- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buccer
tag
válasz
Raqueia #65102 üzenetére
Ehhez csatlakozni tudok.
Cappa hathatós segítségével rákerült amire szükség van, azóta teszi a dolgát (kopp, kop). Gps hibátlan, email, google naptár, szinkronizál.2 kérdésem azért lenne:
Azt ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ha 3x egymás után megérintem a kijelzőt akkor kinagyítja? Tök idegesítő, mert gépelés közben állandóan kinagyítja a képernyőt, ha gyorsan írok.Másik, hogy használsz-e valamilyen autós tartót (és tokot)? Ha igen milyet? Nagy is a teló és viszonylag nehéz, nem minden jó hozzá (gondolom)
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
Raqueia #62409 üzenetére
Most jött meg kb 1 hete, azóta hozzá sem nyúltam.
Android system recovery <3e> indul el.
Installation update...
assert failed: apply_patch_check("/system/app/BackupRestoreConfirmation.apk", "sok_szám_betű", "sok_szám_betű")
Installation aborted.
Formatting /cache...Ennyi a történet. Itt megáll és tovább zaklatja páromat a frissítéssel
-
Zeki
nagyúr
válasz
Raqueia #59063 üzenetére
Ott a pont!
A kínai minőségbiztosítás, meg tervezés egy lótrágya.
GPS antennát küldenek (mert gyárilag szar), nem építettek bele valamit, beleépítettek de letakarták, mert a többiben nem lesz (érintőgomb világítás), kamu akku adatok, stb... számtalan eset van, hogy egy adatokban jó teló nagy csalódás lesz a kipróbálás után, mert a gyártó valamit elcseszett, vagy annyira olcsóból hozta ki, hogy hamar összefossa magát a telefon. A kamera meg nagy százalékban fos mindegyikben, mindegy hány megapixel (ez csak arra jó, hogy a tudatlant megtévesszék, aki azt hiszi jobb a 13 megapixel mint az 5).Épp ezért nem vennék noname kínai telefont, hiába a mindenféle parasztvakítós adatok a hardverről. Csak aminek neve is van.
-
-
Terentius
őstag
válasz
Raqueia #57353 üzenetére
Xiaomi jobban tetszik.Meg elvileg van hivatalos supportja is.De azért 30$-al drágább ami nem biztos,hogy megéri.Szó nélkül a Jiayut venném,de amennyi problémát olvasok.Ma is írt valaki egy elég komoly hibát a fróumában.Xiaomiről ilyen közismert gyakori hibákat nem olvastam.
-
Buccer
tag
válasz
Raqueia #55613 üzenetére
Hu, köszi a tanácsokat.
A framaroot-ig eljutottam
Nem tudom milyen az ha root-olt a teló, mármint mik a jelek, de a morelocal nem kért semmit, csak kiírta, hogy leállt.
Elég ijesztően hangzik számomra amit leírtál, nem hiszem, hogy egy ilyen szintű beleturkálást be merek vállalni. Ennyire nem értek hozzá, és ez az első androidos telóm. Elég lenne, ha működne a google és valami navi
Most meló van, ha hazamegyek akkor megnézem mit tudok kezdeni ezzel.
Köszi a tanácsokat, lehet még keresni foglak. -
r3dwo0d
tag
válasz
Raqueia #55548 üzenetére
Köszi a tippet! A zopomobileshopról minden létező anyag itt pihen a gépen csak most nincs időm foglalkozni vele. Úgy tűnik nap közben megoldódott a probléma egy cwm-n belüli battery stat formázással, mert azután kezdődött az összes problémám, hogy túlmerült a telefon csütörtökön. Most már fél napja megy (kopp-kopp) gond nélkül.... remélem kitart most már így
-
vadkörte
addikt
válasz
Raqueia #55529 üzenetére
Szintén zenész B142-es gyári, kitakarítva. (kitakarítva = a kínai programok kuka (amit a system/delapp-ban találsz))
Gyors, szépen kidolgozott tetszetős ROM.Azért szerettem volna belépni az eng módba - egyszer már sikerült - mert az EPO és a YGPS adatokat ott lehet finomhangolni, meg a föles jelszintje is kicsit halovány. Azt szerettem volna feljebb tolni.
Egyébként a GPS-szel semmi bajom sincs. Egyéni gps.conf file-lal hidegen minde n hókuszpókuszt kikapcsolva alig 1 perc alatt megvolt a fix. Hókuszpókuszokkal 2-5s...Navigálásra én az OSMAnd+-t használom (megvettem) a nemplusszos az ingyenes. Igor NEM ÉRHETŐ el semmire, az, hogy ráheggesztik az már más kérdés.
-
Buccer
tag
válasz
Raqueia #55524 üzenetére
Nekem is megvan végre a Huawei G700.
Tegnap este álltam neki átnézni, mi az ami nem kell rá. Egyenlőre nem sok időm/erőm volt hozzá, de nagyon tetszik a teló. Mondjuk spec. a GPS-t ki sem próbáltam még, nem emlékszem van-e rajta valami amivel tesztelni tudom.
Amúgy milyen navit használtok amihez nem kell mindenáron adatkapcsolat? Külföldön nem feltétlen szeretnék +kicspízért navizgatni -
devast
addikt
válasz
Raqueia #50417 üzenetére
Alapban nincs rajt play, és a huawei féle emotion ui (launcher) van.
frost_ua féle "mod" rom gyakorlatilag egy gyári rom, google play -el, és apex launcherrel, root-al, kínai szemetek nélkül.
Én így csináltam: megkaptam, framaroot-al rootoltam, felraktam apk-ból mobileuncle tools-ot, mobile uncle tools-al felraktam cwm recovery-t (már van twrp is), utánna recovery-ből a moddolt romot.
Eng menüvel én is kínlódtam egy darabig, aztán feladtam. Másnap kipróbáltam, azóta működik... Állítólag át kell rakni a telepítés helyét külső sd-re, újraindítod párszor aztán jó lesz. Ha már jó, akkor visszarakhatod a belső sd-re. Most B134 moddolt romon vagyok, és nem igazán látom értelmét a frissítésnek. Minden működik. Talán ha új fícsöröket raknak bele, vagy fő verzió ugrás lesz.
miui romot egyelőre kerüljétek, nagyon kevés infó van ég róla, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy stabil. Másik, hogy amint van mobileuncle tools, érdemes elmenteni az imei-t.
ps: jó néhány bolt már alapba a frost_ua féle rommal szállítja.... morelocale2-vel tud minden nyelven.
ps2: arra érdemes figyelni, hogy B135 romnál volt egy cwm frissítés, mert a régebbivel az a rom (és az újabbak) nem indult. twrp-vel gondolom hiba nélkül megy mind, de személyes tapasztalatom nincs. -
-
GIJoe
addikt
válasz
Raqueia #50417 üzenetére
A Huawei van olyan gáláns h kiad international cusdom romokat, enyimen is az van...
de van több multi rom már rá
-
Groovebaby
tag
-
válasz
Raqueia #31279 üzenetére
Mármint a videórögzítésre gondolsz?
Csináltam két teszt videót:
gyári kamera app (magas beállítással, minden max-on) 1280x720p 3gp
LGCamera (1080p-re rakva): 1920x1080p mp4De! Az feltűnő, hogy az LGCamera-val lőtt felvétel több helyen kockásodik... Ez nem a "digitális" zoom-nak köszönhető? (Mondjuk ha mint videót nézem, a 720p-s gyári Kamera app-pal készült felvétel sem valami full extra! (Hiába na, ez nem is erre való.)
-
-
-
-
-
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Raqueia #23900 üzenetére
Nekem is ilyesmi van (csak auchanos ) és nem bírja el a telót xD szal most veszek majd olyat ami műanyag karos és 3 helyen állítható, az talán nem jobb lesz.
(#23913) Bagira01
mi bajod a sima TFT vel? :-) nekem is az van (bevallom tartottam is tőle :-) ) és semmi bajom nincs vele …legalább ha buszon támad bankokhatnékom a mellettem ülő nem lát rá :-) de amennyire nekem kell teljesen jó a betekintési szög (annyira kell elfordítani hogy tompuljanak a színek, amenniyre normál használatnál nem forgatja az ember ),színei szépek :-) -
apeelme
addikt
válasz
Raqueia #23761 üzenetére
Helytelen.
- a helyes szóhasználat: root-olt
Az még elfogadott hogy azt a kifejezést használjuk hogy root-olt a telefon v. készülék, holott a készüléken futó szoftvert módosítjuk és nem magát az eszközt. Onnantól pedig a szoftver módosítással a felhasználó rendszergazdai (root) jogosultságokkal rendelkezhet amikor azt úgy kívánja.
-
válasz
Raqueia #23743 üzenetére
Tényleg nagyon jó kis készülék. Remélem majd jön ki rá 4.2 is.
A needrom-on elvileg bármelyik N821-eshez való rom-ot rá lehet próbálni? Vagy valamelyiktől tégla lehet? (Azér tkérdezem, mert vannak telefonok, amik ugyanolyan típusjelzés, különböző hardware-ekkel jöttek ki, éppen mi volt raktáron.) Nem szeretnék belefutni olyanba, hogy mondjuk az egyik romban másfajta kijelzőhöz van driver és soha többé nem kel életre a telefon.Majd végigolvasom Cappa fórumtárs blogját, aztán, ha nem világos valami, akkor megtámadom egy sörrel, hogy segítsen
-
válasz
Raqueia #23626 üzenetére
Két esélyes.
Vagy elindul, vagy nem. (Szerintem inkább elindul)
De ha úgyis van cwm mentésed akkor csak semmi pánik!
És igen, a megfelelő boot.img-et vissza tudod állítani az advanced restore menüpontnál.
Ami fontos, hogy le kell próbálni az összes funkciót, hogy valóban jó-e. -
Pítőr
aktív tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
Raqueia #23288 üzenetére
Szét googliztam az agyam, mert jó ötlet, de csak LG hez meg néhány samuhoz találtam, de azokhoz először vmi hekkelt ROM kell... amúgy én is vagy rá vagyok tapadva a telóra, vagy nem érdekel, hogy mi van rajta (csörgést meg hallom
), szal először szomorú voltam, hogy nincs, mert megszoktam, hogy volt,de már rájöttem, hogy pont tök mindegy
-
-
hungobungo
senior tag
válasz
Raqueia #23243 üzenetére
"Aki mt6577-es telót használ, az szerintem nem fog egetverő különbséget tapasztalni a két proci között."
Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, igaz, hogy a 6589-es telefon már 4.2-es Androiddal fut, a 6577-es meg még 4.0.x-el. Böngészés sokkal gyorsabb: a komplexebb weboldalak sokkal gyorsabban jelennek meg (Pl. Vatera), beágyazott flash is sokkal fürgébb. Memóriában tartott programok száma is sokkal több, kamerakezelés sokat javult. Pl. Viberrel eddig gondjaim voltak, egyszerűen megállt csendben, és csak amikor elindítottam újra az alkalmazást, akkor érkeztek sorra az üzenetek és a nem fogadott hívásról szóló értesítések.
-
válasz
Raqueia #23245 üzenetére
Igen, pl. mtkdroidtools-szal is, vagy adb-n keresztül is menthető a recovery.
Akár kaphat egy angolt is. -
gedadavid
csendes tag
válasz
Raqueia #23195 üzenetére
Szia!
Majd írhatnál az Amoi N828-ról egy kis összegzést, akár privátban is, ha már egy kicsit belaktad
Én is pont ezt néztem ki magamnak, de láttam, hogy te megrendelted és gondoltam megvárom, hogy mégis milyen(na meg a dollár is elég drága volt akkortájt
) Remélem jó lesz, mert nekem nagyon tetszik és az ára is vonzó
Használd egészséggel! -
hungobungo
senior tag
válasz
Raqueia #23195 üzenetére
AGPS-nek tutira kell lennie benne, ha másnak nem is...
Szerintem túl van lihegve ez a gyorsítás, kb. 2-3 perc alatt a "sima" is megtalálja a helyzeted, annyit azért még mindenki tud várni. Egy valamirevaló sofőr azért ezt az időt táblák értelmezésével is át tudja hidalni, nem kell neki a Mohabá a navigációhoz
-
Pítőr
aktív tag
válasz
Raqueia #22142 üzenetére
Nem tuti sajnos! Pandán is van 900MHz írva!
De szerintem gyorsan kiderítheted, hogy számít-e neked a 900MHz! Lefedettség! Valamint ha városban laksz, akkor kizárt, hogy ne 2100MHz-en jöjjön!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest