Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
bestblackand #10566 üzenetére
Minek neked 100FPS? Ráadásul azt sem írtad le, hogy milyen beállításokkal játszol!
-
fer
őstag
válasz
Badman 4ever #10513 üzenetére
És ezzel gyorsabb mint a 11.12-vel? Mert akkor lecserélem!
-
fer
őstag
válasz
Szilardito #10139 üzenetére
"Gondolom online használja a drivert!"
Hát ekkora marhaságot még nem hallottam! Ott valami egészen más gond lesz! Ha leírtad volna milyen játékról volna szó, könnyebb lenne a segítségnyújtás! -
fer
őstag
Hát pedig teljesen felesleges abba a gépbe új kártyát venni! Használtak között sokkal jobbakat lehet találni, és nagyon olcsón, mivel nem agp-s (5-6K)! De egy prescott 3.0 - 3.4Ghz-es procit dobhatnál bele (5-6k), azt azért megéreznéd! P4 3.00 GHz / 1M / 800MHz Socket 478
-
fer
őstag
válasz
kisza25 #9750 üzenetére
Tehát nem érdemes húzni a vga-t! Nekem húzás nélkül ( csak a proci volt 3ghz-en) ennyit adott!
-
fer
őstag
Azért kérdeztem, mert egyik játékban (Darkest of Days) van amikor nem tudja betölteni a következő pályát, és kikapcsolgat a monitor, és csak ha kinyomom a gépet akkor lesz ok, de a következő indulásnál csak 16bites a szín, meg az összes felbontás előjön nem csak az amit meg tud jeleníteni! Én úgy hallottam, hogy ilyen eseteknél a catalyst állítja vissza a gpu-t alaphelyzetbe ha az nem válaszol, és lehet ez nálam ezért nem sikerül!
-
fer
őstag
Ha nem rakom fel a Catalystot, csak a drivert, számít az valamit, mondjuk játékok alatt?
-
fer
őstag
válasz
barnam_ #9382 üzenetére
Nem törvényszerű a kék nyák, egyes típusokat a színnel szokott megkülönböztetni! PL. 1650pro DDR2 piros nyák, DDR3 kék nyák! A fent említett 2600xt kék nyák (lenne), a pro meg piros, legalább is agp vonalon! Szerintem nem biztos, hogy más gyártmány, ez egy kicsit ellentmondó lenne!
-
fer
őstag
Ilyen van más típusban is, nekem a 2600xt-m piros, holott az csak a pro lehetne!??
-
fer
őstag
válasz
Byga001 #9354 üzenetére
Nálam a P4 (igaz csak 2.8/512/800 volt) a 2600Xt, sem bírta rendesen megkergetni, aztán beruháztam egy Asus P5PE-VM @ E4500, és 2X gyorsulás volt érezhető, mind játékokban mind 3DMARK alatt! De ha később még akarsz költeni alaplapra meg procira (15-20K-t) a vga-t megtartva, akkor vedd meg nyugodtan a 4650-et!
A mostani vagy legalább is újabb játékokkal fogsz tudni jáccani, 1024-ben, kikapcsolt AA AF, ill. minimális graf, részletességgel! De lehet némelyik játéknak a 800X600-as felbontás fog csak kedvezni! Hiába rax bele erősebb vga-t, a mostani játékoknak már ez erős cpu kell, egyre inkább a core2! Hidd el, ezeket már tapasztalatból mondom! -
fer
őstag
Megpróbálom rárakni ezt: [link]! Az RBE-al nézegettem, semmi különös eltérést nem láttam, még a voltot is ugyanarra veszi vissza mint az enyém, csak a ramok maradnak 1000-en! Meg a venti szabályozása jobb a sapphire biosnak, de azon már én is változtattam 27%-ról levittem 21%-ra!
-
fer
őstag
Szerintem is egy kicsit sok a 41 fok alapon, de attól is függ mennyi a környezete! Nekem alapon 36 fok, pedig a ramokat vissza sem veszi, állandóan 1000Mhz-en mennek!
Tényleg, nem tud valaki Gainward 4670-re újabb bios-t, ami esetleg visszavenné a ram frekit? Egyszer próbáltam megbuherálni a biost, amikor a ventit vettem vissza rajta, de amikor a ramfrekit megbabráltam, elkezdett szemetelni a kép!
-
fer
őstag
Igen, kell egy ketyere, pontosabban elektronika, aki kicsit ért is hozzá, az meg is csinálhatja, [VGA to SCART]!
-
fer
őstag
Találtam olcsóbbat is!
[link] -
fer
őstag
Az enyém sem veszi vissza a ram órajelét, mindig 2000Mhz-en megy!
-
fer
őstag
Nos agp-s kártyához a legutolsó jól működő driver a 9,9, de nekem ez sem felelt meg (a másik gépen 2600xt-hez) és most a 8.9 van fent! Az alaplapi chipset driver viszont nagyon fontos, de mivel azt írtad, hogy végigfutott a telepítő, majd kilépett, ebből az jön le, hogy a moddolt xp-d tartalmazta a chipset drivert is, és az fent van! A 75hz-el meg ne foglalkozz, jobb is ha 60-on megy! Különbséget nem fogsz látni!
-
fer
őstag
Erről van valakinek véleménye [Asus AH4650 agp] egy 9800pro-t váltana le. mivel nem tudja a SM3.0! Meg akkor már a codegen tápot is lecserélem [FSP ATX-350PNF]
-
fer
őstag
válasz
MMSZoli #8341 üzenetére
Kicsit olvasgattál volna akkor nem cserélted volna le 2600prot 4650-re, pláne agp-s vonalon! Mellesleg a 2szálas venti nem zárja ki a fordulatszám szabályozás lehetőségét, a 3ik szál csupán kontroll szál szokott lenni, pl. everest ki tudja olvasni mennyi az aktuális fordulatszám!
-
fer
őstag
Van már 9.10 - es Catalyst [link]
-
fer
őstag
Ha már a halkság a téma, én meg ezt ajánlom: [link]
-
fer
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás #7472 üzenetére
Garancia!
-
fer
őstag
A GW 4670-et hogyan lehet rákötni hagyományos tv-re? Mert nem találok rajta s-video, ill. rgb kimenetet. van valami átalakító amivel rá tudnám kötni?
-
fer
őstag
-
fer
őstag
válasz
RexpecT #3886 üzenetére
Nem tudom, a vga hűtők terén nem vagyok annyira jártas, de egy tippet adhatok, csak keresőt kell használni [AC S1r2]! Én is véletlenül vettem gainward-ot, csak azért nem foglalkoztam a hűtéssel, mert van itthon egy zalman, és ha nem felelt volna meg a gyári, akkor azt tettem volna rá, de mivel nagyon csendes, jól szabályozza (én még bios módosítással lejjebb is vittem az alap fordulatszámot) ezért nem bántottam! Szeretem ha csendben van a gép, pláne éjjel!
-
fer
őstag
válasz
#19617792 #3543 üzenetére
Jó akkor vegyük le a díszes rácsot
Csak azt nem értem, hogy az a pici venti + borda hogy tudja 48 fok alatt tartani a gpu-t 1 óra dirtezés alatt, úgy, hogy a venti meg sem mozdul 21%-ról!??
2D-ben is nagyon ritkán éri el a 32fokot
És azt sem értem minek nyilvánít valaki olyat, amivel nincs tisztában!Ja, és a szobában 22fok van.
-
fer
őstag
Hát mert minél hűvösebb annál hosszabb életű, mellesleg nekem nem jött be ez a memó freki variálás! Első menetben beállítottam 500-at, be is flasheltem, reboot, a win csikig eljut, majd fekete képernyő! Na ekkor kicsit kivert a víz, újraindít, akkor már továbbment, de elkezdett szemetelni, a VPU Recover egy perc alatt 2X rakta alaphelyzetbe a kártyát, mivel fagyogatott! Na mondom f*s*a, gyors vissza az előző bios amin csak a ventit szabályoztam vissza, hála az égnek ez is felment rendesen, úgy hogy nem is volt második menet, ha csak a elöző visszaflashelést nem veszem annak! szerintem én itt befejezem a vga bios buherálást!
-
fer
őstag
Na csak sikerült, igaz a második flashelés, de összejött, nem is gondoltam, hogy a legfrissebb ati winflash kell hozzá, én meg a 48xx -hoz valóval próbáltam, letöltöttem a 2015-t és azzal már sikerült! Csak a módosításnál amikor el akartam menteni, mindig berakta a pipát a pwm-hez, ezt egy darabig eljátszottam, mire rájöttem (mivel az angolom elég gyenge) hogy ki kell venni egy pipát, és úgy elmenteni! Az első flashelésnél, mindíg 80%-on pörgött a venti, de utólag sikerült korrigálnom!
-
fer
őstag
Az miért van, hogy nem tudom elindítani az ati winflash-t, ha meg elindul kékhalál!
Módosítottam a biosban a ventiszabályozást, csak most meg nem tudom visszaflashelni! -
-
-
fer
őstag
Na megoldódni látszik a tuning probléma! Ram cserénél is ezt csinálta, egy hosszabb áramtalanítás és ezt követően már tuninggal is újra tudom indítani! Úgy látszik ha valami hardverelem csere van akkor ezt mindíg eljátsza, mondjuk a winyónál nem!
-
-
fer
őstag
Amióta ez a kártyám van, és tuning után újraindítom, nem bír elindulni, van amikor visszaáll alapra, vagy nekem kell áramtalanítanom! Ez miért lehet, a 7300gt-vel ment minden jól! Meg a bootképernyőn meg sem jelenik a 4670 ellentétben a Galaxy-val! Ez mind mitől lehet!
Ja és a pci-e fix 100-on van! -
fer
őstag
Megnéztem a ramokat, hát mjdnem, hogy hidegek, de mondjuk most van is elég nagy huzat a házamban! Szerintem akkor visszaveheti a ram órjelet is, csak valamiért nem jelzi ki! A galaxy-n tűz forrók voltak a ramok, pedíg az csak 1400-en ment, akkor nem kéne ezeknek is "tüzelniük", pláne 2ghz-en!??
-
fer
őstag
válasz
CHIPman #2639 üzenetére
Ég és föld a kettő, épp a WoW-ot nyomtam, voltak pályák amin 11-15 fps volt közepes beállítással 1024-ben, ezen full beállíttássall 1024-ben 50-60fps, igaz a procim alapon megy, szerintem nem hajtja ki rendesen, mert 3Ghz-en, már mindjárt volt 70-75fps!
Nekem alcu vf700 van, de nem fogom rátenni! Milyen slotról beszélsz?, ha ráteszed ugyanúgy elfoglal egy slotot!
-
fer
őstag
Most cseréltem le a Galaxy 7300Gt-t egy Gainward 4670-re, a kártyával nagyon meg vagyok elégedve, de vannak némi eltérések az itt leírtakkal, nekem 2D-be 165/1000, a ramot nem veszi vissza, valamint a Catalistban meg sem jelenik a ventilátor szabályozás lehetősége, bár nem mintha szükség lenne rá, így is elég halk, bekapcsoláskor felpörög 1-2 mp-re, majd vissza is áll! Nekem a hozzá adott driverrel nem ment, bootoláskor fekete háttérnél függőleges zöld csíkok jelentek meg, mintha már valaki járt volna így, le kellett töltenem a 8.11-et, azzal jó volt! De a Catalistot nem frissítettem, csak a drivert, nem lehet, hogy ezért nem jelenik meg a ventiszabályozás lehetősége? Meg még 2 érdekes dolog:
Az a 256bit szerintem elírás lehet, az utóbbi meg csak is véletlenül kerülhetett rá!A ventiszabályozással kapcsolatban: felraktam az expert tool-t és abban már engedi, csak azt nem értem még, hogy a memókat miért nem veszi vissza 2D-ben!
Ha esetleg van valakinek ötlete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest