- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
Digitalpimp #140183 üzenetére
Az Umidigit felejtsd el, elég C kategóriás gyártó. Xiaomi vagy Realme, amikből már a belépő szint is megvehető.
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor #139842 üzenetére
Az az igazság, hogy a Mi9-hez képest nagy előre lépés szerintem amúgy sincs egyik gyártónál sem. A Huawei a GMS hiába miatt nálam kiesett, pedig van még két Honor használatban a családban. LG és a Sony vonalon sem láttam értelmes alternatívát. OnePlus-om volt, szerettem is, de árban elszálltak és ott is hiányzik a qi töltés, pedig azt megszoktam és nagyon kényelmes a kocsiban. Szóval kompromisszumként maradt a Mi10.
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor #139823 üzenetére
Én nem találtam más értelmes alternatívát, pedig kerestem. A Mi10 Pro a kamera miatt nagyobb előrelépés lett volna, de extrém felárral. Realme, OnePlus és Redmi vonalon valami hiányzott; pl pont a qi töltés vagy az NFC. A Samsung az exynos és az ár/érték arány miatt. A ROMoláson én is agyaltam, de az egyszeri egy órás küzdelmet be tudtam vállalni cserébe a többi előnyért. Egyébként a Mi9-hez képest egy érdemi előrelépés van, a sokkal jobb üzemidő és egy (nekem) hátrány, az ívelt kijelző.
-
rjg
őstag
válasz
Bigemperor #139821 üzenetére
Én (szintén Mi9-ről) Mi10-re váltottam. Xiaomi.eu ROM kell és egy duál SIM tálca és megy a két SIM.
-
rjg
őstag
válasz
Mr.Mercury #139603 üzenetére
Root nélkül nincs erre sok esélyed. Amelyik játékban van biztonsági mentési lehetősége a felhőbe, ott használd azt. Vagy ha van valamilyen saját Samsungos Backup/Restore megoldás, akkor próbáld ki azt is.
-
rjg
őstag
válasz
zsoltzsolt #139446 üzenetére
A Volte és a hívástartás összeakad a Telekomnál. Kapcsoltasd ki és megint menni fog. Az átirányítás arra jó, hogy hívásértesítő smst kapj, de bekapcsolt Volte mellett az sem működik.
-
rjg
őstag
válasz
KerekesLevi #137692 üzenetére
A nagyobb nem kéne mondatod erősen beszűkíti a lehetőségeidet...
A kimovilon rászűrve - külső méretek, amoled és értelmes hardver (4/64) és rendszer (8.0) mellett egy találat lett: -
rjg
őstag
válasz
citkar #137468 üzenetére
Ha lenne jelentős különbség választékban vagy árban, akkor megérteném, hogy valaki B20 nélküli telefont ajánl, de nincs, ezért szerintem nem érdemes ilyenben gondolkozni. Nálunk a családban egy B20 nélküli Redmi Pro van. Nem egyszer előfordul, hogy a többi telefonon 4G, azon pedig 2G van, a Telekom hálózatán. És igen, bosszantó, ha éppen megáll a YouTube vagy a böngészés, amikor a többin hasít.
(Tényleg, az "MTK-s telefonokban szar a GPS" nap is régen volt már... 😏) -
rjg
őstag
válasz
Taktoj #136656 üzenetére
Én a magam részéről a Meizu-ra szavaznék. A kamerája hasonló árkategória mellett általában jobb, mint a Xiaomi-ké, illetve a két konkrét típusnál hardverben is jobb a Meizu. Támogatás szempontjából már más a kép, a Xiaomi általában többször frissül, a Meizu kevesebbszer de akkor "jobb minőségű" a kiadott rendszer. Ez természetesen szubjektív vélemény és személyes tapasztalat, nem általános érvényű igazság.
-
rjg
őstag
válasz
Donki Hóte #134637 üzenetére
Nem minden LeMax2-ben volt B20...
-
rjg
őstag
válasz
Heimdallr75 #126460 üzenetére
Tedd fel a GPS Status & Toolbox app-ot, ha azzal sem látsz holdakat szabad ég alatt, akkor valószínűleg hardverhiba.
-
rjg
őstag
válasz
postasbeci #123982 üzenetére
Keress rá itt, illetve a saját fórumában. Én konkrétan a gyenge kamera - és a beígért, de többször csúsztatott - gyári frissítés hiánya miatt adtam el úgy, hogy a méretével, sebességével, akkujával teljesen elégedett voltam. Egy (akkor jóval olcsóbb) Meizu M2 Note váltotta és a képek közötti különbséget zongorázni lehetett volna. Nekem más kamera appokkal sem sikerült vállalható képeket automata üzemmódban összehozni, az pedig, hogy minden kép előtt a kamera beállításokkal játszak, nem az én világom.
-
rjg
őstag
válasz
postasbeci #123974 üzenetére
Ha a pocsék kamera és a gyártói frissítés, támogatás hiánya nem zavar, akkor simán.
-
rjg
őstag
válasz
Turbobacsi #123277 üzenetére
Igen, nálam több telefoncserénél is gond nélkül működött. Arra figyelj, hogy rendszer alkalmazás ne legyen köztük. Ha valamelyik app nem stabilan működne, - ez nálam nagy ritkán, egy-két alkalommal előfordult - akkor távolítsd el és ne a TiBivel, hanem a Playből telepítsd fel és utána csak az alkalmazás adatait állítsd helyre.
-
-
-
rjg
őstag
válasz
Hugo85 #118825 üzenetére
A fizikai gomb ne tévesszen meg, nem megnyomható, csak kapacitív. Azért ilyen a kialakítása, mert az a Home mellett egyben az ujjlenyomatolvasó is. A nagy alsó káván pedig ott van mellette a két másik gomb is, amit használsz, vagy menüből lecseréled a kijelző "gombokra". A rendszer szinte stock Android, egy-két tweakkel kiegészítve, felesleges app nincs benne. Az ujjlenyomatolvasó, az USB Type-C és a Snapdragon 810 miatt a vas időtálló. A szoftveres támogatást a gyártó beígérte, "never settle", de ez majd akkor vehető komolyan, ha időben kiadja az N-et is az összes - mindhárom - készülékére. Egyelőre még a Marshmallow-ra vár az úri közönség...
-
rjg
őstag
válasz
MrChef #118407 üzenetére
Gyalogos navigációnál lehet fontos. Amikor N5-ről P70-re váltottam (iránytűvel szerelt vs nélküli eszköz) és először használtam a Google Térképet, megdöbbentem, hogy az utcán elindulva mennyivel rosszabbul - nagyobb késéssel - mutatja, hogy merre induljak, indultam el. Kocsiban használva szerintem nincs jelentősége.
-
rjg
őstag
válasz
norbert0 #117553 üzenetére
Ha még Flyme4-en vagy, tedd fel az 5-ös bétát. Meg fog tőle táltosodni a telefonod.
-
rjg
őstag
válasz
Magicrat #117362 üzenetére
Én - számítva egy esetleges meghibásodásra - és hogy el tudjam költségelni, attól venném, aki számlát és hazai garanciát ad. Az Eustock ilyen, kérdezz rá Lampard19-re is. Ha Ő is számla és garanciaképes, akkor nálam az döntene, kinél van raktáron, ki szállítja ki gyorsabban. Ha ebben is kvittek, akkor pedig szimpátia vagy első benyomás alapján döntenék.
-
rjg
őstag
"Hát az 5.1-es droidot nem egyszerű gyökeresíteni."
Ez így kicsit meredek állítás, illetve általánosítás, főleg az általad most belakni készült Meizuval a kezedben, ahol egy kapcsoló a root jog engedélyezése. Inkább úgy fogalmaznék, hogy típustól függően egyszerű vagy bonyolultabb a root jog megszerzése, illetve a gyártó részéről könnyebb megnehezíteni az egyszeri user életét.
-
rjg
őstag
válasz
Plasticbomb #116801 üzenetére
Nézz rá az OPPO R7s - re is. Amoled kijelző, 4GB RAM, CM is várható gyári támogatással.
-
rjg
őstag
válasz
vontod #112375 üzenetére
Én nagyon gondolkoztam rajta, mert tetszett a telefon és a specifikációja. Átolvasva az itteni UMI-val is foglalkozó fórumokat, illetve az xda-t és az UMI saját fórumát letettem róla és lett helyette egy Meizu M2 Note. A RAM "csak" 2GB és nem fémházas - de jó minőségű unibody - cserébe a gyártó megbízhatóbbnak tűnik és van rá hazai garancia.
-
rjg
őstag
Szerintem ezt ne fokozd. Előtted már többen leírták mi az az AGPS, erre ugyanazt a hülyeséget ismétled újra és újra.
Szerk. Maximum az eszközökben lévő GPS vevő érzékenysége lehet különböző, az assisted funkció ezen csak segíthet a hálózat alapú gyorsabb pozicionálással.
-
rjg
őstag
válasz
nyuszi123456 #110102 üzenetére
Ez nem a legtöbb droidra, hanem a legtöbb középkategóriás kínai telefonra igaz... Nézz meg egy Samsungot, LG-t, Sonyt, vagy akár egy kínai A brandet, mielőtt megint "okosakat" írsz.
-
rjg
őstag
N5-ről váltottam Lenovo P70-re. A csere fő oka nálam az üzemidő volt; a P70 hozta a papírformát, a közel kétszer akkora akkumulátor és a takarékosabb MTK procival kb kétszeres a töltés nélkül használható idő is. A kérdésedre rátérve: A gyári ROM nem akad, nincs lagg. A Nexushoz képest a sebességkülönbség nem érzékelhető, csak ha egymás mellé teszed a kettőt és akkor is minimális. Bloatware nincs, az egy-két többség számára felesleges Lenovo app pedig tiltható. Ha az NFC, az iránytű és a Qi töltés nem szempont és a kamera terén is kész vagy a kompromisszumra, akkor egy jó választás lehet a számodra is. Én egyedül a fényképek gyenge, olajfestmény minősége miatt gondolkozom a cserén, de a telefon saját topikjában is kétfelé szakadt a userek tábora kamera témában.
-
rjg
őstag
válasz
palimre #107529 üzenetére
Miközben vonalban vagy, a kijelzőn meg fog jelenni egy tárcsázó / billentyűzet szöveg vagy ikon. Ha ahhoz hozzáérsz, bejön a számbillentyű és tudsz tone üzemmódban IVR-on, Call Centeren belül menüket választani. Ha erre gondoltál, mert nem volt teljesen egyértelmű, mire gondolsz.
Szerk: látom szerkesztetted; milyen Android billentyűzetre gondolsz? Mit akarsz csinálni, miközben vonalban vagy?
-
rjg
őstag
válasz
SamSem58 #107026 üzenetére
Ezt nem egészen értem, mert:
- ha másik pop3 fiókot állítasz be a gmail kliensbe, ott meg tudsz adni másik kimenő kiszolgálót is, pl a Telenorét
- fel tudsz tenni tetszőleges számú másik email klienst a Playről, pl k9; én most a TypeMail-t használom
- de ha tényleg nem tudsz megbarátkozni a gmail-lel, akkor a Beállítások - Alkalmazások - összes útvonalon keresd meg és tiltsd le -
rjg
őstag
válasz
matyi19 #104159 üzenetére
Mérget ne vegyél rá. Én tavaly vettem kipróbálásra egy Redmi Note-ot, hasonló minőségű képeket tettek be - ugyanabba a fórumba, amit linkeltél. A gyakorlatban kültéren tűrhető, beltérben használhatatlan volt a kamerája. Láttam már rákérdeztél a telefon saját topikjában is, ott remélhetőleg érdemi választ kaphatsz.
-
rjg
őstag
válasz
BogyóBP #89862 üzenetére
A fiamnak hétfőn vettem egy 41 900-ért egy Doogee DG350-et a PingDigital-ban. Egy év garancia, garanciális szerviz, rendes Áfával. Nem sufni GSM-ként nyomják.
-
rjg
őstag
Urak, tanácsot kérek tőletek. A fiam EU Warehouse-ból vett Redmi1S kijelzője/kijelző vezérlése egy OTA frissítés közben meghalt, (érzékel, rezeg, de fekete, recovery és fastboot módban is) ki kell küldjem Kínába. Addig is valamit vennék a gyereknek. A THL T6S az egyik jelöltem és a BettyMall a kinézett eladó. Ez szállítással együtt ~ 28 ezer forintra jönne ki, mellette szól a relatív neves gyártó és talán várható valamilyen közösségi támogatás. Itthoni alternatíva a NAVON Mizu M450, ami ha az Áfát elszámolom, ugyanannyiba kerül. E mellett a hazai garancia szól, de nem tudom ki a gyártó, mit címkéztek át és milyen támogatás várható hozzá. Ha pro és kontra javasolnátok valamit, azt
.
-
rjg
őstag
válasz
ggeleven #85785 üzenetére
Én egy N5-öt próbáltam a Redmi Note-tal kiváltani; nem sikerült. Az N5-öt kompromisszum mentesen tudom egy kézzel használni, a Note-hoz mindig kettő kellett. Kocsiban, menet közben nem tudtam egy kézzel megírni egy e-mailt, mert a bal hüvelykujjam pont nem éri el kényelmesen a bal szélső karaktereket. Ki-be kapcsolni az értesítési sávban a bal felső ikont, nekem megint lehetetlen volt. Nálam maradt az N5, más vígan elvan 6"-on is. Javaslom, mielőtt megveszed, próbáld ki, nyomogasd meg valahol.
-
rjg
őstag
válasz
ouzohuto #26304 üzenetére
(#26198) ouzohuto 2013-05-06 11:45:23
ouzohuto
(fanatikus tag)
"És egyébként is ott az SD-kártya slot a telefonban, lehet bővíteni a háttértárat, ellentétben például az iPhone-családdal. A gond az, hogy a plusz memóriakártyára nem lehet alkalmazásokat telepíteni, csak fotók és videók tárolására alkalmas. A 8 gigás háttértár pedig hamar betelik, mivel - éppen a jobb kijelző miatt - a sok grafikát tartalmazó alkalmazások, főleg a játékok simán elérik ma már a gigabájtos méretet."Amit beidéztél az indexről, az sajnos igaz, legalábbis S3 esetében biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Elektromos cigaretta 🔞
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest