- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gps76
őstag
válasz
Brain75 #62546 üzenetére
Tudod miért enged fel ugyanolyan IMEI számmal több telefont is? Mert nem tudja a rendszer melyik az igazi készülék ami nincs letiltva,aminek eredeti a száma,és ha egy nem problémásat letiltanának nagy botrány lenne belőle.
A kétkártyás kínaiaknak meg egy tunerjuk van azért van egy számuk általában. -
gps76
őstag
Na én is belekóstoltam a 6592 prociba,de nagyobb a füstje mint a lángja. ZP998 volt a telefon,de elég sok hibával jön gyárilag,pedig két update már van hozzá. Amit a honlapon írnak extra dolgok(betűt rajzolva feléled és elindítja a progit,mikrofon zajszűrés szögekből,meg érzékenység állítás,kamera videófelvételnél használhatatlanul pocsék,halk hangot rögzít).Teljesítményben kb. hasonló mint a 810-esem egy jó hkphone rom-mal.Próbáltam az összes fellelhető romot vele,a hkphone revo max8(mivel ugyanaz a kettő) gyári romja bizonyult a leghasználhatóbbnak. Minőségre viszont nagyon pipec telefon,a kijelzője gyönyörű,hatalmas fényerővel,a két egymás mellett levő hangszóróból szó szerint ordít a hang,ha akarjuk,kint az utcán fél hangerővel hallottam csörögni a zsebemben. Egyedül az üzemidejében kételkedek kicsit mert ebben 2400-es akksi van,a 810-ben 2000-es,de a 998 szerintem 60%-át ha tudja a 810-nek
Látványosan merül pedig nincs akku hibája,hanem a nagy fényerejű kijelző,meg a proci,ami azért fűt rendesen,ha nem is éri el a Qualcomm-ok hőjét,megközelíti. Ami + még,hogy működik az auto fényerő! -
gps76
őstag
válasz
Killerlaca #37400 üzenetére
Nekem a ZP100-nál volt ilyen,a romnál van a gond.
BullZeye: Próbáld meg újra kalibrálni a szenzort,hátha segít.Nekem meg olyan kérdésem lenne,hogy videófelvételnél a felvett videón lévő hangerőt hogyan lehet növelni? Mert a W100-on nagyon halk lesz,más telókhoz képest is. Gondoltam a mobileuncle-ban valahol lehetne,de hol? A W100-on van egyáltalán engineer mód?
-
gps76
őstag
válasz
GeoPhoto #36130 üzenetére
Én is tapasztalat alapján mondom,mert volt már G3-om,ZP810,Optimus G,UMI X2 Turbo,és nekem személy szerint az a gondom az FHD-vel,hogy túl sokat kell nagyítani,ha kétujjal használom.
Emlegettétek ezeket a frekvenciákat,és itt a 28-as oldalon van valami baseband,meg két kép előtte,utána,hogy változik a támogatott frekvencia.Akkor most hogy is van ez?
-
gps76
őstag
Többen hiányolják a fullHD felbontást,de miért? Semmi értelme nincs,csak fogja a hardvert.Gondoljatok bele egy T-s proci sima HD,de inkább qHD felbontással milyen lenne,csak úgy dobálná az internetoldalakat....
-
gps76
őstag
válasz
Víz Elek #36054 üzenetére
Én május végén hasonlítottam mindkettőt,keress vissza,amúgy a W100-nak tényleg szebb a kijelzője,viszont a 820-as gumirozott hatású hátlapja könnyebb kézben tartani.
A kamerája a Lenovonak jobb,a W100-ban elvileg lenne jelzőled,de csak piros színű és töltésnél jelez csak. -
gps76
őstag
válasz
sanros #35848 üzenetére
Nem a memóriakártyáról jelöltél ki csengőhangot?
Sasa311 : Nekem volt nemrég Optimus G négymagos Qualcommal és hidd el,semmivel se gyorsabb használat közben,ráadásul jobban melegszik.
Volt egy UMI XII Turbo-m(6589T,2 GB RAM,32 GB ROM),ha kíváncsiak vagytok valamire kérdezzetek.
-
gps76
őstag
válasz
kretenallat #35008 üzenetére
4"-ban létezik négymagos MTK-s?
Mert kétmagossal nem nagyon érdemes foglalkozni,annyival nem olcsóbb. -
-
gps76
őstag
Az mitol van,hogy minden 6589-el szerelt telefon,ha videot vesz fel az ember ,kinagyitva az addigi kepet rogzit,mintha zoommolna felvetel elott?
Az lgkameraban a videonal milyen formatumban illetve kodolassal lehet a legjobb minoseget,de legkisebb video meretet elerni?
-
gps76
őstag
válasz
instantwater #34233 üzenetére
Jopar honapig az 1 gigas net korlatlan volt,nem lassitottak.
-
gps76
őstag
válasz
iMaverick #34213 üzenetére
Hiaba zarja be az ember ugyis elinditja nemsokara,es ha elinditom a bongeszot,utana megnezem a leveleimet,visszaternek a bongeszohoz,nem bedobja hanem nekiall megint toltogetni,itt a bibi.Azert 1 GB rammal mar nem fordul elo ilyen. Froyoval meg elmenne a dolog,de mar ics-hez is hatareset az 512.
-
-
gps76
őstag
válasz
thiclyoon #34070 üzenetére
Nekem volt már Tegra3-as LG 4x HD,meg Nexus 7 is, ehhez hasonlítva internetezés közben még mintha gördülékenyebben dolgozott volna a 6589,gyorsabban tördelte a sorokat,nagyításkor simábban nagyított,érzetre fürgébb.Játékokban viszont a Tegra3 a nyertes,de az lehet amiatt is van,hogy erre jobban ráfekszenek a feljesztők.
Igaz volt nemrég egy Optimus G-m is na ez kb. a Tegra szintjén van ugyanezen szoftverek használatakor.
Melegedés,fogyasztás terén viszont a béka feneke alatt van a Tegra3.Múlt héten fogtam egy S3 másolat telefont,és Antutuban,meg a saját alkalmazásokban a futó programoknál 1.0 GB szabad memóriát ír,és közben csak 512 van összesen.Érdekes ketyere volt,mert a kijelzője nagyon szép,érintője is tökéletes,6577 van benne,de tettek hozzá hátulra egy fix fókuszos 3 MP körüli kamerát.
Aki fél a Thl 1800-as akkujától,azt megnyugtatom hogy üzemidőre kb. annyit tud mint az A820-as vagy a ZP810-es.
-
gps76
őstag
[link]Ebben tudna valaki segíteni?
-
gps76
őstag
Lenovo A820-at honnan érdemes most rendelni,ahonnan hamar megjön,meg jó ára is van,és biztonságos?
Ha valaki tudna egy kupon kódot is,megköszönném. -
gps76
őstag
Elmondanám Neked,ha vennék megint telót,egy fekete 810-est lehet bevállalnék,mert a kamerája nagyon jó,amikor a lányommal megyünk sétálni videózni szoktam sokszor,felesleges venni külön egy kamerát erre.
Ami szintén nyerő,ahogy írtátok a támogatottság,a hkphone foruman nagyon ertenek hozza.
Ami nekem volt,megcsináltam,egyedül a fehér szine miatt adtam el.
Amúgy az érintő probléma nem mindenkinél fordul elő,ezért is lett elérhető a "bios" cseréje a vietnámiaknál,de ha kíváncsi vagy valamikor aprilis végén még videót is csináltam keresd meg.Jiayu G2S valakinek most itt? Véleményére lennék kíváncsi.
-
gps76
őstag
Na akkor kezdjük a magyarázatot,nem én találtam ki,hanem nálam gond volt:
A proximity érzékelő olyat csinált,hogy felraktam bármilyen romot,nem működött,bekalibráltam a telefon újraindulásáig jó volt,utána megint ugyanaz.(hardveres javítás segített rajta).
A fényérzekelő szintén "hack"-elve lett,mert olyan mélyen van az előlaptól,hogy alig jut be fény hozzá,ez is javítva lett.Nehogy már ehhez is egy szoftvert használjak,csak mert nem tudják normálisan megoldani.
Furcsa,hogy az "ezeréves" telókon mindenféle mókolás nélkül működik.
Ilyen az alaplapja a 810-nek:
kép
kép
Az érintőkijelzőnek nálam olyan gondja volt,hogy ha böngészéskor kétszer kattintottam nagyításhoz ill. kicsinyítéshez olyan volt mintha két különböző helyre kattintanék,csak remegett egyet a kép. Ezt a Hkphone oldalán az egyik romnál megnyitották a Focaltech által gyártott érintő procijához a hozzáférést,ahová egy programmal fel lehet tenni másik szoftvert rá,ami megoldja a gondot.Azt lehet mondani helyrejön,bár a Mobileuncle tools-ban a touch tesztnél ha tartod az ujjad egy ponton "ugrálnak a koordináták" egymás mellett,ami más telónál nem tapasztaltam.
Mondjuk egy probléma még volt még,ami alig látszott,hogy a kamera lencséjén(ami domború és belül van) volt egy karmolás,ami fényképeken nem észrevehető,de valamit biztos ront,mert azért csak ott van.
Úgyhogy nem rémhírek,hanem tapasztalat,nem mindegy.
Az akku matrica tényleg parasztvakítás a Hero-nál,mert én anno a Hero H5500-am volt amire 1950 van ráírva,de leszedve a cimkét 1650 van rászitázva a cellára,amit a ZP100-nál írva van.Aki a melegedésre kíváncsi,játék közben nem próbáltam,de fullHD videó felvételnél bemelegszik rendesen.
-
gps76
őstag
válasz
instantwater #33439 üzenetére
A ZP810-nek sajnos hardveres gondja van a fenyerzekelo ill. proximity szenzornal.
Szoftveresen nem igazán lehet javítás után se normálisan használni.
Másik bug-ja az touchscreent kalibralni kell,de csak egy rommal lehet.
Mondjuk kamerája minősége nálam eddig leverte amik voltak ketkartyas teloim,azonnal ellovi a képet és tueles,zajmentes.(zp100,A820,W100,G3,Grand X,) -
gps76
őstag
válasz
instantwater #32329 üzenetére
tutis: nem is fogod latni,en mar lattam eloben az van rairva MT6589WMK,de itt le van irva tablazatba mivel is tud kevesebbet:
[link]
Nincs az olcsositva,csak olyan mint regebben az Intelnel amelyik proc.ban nem sikerult a cache,az lett celeron,itt meg nem birja azt az orajelet amit a tobbi.En a 12 eves fiamnak eloszor a tmobil altal letiltott(igy vettem bagoert),de telenorral siman megy Xperia Minit adtam oda,aztan az asszony elkunyeralta tole,de most kapott egy Huawei Y200-at,ami kemeny 9000 volt majdnem uj allapotban,IPS kijelzoje van,ahhoz kepest hogy csak 256 MB a RAM,egesz jol dolgozik igaz ki kell gyomlalni.Van rajta notification led,nagyon hangosan szol,gumirozott hatlap,ha elhagyja se nagy ervagas.
Ne nagyon acsingozzatok a Qualcomm negymagos csodaja utan,mert hetvegen nyomkodtam egy xperia z-t,meg egy optimus G-t,es valahogy megjelenitesben az A820 gordulekenyebb volt,egyedul a 2 GB ramot lehetett sokmindent elinditva eszrevenni,hogy van hely. Jo nagyobb felbontas,de ha ennek aran, akkor koszonom maradok a QHD-nal...
-
gps76
őstag
válasz
KurtCobain #32018 üzenetére
Hidd el nem sokszor érzem hiányát a kamera LED-nek az A820-ban,mert F2.0-es fényértékű optikája van,lámpafénynél is lehet éles képeket csinálni vele,ráadásul nagyon kicsi a zajszintje a képeknek.
-
-
gps76
őstag
válasz
Maximum1 #31735 üzenetére
Amiben az M-es(vagyis rairva MT6589WMK) van abban abban a teloban biztos nincs HD kijelzo,mert gondolom az alacsonyabb GPU orajel miatt nem birna rendesen meghajtani.
Mondjuk egyszeru ellenorizni,megnezed tud-e fullHD-ban felvenni,mert a gspot-ban is van valami mtk decoder,gondolom hardveresen segiti a rogzitest. -
gps76
őstag
válasz
CoolBoy323 #31546 üzenetére
És a két X között szorzás vagy összeadás van?
-
gps76
őstag
válasz
bigrock #31472 üzenetére
IDE tettem fel betömörítve pár képet,sajnos S3-al készültet nem találtam,ami ne lenne személyes kép,de az S2 nagyon hasonló így abból leletem egyet,a többi meg el van nevezve amivel készült. Ajánlom figyelmetekbe a 7 éves N73-al készülteket,most találtam őket és érdekes mennyire kellemes színvilágot használ...
kisda: Én is használok hasonló tudásút,de attól még nem lesz intelligens,mert ha kérdezek tőle valamit nem válaszol. Ami van benne "kisütés", lithiumnál nincs értelme,esetleg tesztelni mennyit lehetett kivenni belőle.
-
gps76
őstag
válasz
tomas10 #31437 üzenetére
Nekem a ZP810 nagyon szep rajzolatu kepeket csinalt,es zaj alig volt rajta,igaz ez nem fullhd(F2.4-es optikaja van).
A Lenovo A820,F2.0 optikajat kellene hasznalniuk a gyartoknal,mert pl. furdokadban gyereket villanofeny hianyaban fotoztam,es egesz hasznalhato.vegyszer:Akkor milyen eredmeny lenne,ha rendes orajelen menne a GPU?
-
gps76
őstag
válasz
Terentius #31227 üzenetére
Nincs kapcsolója a makrónak,csak közelröl fókuszálj,magától rááll.
Már írtam régebben is aki qHD kijelzős 6589-es procis telót vesz legyen tisztában vele,hogy ezekben egy 6589WMK jelzésű BUTITOTT proci van,csak:
- qHD kijelző,
- GPU csak 156 MHz-en megy,286 helyett,
- HD videófelvétel és lejátszás hardveres kódolással.
- max.8 MP kamera
Gondolom nem sikerült jól a GPU része a procinak, ezért csak alacsonyabb órajelen megy rendesen,de hát ezt is el kell adni.
Arra lennék kíváncsi,hogy ilyen felbontásnál hogy muzsikálna tesztekben rendes órajelű procival?A ThL W100-ban nincs notification LED,mert csak egy piros LED van,az is csak töltéskor világít.
A videófelvétel nem rossz a W100-ban,csak halk.
tomatos:ezekben sajna csak egy mikrofon van egyelőre. -
gps76
őstag
Arahoz kepest jo telo,hibajat nem talaltam eddig,egyedul a notif.led hianyzik,a kamera led nem mert nagyon jo fenyerteku optikaja van leveri barmelyik most kaphato telot,raadasul reszletgazdag,zajmentes fotokat csinal.
Akkuidore annyit bir mint a zp100,vagy a ZP810.
Ami meg tetszik benne,hogy maga a telo is gumirozott,nem akar kicsuszni a kezembol mint a feher telok(ThL W100,ZP810),meg adtak hozza egy fekete gumitokot is,ami mindenhol vedi. -
gps76
őstag
válasz
instantwater #30159 üzenetére
Tehát bemész az Uni...ditbe és a számodra befizeted?
mennyivel olcsóbb így? -
gps76
őstag
Aki venni akar olcsóbb telefont annak ajánlom [link] ezen az oldal közepén levő táblázatot ahol a négymagos 6589 három verziója létezik.
Sima,a 6589T,meg a 6589M(WMK),na ez utóbbi van az olcsóbbakban mert csak QHD kijelzőt tud,csak HD videót,meg alacsonyabb a GPU órajele.Gondolom gyártják a procit,ami jól sikerül lesz a T,mert bírja az 1.5 GHz-et,ami nem lesz a sima 1.2-on,amibe meg szerintem a GPU-ba nem sikerült valami lesz az M és gondolom a videó kódolásba is besegit, ezert egyforma ezeknek a tudása. -
gps76
őstag
válasz
CoolBoy323 #29972 üzenetére
Nem a szoftverral van gond,hanem maga a kamera ilyen,F2.4 lenne a fényértéke,de láthatóan kisebb mint akár a ZP810-é,akár az A820-é.(a 820-é a legnagyobb ezért F2.0,amit telónál nem láttam még.).A méret miatt is kicsi a mélységélesség,ezért van hogy sokszor életlenek a képek,meg úgy vettem észre,hogy a zajszűrés jóval erősebb mint pl. a ZP810-nél,A820-nál(úgy lehet könnyen meglátni,ha pl. valakit lefotózol és a haja helyén nem gey barna foltot látsz,hanem a hajszálait).
Itt raktam be pár képet,hogy érzékeltessem a különbséget.
Kétség kívül a ZP810-es csinál nappali fényviszonyok mellett a legszebb képeket,de gyengébbnél sajnos a zaj elrontja rendesen.Tudjátok mi nem tetszik a videófelvételekben,hogy 3 percnyi videó közel 900 MB,óriás méret,mert .3GP-ben rögzít. -
gps76
őstag
válasz
CoolBoy323 #29918 üzenetére
Ha a ThL-ben egy jobb kamera lenne tuti vetel lenne,mert azert a 4.2.1 gordulekenyebben kezeli a task-okat,akkuidore is jobb.
Amiatt fontos a kamera,mert a lanyom 2 eves es sokszor ha setalni megyunk nem viszek fenykepezot,de azert van egy-ket dolog amit le kellene kapni,a video resz meg szinten ugyanezen ok miatt fontos.
A W100-nak verhetetlen tueles kepe van,a 820-as mattabb.
Ha ertekelni kellene?
A820:85,a notif.led,a hatso LED,az elso kamera,meg a "fakobb" kijelzo miatt,picit jobban merul.
W100:90,mert szerintem a notif.led meg lesz oldva,droid 4.2.1 jobb,a kamera fenykepezoje rosszabb,de videonal a szinek kellemesebbek tv-n visszanezve. -
gps76
őstag
Aki vásárlás előtt áll és gondolkozik a Lenovo A820 és a ThL W100 között,egy kis tapasztalat:
Pár napja van nálam egy W100 is eladásra,összehasonlítgattam őket:
A W100 kijelzője szebb,napfénynél jobban látható szinei kontrasztosabbak,viszont mintha túl érzékeny lenne az érintője,a 820-ason könnyebb böngészni,szöveget írni.(érdekes,mert kikapcsolt állapotban a Lenovo kijelzője ilyen szürkés,a ThL meg fekete,pedig elvileg ua. panel lakik bennük)
Akkuidejük kb.egyforma,gondolom a W100 a 4.2.1 miatt eszik picit kevesebbet 1800-as akkuval.
A kamerája a 820-nak sokkal jobb,részletgazdagabb,és több élesebb képet lehet csinálni vele(erre rájöttem a mélységélesség nagyobb),videózásnál viszont jobban "ránagyit" a képre,de erősebb a hangerő szintje,a ThL-nél ez elég halk.
Igaz a Lenovo-n nincs fotófény,az F2.0 kompenzálja,mert amúgy se használható sok mindenre a kínai telók LED-je.
Mindkettő csak HD felbontásban tud felvenni,viszont 20 Mbps bitrátával.
Sok helyen irogatják,hogy a W100-on van notification LED,van is,de csak töltésnél pirosan világít,semmi mást nem tud.
Ami nekem az A820 szimpatikusabb,hogy gumírozott a hátlapja,stabilabban lehet egy kézzel is tartani,a W100 már kétszer majdnem kipottyant a kezemből,tiszta fényes,csúszós a felülete.
Hangerőre mindkettő elég hangos csörgésnél,na ez a Zp810-nél nem volt elmondható.
Ami a W100-ban tetszik,hogy semmi ,sallangal telirakott droid került rá,hanem ahogy a google kitalálta.Mondjuk a Lenovo-n egy eléggé belepiszkált saját progikkal telerakott szoftver van,sok védelmi,hasznos funkcióval ami nincs a sebesség rovására,de remélem a erre is lesz 4.2.x.
Arra lettem figyelmes,hogy szerintem ezekben az olcsóbb négymagosokban szerintem az MTK 6589M jelölésű procija kerülhetett,mert az qhd-t tud csak,meg HD videót,ami ezekben is van. -
gps76
őstag
válasz
bigbuda #27981 üzenetére
Telefonnál ez az érték állandó,mert nincs rekesz,minél kevesebb annál jobb.
A zp100-nak 2.8,a zp810 mivel ua. mint a H7500 2.4.
Szerintem a 2.4 vagy attól kisebb már jó,kompakt fényképezőgépek 3 körül vannak,mert az optikai zoom ront rajta rendesen.
A másik a zajszűrés ami sok márkásnál eléggé túlzott.
Kevesebb fénynél megemeli az ISO-t,hogy lehessen látni is valamit,de ilyenkor képzaj keletkezik,na erre van egy szoftveres algoritmus ami elkezdi a zajszűrést,na ebből lesz egy kontraszt nélküli zagyvalék. Lásd sok HTC... -
gps76
őstag
Aki hiányolja a Lenovo A820-ról a villanó LED-et,azt megnyugtatom hogy - hacsak zseblámpának nem akarja használni - teljesen felesleges,mert F2.0 fényértékű optika van benne,most néztem meg az EXIF infóját,így ugyanaz az optika van benne,mint ami az Xiaomi M2-ben,ami igencsak jónak mondható.Videó paraméterei HD-ben kép: 30 fps,25 Mbps,hang:128 Kbps,48 kHz mintavételezéssel.
-
gps76
őstag
Gorilla glass-hoz:az elsok kozott kerult hozzam tavaly augusztusban a zp100,nemtudom milyen uvege van, nincs rajta folia, minimalis hajszalkarcok vannak csak,es ugyanilyen hasznalat mellett tobb karc kerult a galaxy s2-re.
Eladtam a ZP810-emet,mert nem tudtam megbaratkozni a meretevel,meg az egyeb meg ki nem javitott hibakkal(fenyero szenzor nem mukodik megfeleloen,akarhogy allitgatom nekem halkan csorog raadasul sok a basszus,beszelgeteskor a speaker kicsit torzit,4.2.1 romoknal a kijelzo fps-e "darabosabb")
A ZP100 utan vagytam valami gyorsabbra,de a Zopot kenyelmetlen hurcolaszni ha csak rovidgatya zsebben,stb akarom vinni. Na a Lenovo A820 tokeletes valasztasnak tunt,mert alig nagyobb a ZP100-nal,nagyon jo szinte "zajmentes" kameraja van,kijelzoje nagyon fenyes is tud lenni,akkuja nalam siman birja az egy napot,hatlapja gumirozott nem csuszos,es erdekes modon pl. fullHD felvetel,wifis netezeskor kevesbbe melegszik mint a ZP810,pedig ugyanaz a hardver.
Ha valaki kivancsi meg valami osszehasonlitasra kerdezzen batran.
Igazat megvallva a Lenovotol feltem,hogy nincs notif.led rajta,de rajottem ha nem hallom meg a jelzest(biciklizes kozben a gatyabol is hallani),akkor mar nem sokba telik benyomni egy pillanatra h eloveszem.A masik meg kamera led,de amugy sincs sok ertelme,viszont valami F2.2 koruli fenyerteku optika lehet benne,mert mas telohoz kepest kevesebb fenynel zajmentesebb kepeket produkal. -
gps76
őstag
válasz
gipsztigris #27089 üzenetére
Na ez jónak tűnik...
-
gps76
őstag
válasz
gipsztigris #27078 üzenetére
Én meg pont egy olyat keresnék,ami 4.3"-os,négymagos,elég a QHD,és 2000 mAh körüli akksi.Az Amoi nem rossz de notification LED nélkül nem kell,sokszor használom.
Létezik ilyen? -
gps76
őstag
válasz
paolinho #25910 üzenetére
SuperSU_1.25_Pro.zip-pel próbáld meg ha 4.2.1 van rajta,a ZP810-et megrootolja.
Ne foglalkozz a rom mentéssel van fóruma,ahol el lehet érni ezeket,azt hiszem a chinaphonearena-n láttam.zjani007:azért nem megy a net,mert nem a sima voda beállítások kellenel az apn-hez,hanem az upc-jé,nálam is így volt a digivel,hiába telenor, a digi-é kellett,és gondolom a nemzetközi listában ezek nem szerepelnek,csak a szolgáltatók.
sasa311
em lepődnék meg,ha a szolgáltatók keze lenne benne amiért nemlegesek válaszok.
-
gps76
őstag
válasz
sirály69 #25671 üzenetére
Nekem csak s2 és s3-am volt,azokhoz volt szoftver,főleg főzött,de hamar megszabadultam tőlük, a keserves akkuidő,meg az amoled túlszinezettsége miatt.Meg persze a "fűtés",ami hozzájárul a fogyasztáshoz.
Jó egy hete ZP810-esem van a ZP100 mellett,azt kell mondjam leveri az s3-at,minden tekintetben.Akit érdekel kifejtem... -
gps76
őstag
Tobben irjatok,hogy ingadoznak az arak egyik megtekintestol,ra nemsokkal is.
Na,en is igy jartam.De legeloszor az egyik fapados repulotarsasagnal volt ilyen,nezegettuk a jegyeket,es tobbszor is visszatertunk az adott oldalhoz,ahol mar ha nem is sokkal,de emelkedett az ar.Kicsit furcsalottam,de hat sok helyen irogatjak,hogy valtozhat barmikor.Kivancsisagbol atmentem a szomszedhoz,es lam elso megnezeskor ujra a regi ar szerepelt,tehat gondolom figyeli a szerveruk az ip cimemet,es az alapjan modositott infokat ad nekem,tehat teloknal is hasonlo a helyzet.Aki csereberelt mar tobbfele 4.1.2;4.2.1 romokat tapasztalta mar,hogy az ujabbiknal a kijelzo megjelenitese,vagy frissitese darabosabb,nem olyan gordulekeny pl.bongeszeskor scrollozasnal. Van erre megoldas?
-
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #25241 üzenetére
Ne vagyodjal az exynosra,mert lehet van teljesitmenye - amit leginkabb csak tesztprogramban tapasztaltam -,de pl.az S3-hoz egy normalis szoftvert alig talalni,raadasul ugy melegszik mint az allat,pedig le van hutve a telefon vazahoz,ami a legszegyenrevalobb,hogy aktiv hasznalat mellett koran reggeltol,delutan mar keri a toltot.Ugyanolyan intenzitassal a ZP810-ben ,estere meg 40% korul van az akkubol. Ez a nem mindegy.
ZP810-et nagyon erdemes venni,mert most mar van javitas a touchscreen erzekenysegere,a touch modositott firmware-jevel,meg a vietnamiak HD4 neven aruljak,akkora foruma van,mint egy markas gepnek. -
gps76
őstag
Én meg nemrég pont a szolgáltató hálózatát kifogásoltam,mert 2G-n - mivel a netkártya a másik szlotban csücsül - panelban nem tudtam telefonálni,és a G3 meg a ZP100 is ugyanolyan volt. Aztán rájöttem,mindkét kártya telenoros ez kutyul valamit....
Az érintős problémára valaki segítsen ha tud,mert idegesít egy kicsit.
-
gps76
őstag
Tudtok megoldást erre?:
(ZP810-es csinálja,külföldi fórumon is jelezték,de választ nem találtam rá).
Az érintőpanel hosszan érintésekor zizeg a képernyő.Magyarul nem tudok duplán kattintani,ill. hosszan nyomással kijelölni,csak többszöri érintésre,olyan mintha túl érzékeny lenne az érintő. Az engineer mode-ban is a multitouch tesztnél tartom az ujjam a kijelzőn és ugrálnak a koordináták,mintha picit mozgatnám az ujjam. -
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #24303 üzenetére
En meg leghamarabb holnap,mert melozok...
-
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #24295 üzenetére
Pont azert kerdezem,mert fogalmam sincs.
-
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #24290 üzenetére
Nekem a ZP810 "csak" 2000-es akksival van,csinálok tesztet,de sokmindentől függ szerintem.
Aki használt már 4.1.2. és 4.2.1-es rom-ot is,tapasztalta már,hogy a 4.2.1 lassabb mint az elődje?
Mert nekem úgy tűnik. -
gps76
őstag
válasz
helltp #24280 üzenetére
Én nem azt mondtam,hogy nem hajtotta ki,hanem hogy észrevehetően a GPU max.-on dolgozik a megjelenítésben.
Ne zavarjon a 2000-es akksi,én elég sokat nyomkodom,állandó 3G,szinkron,stb. és kibír egy napot simán.
Az 1 GB RAM-ra meg azt mondom,még ez sincs kihasználva,mert hiába van 250 MB szabad több progi elindítása után is,előfordul hogy bezár egy kettőt.(pl. böngészőt). -
gps76
őstag
válasz
bigbuda #24248 üzenetére
A hardver teljesen rendben van,de mi a helyzet szoftver terén?
Ki tudja melyik teló romja lesz esetleg jó hozzá,lehet több hónap mire az okosok megtalálják.
Helyedben körülnéznék melyikeknek van fórumuk és az alapján döntenék,meg cappa72 kolléga is,meg a többiek szerintem szívesen segítenek,de azért nem egyszerűbb letölteni valahonnan? Meg hát itt a fórumon kevés emberke van aki nem akar,minél többet kihozni telójából.
Tegnap fogdostam egy Xperia Z-t,hát mit mondjak nem voltam elájulva tőle... -
gps76
őstag
Megint beleesnek a gyártok abba,mint pl.: G3-nál,hogy a 6577-ben lévő GPU a qhd-t támogatja hivatalosan,ezek meg mellétették a HD kijelzőt.
Sokakat csodálok ,rendelnek mindenféle ismeretlen telefont,aztán meg kínlódnak vele,mert play nem megy,recovery nincs,rom meg fasorba se, le kell menteni,ha gubanc lenne. Ezt mondom annak fényében,hogy ZP810 tulaj lettem a Hero H5500 mellett,és minden van hozzá,lassan egy "márkás" telónak nincs ilyen supportja...Árban meg minimális a különbség ekkora összegnél,megéri szerintem,hogy nem kell idegeskedni a szívás miatt.
Akár hiszitek,akár nem a 810-es kamerája,majdnem olyan jó,mint az SGS3-é,képzaj alig van amitől falra tudnék mászni. -
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #24124 üzenetére
Mondom en,hogy valamit nagyon tudnak a Mediatek-nel...
Rajottem az imei mentesre,egy regi mobileuncle-t hasznaltam azert nem tamogatta,az ujjal jo. -
gps76
őstag
válasz
peter76bp #24115 üzenetére
Az lehet,hogy jo,de ebren tartja a telefont legtobbjuk,erdemes odafigyelni.
Azt kell mondjam nagyon jol sikerult a 6589-es proci,a ZP810-ben ugy szalad,hogy csak na,a ZP100-ra koroket ver,de a Nexus 7 kb egy szinten van hasznalat kozben.
A kameraja belterben egesz jo,amit utalok az a kepzaj,ennel szinte nincs is,alig latszik! -
gps76
őstag
Tudtok segiteni,hogy ZP810 MTK6589 procis telonal az imei szamot hogyan kell lementeni?
mert a mobileuncle es a zopo toolbox is azt irja "no support".
viszont az zp100-nal volt olyan,hogy rom felrakas utan eltunt,vissza kellett allitani.
Erre is megjelent az SGS4 romja,nem akarnam elrontani. -
gps76
őstag
válasz
cappa72 #23747 üzenetére
Nemrég linkeltem ezt:[link],elvileg ez is particionálásról szól,vagy nem?
Aki nem tud vietnámi nyelven,a chrome ajánlott.
Érdekes,mert ezen az oldalon a Zopo néven is árult telefonok szerepelnek Hkphone néven(mert ki tudja ki gyártja őket).Én a H5500-hoz(zp100) innen szedtem eddig a legjobb romokat(SGS3 rom),pl. a zp810 itt,HD4 néven szerepel.
mAtech:Tudod mi az érdekes,járt nálam az utóbbi időben jópár mindenféle droidos telefon az sgs3-tól,az LG 4x,HOX,kétkártyások,és hiába a bika hardver,ha szarul megírt szoft. van rajta.Ennek nagyon jó példája az LG 4x-je,tegra3 procival olyan akadós,darabos,az egész működése,kb.egy hétig volt meg mert kivágtam volna... Erre itt a kis ZP100,az egymagos MTK procijával és az sgs3 2012-10-22-es romjával használat közben teljesen rendben van,pedig a gyári zopo rom-mal elég gyengén muzsikált,minden téren egyedül a ram kevés benne. -
gps76
őstag
Itt van 4 kép a térerő gondról.Mindkét kártya telenoros.Az asztalon lévők az ablaktól 1.5 m-re készültek,a másik kettő meg a konyhában két betonfal is van az ablaktól.
1kártya_asztal
1kártya_konyha
2kártya_asztal
2kártya_konyha
Na erre varrjon valaki gombot.(a kártyák megcserélve ugyanez) -
gps76
őstag
válasz
Cotina #23596 üzenetére
Csak roviden:A G3 gpu(sgx531)-ja hivatalosan nem tamogatja az 1280-as felbontast,csak a 960-at,igy azon kicsit "darabosabb"a mozgasok megjelenitese,a negymagosban levo(sgx544) meg az 960-al ketszer elbanik,igy az utobbi jobb valasztas lehet,a qhd felbontastol ne felj,nem.lesz pixeles. Ami az Amoi mellett szol meg a droid 4.2.
-
gps76
őstag
válasz
vegyszer #23593 üzenetére
En debreceni vagyok belvaros szelen lakom,passzolom hogy mitol van,de teny.Amikor ebben a felallasban mekegett a vonal,sokszor nem ertettek mit mondok,mindig az ablakparkanyon konyokoltem beszelgeteskor,bementem a furdoszobaba ki is ixelte a tererot.
Ha lehetoseged lesz probald ki,de holnap ha lesz idom csinalok fotot igy is,meg ket kartyaval is. -
gps76
őstag
válasz
#40993792 #23583 üzenetére
Azert legyetek tisztaban egy valamivel(en megjartam vele):
Mivel ez a chipset csak egy kartyan tud 3G/HSDPA-t,logikus hogy a netkartya kapja meg ezt,viszont a masik kartyanak csak 2G halozat marad,amit gondolom a szolgaltatok nem fejlesztenek,csak a meglevoket uzemeltetik.
En ugy jartam meg,hogy van egy flottas tel...ros telefonkartyam,meg volt egy akkor meg nem korlatozott digis netkartyam(ez is tel...ros),es o hasznalta a 3G-t,a masikkal meg panelban csak az ablak mellett tudtam beszelgetni,alig volt terero.Ha ennek adtam a 3G-t rendesen ment,de hat ki akar edge-n netezni. Es hiaba volt a call preferredre allitva,ugyanaz a problema.Amiota egy kartyam van nincs ilyen problema,pedig a H5500 tud mindenfele frekit. -
gps76
őstag
Szerintetek ez mire való? hkhone rom edit Feltettem a H5500-ra(ZP100),ami Hkphone Revo néven szerepel a vietnámi barátainknál,és mintha particionálások lennének benne.
Lenne egy kérdésem,melyik progival lehetne kicsit húzni,esetleg az időzitést állítani a 6575 procin,amivel működik is.Vagy létezik ilyen "tuning" kernel,mert gondolom ott engedélyeznie kell a lehetőséget?
-
gps76
őstag
válasz
Peaceliker #23065 üzenetére
A megoldás a bluetooth-os megosztás,stabilabb,nem meríti a telefont annyira,és érdekes módon gyorsabb a netezés a táblán,ráadásul össze lehetnek párosítva egész nap,mint ha egy fülhallgató lenne,a tábla olyan mintha 3G-s lenne.
-
gps76
őstag
válasz
Hadeska22 #22687 üzenetére
Nekem volt S3-am,és bizony wifivel böngészőt használva,ahol azért kicsit izzad is a proci, be tudott melegedni.Amikor szétszedtem,csak pislogtam,hogy az exynos hőátadó szilikonnal le van hűtve a középrészhez.
Az egész telefontól,egy hónap együttlét után az amoled szemkiégető szaturáltsága,kontrasztja,meg a keserves akkuideje tántorított el.
Jó ez az MTK vonal,csak mostmár egy normális,gyors kamera modul,meg a hozzávaló jó szoft.kell és tutik lesznek a kínai telók.
Ahogy olvasgatom,már jó ideje a fórumot,azt kell leszürnöm,hogy az első 1 GHz-es MTK procis teló - Hero H550(zp100) - még egy ideig jó kis telefon lesz,annyi jobbnál jobb rom van hozzá,abszolút semmi gond nincs vele,amin bosszankodnék.Jó a kamerája nem nagy szám,de utólag telepített LED-del egész használható,akkuja pedig közel 9 hónap után is ugyanolyan,nem púpos egyik se,stb. -
gps76
őstag
.Lehet volt már....hogyan is áll az android,meg a telefonok Kínában[link] .
-
gps76
őstag
Aha,szóval csak ott lesz gond a 900 hiánya,ahol van ilyen freki is 3G-n.Mondjuk telenoros vagyok,ott meg azt hiszem csak 2100 van,ezért is gond két kártyával a beszélgetés,mert nem fejlesztik a 900-as részt,nincs rendes lefedettség épületen belül.
Tényleg a 6589 is csak egy kártyán tud egyszerre 3G/HSDPA-t?
A kijelző üvegre nekem az a tapasztalatom,hogy az enyémnek sehol nem írják majomüvegnek,mégsem karmolódik,jó mondjuk odafigyelek hogy koszos kézzel nem tapizom,de mindenféleképpen érdemes egy jó minőségű fóliát tenni rá mert véletlen mélyebb karmolásokat ne ax üveg kapja,meg majd eladáskor jól mutat egy karcmentes kijelző
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest