- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeoPhoto
tag
A napokban hasonlítottam két 5 colos telefont egymáshoz - Iocean X7 és Star H9500+ - és számomra is meglepő módon látszik a 720p és a fullHD között a különbség...Az más kérdés, hogy kb annyi az érzés, hogy még azokat a betűket is szépnek látod amit már igazából el sem lehet olvasni
A betűk természetesebbek, a képek valamivel élénkebbek, de már videónál a szem tehetetlensége miatt szerintem nem észlelhető.
Amiben viszont egyetértek, hogy kb minden grafikaigényes alkalmazást megfog, a hárombetűs navigáció egy képregény szintjére esik a 6589-es procival, ergo még nincs itt igazán az ideje ennek. A Chrome böngészővel nekem nem volt gondom, de lehet, hogy nem nézek túl csicsás weblapokat, de elég flottul ment, nem éreztem, hogy drasztikusan lassabb lenne a 720-asnál, tök ugyanazzal a procival.
-
Pont ez az! Nem Neked kell bezárni, majd bezárja kis zöld droid... A memória meg pont azért van a telefonban, hogy használva legyen. Ha már valami bent van és ráböksz, akkor annál gyorsabban indul el. Ha meg olyat indítasz, aminek kell a szabad memó, akkor majd bezárja a felesleget.
Persze nem állítom, hogy az a "baj" ha van 1GB a készülékben, csak olyan "tragikusan" van ez az 512MB előadva, mintha ez valami akkora katasztrófa lenne. Szép emlék: annó még 386-oson akartam volna a Destruction Derby-vel játszani, de csak 4MB ram volt a gépben... Nosza! Win 3.11, virtuális memória 8MB-ra. Így már betöltött a menüig, SŐT! Még a pályát is betöltötte, csak menet közben kivagdosott. Az elv azért jó volt...
-
-
-
smkb
őstag
"Jiayu G2S valakinek most itt? Véleményére lennék kíváncsi."
Szia,
Külsőre bejövős, de a fémkeret körben nagyon sérülékeny, nagyon vékony, jobb körömnyomástól is benyomódhat. Kijelző nagyon szép, szépek a színek, de nekem az a érzésem, hogy kicsit lomha, késik. A Nexus 7, vagy Samu Galaxy S WiFi 5.0 amiken ugyancsak sokat játszogatok, jóval fürgébben kezelik az érinést. Igazándiból a különféle űrhajós lövöldözős játékokban érezni. Nem játékokban nm venni ilyet észre. A rendszer rajta nagyon fürge, azzal semmi gond. A GPS szimplán pocsék (nem igazá találkoztam neten sem olyan G2S tuljjal, akinek ne lett volna vele gondja), minden létező trükköt kipróbáltam rajta, nem igazán segítenek. Egyszerűen sz@r. Állandó adatkapcsolat kell neki, A-GPS-nélkül nem is talál műholdat. Minden használat előtt a mobileuncletools-szal végig kel játszani a restart agps mókát, de így is van hogy elveszti a holdakat egy kis időre. A folyamatos adatkapcsolat miatt így a navigálás nem túl akkutkarékos. Fényképezője olyan amilyen. A volt párom nem épp legújabb Galaxy Nexus S kamerája köröket ver rá, ráadásul ami számomra érthetetlen, miért nem képesek a kínaiak olyan villanót tenni a telefonjaikram, ami ér is valamit. Ez ami benne van, vicc. A Nexus S-el éjjel tök sötétben is remek villanófényes képeket lehetett csinálni, ezzel semmit. A többi amit nem soroltam fel, az mind jó és tökéletesen működik. Telefonálni nagyon jól lehet vele, hangos, tiszta, nem dobál le. Ugyanez igaz a 3g re is (arr külön kártya van benne). Nagy előnye a 4 colos kompakt méret és az ahhoz képest egész nagy felbontás.
A minidealen legutóbbi 155$ -t megéri.
-
-
tutis
őstag
Nem azt mondtam hogy kitaláltad. Csak egy nálad előforduló hibát ne bélyegezzünk már egy sorozat minden példányánál előforduló hardveres hibának...
A közelség érzékelő nálam tökéletesen működik, kb 1-2 cm távolságról lekapcsolja a képernyőt.
Dupla kattintás is mindig működik. Mobileuncle tools-ban a multitouch testnél a koordináták nekem is ugrálnak, de csak 1 pixelt, ami simán belefér az emberi ujj remegésének. Délután kipróbálom egy másik telónál is ugyanúgy megvan-e az 1 pixel ugrálás. De a dupla kattintás hiba tuti hogy nem 1 pixelen múlik, ember nincs a talpán aki egy hd felbontású képen 2x egymás után ugyanazt a pixelt nyomja le..
Fényérzékelőre meg csak a régi romoknál kell külön progit használni, az újabb romokban ez már javítva lett. Ráadásul a fényérzékelőt is program vezérli, szerintem oly mindegy hogy a gyári telepített app, vagy általad telepített app vezérli..A saját telepítésűt ráadául még jobban fel lehet paraméterezni...
Elhiszem hogy nálad voltak hibák, de én nem látom olyan sötéten a helyzetet ennél a telefontípusnál. A mai napig megelégedéssel használom, bár ha most vennék telót valószínüleg egy könyebb telót vennék, engem kicsit zavar a súlya. Megszoktam már, de amikor kezembe veszek egy másik telót ott érezni a különbséget.. De a súlyon kívül más problémám nekem nincs a telóval, és így meg is marad sokáig még ez a készülék..
Persze elismerem, lehetnek gondok a telóval. Van akinek 3g problémája van, van akinek gps, sok ilyesmit olvasok máshol. De ezek nem sorozathibák, mivel nem mindenkinél ugyanaz a hiba jön elő. -
tutis
őstag
nem szeretnék kötekedni, de nem kellene rémhíreket terjeszteni..
A fényérzékelő az összes új romban javítva van, a közelség érzékelőnek semmi gondja, a képernyőt meg minek kellene kalibrálni? A fényérzékelőre a régebbi romoknál ott a velis auto brightness progi, magam is ezt használom, tökéletesen működik..
De cáfolj meg ha tévedek, de nekem fura az olyan kijelentés hogy hardveres gond van a dolgokkal, amit szoftver oldalról meg simán megoldottak..Teljesen jól, 100%-osan használható a telefon, a fényerőt jól növeli-csökkenti a fényviszonyoknak megfelelően, a közelség érzékelője mindig jól kapcsolja le fel a hívásnál a képernyőt, a képernyő kalibrálásra meg nem tudom mit lehetne megnéznem, ezt fejtsd ki légyszi bővebben hogy le tudjam ellenőrizni.. -
-
Terentius
őstag
Lehet én vagyok a hülye,de a kamerán belül nem találok makrót.
Egyébként az este már itt támadási felületet nyújtottam,hogy ajnározom a telefont miközben el akarom adni,tehát nem vagyok hiteles forrás.
1.Ez egy szakmai topik nem apró.Gondoltam nem az ide irogatók a célközönségem.
2.A Thl W100 tényleg mindenben ok kivéve a kamera.Egyelőre azt tudom én is mondani,hogy a fényképező része nem a legjobb,de szerintem 720p-ben korrekt videót csinál.Ma feltettem rá a Real Racing 3-at is 2x lefagyott telepítés során és csak az akku kivétel oldotta meg a helyzetet.Ettől függetlenül nem bántam meg,hogy ezt vettem,mert a 240 ppi tökéletes.A képe tű éles,nincs bevilágítás és egy darab pixelt nem láttam.Haverom One X-e mellett ugyanolyan volt a kijelző pedig az HD. -
GeoPhoto
tag
Már többen leírták, hogy fizetéskor lehet kiválasztani, hogy milyen konverziót szeretnél, illetve ha több kártyád van regisztrálva akkor melyikkel. És ha forintban látod az értéket akkor már régen rossz.
Az eddigi legbénább szívásom PP-vel az volt amikor a Kuponvilágos nyaralást fizettem be vele, és ugye azt elvileg forintban kellett volna levonni, de mivel átment a Mastercardra ami meg Uni-nál EURO alapú ezért volt benne szépen egy Ft-EURO-Ft konverzió, és mindenki mosta a kezeit (Kuponvilág ugye forintban kapta, PP elméletben nem is konvertált, hiszen a kártyámnak megfelelő valutában érkezett a terhelés, de a Uni szépen megforgatta, a kártyacégre hivatkozva) Mondjuk kibírtam, de tanulságos volt.
A könyvelés meg szintén úgy van, ahogy a többiek írták, 3-4 nappal később rögzítik, valamilyen számukra érthető árfolyamon, de ha nincs nagy ingadozás akkor még mindig jobb, mint a direkt PP konverzió.
-
GeoPhoto
tag
Az uni ritka vacakul váltja a dollárt, szerintem nem éri meg kézzel befizetni se. Most már van másik banknál is kártyám, és simán azt regisztráltam be pp-re, egész normális árfolyamon könyvelnek és gyorsabban is...
Pp-nél arra kell figyelni, hogy nem minden kártya engedi külföldrôl a forint terhelést és akkor dupla konverzió lesz a vége
-
-
-
Terentius
őstag
Ezt nem értem.Ha valóban csak MT6589M van benne akkor miért csak qHD-ra korlátozták a támogatottságot.Ennyit számít,hogy a GPU órajelét csökkentették?Bár gondolom az antutu eredményekből kiindulva így is 2x olyan erős mint mondjuk egy MT6577T
Így viszont nyílván valóan jobban megérte nekem ilyet rendelni 155$-ért mint mondjuk egy Jiayu G2S-t 156$-értCappa72: Köszi majd megnézem ha megjön.Mindenképpen szeretnék majd HD videókat felvenni,de nem 3 percet 900MB-ban.
-
Atomcsirke
aktív tag
Remek, akkor tegyük hozzá a BSI szenzort is, és részemről szinte már meg vagyok nyugodva! Az optika makroképességeiről esetleg még tudnál csöpögtetni némi infót? Jórészt egy boros címke és egy 5 forintos mérete közé eső tárgyakat fotózok mobillal, panorámaképeket a Grand Canyon-ról elvétve.
-
Atomcsirke
aktív tag
Valószínűleg nem az optika - az tisztelet a kivételnek, de gyalázatos minden mobilban - hanem inkább egy BSI szenzor az, ami a viszonylag zajmentes képek okozója, rossz fényviszonyok közepette. Egyre szimpatikusabb amúgy az A820, még a hasonló árú és paraméterekkel rendelkező Amoi N828-at nézegetem mellette, bár ott még utalást sem találtam a kameraszenzor típusára.
-
-
zjani007
csendes tag
ott a pont
és itt nem is szerepel UPC internet, csak a 3 nagy és a Digi
http://mycsoandroid.blogspot.hu/2012/03/apn-beallitasok-navigalj-azalabbi.htmlkiegészítés:
upc mobilinternet hálózati beállítások -
paolinho
őstag
Asszem, az agyam eldobom mindjárt. Az iménti sikeres root-ot követően sikerült felraknom a cappa-féle CWM-ot, amelyből csináltam egy rendszer mentést. Majd újraindítottam a gépet, és most ismét unroot az állapota. Beenged a CWM recovery-be, de pl. már az előző mentés helyére navigalva is not found-ot ír a mentett anyagra. Most mit tudok tenni? Volt már pár androidos telóm, de ez a nyomorlut root még sosem fogott ki rajtam.
-
RVR400
veterán
Amíg nem Te használod a SAMOLED kijelzőt, addig tlejesen tutinak tűnik. Most van nálam egy S2 üvegcserére. Közelről nézve rájön az ember, hogy a túlszínezettség okoz valamiféle ködöt, vagy mondjuk úgy, hogy túl "szőrös", és így számomra életlennek tűnik a képe. ( Egy Optimus 3D-hez viszonyítva)
-
Peaceliker
addikt
Ezek után kíváncsi lennék 4.1 el milyen a telóm, mert 4.2 vel teljesen akadásmentes...akkor ilyen 120% sebességen mennének az animációk? xD
Mondjuk egy gyengébb telón elhiszem, hogy rosszabb lehet, de az meglep, ha pl egy nexus 7en gagyibb...most ezzel nem azt mondom, hogy nem hiszem el(#24417) maross
amint lsz vkinek fHD-s 6589-es telója meg is tudjuk xD Az biztos, hogy antutu ban kicsit gyengépp 1080p vel a 6589 mint 720-al, de attól még mindig jóval erősebb papíron a 6577-nél...
Ha vmi játék laggolt, lehet jobb lesz. De ne mond, hogy 720p, nem elég! Nekem 5,7 (!!!) on a 720p egyáltalán nem pixeles, sztem fölös az 1080p... -
Peaceliker
addikt
ilyet találtam, hogy nova battery test
ez tud olyat, hogy maxről üresre meríti... én ezt fogom nyomni, most töltöm a telót(#24301) zero977
én is szoptam ezzel napokat (persze napi 1-2 órát próbálgattam csak)
ezen a linekn van driver (amit eddig feltettél töröld le) és a leírás alapján menni fog... ha szerzel recoveryt, akkor a flashtoolt is tudod használni...a rott sztem jó lesz
http://data.hu/get/6411723/MTK6589_CWM_ROOT.ZIP -
helltp
aktív tag
Csak arról feledkezel meg, hogy a G3 is kihajtotta a HD kijelzőt végül (ha nem is tökéletesen). A másik meg, hogy tudtommal az mt6589-es hivatalosan is támogatja a fHD-t. Engem a 2000mAh-s aksi jobban zavar (meg egy kicsit fusztrál az 1gb ram is, van már hír hogy pontosan mi a baj a 2gb rammal mt6589 alatt?)
-
Peaceliker
addikt
Azért az nem merném mondani, hogy egy szintben van egy tegra 3 al
Épp "le akartalak hurrogni" és ránéztem az antutu pontszámokra (persze tudom, hogy nem csak ezen múlik, de viszonyítási alapnak jó):tegra 3 (nexus 7)
SCORE CPU-I CPU-F MEM 2D 3D DB SD-READ SD_WRITE
12726 3679 2692 1902 744 2874 510 214 111mtk6589 (star s7589)
SCORE CPU-I CPU-F MEM 2D 3D DB SD-READ SD_WRITE
12681 3348 2539 2230 630 3221 540 109 64Kellően meglepődtem, így akár el is hiszem, hogy van olyan jó
...persze azt eddig is tudtam, hogy nem rossz, eddig minden game (mc4 is) gond nélkül ment... kivéve ami el sem indul, mert aszondja nem kompatibilis
ui: tördelésért bocsi, így tudtam csak copy pastelni és ahhoz már késő van, hogy vmi csicsásabb táblázatszerűt csináljak belőle
-
gps76
őstag
Itt van 4 kép a térerő gondról.Mindkét kártya telenoros.Az asztalon lévők az ablaktól 1.5 m-re készültek,a másik kettő meg a konyhában két betonfal is van az ablaktól.
1kártya_asztal
1kártya_konyha
2kártya_asztal
2kártya_konyha
Na erre varrjon valaki gombot.(a kártyák megcserélve ugyanez) -
vegyszer
addikt
Fura dolog ez a 2G/3G esete. Nekem a ZTE BLADE csak 2G-n van kieresztve a netre. Igaz, én havi 40MB-ot vagyok kénytelen beosztani. De térerő hibát én Dunakeszi, Fót, Veresegyház, Szeged környékén sosem tapasztaltam. Lehet ez inkább vidék(ebb)i jelenség?
Az asszony netkártyáját szívesen bele raktam volna a tervezett kétkártyásba... ;-) Azon 4GB a kvóta, és alig forgalmaz most rajta, pedig hűség is köti még... Csak jött más helyzet munka fronton. :'(
-
fil
őstag
Amennyire én tudom (nem vagyok szakember) Mo.-n UMTS 900 és 2100 MHz van. A 2100 MHz mindegyik szolgáltatónál, a Voda viszont jelentős sávszélességet vett 900MHz-es tartományban. Ez utóbbinál nem kell olyan sűrűn lennie az adótornyoknak, tehát vidéken előnyösebb. Nagyvárosokban mindegyik szolgáltató ad 2100 MHz-en.
Hátrány? Ha nincs 900 MHz-ed, akkor olyan területen, ahol csak az van nem lesz 3G vételed csak 2G.
A baj tényleg az a kínaiakkal, hogy elég esetleges, hogy mit írnak bele egy specifikációban. Ha megnéz az ember 4 site-ot, minimum 2 különböző speickóval hirdetik. -
Tehát sem telefon módban simán, sem pedig recoveryben nem indul. Jól értem?
Ha van factory mód, az már nem is olyan rossz.
Ez miatt gondolom.Amúgy lehet, hogy valaki cwm-met akart rátenni és nem sikerült... ilyenkor előfordul a bootloop.
Általában factory módban van adb, így lehet sokfélét csinálni, mint pl. root-olni.
Root után meg ki lehet nyerni sokmindent a telefonból, pl. egy recovery-t, amiből lehet CWM-met is hegeszteni. -
nagash
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Gondolom megoldható a SIM csere, de mivel én bármikor tudtam hívni/küldeni, valamint folyamatosan volt térerő, így ilyesmire nem gyanakodtam.
Adatkapcsolat letiltása mellett nem próbáltam még.@gps76: Először én is a netbanknál vettem észre. Másik ROM nincs egyelőre, így várnom kell míg kitolják rá a 4.2-t...
-
Azért az nagy szerencse, hogy anyaghasználatban nem másolták, így nem csak alul és felül van fémbetét - még ha nagyon jó minőségű is a G3 hátlapja, de azért a HTC One más testű...
Ez nem csökkenti a G3 minőségét, sem a formai zsenialitását - sőt, szerintem egy jó elismerés a cégnek. -
Dominó85
addikt
Ez nem a telefonok aksi töltésének topikja.
Nem hiába adnak szinte minden telefonhoz saját töltőfej egységet. Az A (amper) és V (volt, feszültség) értékek eltérhetnek, mint ahogyan a telep szerkezete is (Ion, Polimer, cellák mérete, sűrűsége...).
Próbáljatok egy laptop aksit ami (7V, 6A) egy 9V, 7A-es töltővel tölteni. Az eredmény látványos is lehet így kéretik a YouTube-ra feltölteni. Annyi kibaxott szakember van itt, hogy élmény olvasni a butaságok halmazát. Az említett példánál az amper érték a fontos, ugyanis a feszültség szabályozás ezekben a telefonokban már megoldott, de hogy mekkora erősségű amper folyik át azonos feszültség mellet, már nem egyezik. Így az káros lehet az aksira. Példának okán a G3 aksija 2750mAh, 3.7V, 10.18Wh értékekkel rendelkezik. A töltője pedig 5V-on 500mAh töltési erősségre képes. Nyilván vannak akiknek számít az, hogy egy ekkora telep ne 5-6 óra alatt töltődjön fel, hanem csak (teszem azt) 2 óra alatt. Ugyanakkor a gyorsabb töltés igenis károsabb, gyorsabban elhasználja az energiacellákat (lásd újratölthető elemek gyors töltői, fél év és dobhatod az elemet a kukába, mert gyorsan feltöltheted, de olyan gyorsan le is merül). Mindegy nem koptatom a számat. Aki akarja az keressen rá a google-ben hogyan lehet az amper értéket meghatározni az aksinál (amennyiben nincsen feltüntetve) és utána az így kapott értéknek megfelelő erősebb töltő beszerzése a megoldás. Ergó nem mindegy hogy az erősebb töltő milyen erős amper-folyam van! Tiszteletem. -
Dominó85
addikt
Minek hasonlítsunk össze egy 4 magos telót (S3) egy 2 magossal (G3).
A felbontásuk ugyan azonos (1280*720), de míg az egyik retina+IPS, a másik pentile+AMOLED.
Exynos 4*1,4Ghz armv7 vs MT6577 2*1Ghz armv7
Mali-400 MP4 vs Imagination PowerVR SGX531UltraNem éppen egy súlycsoportot képviselnek.
(hasonlítsunk össze egy Alfa Romeót egy Mini Cooperrel, mind a kettő minőség, a maga módján.)
hevizms
Adj a TC-nek root jogokat. Az su failed nekem is előjött, de miután felvérteztem a TC-t máris kezesbari lett. -
oris
aktív tag
Töltő: ezt javasolta az orosz fórumon lekha és tényleg működik is.
Mivel pont egy napja van fenn a +100500 V2.2 és épp befejeztem a közel 150 program visszaállítását, most ptóbálgatom egy kicsit, de a következő az általad javasolt revo rom lesz, már le is töltöttem.
Az akksikijelzéssel nem volt különösebb gondom az eddigi romoknál, most új akkut tettem bele, meg az új rom is rajta van és amellet, hogy tényleg nőtt az akkuidő, tapasztaslom én is a ki-be kapcsolás után megemelkedett akkuszint kijelzést.
-
oris
aktív tag
Tegnap pont ezen gondolkoztam, miközben legalább 3-4 romot tettem fel a Zopo ZP100-ra. Eddig azt hittem, hogy ez egyedi hiba nálam.
Tehát a kérdés részemről is áll: mi a cwm recoverybe való belépés módszere Zopo ZP100-nál? (működő rendszer alól megy, a bekapcsoláskor szeretném ezt megoldani)
-
rókakóóma
csendes tag
szia bocs hogy csak most válaszolok de csak most értem gép közelbe...
nem sok mindent állítottam csak a UPC netet :
- kipróbáltam USB stick-en (működik)
- kivettem a (vodafone)SIM-et a USB stickből
- áttettem a G3 "W"slotjába
- de tovább nem mentem nem is tudom hogy kell -e állítani valamit ...de net az nincs az biztos..köszi a fáradozást
-
Sir Csimbók
tag
Valószínű ilyesmi lesz. Lehet utána nézek, hogy kellene benne kicserélni az erre vonatkozó részt. A garanciás ügyemből kifolyólag most 2 telefonom van és mindkettőn ugyanaz a helyzet. Ahol a Zopo rommal még fullos a wifi a Lewa rommal max a fele. Viszont a GPS úgy tűnt sokkal gyorsabb vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon Forbidden West
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest