgy 23.3k volt -
kriszbon
őstag
Természetesen ebben igazad van, de ha megvan a kártya, akármelyiket is választja, akkor is jön az, hogy kevés a proci hozzá, tehát szerintem ennek upgrade lesz a vége
Bár lehet hogy tévedek. Az igazság az, hogy pénzben nem olyan hatalmas a különbség, főleg ha a DDR4-es 4670-et nézzük. Hát igen azzal a procival nehéz dönteni
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #6266 üzenetére
Igy van ez elég érdekes helyzet, de dönteni úgy is neked kell, mi csak jól megkavartuk a dolgokat
Abból tudom, hogy nekem is ilyen a hűtése, csak az 256-os, amúgy meg (Itt) van a kettő együtt, a felső piros a refhűtős egyslotos! De jobb ha rákérdezel náluk telefonon is, hogy tényleg azt kapod e ami a képen szerepel(általában normálisan válaszolnak)!
111111: Megközelítőleg (Ennyivel) gyorsabb! -
kriszbon
őstag
Hát a tesztek többségében is csak 20% körüli a különbség, gondolom ez is a referencia fogyasztás, ami általában nem az! A PH tesztekben is csak annyi a különbség!
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Na szegény Davidof92 most aztán döntse el ezek után, hogy mi is legyen -
kriszbon
őstag
válasz
Dark KillerX #6240 üzenetére
Na pont ezt akartam linkelni én is
FireKeeper De meg lehet nézni a PH listát is, és az is ezt tükrözi. Tudom nem sokkal gyorsabb, meg nem annyira modern, ráadásul többet is eszik, de ha felhúzod, akkor megközelíti az alapórajeles 3870-et is(a 4670 nem)! Én nem azt mondom hogy rossz kártya, mert nagyon is jó az isDe ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy melyik kell, kevés fogyasztás, vagy egy kicsit nagyobb teljesítmény!
-
kriszbon
őstag
válasz
FireKeeper #6237 üzenetére
Én a 4650-re mondtam hogy soványka, mármint teljesítményben! A 3850 meg kb. 8-10%-al gyorsabb mint a 4670!
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92 #6235 üzenetére
Hát elég soványka lenne, mert a 3850 még a 4670-et is megveri, nemhogy ezt, ráadásul a 256-os csak 14.5k most a Pcx-nél 2 év gari(addíg úgysem tartod meg szerintem) Van náluk 512-es (Ennyiért) 3 év garival!
Szerk: Ráadásul 2 slotos, nekem is ilyen van csak 256-os!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Háztartási gépek
- Exkluzív órák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest