- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
És melyik oldalról?
Egyik oldalról ott a gépház, másik oldalról a tető, hátulról meg hiába fújatom a VGA-t, ott a PCB.De azért kösz a tippet. A hely kevés. Eddig csak előnyöm származott belőle, mert a venti másodpercek alatt átöblítette. most viszont lehet, hogy kivágom a gépházat :-) mármint fűrésszel...
-
MMSZoli
tag
Hi,
Igen, ezt a ventillátormegoldást én is néztem. Jó csendesnek tűnik.
Sajnos mivel nekem az AGP slot és a ház között 1 slotnyi helyem van csak, ezért a dual slotos hűtés nem fér be a gépbe (esetleg csak ha kivágnám az aluminium fedelet oldalt
)
Az előnyei és a hátrányai a Mini Barebone-nak...
-
MMSZoli
tag
Kösz a válaszokat.
Hétvégén tudok majd ránézni.
Az alap vas az S939 utolsó darabjai közül való, persze már 3 éves :-)
A procit most cserélem egy Opteron 152-re (2.6Ghz, 1MB, már megvan, csak bele kell rakni), ha beválik, akkor egy Opteron 180 lesz a következő lépés.
Az már ki fogja hajtani, főleg, ha rápakolok 20-30%-ot az órajelre (az S939 Opteronok bírják léghűtéssel is ezt az emelést), a Shuttle-nek meg elég komoly heatpipe-os hütése van..Elég szomorú, hogy az XFX nem tud megfelelő támogatást adni... Nem ilyen volt az imidzsük... Mindenesetre ha visszaveszi az órajelet, és ÍGY járatja a ventit, még katasztrófálisabb.
-
MMSZoli
tag
Hello,
Köszi a válaszokat. Szerintem fontos, hogy az enyém AGP kártya, nem PCI-E.
Igazából még nem cseréltem le, csak itt van mellette. Az első 3 óra küzdése után pánikszerüen visszaraktam a 2600Pro-t :-)
A 2600Pro-nál tényleg nincs semmilyen ventiszabályzás.
Igazából jobb kellene hogy legyen a HD4650.
1) Vissza kellene vennie az órajalet 2D-ben--> lassabb venti, kisebb hötermelés
2) Kb 30%-al gyorsabb
3) AVIVO2, amivel a HD dekódolás a CDA szintjére lépne (állítólag)Sajnos a zajos ventillátor az egész heppiness fílinget hazavágja...
-Most már olvasgattam egy csomót itt a fórumon, amit vágok, hogy a Catalyst 8.2-val jó lehet, kipróbálom.
-A venti-átkötést 5V-re megnézem, 30-40%-on is símán elbírná ezta GPU-t
-Meg volt pár program említve Fan controllra (hát a Rivatuner LowLevelcontrol opció meg sem jelent nálam, pedig külön volt erről egy cikk), azokat kipróbálom.
-Még marad a BIOS frissítés, de attól fázok, ráadásul az XFX oldalán nincs a kártyámhoz új verzió.Üdv: MMS
-
MMSZoli
tag
Hi,
hát én vettem egy XFX HD4650 AGP-t. HD2600pPro után egy óriási csalódás...
Ventillátor 100%-on pörög Idle módban is. Nem szabályozza vissza magát 2D-ben.
Sem a hozzáadott gyái Catalyst, és a Catalyist 9.9 AGP Hotfix sem ismeri fel rendesen, Emiatt az Overdrive funkció (ahol a vetit meg az órajelet tudnám szabályozni) fel sem jön. Nem tudok belenyúlni, még Rivatunerrel sem.A 8cm-es ventillátor -HSZ 6342 vagy melyik- (melyet meg az alaplapról tudnék hajtani) szintén bukta, mert nincs elég hely a ház és a VGA kari között. Az 5v-ra átkötést még nem próbáltam, nincs ilyen átalakítóm, otthon meg nem forrasztgatok.
Igazából csak az a kérdésem: a Sapphire AGP HD4650 ugyanilyen? mert azon is 2-tűs Venti van, ha jól láttam a képeken. Mert akkor cserélnem is kár.
Előre is kösz. MMS
-
MMSZoli
tag
Hello,
Sokáig nem volt időm benézni, bocs...
Nagyon egyszerü. DVI vagy Svideo kimenetet rádugod a TV-re. A Stereo Analóg Audio kimenentet (vagy az SPDIF kimenetet, másnéven Digi-out) rákötöd a TV-re a megfelelő bemenetre (van külön a).
Az egyémen (Philips 32PFL9604H) hozzá tudod bármelyik videoóbemenethez linkelni az analóg audiót, asszed a digit is. A tavalyi modellek is tudták ezt.Voila! Van hang DVI kimenet mellett, persze nem AC3 (DD5.1), csak sztereo, de a TV-nek úgyis csak 2 hangszórója van
Persze ha már megvan a kép, akkor erősítő (normál hangszórópár) is elviszi a hangot, illetve a TV-nek van digital audio passthrough funkciója, ami a Coax digi kimeneten továbbvágja a jelet az erősítőnek. De így elegánsabb, szerintem. a 2x 15W nekem bőven elég.Üdv: MMS
BTW, tudtad, hogy az SPDIF Sony-Philips Digital Interface-t jelent? Úgyhogy pont jó eszközöm van hozzá.
-
MMSZoli
tag
A DVI-on nem megy ki hang.
Legalábbis a szabványoson nincs ilyen láb.
[DVI lábkiosztáa]Ergó a HDMi oldalon lehetne hang, de a VGA kártya oldaláróól nem megy be semmi oda.
Ha van natív HDMI vagy Displayport kimenete a kéátyának, akkor tudja rápaterorni a hangot, bár az én AGP kártyámnál rá van írva a doboza, hogy "HDMI sound not supported"
Vagy valamit félreértettem...
-
MMSZoli
tag
válasz
kisza25 #7861 üzenetére
Igen, de a 4000+-t viszont annyira meg lehet húzni, hogy S939 vonalon a egyik leggyorsabb legyen :-)
Egyébként a Shuttle gépemben csak 260W-os a táp, másrészt meg a légáramlás elég limitált (bár a hűtő elég komoly heatpipe-os, de nem akarom kiismerni a limitációit :-) )
-
MMSZoli
tag
S939 van :-) és AGP-s
De amire kell, arra megfelel (most Age of Chivalry-val játszom, épp OK, 4000+-al + HD4650-el meg bővel OK lesz).
Igen, bővítés szempontjából szopacs (memória, VGA, CPU drága mint állat), de nagyon szeretem ezt a gépet, ha nem ismered a Shuttle XPC-t, nézz utána, nagyon komoly cucc...3-éventre ráköltök kb 50-ezret, és jó további 3 évig :-)Na jó, 2012-ben már valszeg cserélni fogok
-
MMSZoli
tag
Épp most akarok venni új A64-et, és meglepödve olvastam, hogy az A64 4000+ egy csomó esetben (pl. több procira nem felkészített játékok esetén, de a normál Windows XP alatt is) gyakran gyorsabb volt, mint az X2 4200+.
Ha csak az alapórajelet nézem, amelyen az első mag fut, logikus is.
(emiatt érződik a P4 gyorsabbnak, mint a Dual-core Atom, hiába gyorsabb tesztekben az Atom, ha használod, nem érzed ezt az eröt.)
Ha pedig megnézem, hogy egy X2 4200+-ért elkérnek 13-15-öt, egy 4000+-ért meg csak 8000-et (és a valós, játék alatt különbség a tesztek alatt +10%), akkor a fene fog X2-t venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest