- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
rolexes #10531 üzenetére
Helló!
13.1-es legacy CatalystMitől lassul, nem tudom, talán a CPU, vagy a kártya túlmelegszik, nem raktál fel alaplapi chipset drivert (AGP nem megy). CPU nem tud SSE2 utasítás készletet. Nem tudom , sok minden lehet.
-
MMIX
addikt
Mind a kettő jó. A felső Single Link, az alsó Dual Link-es.
"a Single Link DVI-on keresztül átvihető maximális szabványos felbontás 1920x1200 pixel 60 Hz-es képfrissítés mellett, míg a nagyobb sávszélességgel rendelkező Dual Link DVI esetén 2560x1600 képpont is átvihető, szintén 60 Hz mellett."
-
MMIX
addikt
válasz
csakegysrac #10459 üzenetére
Nem kell aggódni, ez még kellemes hőfok egy GPU-nak. De ha mégis aggódnál, akkor szerencsére a Sapphire kártyáknak állítható a ventilátor fordulatszáma a Catalyst Control Centeren.
Enable Manual Fan Control
Ha már 2éves, lehet tele ment porral. -
MMIX
addikt
válasz
galaxy07 #10431 üzenetére
Arctic Accelero L2 Plus
vagy az elődje Plus nélkül (Accelero L2 Pro).Vagy egy 8cm házventilátor +5V-ra kötve. Ez az olcsóbb barkácsolt módszer.
-
MMIX
addikt
válasz
tokand #10364 üzenetére
"Ebbe a gépbe meg lehet venni egy agp-s his 4670 1gb-os kártyát?"
-Igen. (de az ára nagyon magas)
"A proci ki tudja hajtani valamennyire?"
-Egy kevés még benne marad a kártyában, nem lényeg.
"Illetve jobban járnék ezzel mint egy 3850-essel?"
-Fogyasztásban a 4670 a kedvezőbb.
-A teljesítményük játék függő, hogy melyik a jobb, a két kártyának más a felépítése.Azt nem írtad, de ugye az alaplap is AGP-s? (Az AGP-s alaplap és chipszett miatt lehet még probléma, kicsi rá az esély, de előfordulhat)
-
MMIX
addikt
válasz
kiskaktusz #10331 üzenetére
Jó. Nem tudom mit írhatnék még.
DDR2-es HD4650-hez pont jó, DDR3-as HD4650-hez kevés a 3000+, de működik. Még azt tudom neked írni, hogy mindenképp 128bit-es HD4650-et vegyél. A 64bit-est kerüld el messzire.
-
MMIX
addikt
válasz
janihunk #10299 üzenetére
Zalman VF700-AlCu
Mivel fix 12V-ot kap ezért 2,650rpm ± 10%. -
MMIX
addikt
válasz
janihunk #10296 üzenetére
A Gigabyteok maxon pörgetik a ventit. A venti szabályozós márkák a ritkábbak. A játékot nem ismerem. Test Drive Unlimited 2 topik itt kérdezd meg.
-
MMIX
addikt
válasz
PredatorNo1 #10281 üzenetére
-
MMIX
addikt
válasz
PredatorNo1 #10271 üzenetére
Gondolom PCI-e 1.0-s a lapod. 5-10%-nál többet lassul, a külföldi oldalon lehet PCI-E 2.0-s lappal kapcsolatban mondták az 5-10%-ot. Ugye a 4X-es foglalat vége ki van vágva? Máskülönben a kértya nem megy bele a foglalatba. Ha belemegy akkor működni is fog jó eséllyel.
(#10279) mutyi: Nem minden márkánál lehet szabályozni a venti fordulatszámot. Venti nélkül 100fok fölé fog menni a GPU hőfoka, ha 3D üzemmódba vált. Fagyni fog és rongálod.
-
MMIX
addikt
Ha halkítani akarod a gépet akkor ne kis ventit vegyél, hanem egy nagyot(8cm-es házventi 5V-ra kötve, valahogy erősítsd fel a bordára.). Van egy Arctic Cooling Accelero L2 Pro nevű hűtés, nagyon népszerű volt régebben. Ha a hűtőcsere mellett döntesz. Referencia kártyák furattávolsága
-
MMIX
addikt
válasz
sirdond #10079 üzenetére
Előkerestem neked a leírást, de sajnos a képek már nincsenek benne. Talán találsz benne valami hasznosat. Szeretnék segíteni, de látatlanban nem tudom megmondani, hogy mit néztél el.
Szerintem is a pontos érintkezéssel van valami gond. Ha mindent jól csinálsz, akkor kizárt, hogy a csavarokat erőltetni kéne. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy szedd szét, olvasd el a leírást és kezd előröl. Ne "tépd" meg a csavarokat, mert tönkreteszed a kártyát. -
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
Sajnos nem biztos, hogy Európába készültek. Pár hete láttam egyik ismert bolt árlistáján HD 4650 DDR3-at fotó nélkül. Talán nem talált a bolt fényképet hozzá. De az is lehet, hogy a régi típusból találtak a raktár sarkában pár darabot. Egy évvel ezelőtt volt a HD 4650 DDR3 13.4e forint. Ma a 64bit-es HD4650 DDR2-öt adják ennyiért.
-
MMIX
addikt
A Sapphire oldalán turkáltam a képek között és ezt találtam. HD 4650 DDR3 1GB AC hűtővel.
[link] -
MMIX
addikt
A Sapphire 4670 IDLE-ben fogyaszt 8.3W-ot. Ebből akartok még kisebb fogyasztást?
A HD 3450 fogyaszt IDLE-ben 11.3W-ot. HD 3870 IDLE 20.4W [link] -
MMIX
addikt
válasz
wwenigma #9297 üzenetére
A New Edition megjelenéséig (tavaly szeptember) tényleg jó volt. Nekem is 1slotos Sapphire 4650 DDR3 van. Az 1slotos Sapphire-ral nem mindenki elégedett(a venti hangjával). Van nála jobb és sokkal rosszabb is (régi Gigabyte).
Bazs- Nem tudok boltot ajánlani. Már az is eredmény, ha találsz még belőle. Kb. 18-19ezer az ára újan. Kezd vége lenni a HD4xxx korszaknak.
-
MMIX
addikt
Ha az ultimate kártyát jól szellőző házikóba rakod, akkor nem lesz vele probléma. Ha a ház szellőzése nem jó, akkor kellhet neki egy segéd ventilátor. Ventilátoros Sapphire-ból a New Edition az ajánlott(AC hűtős más néven). A ventilátor zajára nem volt panasz ebben a topic-ban. Eddig minden tulaj elégedett volt vele.
-
MMIX
addikt
Ha tényleg 1000MHz-s memória van rajta akkor a régi generációs. De a képen HDMI TV kimenetes kártya van, az már az újabb kiadása a kártyának és nem 1000MHz-s RAM van rajta hanem 873MHz-s. A hűtésük egyforma. Csak pár 100 forinttal drágább a New Edition más néven AC hűtéses kártya, és nem kell megkérdezned pár nap múlva, hogy milyen halkabb hűtést vegyek a régi fajta Sapphire kártyámra 3-4000 forintért. Bár az is igaz, hogy a régi Sapphire hűtése sem olyan vészes más gyártmányú 4670-es kártyákhoz képest.
-
-
MMIX
addikt
-
-
MMIX
addikt
Az első hozzászólástól az utolsóig az összeset olvastam ebben a topikban.
100 fórumtagból 99 véleménye ennek a kártyának a zaj szintjéről és a zaj csökkentéséről megegyezik az enyémével. Bocsánat, hogy segíteni próbáltam. A keresőt bizonyítékként ajánlottam PH! kedvence rangú fórumtársamnak. Ugyebár vannak MSI tulaj vélemények is itt. -
MMIX
addikt
"Van 256 bites ddr2-es 4670 is, annak van igazán értelme"
Erről a kártyáról írják hogy DDR2 256-bit [link]
Radeon™ HD 4670 1GB DDR2 (HD-467X-ZDQ2) Viszont ez a kártya itt 128bit-es [link] Olyan oldalt is találtam ahol a lap tetején még DDR3 RAM-os, a lap közepén DDR2 256bit, a lap alján DDR2 128bit. [link].
Én a magam részéről nem hiszen, hogy van 256bit-es HD 4670 DDR2. -
MMIX
addikt
Kíváncsiságból utána néztem, remélem egy kártyáról beszélünk. Sapphire 4650 DDR2 64bit.
Gyártó oldalán még nincs ilyen kártya, (mind 128bites), de a kereskedő oldalán szereplő képen tényleg rajta van a 64bit matrica. Van még Powercolornak és az ASUS-nak is 64bit-es 4650-e. XFX-nek pedig van HD 4670 DDR2-es kártyája. -
MMIX
addikt
HD 4670 CrossfireX fogyasztási adat:
Nem gondoltam volna, hogy két crossfireX-be kötött kártya ugyanannyit fogyaszt idle-ben mint egy kártya.(már ha jó a táblázat).Idle-ben csak az egyik kártya megy?
HD 4670 CrossfireX teszt: [link] -
MMIX
addikt
válasz
bagocsi #8545 üzenetére
Rivatunert állítsd vissza alap állapotba(ha elállítgattad). Használj friss rivatunert. Próbáld ki a többi tippemet is. AMD GPU Clock Tool. Lehetőleg egy tuningprogit használj egyszerre. (vagy rivatuner vagy CCC Overdrive vagy akármi) GPU-Z programmal nézd a változást. [link]
-
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
válasz
bagocsi #8541 üzenetére
A 3DMark06-tal 6000 pontot alapon a 4650 DDR3 tud. Ha sikerül a tuning a DDR2-vel akkor talán összejöhet 5000+ pont körül. Játékokban hasonlítsd össze a 4650 tudását ne 3DMarkkal. Ha van overdrive menüd a control centerben akkor kattints rá az enable ATI overdrive szöveg feletti ikonra (kulcs vagy lakat). Rivatunerrel is mennie kéne. Rivatuner használata [link]
-
MMIX
addikt
Én úgy látom, hogy használt HD 3650 AGP kerülnek az aprón 15 ezerbe és HD AGP 2600-ak 12 ezerbe. Új HD AGP 3450 12 ezer. Ezekhez képest az új 15 ezres 4650 jó árnak tűnik. A kártya ránézésre OK. A HDMI-n nem biztos hogy van 7.1-es hang(AGP), ha esetleg számítaná rá. A tápcserére senki sem fogja neked itt azt mondani hogy rossz ötlet. Már csak az nem mindegy, hogy milyen CPU-val használnád a 4650-et.
-
MMIX
addikt
válasz
Melorin #8476 üzenetére
"Egyébként sosem volt ATI kártyám, így nem tudom, hogy ezekben is van valami CPU-t segítő dolog HD film lejátszása közben?"
"A videólejátszós képességek terén nem történt változás, az Avivo HD kiterjesztése, az UVD2 teljesít szolgálatot, ez a nagyfelbontású filmek hardveres dekódolási képességén felül támogatja a Dual Stream Playback technológiát, a videók dinamikus kontrasztjának beállítását, továbbá színek, tónusok valós időben feljavított megjelenítését. Az RV770-ben jelent meg a DVD-ből Full HD (vagy ahhoz közeli PC-monitoros) felbontásra skálázás (például 720x576-ról 1920x1200-ra), amit az UVD2 a különböző videolejátszó szoftvereknél elvileg szebben jelenít meg. Az RV730-at is felszerelték 7.1 surround hangzást is átvivő HDMI csatlakozó támogatásával (192 kHz, 24 bit, AC3/DTS/Dolby True HD/DTS HD)."
-
MMIX
addikt
válasz
MMSZoli #8344 üzenetére
Helló!
Én megnéztem az XFX 4650 AGP BIOS-t egy BIOS editorral ami BIOS betöltés után jelzi, hogy a betöltött BIOS nem tartalmaz overdrive támogatást. Viszont úgy láttam a GPU órajelét és a tápfeszt vissza tudja venni a kártya. Ellenőrizd le, hogy visszaveszi-e az órajelet a GPU-Z programmal. (sensors ablaknál látható a működése). -
MMIX
addikt
Én ezért ajánlottan a Sapphire kártyáját [link] Az 1GB-s kártyákra lassabb RAM-okat szoktak rakni. Az 1 GB kihasználására nem elég erős a kártya. Pár 100 Ft plusz költséget talán megér, ha ugyan olyan gyors RAM-okat szereltek rá mint az 512MB-s változatra. Ezen a kártyán jó és halk hűtés van.
-
MMIX
addikt
Több kérdésedre válaszolok. Én írtam az AC hűtős Sapphire 4670 DDR3-ról, és csak az 512MB-os kártyáról írtam hogy 1000 MHz-s RAM van rajta. Az 1GB-s verzión más típusú, valószínűleg 800-as RAM van. [link] Ezt írtam az új hűtős ASUS 4670-ről [link]. Egyébként létezik tápcsati nélküli HD 4830 is. [link].
-
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
Sapphire
HD 4650 DDR3 S-video teszt [link]
HD 4650 DDR3 HDMI teszt [link]
Nem a leghalkabbak és nem is a leghangosabbak. Viszont szabályozható ventilátoruk van. Bekapcsoláskor felpörgeti, de utána visszaáll 12%-ra. Ha meg van izzasztva a GPU akkor felkapcsolja 24%-ra(nálam). Tuningot élég jól bírják, főleg az S-videos verziók. Sajnos manapság felment az áruk, így szerintem nem jó vétel újonnan.(árgép szerint min.16900Ft)
Másfél hónapja még 13500 Ft. volt az ára. Gyári órajel 600/1400MHz. Tuning eredmények a két linkelt tesztben. -
MMIX
addikt
Sajnos az ASUS-nál is figyelni kell. Az újabb aranyszínű bordás változatoknál csökkent a memória órajele. Arany 512Mb: 1800MHz RAM és nincs CrossfireX csatlakozó. Arany 1GB: 1600MHz RAM és van CrossfireX csatlakozó.
A fekete bordásokon 2008Mhz-s RAM van, és van rajtuk CrossfireX csatlakozó. A fekete bordásokból létezik külön S-videós és HDMI-s változat. Ha jól tudom, egyik ASUS 4670-sem tudja a ventilátorát szabályozni. Utólag kell barkácsolni, ha valaki halkabb hűtést szeretne. -
MMIX
addikt
Itt azt írják ha jól értem, hogy két crossfire csatlakozó nélküli 4670-essel is működik a szoftveres crossfire, bár kicsit lassabban mint a crossfire csatlakozósokon. [link] Most én is kicsit megkeveredtem
Remélem nem zavartalak össze még jobban. A legbiztosabb, hogy kérsz kölcsön vásárlás előtt egy másik kiszemelt kártyát és kipróbálod. -
MMIX
addikt
Én is valami olyasmit olvastam ki belőle mint te. A 4650-es kártyából egy tuningolt 4650 DDR3-at kéne mellérakni próbából, hogy működik-e? A 4650 DDR2-őt nem érdemes mellérakni szerintem. A táblázat szerint két 4670-hez kell a Crossfire híd. Lehet hogy BIOS cserélgetéssel mellé lehetne rakni még egy 4670-et. A 4670 Ultimate-be egy 4650 DDR3-as BIOS-t és utána mellérakni egy másik 4670-et (nem biztos hogy működne csak tipp)
Ha a Sapphire oldaláról linkelsz, csak nálad működik a link, amíg ki nem lépsz a böngészőből, és vagy törlöd az előzményeket. Mindenki másnál a főöldal jön be. Én is jártam így. -
-
MMIX
addikt
A fenti képen szereplő HD 4670 DDR3-at most láttam a hivatalos Sapphire honlapon.
A memória órajele kemény 1600 MHz. Nemsemmi mi?A hűtője nagyon hasonlít a DDR4-esére, de nem pont ugyanaz. Új alacsony profilú 4650 DDR2 és egy 4650 DDR2 Ultimate (passzív) kártya is van a hivatalos lapon. Ezeket a kártyákat most láttam itt először.
[link] Ja, és a zsenge hűtős AGP 4650-es PCIe-s változata is szerepel a listán. -
MMIX
addikt
Valóban félreérthetőre sikerült. Természetesen úgy akartam írni ahogy te is írtad.(el tudok én is a két kezemen számolni tíz-ig még ha valaki kapásból az ellenkezőjét tételezi is fel rólam és betámad) Ha valaki olyan stílusban javít ki mint Te, azt szívesen veszem máskor is. Úgyhogy neked tényleg köszönöm szépen a kijavítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest