- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Azért írtam G4ga-nak, hogy nincs semmi átlagtól eltérő problémája az ő MSI-jének, mert nem rég vette tőlem, s én is hallottam, hogy miként muzsikált a gyári hűtése. 2D-ben teljesen elfogadható volt a hangja, csak 3D-ben jött meg egy picit a hang egy idő után, de tény, hogy én csak Flight Simulatorral dolgoztattam, az meg, jó ha 30 százalékra terheli a GPU-t. Viszont nem kerregett, nem kattogott. De alapon, terhelés nélkül nálam is 61 fokos volt a kari Win7 alatt, ugyanúgy, mint ahogy itt látom mársoknak is (pl. .zSoLTi.). Tehát ez alapján állítom, hogy a kártyának igazából semmi baja. Csak a hűtése nem az igazi.
Annak idején egy Sapphire 4890 OC-m volt, ugyanezt csinálta a gyári hűtője. De kb. egy hét után megjött vízhűtő blokk, utána már terheléskor sem ment 40 fok fölé a GPU hőmérséklet, ennek ellenére mégis kb. fél év után meghalt a kártya. Szerintem a VRM sajnos eleve alul van méretezve ezeken a karikon, s ez az OC-kre még inkább igaz. Nem érdemes túlhajtanai ezeket a kártyákat. Alapból is elég izmosak. -
G4ga
őstag
ugy baja nincsen. Semmivel se hangosabb mint a tobbi. Volt 8800gtm, gtsm, 4870em, ennek is pontosan ugyan olyan suvito hangja van.
Nem zorog, recseg , pusztan nem szimpatikus a hangja.
5 slip strem venti van igy is a hazba, eleg annak hallgatni a hangjat. A vf1000 pedig hangtalan.
A gpu homerseglettel nincs baj, azt tobben mondtatok, a vrm-hutese a gaz.
Valamelyikotok irta azt a piros zalman bordat, azt hol lehet beszerezni? Bar irtatok az se jo, de egy probat meger. Max rakok ra valami kis aktiv ventit. -
zolisx4
őstag
ez az akadás másnak is van ,már beszéltünk róla,nem tudom miért van nekem is akadozik,de csak az új furmark al
de a lényeg hogy a hibák előjöttek -e?? a furmark alatt??amit irtál vagy megszűnt a driver cserével??Zoo123 több embernek is akadozik a furmark legújabb verziója nekem mind a 2 4890 es em akadozik kipróbáltam mindkettő nem lehet rossz
-
Zoo123
senior tag
"van egy olyan vissza-visszatérő problémám, hogy a képernyőn megjelenik kismillió apró villódzó színes pont. Tegnap már azt játszotta, hogy a képernyő is újra meg újra elsötétült. Újraindítás segített csak."
Ezt általában VRAM (videó memória) hiba szokta okozni.
"Leszedtem a legújabb Furmarkot, elindítottam a stabilitás tesztet, elindul a fánk, de folyamatosan megakad a forgása. Egy pillanatra csak, aztán forog tovább. 3 percig hagytam, hőmérséklet max 64 fok volt. Ez az akadás normális?"
Nem, nem normális, ott valami hiba van!
Nekem akkor csinált ilyet amikor tuningoltam és már nem bírta.
Ha tuningoltad a VGA-t akkor próbáld ki alap órajelen, ha úgy is akad akkor sajnos hibás a kártya --> Gari! -
zolisx4
őstag
egyszerűen le tudod tesztelni FurMark nevezetű programmal letöltöd ingyenes és elinditod a stabilitás tesztet ,pár perc múlva kiderül hogy driver, vagy vga memória, esetleg feszültség stabilizátor gond ,és akkor mehet gariba, ha van
BMW001
valami hasonlót olvastam én is de akkor mit szán a mezei embereknek az NV ??
Lehet nem is lesz olyan vga ami miatt csökkenne az ATI-k ára mert az új NV kártya előre láthatólag nagyon drága lesz úgy olvastam -
Tomate
veterán
Az a legjobb. Semmi hangja, odaver mindent, nincsenek kompatibilitási problémái, a GPU alig szökken fagypont fölé, a legjobb ár érték arányú kártya és persze egy 350-es FSP-vel bőven elszaladgál.
szerk: és persze igény szerint fix 40%-on is lehet járatni a ventijét.
Forgatható kormánykerék, átlátszó szélvédő szint... -
schwartz
addikt
hááát, aki teljes csöndet akar, az vegyen vízhűtést
A pompa nagy esellyel elnyomna pl. egy GTX285 hangjat... Akkor meg minek?
A hőmérséklet pedig még 4-5 óra CoD5 után sem megy föl 70 fokra sem.
A VGA uzemi homerseklete nem erdekel mig nem befolyasolja a normalis mukodeset.
(#1910) p87
Nocsak, nocsak... hasalgat a Radeon? -
HSM
félisten
A 2D-s módja, ami nálad zajos, az teljesen ugyanannak kell lennie.
Persze, megteheti a gyártó, hogy elrontja az energiatakarékossági módot, de miért tenné, és mi köze lenne ehhez a ventinek?Sapphire 4890-ből csak ezt találtam a weblapjukon: [link][link] Nekem ez full refinek tűnik... Bár attól még jó duma, hogy hatékonyabb...
-
HSM
félisten
Az mind1, hogy milyen gyártmány, az összes referencia ugyanott gyártódott, ugyanazokkal az alkatrészekkel, csak máshova fogunk menni support-ért, más dobozban, más matricával kaptuk....
De attól még ugyanaz a venti az Asus-omon, mint az MSI-den....Sőt, még a Sapphire-en is.
-
old gray
addikt
U.ez a problémám az XFX 4830-al. 40%-os venti ford.szám mellett szélzaj nincs, de egy alap kerregő hangot lehet hallani. Ha "feltekerem" 70%-ra ford.számot akkor a kerregés megszűnik, de a szélzaj miatt hangos lesz a cucc.
4890: ~60k
2db 4830 crossfire: ~50kMelyik az ütősebb megoldás? Mert egy 4830am már van, és május elején vagy boldog (remélhetőleg) crossfire tulaj leszek, vagy eladom és veszek egy 4890-et. Néztem a Hexus-féle 4830CF tesztet és meggyőző a teljesítménye a CF-nek, kérdés mennyire hiteles a tesztjük.
-
HSM
félisten
Az én ventim 24-25%-on megy és nálam is van kis motorhangja sajnos, de nem igazán hallom ki a gépből....
Amúgy ha jó 4870-t veszel, akkor ne aggódj a sebesség miatt, nem sokkal gyorsabb a 90-es... (~10%) Aftermarket hűtők meg lesznek/vannak rá, ami elég erős és jó volt a 4870-re, az tudtomal erre is jó, csak a VRM hűtését kell megoldani. (Arra meg jó szerintem a Zalman külön kapható 4870 VRM hűtője)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen autót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Philips LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Interactive Brokers társalgó
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest