- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SkyTrancer #6212 üzenetére
Alapfrekin teljesen jó, nekem 4.3Ghz-re húzott Ivy Bridge (i5-3570K) tud 102-105Gflops-t.
-
Egyébként hozzáteszem, hogy noha én tépem a szám, de nálam is 1866Mhz-en futnak a ramok per pillanat, és max. 1600Mhz támogatottság van itt is. Szóval a csúnyaság az, hogy ott valami nagyon nem akar működni. Vagy az XMP profilban van valami suskus, vagy az alaplap bios-ában. Lehet egy bios frissités nem ártana.
Nálam a helyzet amúgy ez:
-
válasz
XXArcAngelXX #6204 üzenetére
Csak egy apró kérdés: miért akarod feljebb tornázni?
A tapasztalatom szerint a gyakorlatban észrevehetettlen a memóra sebességből fakadó dolog 1333Mhz felett, ezt a PH!-s tesztek is alátámasztották. Viszont a magasabb frekihez magasabb késleltetés tartozik, szóval bár az átviteli sebesség nagyobb, a késleltetés lassabb lesz. Szvsz az 1600MHz tökéletesen elég... -
A ramoknál nincs aranyszabály. 100-ból 99 esetben nincs probléma, a 100.-adikban meg van. Volt, hogy MSI deszkában a márkás Geil ramok nem futottak, egy noname ram meg simán. Szvsz kár ezen rugózni.
@Dody: Hány ősz hajszálad bánta ezt a tortúrát?
A lényeg, hogy most zakatol a gép! -
Pontosan, tehát ha komolyabban foglalkozol virtualizációval, akkor sokat számít, hogy támogatja a VT-d és a VPro-t. Ez főleg fejlesztőként, vagy rendszergazdaként hasznos, mert otthon, de valós szerver szinten tudod tesztelni a programokat, beállításokat. Nyilván ha csak böngészel, játszol, akkor értelme nincs egy jó harmadannyival többe kerülő processzort.
-
-
-
-
-
-
Őőőő... csak csendben jegyzem meg, hogy a fene tudja mikor használtam én utóljára reset gombot... Akkor már inkább 5 másodpercig nyomva tartom a power gombot...
-
-
-
-
-
válasz
#00809728 #6049 üzenetére
Kimondhatattlanul örülök, hogy ilyet kell olvasnom, ugyanis nekem most halt meg az MSI Z77A-G43-am, és helyette vettem Asrock Z77 Extreme 4-est.
A 4F jelentése a kézikönyv szerint "DXL IPL started", ez még sikeresen lefutott, a következő az 50, ami "Memory initialization error. Invalid memory type or incompatible memory speed". Szóval valahol a ramok körül lesz szerintem a probléma.
Javaslatok:
-Clear CMOS (ha defaulton elindul, akkor csak beállítási probléma)(Ok, akkor ez kihúzva)
-Kivenni a ramokat, aztán átpakolni őket más slotokba (ha 4 modulod van, akkor kipróbálni csak kettővel)
-Kivenni a ramokat, és az érintkezőket szépen megtisztogatni (én kontakt spray-t szoktam ilyesmire használni) -
F2 vagy Del billentyű bootolásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest