Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Golota

aktív tag

válasz Golota #7416 üzenetére

Sikerült életre kelteni a lapot. Elvittem egy szervízbe, ahol csak rádugták egy tápra és pöccre indult minden. Kipróbáltuk az összes általam beépített alkatrésszel és ment szépen. Hazamentem, összedugtam mindent és semmi. :W

A lényeg és talán másnak is okulásul szolgálhat. Hosszas kínlódás után, minden egyes alkatrészt egyesével átvizsgálva rájöttem, hogy mi a baj. A monitor DVI kábel egyik tűje elhajlott és hozzáért a fém kerethez, amin keresztül valószínűleg letestelt. Mivel egyébként belement a slotba, erre már csak akko jöttem rá, mikor mindent mikroszkóp alatt vizsgáltam...

Kiegyenesít, visszadug, felkapcsol és csont nélkül bootol... :K

Köszi a segítséget mindnekinek.

• fanti

addikt

válasz Golota #7412 üzenetére

Nekem Extreme 3-as lapom van, benne 4x8GB 1866Mhz-es DDR3 HyperX Savage memória.
    Tökéletesen mennek 1866-on.

Előtte egy 2x8GB-os 2133Mhz-es kitem volt, az is szépen muzsikált.

Nem mondanám finnyásnak az Asrock lapokat RAM terén, nyilván lehetnek ritka kivételek, de általában 1600-on, vagy 1333-on indul mindegyik memória.

Ja, nekem ezidáig egyik memóriakitem sem volt a támogatási listában, még is ment rendesen.

Vegyél ki mindent a lapból, még a procit is, és úgy CMOS clear 30mp, majd vissza a jumpert normál állásba, és bekapcs. Így sípol, hogy nincs proci? Ha sípol, oké, mehet be a proci, megint bekapcs, ha sípol, mehet be egy memória.

Viszont ha üresen sem sípol, az már baj lehet.

Próbálgasd még.

Új hozzászólás Aktív témák