Új hozzászólás Aktív témák
-
GrG1210
aktív tag
válasz
zolisx4 #7790 üzenetére
Hali , látom volt volt dolgod 5770-ell , én kb 2 hónapja vettem a 4890-esemet , mert méég mindig hiszek ebben a szériában (4800) , természetesen nézegettem én is az a 5770-es vga-kat , de sokan is Írták hogy a 128 bite miatt nem annyira jóó , mint pl. egy 4870-4890-es vga , és itt most a DX11-et félretéve, mert számomra az méég nem mérvadó , mint ahogy még a 4magos proci sem. (ezeknek a dolgoknak még nem jött el az ideje) , .A kérdésem az lenne , hogy pl. játékoknál miben nyilvánul meg , hol venni észre azt a 128 , és 256 bit-es vga-k közt a különbséget,?? , mert a tesztek már ugye bizonyÍtották , hogy lassab az új 5700-as széria a 4800-asnál.
-
Rasiel
senior tag
válasz
zolisx4 #7783 üzenetére
Amikor én utoljára néztem kb. úgy 61-62k környékén volt, de akkor én inkább már egy HD5850-re szavaznék.
Pár tesztet néztem az 5830-ról (igaz nem túl részletesen), de én megmondom őszintén többet vártam tőle, gondolom ezzel nem csak én vagyok így...azt hitem, hogy ilyen "best buy" kártya lesz, mint anno a 4850.
-
AirBooms
addikt
válasz
zolisx4 #7546 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mennyivel erősebb a GTX285 Black Edition, azt sem, hogy erősebb-e. Ha tehettem volna, én inkább maradtam volna az ATI-nál, mert szerintem szebb a képe, de én Flight Simulatort használok, s az még ha jól tudom DX8-as, amit az újabb ATI driverek már csak nagyon felületesen támogatnak. Pl. nagyon vacakul kezelik már az AA-t és az AF-et DX8-ban és DX9-ben egy két proginál, így az FS2004-nél is. Ezért döntöttem az Nvidiánál. Viszont alig dolgoztatja meg a GPU-t, tehát ezért nem tudom, melyik az erősebb VGA, teszteket meg nem nagyon szoktam nézni. S mivel én mindent vizezek, így nálam a hőmérsékletek sem problémásak. Viszont az tény, hogy a vízhűtő blokk sem boldogult rendesen Sapphire 4890 OC VRM-jével, szerintem vagy nem fedte le azt a felületet, vagy nem rendesen, s szerintem ezért halt meg kb. egy hónapja. Szóval az biztos, hogy erre nem árt odafigyelni!
-
G4ga
őstag
válasz
zolisx4 #7523 üzenetére
ezzen ne mulik. ma már nem szerelek, asszony ugy is csak netezik ugyhogy holnapig igy marad, aztán visszarakom a gyárit. és meglátjuk mit mondanak az okosok.
Köszönöm a segitségeteket.
Jogos a pont.
Már bekérdeztem a VGA hütéses topikba is. mig nincs cserélünk és várunk!szerk:
inkább vissza rakom a 4730-at ami itthon van még. mindenkinek jobb lesz igy. -
G4ga
őstag
válasz
zolisx4 #7518 üzenetére
igy netezés közben 42 - 44 a két érték.
az akkor biztonságos ugye?
játszani nem jatszunk akkor!csütörtökön akkor játék elött visszaszerelés van gyárira, aztán majd nézünk valamit.
Szvsz a thermalright hütö buko, nem fér el a TRU és a Kama wingek miatt. igy nincs más mint a gyári.
Szavaitokból értve nem gyártottak még normális VRM bordát?
Mi a helyzet az Artic Coolinggal?
-
G4ga
őstag
válasz
zolisx4 #7515 üzenetére
ami a legdurvább, hogy a vf2000 is a nyolc kis sünit adják, pedig az kimondottan ehhez a karihoz van...
akkor lehet elkell bucsoznom a vf1000. nem akarom a gyári k**** hangos.
köszi a jotanácsokat. azért ha akad valakinek valami ötlete szivesen várom.
Hátha holnap is benéznek. csütörtök estig ugysincs játék.
ma már nem fogok neki álni szerelni.
netezni netezhetek ugye? -
Zoo123
senior tag
válasz
zolisx4 #7498 üzenetére
A legújabbat Furmarkot még nem próbáltam, de emberünk korábban "villogó színes pöttyökre" meg elsötétedő/kikapcsoló monitorra is panaszkodott, én -táphiba mellett- VGA hibára gyanakodnék.
Megnéztem: az adatlapja szerint Corsair HX520, úgyhogy táphiba nem valószínű, marad a VGA hiba.
Jonner: Ha ez segít nekem Crysis maxon FullHD-ban élsimítással nagyon hamar -percek alatt- kijön ha valami nem oké a VGA-val.
Egy próbát megér! -
jonner
tag
válasz
zolisx4 #7488 üzenetére
Leszedtem a legújabb Furmarkot, elindítottam a stabilitás tesztet, elindul a fánk, de folyamatosan megakad a forgása. Egy pillanatra csak, aztán forog tovább. 3 percig hagytam, hőmérséklet max 64 fok volt. Ez az akadás normális? Youtube-on lévő videókon folyamatos a forgás.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7478 üzenetére
Én nem értem az Nvidia-t. Miért jó 100k fölötti vga-kat behozni a piacra, holott mostanság elég egy 50k-s is? Ezzel azt fogja elérni, hogy AMD bácsi is azt mondja: "A ződek ilyen drágán árulják a kártyájukat?
Hát akkor mi is szépen emelünk a 5870 és 5970 árán!" Ezzel meg majd azt érik el, hogy legtöbben a középkategória legerősebb kártyáit veszik meg, mert túl nagy lesz az árbeli különbség a felsőkategóriához képest, teljesítménybeli különbség pedig megintcsak nem meghatározó (persze lehet, hogy idén jönnek majd ki olyan játékok, amik megizzasztják rendesen a vga-kat)
Konklúzió: megint mindenki várni fog a sült galambra, hogy mikor esik az ölébe 60k-ért egy 5870 vagy GTX295. Vagy éppen mikor tud elcsípni 90k-ért egy Fermi-t. A felsőkategória pedig pangani fog egy darabig. (kivételek mindig vannak, tuti lesznek olyanok is, akik még melegében megveszik a Fermit)
De ez csak az én saját véleményem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7478 üzenetére
Ajjaj...
Ha kijön a Fermi, akkor lehet annyira nem lesz versenyképes, hogy az AMD még tovább emeli az árakat. Na, én ettől félek de nagyon. És nagyon úgy fest, hogy itt csúnya bukta lesz, bár ne lenne igazam.(mert akkor még a Fermit se vetem el.) Olcsóbb mostanában nem nagyon lesz, csak majd idővel megjelennek a használt piacon is. Azzal lehet spórolni nem is keveset.
-
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7472 üzenetére
Persze, ezen nem fogunk összeveszni.
Különben is, már eladtam, úgyhogy nem is szeretnék róla beszélni. Rossz emlékek...
BMW001: én tervezem az 5870-et, de majd csak ha szépen lemegy az ára 55-60k körülire. Addig simán elleszek a mostanival. Amennyit mostanában játszok...hát napi szinten nem is lehetne mérni, inkább csak heti szinten. rFactor-al kezdtem el játszani, kormánnyal nagyon komoly, na és persze a gépigénye se valami brutális.
De ez már inkább off téma.
-
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7446 üzenetére
Azt már említettem, hogy a melegedéssel nincs gond nálam, mert Accelero Xtreme GTX280-as hűtővel van ellátva a kártya, ami Rivatuner használatával 20%-os ventisebességgel 33-35 fok körüli hőmérsékleten tartja idle-ben.
Viszont egy 1792MB-os OC-s Gigabyte GTX275 már más tészta. Simán elfenekel bármilyen 4890-et. Viszont árban már ott van, mint egy 5850, és akkor már megintcsak érdemes elgondolkodni a dolgokon.
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7444 üzenetére
Nekem egy 260-as van, amivel simán meg tudok fogni egy 4890-est, ha megrántom az órajeleket, de most itt tuningról nem beszéltünk. Természetesen a 4890-est is ugyanúgy lehet húzni. Most kereszttűzben vagyok, hiába van Nvidia-m, ebben a topic-ban nem szidhatom az ATI-t.
De nem is lenne miért szidni. Csak azért álltam át a "sötét oldalra", mert hajtott a kíváncsiság. De eddig elég jók a benyomásaim erről a GTX260-ról.
Amúgy a GTX275 szinte egy szinten van a GTX280-al. Komolyabb előrelépést a 4890-hez már csak egy GTX285-el lehet elérni.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
zolisx4 #7428 üzenetére
Oké köszi. Közbe megoldódni látszik a dolog. Kiderült h a procim miatt lehetett a fagyás mert az is hajtva volt. Vissza raktam alapra és semmi baja a vga-nak, lehet húzni rendesen. Most 900/1000-en megy futtattam furmarkot, 3dmarkokat, játszok vele egyenlőre semmi baj, mag hőfok terhelve 55-58 körül mozog. memio 68.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
zolisx4 #7407 üzenetére
Az S1 alá nem fér be az eredeti VRM bordája, ezért maratnom kell egy max 14mm magasat.
A hátoldali ramon alu borda van, de tűz forró!
A gpu oldalán lévő memórián a vapor blokkjából lóg rá egy alu lemez.Laraxior: A GPU TEMP MEMIOra neked mennyit ír ki?
-
Dusee
őstag
-
helkis
veterán
-
Dusee
őstag
válasz
zolisx4 #7347 üzenetére
CM 690-es házam van, felül 2x12cm venti, hátul 12cm, elöl 12cm, oldalt 9, 8cm, többet már nagyon nem is tudok belerakni, csak alulra meg az alaplap felöli oldalra, de az meg lényegtelen
mondjuk nálam a proci is fűt rendesen, játék közben is 65-70 fok körül volt, kéne rá egy hűtőt vennem, csak hát most nincs rá kess -
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7328 üzenetére
Igen, itt a PH -n.
Árak most se alacsonyak, tényleg jó vétel volt. De ha minden igaz, és az új szériás ATi vga -k még drágulni fognak, akkor a 4890 -ek ára se megy lejjebb még egy darabig.
Boxi88: Igen, most egyenlőre CF -be van rakva a kettő, van egy MSi OC még mellette. Mindegyik nagyon rendben van, 1000/1200 -at viszik. Milyen BIOS -t kell rájuk tolni, hogy tovább tudjam emelni a frekiket?
Amúgy ezt tudtam belőlük kihozni, de 24/7 alapon is kihasználhatatlanul erősek. -
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #7288 üzenetére
Akkor lehet, hogy én fogtam ki valami gyárilag melegedős fajtát.
Még az alaplapom hőmérsékletét is feltolta +4 fokkal. És azért egy 23cm-es ventilátor tolta rá a levegőt rendesen. Mindenesetre én kiszálltam a 4890-ből,de ár/teljesítmény arányban ott van a legjobbak között.
Legközelebbi ATi az 5870 lesz. 5850-et kihagyom, nincs eget verő teljesítménybeli különbség közte és a 4890-ek között.
-
pr05p3c
tag
válasz
zolisx4 #7262 üzenetére
Nekem is pont ez a kártyám van december óta, és ez a terhelve max 65 fok elég hihetetlen, mert nekem 75-90fok között mozognak a hőmérsékletek játék közben(ilyenkor max 70%-ig megy a venti ami azért már hallható)
Alapjáraton, alapórajelen van nekem 60 fok körül 40%-os ventivel. 425/240Mhz-re visszavéve(ennyire ment le rivatunerrel, mással még nem esett jól szórakozni...) megy 50 fokon 30%-os ventivel(így már tényleg szinte néma).
-
-
lala42
őstag
válasz
zolisx4 #7245 üzenetére
Szerintem TUTI ez a kari. Ugyanis és azt látom, (az 5000-es topikban ), hogy ott sok a gond. Ez a kari jelenleg mindenre elég. Nincs vele semmi gond, ahogy beraktad mint én is, úgy megy. Nem kell buherálni, jó a megjelenítés. Más a driver is kiforrott. Ellenben az 5000-es szériával.
Vagy nem jól látom? -
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #7174 üzenetére
A kekhalal az tolem szarmazik, a CPU-t nyaggatom, persze nem tudom minek, csak az a buvos 4.0GHz olyan jol mutat(na)
Ne kerdezd minek az nekem, mert nem tudomIgen tudom a driverrel vannak itt a bajok, 9.12 vel semmi gondom bajom nem volt.
Ha megint csinalja akkor vissza is rakom 9.12-re. -
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #7172 üzenetére
10.1 driver van fenn, ne is ijesztgess, hogy mas baj van, a VGA az Usabol van, mint ahogy a tobbi alkatresz is...a gari ezennel majdnemhogy lehetetlen lenne
Tuning nincs a VGA-nal, mikor megvettem akkor probaltam a hozza adott progival, hogy mit tud.
Azota is alapon megy, es ha rajtam mulik ugy is marad
Viszont a win7 elegge megviselt mar, 50 felett van a kekhalalok szama -
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #7062 üzenetére
igen, sajnos mindig is később jelennek meg a driverek ATI-nál, mint ahogy az adott kártyának szüksége lenne rá, remélhetőleg a következők már kihozzák a maximumot az 5xxx szériából is. Ez megvolt az előző generációban is, nem értem miért nem tudnak a szofver részre is kicsit rágyúrni a fejlesztők, ha már hardver szinten ilyen jót tudnak alkotni. Viszont azt is be kell ismerni, hogy amikor kijönnek az új karik, akkor még nincs is olyan játék, amire igazán fejlesztették (mint most pl dx11), tehát drivert sem lehet nagyon írni arra, ami még nincs is.
-
csjoska
csendes tag
válasz
zolisx4 #7031 üzenetére
Szia!
Meg vagyok vele elégedve. Mikor vettem, épp raktam össze egy másik gépet is, amibe egy Gigabyte 4890-est vettem referencia nyák-kal. A Sapphire hűtése sokkal csendesebb és hatásosabb, mint a gigán lévő Zalman. Ráadásul a zalmi nem is volt szabályozható. A legnagyobb különbség viszont a mag feszültségek között volt:
Sapphire: alap 1.09V terhelve 1.29V
Gigabyte: alap 1.12V terhelve 1.35V
Két különböző műszerrel is megmértem. Valószínűleg az eltérő kialakítású feszütségszabályzó áramkörnek köszönhető. Tuningban mindkét kari hiba nélkül vitte a 920/4400MHz-es sebességet.u.i.: ATT-ban beállított 2D profilban levettem a sebességet 240/952MHz-re, a feszt pedig 0.923V-ra, így a kari alapon kb. 35-40 fokos, mindez egy Accelero S1+12cm PWM-es ventivel.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
zolisx4 #7005 üzenetére
35ezer? Hol? Boltban újonnan ref karit 42 alatt nem láttam. Az ATI inkább lassan kivezeti a piacról, de nem akarja lenyomni az árát, mert teljesítményben ,még mindig jobb ez a kártya, mint az 5770, amit a helyére ültet.
A Fermi meg úgy néz ki, nem fogja felrobbantani a VGA piacot... -
helkis
veterán
válasz
zolisx4 #6991 üzenetére
+ezért sem csendesek ugyebár a ref karik, mert ha kicsi a hűtőfelület, akkor azt csak nagy légszállítás mellett lehet "hűvös"-en tartani, a másik megoldás TR-módra növelni a hűtőfelületet, illetve elszállítani a meleget jó messze..
viszont a toxic-nak olyan a VRM-je mint a refnek: Toxic-osok nyilatkozzatok VRM-hőről!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest