Új hozzászólás Aktív témák
-
hupee
csendes tag
Kipróbáltam ötleted és elkezdtem visszafelé haladni biossal. Közben az egyiknél átkonvertáltam a hdd-t is mbr-ről gpt-re. Windows felment, első Windows update hibát jelzett 4 frissítésnél is, ebből 2 amb, 1 intel, 1 realtek. Ezután most jött ki egy új Beta Catalyst bepróbáltam azt, gond nélkűl felment a gépre. Gép most már 2 napja, látszólag hibamentesen megy.
Nem értem én se, hogy melyik az ami segített. Utána most még azzal is bepróbálkoztam, hogy megint felraktam legújabb biost, nem jelez hibát.
-
hupee
csendes tag
Szóval, újra húztam megint az egész gépet forma C-ről. Másik slotba raktam a videókártyát. Így a Windows felment, érdekesség, hogy első Windows udate lefagyott és 1-2 frissítés hibára futott. Viszont a Catalystet feltudtam rakni, minden fagyás és gond nélkül.
Itt akkor már csak azt kérdezném, hogy véleményetek szerint az alaplap hibás, vagy okozhatja más is a hibát? Mivel még pár hónapig garis az alaplap.
-
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Gondom akadt 2 perifériával. AsRock B75 Pro3; SAPPHIRE R9 270X 2GB GDDR5 DUAL-X OC
Próbálom röviden "leírni" mit tapasztaltam és mikkel próbálkoztam.
Most már lassan 1 éve nem tudom feltelepíteni gépemre az AMD Catalyst legújabb verzióit, mert telepítésnél mindig lefagy a gép, mindig ugyan azon a ponton. Mikor a videokártya-illesztőt akarja telepíteni szokásos vibrálás, kép elfeketül, de utána mikor visszajön lefagy a gép. Ezt Windows 8-ban szinte az összes illesztőprogrammal jelentkezett, csak egy nagyon régit engedett felrakni, kb. (2014 1. vagy 2. havi)
Most Windows 10re váltottam, amihez kiadtak egy teljesen új drivert, ezzel is a fentebb leírtak jelentkeztek. (Játék közben Total War Shogun2 rendszeresen lefagy mikor városi harcra kerül a sor, betöltésnél)
Írtam Microsoftnak, hátha tudnak segíteni és csak valami szoftveres gond. Rendesek voltak, válaszoltak, próbáltak segíteni, de teljesen hasztalan.
http://answers.microsoft.com/hu-hu/windows/forum/windows_10-hardware/lefagy-a-windows-10-amd-catalyst/6aa21807-face-4795-89f2-fc5d466b6113?msgId=34138fae-bfa3-4467-ade3-c48a2fa0d4f5&auth=1AMD-nél is feltettem a kérdést, nem válaszoltak.
Amivel még próbálkoztam:
Van nekem itthon egy HD 5770-es videokártyám, kicseréltem arra az R9 270x-et, a gondok ugyan úgy jelentkeztek, semmi nem változott. Rammot is cseréltem a gépben, ugyan az maradt a hiba. (Minden esetben teljesen nulláról telepítettem a gépet DVD-ről)
HDD-m sajnos nincs másik, azt nem tudtam cserélni. HDD sentinel-el ellenőriztem, szerinte hibátlan.
Rányomtam a gépre egy Aida64 Stabilitás tesztet is, az se akadt meg.
Sajnos másik alaplapom nincs, azt nem tudom tesztelni, már csak itt lehet szerintem hiba. Nem nagyon találkoztam még hibás alaplappal, így ezért ezt elég nehéz megítélnem.
Alaplapon és a videókártyán is a legfrissebb Bios található
Kérdésem az, hogy ti hogyan látjátok a helyzetet? Van-e valami ötlet?
Jelenleg teljesen sima telepítés van a gépen, nem raktam fel külön Catalystet, csak amit a Windows felrak. Így a gépnek látszólag nincs semmi baja.
üdv
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest