- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
válasz
kisza25 #7861 üzenetére
Igen, de a 4000+-t viszont annyira meg lehet húzni, hogy S939 vonalon a egyik leggyorsabb legyen :-)
Egyébként a Shuttle gépemben csak 260W-os a táp, másrészt meg a légáramlás elég limitált (bár a hűtő elég komoly heatpipe-os, de nem akarom kiismerni a limitációit :-) )
-
Atnhony
csendes tag
válasz
kisza25 #7659 üzenetére
Hali. Ha pl. L2-L3 Cache befolyásolná, akk egy Phenom 2,1 GHz-s és egy Athlon 7750+ Black Edetion ami 3GHz-sre van húzva, nem sok különbség lenne? Jó persze, gondolom, h egy Phenom x3-as azért jobb, de nem kívánok sokat költeni, és egy 7750+ Black Edition procit néztem ki, egy Asus HD4670 ddr3-as karival(az amelyiknek 2GHz-s a memóriája). Azt mondják, ezen már elfut normálisan, hát nem tudom, reménykedem.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7571 üzenetére
Ilyen
Ezek tényleg gyakorlatilag hangtalanok, a keretesnek van hangja, a keret felerősíti a szélzajt. Amit linkeltél elvileg hátsó házventik, de bárhová be lehet őket szerelni kis ügyességgel. A keretest egy 7700cu-ra vettem, de még nem raktam fel rá, sajnálom széttörni
-
danih
veterán
válasz
kisza25 #7571 üzenetére
Szép!
Nekem sajna a procihűtőm nem 4 eres hanem csak három (szintén AC, de EZ ITT - a poén hogy HANGOS, borzasztó hangja van pedig jól szereltem fel).
Muszáj, hogy procihűtő legyen a "lánc" elején (viszonyitási alap)? Mert én rátennék egy ilyen 8 centis AC-t a vidkarira, annak a csatiját az alaplapi 2. connectorra és mondjuk szoftveresen vezérelném... Vagy cseszek az egészre és veszek venti vezérlőt potikkal -
sagesz93
addikt
válasz
kisza25 #7542 üzenetére
Csatlakozom az elöttem szólókhoz, nekem 3850 OC-m van, msi hűtős fajta, nagyon jócucc, de mivel régebb technológia mint a 4670, legtöbbször a nagyobb felbontásnál és elsímításnál, előjön a 4670 előnye. Az a baj hogy a 3850 elég nagy dög, és alig fért be az én házamba is, pedig nem valami kicsi ez se.
Árban meg nagyon jó a 3850, ezért jobban megéri. -
nixx-21
őstag
válasz
kisza25 #7357 üzenetére
persze-persze.....
4850 sem mindenhol profitál az +512MB-ból
de itt nagyobb esély van rá h hamarabb elfogy az 512 Vram mint hogy kifullad a GPU
(lásd. tesztben 4. oldal)szerk.:és akkor még nem is beszéltünk a tuningról....
átlagban a 4850-esek (értelmes hűtéssel) viszik a 4870-es órajelét ott méginkább szűk keresztmetszetté válik a kevés Vram -
SpZ
senior tag
válasz
kisza25 #7327 üzenetére
AMD Athlon II X2 250 AM3 BOX 20k tetszetős lenne mellé 45nm engem az ami megtud győzni
érdekes ref hűtőket vélek felfeldezni... hamár ilyen kis hűtők mennek fel rá egy passzív cucc is lehűtené
Asus ref [link]
zalmanos [link] bár ez kissé vicc kategória a kép arányai nem gyengék
msi réznek tűnő bordái [link]
xfx diszkréten [link]
gigabyte [link] -
SpZ
senior tag
válasz
kisza25 #7323 üzenetére
kösz a kioktatást valóban rosszvolt a kérdés, 1 értelmű hogy megfelelő a mostani procim a 4650 mellé sőtt, a mostani 8800 gt-m is kihajtja. gamer és fps témákban mint a lanok és játékok megszállotja eltudom képzelni sőtt tapasztalom.
Arra lettem volna kíváncsi, milyen proci kell mellé hogy odavágja a cuccot a maxra, az enyémet soknak érzem E4xxx szériára tippelnék... éppen ezért kérdeztem. -
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #7317 üzenetére
A power jó hűtésű csak hangos (ami tesztet legalább is láttam) meg a venti fixen pörög. Apróban az én fajta zafiromat nem láttam. Én sem adnám el. Miért? Mert az user linkelget árat a 873-ról. Csak nem érti meg, hogy a két vga nem ugyan az.
Én mikor keresgéltem nem volt. Vettem a gddr4-t hát. -
-
szilchi
őstag
válasz
kisza25 #7276 üzenetére
Jaja...bemenet
.A kártyán asszem Dvi/hdmi kimenet van Radeon HD 4650 .Gondolom hdmi kábel se Tv-hez se videókártyához nem jár grátisz
-
szilchi
őstag
válasz
kisza25 #7262 üzenetére
Játékból egyenlőre csak WoW lesz,meg HD/divx/dvd filmek.Azért is érdekelne,mennyivel lassabb a ddr2-es kártya.Összehasonlító tesztet nagyon nem találtam,csak egy olyant,amiben egy 512/ddr2-es asus volt.Bár gondolom az azért mérvadó lehet.Kiváncsi volnék,hogy tudok e megfelelő részletességgel játszani az LCD tv felbontásán.
-
-
KasztP
csendes tag
válasz
kisza25 #7156 üzenetére
Noti 9600 gt-re gondoltam
Amúgy notebookcheck-en láttam ddr3-as noti 4650 teszteredményeket, meg talán valami magyar oldalon is...ezért reménykedtem, hogy Acer-ék se spórolósak.
A típus: Aspire 6930G 644G32NM vagy valami hasonló.
- T6400 2ghz, 2x2 giga 800as ddr2, PM45 chipset, 4650 1Gb a képen látható paraméterekkel, 320-as hitachi hdd, 16" 16:9-es lcd 1330x768-as natív felbontással. Kb ennyi...most ismerkedem vele, de ha van még kérdés szívesen válaszolok. Egyik különlegessége a gépnek pl hogy van egy második hdd hely is benne
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7079 üzenetére
Nekem valszeg szerencsém van, Kecsón van egy lingvin nevű bolt, ált olcsóbb az iponnál, de ha drágábbb is nem sokkal, és ha garizni kell akkor is jó arcok
több mint 10 éve ott vannak, megbízható banda, náluk a szervíz papíron az szerepel, hogy max 2 hét...
#7081 mcs: vf700-ra nekem azt mondták nem jó,a vf900 már igen
szerk: #7080 ben11: Sztem vidd vissza és cseréltesd asusra vagy zafírddr4-re, hűtőcserével se jössz ki olcsóbban. Vagy 5V-ra kötöd, ha megfelel úgy a hangja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #7066 üzenetére
Ja csak 3 év gari helyett egy évet kapsz (proci), sok tápnál is 1-2 év le van spórolva. Kisboltnál meg ismered a boltost és tudja ki vagy, cserél egyből nem kell mókázni. Ha meg nem cserél egyből akkor ad kölcsön pl vga-t, ramot a garizás időtartamára. Maradjunk annyiban, hogy árban verhetetlenek. De ha nem csak terméket akarsz venni, hanem szolgáltatást is akarsz kapni ne ott vásárolj.
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7062 üzenetére
Nem mondtam hogy rá akarom rakni
Jah iponnál van garfutár, másutt nincs, feltételeztem csak vga-t venne, sztem mákod volt az iponnal, nem kevés szép dolgot írtak már rólukÉs igen, a legrosszabb esetet kell alapul venni, mert akkor nem ér meglepetés. Napokban vettem ramot, 2x2BD, az egyik gyári döglött volt, szállítással nem lett volna olcsóbb sehonnan mint helyben, de lehet anélkül se..mind1, visszavittem, raktáron nem volt, de 2 nap múlva kaptam a cserét. Nem lepett meg, a mostani cuccoknál eleve úgy készülök hogy döglött, az a meglepetés, ha működik valami egyből
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #7059 üzenetére
Én is így fogom hűteni, csak 12-essel, nem szarolok hűtőcserével.
#7060 luci : Jah jó, akkor vegyél az árukeresőtől
Ha esetleg csak fals ár volt IJB, ha a futár 2-3k IJB, ha majd esetleg gariztatni kell és perkálhatod az útiktsg-et IJB, pár dologban fejleszteni kellene a szemléletmódodat, nem csak eladás terén, hanem vásárlás terén is...
-
JJános
addikt
válasz
kisza25 #6844 üzenetére
Hát én már így működök.
Gyuri27: Erről van szó. Ne futkozzunk össze-vissza, meg hofy hol olcsóbb. Ha valahova odaszoktunk, és van egy viszonylag megbízható kereskedő, akkor ott bótoljunk. Segít választani, és segít szerelni. És bótolni is lehet kacatokat, mert törzsvevő leszel.
-
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #6805 üzenetére
Olyasféle.
Telefunen: Értem én, de nem a szomszéd hibálya.
De tanultam belőle. Ha bootolás közben hülye hangokat hallat akkor baj van. Még akkor is ha utánna elhallgat. Meg aktiv hűtést nem árt monitorozni. Nem véletlenül van rajta a venti. Akkor figyelek most nem egy halott legenda tulaja vagyok. -
Tanker21
tag
válasz
kisza25 #6718 üzenetére
A telepítési mappába elvileg. Am Catalystba manuálisan szabályozzam a ventit vagy hagyjam automatikusan? Mert most kipróbáltam manuálisan 70%-on pörgetve és csak 90°C-ig ment fel. Szóval ha mondjuk 95%-on pörögne állandóan akkor lehet nem menne fel csak 85°C-ig vagy nemtom. Biztonságos egyáltalán, hogy folyamatosan hajt a ventije?
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #6636 üzenetére
Hát bazz, nem semmi
Csak képeket néztem az előbb, látom röpködnek az SP-k rendesen
Az nagyon durva lenne, ha egy 5670 erősebb lenne egy 4870x2-nél
Kb harmadakkora, fogyasztása is kicsi mellé gondolom. Ha tényleg 100$ lesz és kijön 1 éven belül, még 4870 x1 teljesítményével is kiegyeznék részemről, ha 4670 fogyasztása párosul majd mellé
szerk: #6637 JJános : 100$ az megáll 30k alatt még akkor is, mire ideér hozzánk. Pl neweggen a zafír 4830 110$, kiskerben meg van 25k-ért is nálunk...
-
válasz
kisza25 #6540 üzenetére
Van baja azért a cuccnak valóban. Elkezdtem tesztelgetni, de feladtam. Nem sikerült komoly eredményt elérnem az idő rövidségén kívül. A kis kétmagosom 100%-on megy és a VGA nem tudja levenni a terhet róla.
Ráadásul nekem sehogy nem akart több szálon működni, mindig csak 1 konvertálást futtatott. Ez nem tudom, mitől függ, de fura, hogy a tesztekben meg ment...
Gyors, jobb, mmint az Avivo konverter, de sajnos ennél több előnyét eddig nem látom.
-
válasz
kisza25 #6499 üzenetére
Ez Club3D, alapból 2 fokozata volt, 500/750 és 750/1000, de ezt vettem le a Sapphire szintjére. A 300-at elírtam, az 250, de ez alá már tényleg nem hajlandó menni.
TothMG:
Ha a DXVA-ra gondolsz, akkor nem és nem is fog, mert az 5.1 user error. Vannak, akik annyira balfékek, hogy a DXVA szerint nem tud kódolni, de ez nem a hardvergyártók baja. A DXVA jól megy és a 4670 igencsak jó teljesítményt is nyújt ezen a téren, de a level 5.1 sose fog DXVA támogatással menni. -
törölt tag
válasz
kisza25 #6496 üzenetére
DX10.1-et nem rakhattad fel, mert az már alapból a windows része. Maximum a winupdate-ről frissülhet, szerintem te a legutolsó dx9.0-át tetted fel kézzel, ami a 3dmark06 esetében fontosabb lévén dx9-es a tesztprogram. Ezért aztán végképp nem befolyásolja a dx10 megléte/nemléte a futását.
Én is picit többet kapok w7-el alapon, jól sikerültem az ATI driverek hozzá -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #6480 üzenetére
2000 pontal
Nem sok az ez kicsit, talán 200-at akartál írni.
Én pontosan - 67 -el kaptam kevesebb az alapórajeles mérésre, valamiért a cpu pontozást nem vitte túlzásba a teszt progi. Nem baj ,nem is érdekel.
birozoli7800
Úgy vettem észre ,hogy jobban tetszik neki ez a környezet.
De csak ezt az egy játékot próbáltam !
Ehhez viszont van viszonyítási alapom ,mert sokat játszom, on-line is.Szerintem,ha csak ezt veszem alapul, már megérte váltanom, főleg Vistáról.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #6474 üzenetére
Én is megváltam a dualboot-os rendszeremtől ( Vista+Ubuntu 8.04) és felraktam Cayman
segítségével a Win7 -et, de a 32 bit-est a 9.5 ccc-el és láss csodát.
Kedvenc és egyetlen játékom a Race Driver Grid , Xp ill. Vista alatt is használt (1440x900 Ultra High) beállítások mellet, átlag + 10 fps-t produkál.
Anno:
Jelenleg:
Persze tud többet is:
Ezek csak példák, nyilván leesik akár 30-35 környékére is, de a 60-70-es értékek sem riták ,mint a fehér holló.
Jaa és nincs húzva egyik hardverem se !
-
törölt tag
válasz
kisza25 #6454 üzenetére
Hol laksz hogy ilyen nehezen szerzel jó hűtést, és miért 2.4k a posta? Én múltkor 600ft-ból adtam fel valakinek egy AC Freezer64 Prot.
Igen, kevesebb az összpontod, a relatíve alacsony órajel miatt, azért nem emelkedik az SM" és az SM3, a procipontod az teljesen oké az órajelhez és a magok számához képest.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #6452 üzenetére
A 3DMark06 toplistán, azt hittem oda gyúrsz, hogy minél jobb eredményt érj el: [link]
Csak azért mondtam, hogy soványka, mert a kétmagos egyszerűbb Intel-ek is legyűrnek, hiába a 4. mag és a +25%.
Természetesen azokkal a hűtőkkel egyértelműen gáz a feszemelés, erre valóban nem gondoltam. Nem is sejtettem, hogy vannak még emberek akik gyárival hűtenek, annyira elszoktam már a gyári hűtésektől. Szerintem egy ilyen komoly proci mellé neked is érdemes lenne beruháznod egy komolyabb hűtésre... Az Alpine64 még ha PWM-es is lenne akkor se hinném, hogy elég lenne arra hogy elvezesse 4 mag hőtermelését, feszemeleéssel.
A RAM órajel az nem téma, ADM platformon annak a tuningja nem sokat hoz, itt a processzor lenne a mérvadó. -
-
törölt tag
válasz
kisza25 #6441 üzenetére
Szerintem meg kéne kérdezni, hogy a lista szerkesztője minek minősítené, mert ha beírja a 810-es Phenom alapórajelét, akkor valószínű az egy 810-es Phenom alapórajeles eredménye(-ének felel meg) lesz. Most egyszerűen mondva "ami az, az az"! Ami meg pl majdnem az, az nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest