- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
sptkyle
senior tag
válasz
XXArcAngelXX #6880 üzenetére
Én is igy értelmeztem.
Köszi. -
sptkyle
senior tag
válasz
XXArcAngelXX #6878 üzenetére
Eszem ágában nem volt szidni az Asrock-ot.
Abból már kinőtte bőven magát a márka.
Igen, az általad írt műveletet az elmúlt néhány napban vagy 8x biztos megcsináltam
Csak leírtam, hogy nálam mi "oldotta meg" a gondot, hátha valaki kerül hasonló hibába, és rátalál majd a posztra.De egyébként a PCI-X 2-es slot csak akkor megy 4x-es módban , ha 2 kártya van a gépben nem?
Tehát 1 kártyánál ugyanazt tudja a 2 slot, csak az 1-es az gen3 módban is mehet.@Mans20: A kártyát mindenképpen megnézem majd még egy gépben, köszi.
-
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6664 üzenetére
Nagyon szívesen
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6664 üzenetére
Ha brutális memóriasávszélességet akarsz, akkor ne a késleltetésre menj rá, hanem a frekvenciára!
Egy CL10-es 2133MHz-es memókit sokkal nagyobb sávszélességet produkál majd mint egy 1600MHz-es CL7-es!Persze ennek az égedtaegyvilágon semmi hasznát sem veszed, mert a processzorok DDR3 1333MHz-et igényelnek mondjuk CL9-en, és fölé menni semmi értelme, mert az alkalmazások (néhány) 2-3%-ot gyorsulnak csak, vagy még annyit sem.....
Nekem egy TeamGroup Vulcan 2133 CL10-es 2x8GB kitem van, eszméletlen sávszélességet írnak a benchmarkok a memóriára ez tény, de nem érzem semmivel sem gyorsabbnak egy 1600-as ramkitnél.
Túl okosak a mai processzorok, három szintű gyorsítótáruk van, és amíg dolgozik egy program végrehajtásán, addig a háttérben egy különleges algoritmus megbecsüli igen nagy pontossággal, hogy milyen memóriacímekről kell beolvasni a következőleg végrehajtandó utasítást, vagy adatot, és előtölti azt a gyorsítótárba. Így nagyon kevés az a helyzet amikor a gyors proci a "lassú" memóriára várakozik.....
Ha maradsz az 1600MHz-es memóriánál, akkor szerintem a CL7-es és a CL9-es verziók között semmiféle különbséget nem fogsz érzékelni. De még a CL10 is teljesen jó lesz!
Nem a memória lesz a szűk keresztmetszet sehol se!Ezzel is jól jársz, gyors és elég sok is (16GB), árban meg nincs elszállva.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6656 üzenetére
-
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6660 üzenetére
Asrock Z77 Extreme 4 alaplap
Kingston 60GB SSD
Samsung 500 GB Vinyo
Kingston 2x2 GB Hyper X Blue memória
G.Skill AEGIS 8 ( 2x4 ) GB memória (amit linkeltem neked 2 hónapja vettem )
Be Quiet! Pure Power L7 630W táp
SAPPHIRE Vapor-X R9 270X 2GB GDDR5 OC videokártya
Cooler Master CM 690 III ház
-
naksys
senior tag
válasz
Tessék nálam ezek muzsikálnak. 2x4GB 1600-on cl8. Szép piros.
-
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6658 üzenetére
Igen jó is.Igazi vadiszno ramok
-
Joke7773
tag
válasz
Szia
Esetleg ez jó lenne ?
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/gskill-aegis-8-gb-ddr3-1600-kit-f3-1600c11d-8gis/8137 -
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6580 üzenetére
Szia!
Az első képen a GT overclockingot kapcsold ki, az az IGP-t tuningolja, nem kell.
A második képen az ott levő VTT feszültség (1.141) és a memóriák feszültsége (1.595) között ne legyen nagyobb difi 0.5 voltnál, de az esetedben nincs is, ügyesen beszabályoztad a memfeszt, ez így jó.
A CPU Load line calibration (LLC) Auto-n Level 1-es, azaz a legerősebb értéket kapta. Asrockéknál az 1-es a legerősebb, az 5-ös a legenyhébb LLC szint. Ez a CPU feszültségének droppoéását hívatott kiegyenlíteni, enyhíteni, de az Intel valami régi cikkében arról írt, hogy az LLC nem tökéletes, mert ha erős szintű, akkor ugye azt csinálja, hogy drop esetén visszakompenzálja a feszültséget, ez eddig jó is, de egy pillanatra túlkompenzál, és ezek a pillanatok jelentősen igénybe veszik a procit. Bár az is igaz, hogy ha tuningolsz, és túl enyhe LLC-t használsz, akkor meg instabil rendszert kapsz......
Úgyhogy ebben a kérdésben nem igazán tudok állást foglalni, ha sz alaplap auton Level 1-es CPU LLC-t lőtt be, hát akkor azt, biztosan oka is volt rá.De az Ivy topikban sokkal okosabb emberek vannak mint én, ők az igazi profik.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6554 üzenetére
Próbálgatással lehet feltérképezni a tuningot!
BIOS-t belövöd, és tesztelsz....LinX, Prime95, Intel Burn test, stb......
No meg mondjuk Crysis 3-al, BF4-el játszol pár órát, és ha nem fagy akkor oké a dolog, bár az inkább a teljes rendszert teszteli VGA-stól, mindenestől.Én egy Intel Pentium 4-hez gyárilag mellékelt hűtőt használok, ami ráadásul Socket-775-re van kitalálva, de ugye Asrockéknál ez is megoldott.
Nem tuningolok, csak a Non K OC-t használom. Így böngészés alatt olyan 35 fokosak a magok, játékok alatt meg kb. 70 fokig kúsznak fel. Egy hátránya van ennek a hűtőnek, a hangja. Ha nem terhelem a processzort akkor csak 1000-et teker percenként, ez így hangtalan, de a 70 fok tartásához 2500-as fordulatszám kell, és ott már megjön a hangja. Persze ez nem érdekel, mert ez akkor van leginkább ha játszok, akkor meg nem is hallom a szélzajt. Másra figyelek
Amúgy meg az Ivy prociknál annyira nem is számít a hűtő, tehát egy méregdrága toronyhűtőt nem igazán érdemes venni rá, mert a processzormag és a fémkupak között hőközlő paszta van és nem pediglen forrasztás, ahogyan korábban volt. Így a hőátadás már ott is csorbát szenved, és csak a kupakra átkerült hőmennyiséget lehet kezelni. Mindazonáltal ha extrém tuningolsz, akkor nem árt venni rá egy 8-10 ezres jobb hűtést, de kis tuning mellet nem, vagy alapon (ha a hang nem zavaró) a gyári hüsi is elegendő lehet amennyiben a ház szellőzése meg van oldva jól.
És ige, naná, hogy túlfeszeléssel tönkre lehet vágni bármit, erröl az Ivy topikban olvasgass!
A memóriáknak (ha igénylik) mehet az 1.65 volt, de a memóriavezérlő (IMC) feszültségét is emelned kell úgy, hogy a kettő között nem legyen 0.5 voltnál nagyobb különbség! Azt ugyanis nem szeretik a processzorok.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6550 üzenetére
A CM hyper 212 evo mért nem jó?
Teljesen jó!
Csak a felszereléséhez ki kell szedni a lapot, ha olyan a házad, ahol az alaplapi tálca a proci mögött zárt.
A Kabuto 2-höz meg nem kell kiszedni a lapot, ennyi, olyan benyomkodós mint az Intel gyári megoldása.
Mindkét hűtő jó! Még tuninghoz is.A Non K OC hogy működik?
Nagyon egyszerűen. Emel picikét a proci feszültségén, és a szorzókat emeli.
Hogy konkrét példát írjak, nálam az i7-3770 maximum 3900MHz-ig kúszik fel a TurboBoost segítségével. Ha bekapcsolom a Non K OC-t, akkor ez az érték 4300MHz lesz, azaz a 39-es szorzómaximum 43-ra emelkedik, tehát kapok ajándékba 400MHz-et.
Nagy vonalakban ennyi.A gyári hűtő mellett nem javaslom a használatát, illetve csak jól szellőző ház esetén, és kissé behangosodik a gyári hüsi ha így terhelgeted komolyabban a processzorodat.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6548 üzenetére
2133MHz-ig kezeli a lapod a memóriák többségét, -az a szabvány maximuma- afölött instabilan megy, vagy sehogy sem.
A processzorod 1600-ig támogatja tényleg, de "Z"-s csipkészlet esetén az alaplap tovább is támogatja.
Nem árt a legújabb BIOS-t befrissíteni.
A Cmos reset alapállapotba teszi a lapot, azaz gyári alapértékekre visszaállítja a BIOS-t, ha elkonfigolnád véletlenül.
Tedd az i7-re ezt a hűtőt, és elférnek a ramok bárhol.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6204 üzenetére
Szia!
Az egy elég bika memória, 2400MHz-es!
De a procid hivatalosan csak 1600MHz-ig támogatja a memóriákat.
Úgy látom, hogy a memóriád két XMP profilt tartalmaz. Egyikkel sem megy?
Amúgy az előttem szólónak igaza van, egy Ivy-s rendszernek nem igazán kell az 1333MHz feletti memsávszél, főleg ha duálban mennek a memóriák. Az 1600MHz meg untig elég is. Maximum a Winrar benchmarkban látnál előrelépést, no meg a memória-sebesség tesztelő progiknál, alkalmazásokban és játékokban meg semmi érezhetőt nem tapasztalnál.
Mondjuk az XMP profiloknak szerintem mindettől függetlenül működniük kellene.
-
válasz
Csak egy apró kérdés: miért akarod feljebb tornázni?
A tapasztalatom szerint a gyakorlatban észrevehetettlen a memóra sebességből fakadó dolog 1333Mhz felett, ezt a PH!-s tesztek is alátámasztották. Viszont a magasabb frekihez magasabb késleltetés tartozik, szóval bár az átviteli sebesség nagyobb, a késleltetés lassabb lesz. Szvsz az 1600MHz tökéletesen elég... -
válasz
hivatalosan mennyi a kingston sebessege?
Es a feszültseg mindehhez?
Epp a napokban probalkoztam ilyesmivel, de vegül is nemi idözites szükitesnel maradtam.
Ha 1,5V-os ram, akkor lehet kis kakao es idöztes lazitas mellett (pölö 11-11-11-30) felrakni 1866-ra es igy tovabb. De ha nem akarja, akkor bele kell nyugodni. A ram fesz es a VTT között ne legyen 0,5V-nal több!!edit: latom mar. Adj 1,55V-ot es igy probald az 1866-ot, a fenti idözitessel. VTT-t allitsd hozza. 2133-ra elvileg 1,6V kellene, az kezd kicsit sok lenni es sebessegben sem lesz nagyobb titan (de azert merd le).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest