Hirdetés
- iPhone topik
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Instabil
junior tag
válasz
Foglalt név #2199 üzenetére
Meg allitja magat a hatterben, de a szamomra felesleges dolgokat kikapcsoltam, ja es mindig 5G n van, nemet telekom.
16 Pro
[kép] -
Zozzer888
addikt
Hááát a mm pontossághoz szerintem ez kevés, meglepően jó de inkább centiben tudsz gondolkozni vele. (Legalábbis nagy terek esetén)
Bár nagyon részletes szkennelést még nem próbáltam.
Én épületgépészként használom, nekem a centi pontossággal már nagyon nagy segítség sokszor.Ez az az app: https://apps.apple.com/us/app/3d-scanner-app/id1419913995
-
galaxys80
veterán
válasz
Foglalt név #2185 üzenetére
iCloud külső tároló lenne?
Hát nézőpont kérdése. -
galaxys80
veterán
válasz
Foglalt név #2181 üzenetére
Ha videózol, nem lesz elég a 128-as külső tároló nélkül, az akkor jó ha nagyon akarsz spórolni és vagy nem használod a kamerát vagy folyton mented a produktumot.
Vagy iCloud fotók. Van 1100 videóm és 14000 képem. 3.29 gb-ot foglal. Van 83 gb szabad helyem a 128-ból. -
mihail38
senior tag
Megjelent az ios 18.3.2 hátha valaki nem tudja
-
Foglalt név
addikt
válasz
Törpilla1987 #2176 üzenetére
Menj be egy üzletbe, ahol van egy pro és egy sima (az utóbbit kiválhatod, akár a sajátoddal is, nem kell 16-osnak lennie). Próbálj a Pro-val egy olyan app-ot, amiben görgetni kell (böngésző, insta, stb.). Ha rögtön hanyatt esel a hatástól eldőlt. Ha nem folytasd 5 percig és válts vissza a másik készülékre. Ha soha többet nem akarod használni, megint világos a helyzet, különben meg nem látod a 60-120Hz különbséget és ezen spórolhatsz.
Ha voltál már úgy, hogy valami túl közel volt és nem tudta lefényképezni, örülni fogsz a makrójának. Ha akartál, repülőt/holdat/madarat fényképezni és egy pötty volt a kép közepén az optika zoom segít. A főkamera gyors, volt már, hogy mondjuk ugráló gyereket akartál fotózni és sosem az elugrást hanem mindig a landolást kaptad csak el, vidd a prot.
Ha zavar, hogy lassított felvételnél szar a videó képe, vidd a prot.
Ha videózol, nem lesz elég a 128-as külső tároló nélkül, az akkor jó ha nagyon akarsz spórolni és vagy nem használod a kamerát vagy folyton mented a produktumot. (A frissítés ebben kishal, nem Windows) -
Zozzer888
addikt
válasz
Szia!
Én egyetlen egy funkció miatt vettem a Pro-t, az a lidar. (Nekem munkához jól jött volna korábban és mióta megvettem már többször jól is jött). Menyasszonyomnak “sima” 16osa van, leírom hogy a neten leírtakon kívűl ami nekem plusz amit tapasztalok:
- 5x optikai zoom, de nem is így írom hanem inkább úgy hogy a 120 mm ekv. gyújtótávú lencse…zseniális, ezt nem gondoltam volna hogy ennyit ad. Régen sokat fotóztam DSLR-rel volt egy erős 6-7 évem sportfotósként, nagyon durva, hogy mennyire elszokott az ember telefonnal a nagyobb gyújtótávtól (meg hát nem is volt), én imádom ezt a “3. kamerát”. Úgy gondoltam néha jó lesz ha valami adattábla magasan van és nem látom de áh… “hobbi célra” is sokat használom, portrézni pl.
- 120Hz-es kijelző jól esik, ezért külön tuti nem fizetnék, mert nekem annyira nem érzékeny rá a szemem, az always on jól jön néha, de eddig csak egyszer kapcsoltam be 2 órára
Ja és a tudat jól jön hogy 0.2”-al nagyobb, amúgy a káva kisebb ténylegesen.
- Az akksi egy picit jobban bírja, pl legutobb egésznapos túristáskodás után a 16-al 20%al értünk haza, a Proval 30-al.
- zseblámpa jópofa, hogy irányítható a fénye, nekem jól szokott jönni, de szintén leginkább munkánál veszem hasznát.
Talán ennyi.(Ha combos játékokkal játszol akkor nem kérdés, hogy PRO, de ebben nem tudok okosat mondani, mert egyikünk se szokott rajta komoly játékkal játszani)
-
Instabil
junior tag
válasz
Eleve Prot veszek, a tobbi csak a neveben 16, roviden ennyi.
Amugy 20M test video van yt on a kamerarol meg mindenrol.. -
HREH
senior tag
válasz
16 Pro előnyei:
- LTPO 1-120Hz kijelző + AOD (kapásból a 120Hz az óriási különbség, ami miatt nem vennék simát)
- A18 Pro, picit magasabb órajel, de ezt nem veszed észre
- +1 GPU mag, ezt sem
- dedikált telefotó kamera, 5x zoom (majd valaki elmagyarázza jobban)
- 4K120 videó, sima 4K60
- pontosabb és gyorsabb a navi
- USB 3.2 Gen 2 (sima csak 2.0)Átlagfelhasználóként maximum a kijelzőt lehet észrevenni, de van, aki nem látja a különbséget.
Mindkettő bőven jó lesz 4-5 évig is, ebben nincs különbség.
Szerintem ilyen használat mellett bőven elég a 128GB. -
válasz
Én 14-ről váltottam 16pro-ra
pont a zoom kamera volt a legfőbb indokom
A legtöbb tárhelyet a fotó de főleg a videók eszik meg -
Törpilla1987
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy sikerüljön döntést hoznom, hogy melyik telefont vegyem.
A netes összehasonlításokon túl miben jobb a 16 pro, mint a sima 16? Mi az a tulajdonsága, amivel mondjuk tovább használható a telefon, mint a sima verzió? Olyanra gondolok, amit egy átlag felhasználó is észrevesz a használat során.Továbbá a makrofotózás és optikai zoom közötti különbség mennyire észrevehető? Mindenféle szaknyelvet mellőzve, hogyan magyaráznátok el a fotózás terén való különbséget? Van-e egyáltalán óriási különbség, ami miatt inkább a pro-t vennétek?
És még egy kérdés. Ha néhány közösségi média alkalmazás van, boltok applikációi, chrome és a fotókat nem a telefonon tárolom, akkor több évig (legalább 4-5 év) elegendő lehet a 128 giga? Vagy x idő múlva, ahogy a mindenféle frissítés vesz el a tárhelyből, már kevésnek bizonyulna?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #2167 üzenetére
Te vagy tevedesben. Én diablo immortalal játszom mondhatni full grafikan. Takarékos módban főleg amikor akció van akad is a játék és melegszik elég rendesen, de ha nem takarékos módban van akkor viszont szépen fut és nem melegszik annyira.
A vicc az egészbe, hogy előtte 13 pro maxom volt és takarékos módban is jól futott nem akadt meg, aztán jött a nagy híres a18 pro és ott már akadt. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Foglalt név #2160 üzenetére
Próbáltad feltölteni? Elég sok képet töltök fel ide és minden HEIF szépen megjelenik. A fotós topikban is szép számmal vannak iPhone/HEIF képek.
-
mihail38
senior tag
-
s.Oliv3r
senior tag
Nem akarja egy moderátor lemoderálni ezt az “embert”? Senkit nem érdekel amit ír, ráadásul baromság is. Pont ő szemeteli tele a topikot.
-
mihail38
senior tag
válasz
Instabil #2154 üzenetére
Téged ki kérdezett?
Olyan vagy mint egy vén öregasszony akinek mindenhez van köze és mindenbe bele károg, nehogy te mond már meg nekem, hogy hova mennyek, nálad beakadt ez az samsung topik ..nyitva az ajtó te előtted is
Ott is tolhatod és gyüjtheted a hozzászólásaidat....Illik a neved hozzádinstabil
-
Instabil
junior tag
válasz
Foglalt név #2160 üzenetére
Nekem nem kell bizonygatnod semmit, viszont nalam nincs ilyen hiba, sem a face id bug amit tobben emlitettek.
Mondjuk egy app listara kivancsi lennek, illetve milyen app storeokat hasznalnak.. -
Foglalt név
addikt
válasz
Instabil #2159 üzenetére
Ha gondolod, holnap rakok fel képernyőmentést, csak a délutániakról. A pH nem szereti a heifet, ezért hagytam ki az előző hsz-ból.
Örülök, hogy neked megy. Én is azt szoktam meg az előző két telóval(13p, se), kivéve a billentyűzet. Az simán szégyen.
Az új beta nálam még nincs, de majd megpróbálom.
Nekem csak a sima store van, a WhatsApp a leggázabb app rajta. -
Instabil
junior tag
Tudom van topik, de szerintem a boges mellett elfer.
Beta 3 😎
[kép]#2158 Ennyi hibat 2007 ota nem tapasztaltam, mint ti, pedig DEV betazok miota van ra lehetoseg.
Lehet en vagyok a kivalasztott..
Mondjuk nekem jo a gyari billentyuzet meg a tobbi apple app az app storeal egyutt. -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #2054 üzenetére
Túrót, a béta is ugyanazt csinálja, csak ritkábban.. Volt olyan is, hogy az 5x lencsén indult, aztán hopp észbe kapott és visszaváltott az 1x-re.
Jellemzően akkor történik ha kameragombbal indítom a telefont(1 kattintás).
De legalább a SwiftKey is fagy ugyanúgy. -
osonte
őstag
Amíg a gyári kijelzőt megvédi, nem zavar ha karcolódik, majd ha nagyon vészes, akkor csere. Mondjuk én szinte hetente 1-2x teszem farmer zsebbe, amúgy itthon használom a telefont, leejteni sem szoktam (főleg ha van rajta védelem - minél jobban vigyáz rá az ember annál nagyobb az esélye), viszont nagyon ideges lennék ha a gyári kijelző karcos lenne vagy még rosszabb esetleg betörne.
-
osonte
őstag
válasz
Sasi001 #1975 üzenetére
Szia!
Ígértem, hogy jelzek amikor megérkezik az ESR Armorite kijelzővédő. Negyedikén kora délután rendeltem és ma 11 óra körül hozta az Express One, Amazononos csomagként ([kép]). Reggel kaptam egy sms-t az Express One-tól, de csomagszám nem volt benne, csak időablak, a futár telefonszáma, illetve módosítási lehetőség és ott is Amazonos csomagként írta, pedig az ESR oldalán rendeltem (gondolom Amazon raktárból szolgálnak ki és osztrák postán keresztül jött).
Elég vastag az üveg, de a gyári szilikontok tényleg magasabb, jól láthatóan.
Elég sok üveget felraktak, volt hogy munkahelyen (munkaszerűen), de ennyire "hülyebiztos" (=pormentes) megoldással még nem találkoztam, mind a kijelzővédő, mind a számtalan tartozék is rendkívül minőségi. Gyönyörűen felfekszik mindenhol a kijelzőre, nincs fekete keret, a kijelzőn túllóg, de a tok nem tudja bántani/felszedni. Ajánlom! -
Kókuszdió
nagyúr
Én is csak pro max-ot használtam addig ,míg teljesen elegem lett ,hogy nem kényelmes egy ruha zsebébe sem ,nyáron a nadrágokat meg lehúzza rólam és ez miatt mindig vlmilyen táskát kellett hordanom magamnál.
Most meg ez a kényelem mindennel felér ,elfér a zsebembe kényelmesen ,nem húzza le a nadrágot és a fogása is sokkal jobb ,jaa és végre járkálhatok táska nélkül. -
Kókuszdió
nagyúr
Szépen kihoztam majdnem két nap üzemidőt a 16 pro készülékkel.
Kijelző: Emelés az ébresztéshez / mindig bekapcsolt kijelző - kikapcsolva
Appfrissítés a háttérben - kikapcsolva
Adatvédelem és biztonság:
Helymeghatározás és követés full kikapcsolva
Lopás elleni védelem: Kikapcsolva ,Röviden .
-
-
-
batai15
félisten
válasz
MikeWazowski #2126 üzenetére
Már csak az érték vesztés miatt sem.
Tervezek venni órát és macbookot is. -
joey04
titán
-
Tiger.
nagyúr
válasz
TheBikerider #2130 üzenetére
De te nem játszol.
-
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz
TheBikerider #2123 üzenetére
Játék alatt melegszik, de egyelőre nem vészes, bár ne felejtsük el eztán jön a nyár.
-
BogyóBP
addikt
válasz
TheBikerider #2123 üzenetére
A rögzített video hangja tényleg ennyire rossz minőségű mint amit a videókon lehet hallani?
-
-
-
kchris78
veterán
"de ez a sok opció, kapcsoló, személyreszabás csak növeli a hibák számát"
plusz teljesen kusza az egész úgy ahogy van... Melyik kerül az általánosba és melyik direkt pont alá? Ezt szerintem kb senki sem tudja megmondani csak hogy a dizájner mikor kinéz az ablakon merre fúj a szél, kb attól függ.. mert hogy logika meg rendszer nincs már benne.
-
joey04
titán
válasz
vadkörte #2117 üzenetére
Nekem semmi bajom a kamera app tudásával. nem is arról volt szó. hanem hogy néha összefossa magát.
billentyűzet szerintem is az egyik legjobb ami iOS-en van. droidon végigpróbáltam az összes felkapott billzetet, de egyik sem volt jobb. Lehet többet tud, de az ios billzete a legkényelmesebb, egy jobb volt, a gyári samu. De az sem ég és föld, csak picit jobb. De az sem a plusz funkciók miatt. cc szerkesztési lag valóban olyan szempontból nem hat meg, hogy egyszer összeraktam és kész, csak régen nem volt ilyen iOS-en, MINDENHOL tükörsima volt. Ez olyan, hogy minden update után előjön egy grafikai bug a mappáknál nálam, aztán első megnyitás után már soha többet. De ez is visszalépés, ilyen sem volt soha, talán max a nagy ios 7-es váltásnál. -
vadkörte
addikt
Viszonylag friss iP-osként tisztában vagyok vele, hogy a véleményem jelentősége kb. =|0| egyes ősiP-onosok szerint lehet, hogy a létezésem is sérti a kiválasztottak közösségét. Hmmm. Lesz***m...
Kernel panic? Utoljára akkor találkoztam vele, amikor egy desktop linux-on olyan helyen matattam ahol nem kellett volna. Telefonon a Redmi Note4-nél talán 1x, amikor hibásan töltődött le a barkácsolt ROM és ráadásul nem is a hozzá való recovery-vel telepítettem. Na az csúnya volt. Valamint az Y300-nál amikor Ubuntu-t telepítettem rá. Bár az inkább folyamatos FC volt. Kamera fagyással sosem, az indításkori fekete képpel 1x, amit egy kilép/indít megoldott.
Amúgy mi a baj a kamera app-al? A szükséges minimumot tudja, ha több kell, ott az AppStore. A másik vesszőparipa a billentyűzet. Droid-on a swipe-ot kb. 10x próbáltam, de mindig az agyérgörcs kerülgetett tőle. Akármit telepítettem, valami hisztije mindig volt és 90%-ban kínszenvedés volt a pötyögés, pedig a Redmi Note4 és a Moto G60 kijelzője minden csak nem mütyűr. Az iOS keyboard app-ja buta mint a tök, kb. karos írógép szintű, de legalább kényelmes gépelni rajt!Őszintén! A CC szerkesztési nézetének mikrolag-jai ki a kénköves lóf***t érdekelnek??? Direkt ellenőriztem és nem vettem észre lagot, de felőlem lagoljon nyugodtan.
Ki az az elvetemült aki naponta 100x lép be a CC szerkesztő módjába és rángatja össze vissza mint egy hibbant foxi a lábtörlőt, csak, hogy rábökhessen, hogy "AHA!!! LAGGOL!!!" Most komolyan! Nem elég 1x beállítani az általad használni kívánt kapcsolókat (esetemben összesen 13db!)?
#2114 BogyóBP
Nem vagyok prouser, de a 16Pro-m nem nagyon akar melegedni, sem töltéskor (lassú töltővel töltöm, ráérek), sem használat közben. Azt viszont észrevettem, hogy a kamera meríti az akkut rendesen. Pláne ha RAW/ProRAW-ban fotózok, a sima HEIF/JPEG nem annyira. -
batai15
félisten
válasz
BogyóBP #2114 üzenetére
Nem melegszik a 16pro nálam , kifejezetten jól teljesít az akku , kolléga sem panaszkodik neki sima 16 van.
Ultra után viszont a 60hz lehet zokul fog esni.
Ár árra meg egyrészt az Android (Samsung is ) durván veszti az árát és újkori árat vagy használt használt árat kell összehasonlítani. -
batai15
félisten
8 hónapig használtam iPhone 15-öt inkább elégedetten mint sem. Előtte másfél évig xr . Mondom ezt úgy hogy ott is érződött már a kor. Vettem egy s23 ultrat egy hét után ki voltam akadva , egy hónap után ment az apróra. 16 pro-ba meg most rossz szavam sincs. Nálam több droid próba nem lesz.
-
joey04
titán
Ezt azért meg tudom cáfolni, s24u, xiaomi 14, xia 14u, op12, op13, xiaomi 15u, vivo x100 pro és vivo x200 pro (ex)userként.
Az iOS most is stabilabb és folyékonyabb mint a droid. Az értesítési mizériákról droidon nem is beszélve. Kernel panic nálam soha nem volt (kivéve amikor bétáztam) és igen, a cc-ben ott van fixen szerkesztési nézetben a lag, és igen, valóban a kamera fagyások is léteznek, bár az szerencsére baromi rikta. Nem iOS istenítés ez, mert pont azért van ennyi droidos tapasztalatom, mert mennék innen, mert egyre szarabb az iOS, egyre több a bug, a lag, borzalmasan fejlődik vissza, és ez a nyitással csak egyre szarabb lesz. De nálam még most is stabilabb és jobb, de régen ég és föld volt a különbség, most meg csak simán jobb, mint a droid. Azt is hozzáteszem, hogy én nagyon sok kapcsolót, személyreszabási lehetőséget nem használok, meg egyéb droidból átvett dolgokat sem (optimalizált töltés, aod, egyéb cuccok), mert azért használtam eddig is szifont, mert ezek rohadtul nem hiányoztak. Szóval ha valaki minden ilyen droidból átvett fícsört használ, meg minden személyreszabási cuccot állítgat, stb, akkor lehet, hogy nála szarabb a helyzet. Soha nem lehet tudni mi mivel függ össze, ugye a 80%-os töltési limit náhány esetben félig téglázta pl az elején a telókat. Vicc. De én úgy használom ezt a rendszert ahogy megálmodták, még ha Cook és az EU kéz a kézben lassan át is alakítják. És nem, nem arról van szó, hogy nem kell fejleszteni, nem kellenek bele új funkciók, de ez a sok opció, kapcsoló, személyreszabás csak növeli a hibák számát. És ráadásul hiába, mert aki droidról jön, annak ez is kevés és így is "buta", de legalább még bugosak is ezek a funkciók. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Kb mennyi helyet foglal 1 perc 4k 120fps videó LOG ban? Kerestem neten de nem találtam róla semmit.
-
Instabil
junior tag
válasz
mihail38 #2106 üzenetére
Senki nem mondta, hogy tokeletes, viszont szamomra ez a megfelelo telefon.
Egyebkent milyen hibat kene latnom, aruld mar el.
Egyszeruen csak hasznalom es mukodik a tobbi apple cuccommal egyutt.
te nem reagaltal arra, hogy miert szorakozott a samu az exynossal stb.
Privacy esetleg vagy utkozeseszleles, muholdas kommunikacio, face id de meg sorolhatnam.
Nem tudom ki kullog a masik utan, eleve szoftveresen (tobb foverziot) apple tamogatta a termekeit, aztan kezdtek el a tobbiek, nem?
A masik, hogy apple globalisan adja ki a frissitest, nem ugy mint a samsung..
Mirol beszelunk?
ios rendszer beeri 8GB rammal, mint tudjuk, itt jon az hogy tobbet esszel mint erovel, pedig van teljesitmeny boven.
Ma bekapcsoltam hotspotnak az elso SE t, tokeletesen mukodik, alap appok (gmail, yt, messenger stb) ezt melyik android tudja, 2016 irtunk amikor megjelent!
Lenne mit javitani itt is, de osszesegeben a csomag amit az apple kinal, tobb mint jo. -
mihail38
senior tag
válasz
Instabil #2104 üzenetére
Ahol nincs bemenet ott nincs komunikáció se, de úgy látszik nálad az értelmezéssel is baj van.. vagy úgy gondolod egyedül vagy 10+ éve...nem a hibákat keresem mert az mindenhol van csak nálad nem megy az hogy bevállald, de ez a te dolgod használd egészséggel a tökéletes telefonod
-
Instabil
junior tag
válasz
mihail38 #2101 üzenetére
10+ eve angol nyelven hasznalom az elektronikai keszulekeimet, szoval reszemrol nem zavar, persze ha ennyire “hibakat” keresel az mar a te bajod.
A te gondolatmeneted alapjan, majd megkerem a nemeteket, hogy tanuljanak meg megyarul, mivel itt elek es magyar vagyok, ugye.
Eddig az volt a baj, hogy nincs AI, most meg az hogy nem
magyar..
Egyeb fajdalmad? 😂🤦♂️
Egyebkent ez a 16 Pro topik, nem Samsung es tarsai.. -
mihail38
senior tag
válasz
#48138511 #2099 üzenetére
Nekem sem szempont AI eddig is elvoltam nélküle csak szeretem ha valaki bevállalja a hibát és a problémát őszintén és nem csinál úgy mintha minden tökéletes lenne itt mert nem az lehet ezen lovagolni csak nincs értelme itt hibáznak úgyan úgy mint a droid vonalon csak ott elfogadják .....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, sivatagszínű titán)
- Google Pixel 7 Pro (használt, Független, 128 GB, 12 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB Fehér Titán Színben 100% Gyári Akkuval 6 Hónap Jótállással
- iPhone XR 64GB Független/1 hónap gar./Akku 80%/p4442
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 85% Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest