- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
Nálam is sokáig versenyben volt. Azért lett huawei mert:
- 900mhz-et tudja. Tudtommal csak az indiai p780 kiadáson van 900, a kínain nincs. Ez csodafone hálózaton szó szerint ég és föld...
- oldalt van a kikapcsoló/feloldó gomb. Már 4,5"-on is kényelmetlen a tetejére nyúlkálni érte, 5"-on meg egyenesen kínszenvedés lehet...
- Ruszki fórumon olvastam panaszokat a p780 kijelzőre vagy érintő paneljére, pár embertől (nem ogs panel), fogalmazhatunk úgy is, hogy g700-ban jobb panel van.
- 2gb ram > 1gb ram
- amiben jobb a p780: nagy akku, és fém hátlap.
A mérleg nyelve nálam erre dőlt... 2 napot szerintem így is simán ki fog bírni egy töltéssel, g3-am tudott 3-at is. Mellékhatása a kisebb akkunak, hogy faszán néz ki, jó fogni. A két szélén vékony, közepén vastagabb csak kicsit. -
devast
addikt
Kijelző jobb mint a g3-on. Direkt napfényben is olvasható, ha nem pont a szemedbe tükröződik róla a nap. Ez nekem is meglepő volt. Tudtommal OGS panel van benne. Rezgő motor... közepes. Érezni rendesen, de nem mászik le az asztalról, célnak szerintem megfelel. Zsebemben érzem mikor csörög.
-
devast
addikt
Hangminőség teljesen ok. Ha kicsit halknak érzed, engineering menübe még lehet hangosítani. Hátlap nem csúszós, hanem matt. A fekete legalábbis biztosan. Hátlap rögzítés szerintem annyira nem erős, mint pl a jaiyu g3-omnál. Szépen felfekszik, de nem tartja annyira erősen a pár fül. Adtak hozzá nekem tokot, azzal használnom (jól néz ki), így ez számomra nem probléma
Statikailag teljesen rendben van, nem lehet hajlítani, nem recseg-ropog.
-
ghop
csendes tag
Hangminőség jó telefonálás közben (még a másik oldalt nem kérdeztem hogy engem hogy hallanak, de nem jött semmi olyan hogy "hú, mi történt a telóddal, mert rosszul hallak").
A kihangosító szerintem lehetne hangosabb, ez a max csörgés hangerőre is igaz, de még szoftveresen nem buheráltam. Szerintem vannak benne még tartalékok.Hátlap csúszós tapintású, de az egész összeszerelés nagyon szolid, nem recseg-ropog sehol/sehogy.
Bocs, tévesen válaszoltam - nem neked akartam küldeni. sorry -
sasa311
veterán
Értsük meg, hogy a memóriakezelés egy külön "tudomány".
Világi példa:
Futtattam a jelenlegi rendszeremet 2 GB rammal. kb. 1 GB szabad RAM-om volt az alap futó alkalmazások mellett.
Nemes egyszerűséggel kicseréltem 2x4 GB RAM modulra a memóriát és láss csodát, most az üresjáratú rendszer 2,5 GB memóriát használ.
-
Peaceliker
addikt
Tudom, csak kíváncsi vagyok na, most hogy megvan a root kedvem támadt gányolni xD ...másra úgysem használom
Az is megfordult a fejemben, hogy telefonnal elhitetem, hogy ő egy samsung vagy nem is tudom mit kéne, csak mert 1-2 progi nem kompatibilis playről a telóval (vmi alps e2001 nem ismeri a play xD )... ezt hol is kell mókolni? Vagy inkább hagyjam a fenébe?jaa és vmi add blockert tudtok ajánlani? köszi
(#23306) gabor#
neem, egyébként elég, egy játék (avabel online) van csak ami nyekergett 1x 2x, hogy kevés a RAM, de attól ment, mondjuk ez a game meg tudja izzasztani a gépet max grafon, eddig másnak nem is sikerült
-
Köszönöm, hogy szóltál (néha úgy tűnik, mintha feltenném, aztán valójában meg mégse') Javított link: [kínaszoft-eltávolító].
-
szabof1
őstag
Igen, hivatalosan támogatja a Zopo az átparticionálást, a rootolást, a CWM telepítést és még sorolhatnám.. Én is megcsináltam.
Bennem is pozitív kép alakult ki a Zopóról.
A fórum pár napja nem él. Én hiszek nekik, hogy hamarosan újra lesz.
Ez a lap (blog) most is működik, talán ez is érzékelteti, hogy megalapozott a véleményünk. -
A particionálósdi egyszerűen megoldható (legalábbis a 6577 esetén működik)
-
hun_gery
aktív tag
hát majd megnyírjuk azt a kártyát
(#17314) janez: jogos, azonban ha megnézed, a linkelt kiadványban a "magyarít" szó magyarázata alatt ezt találod: "...valami idegent (...) magyarra változtat" 2) Idegen nyelvű irományt, nyomtatványt (...) magyar nyelvre tesz által.
A "magyarosít" alatt pedig ezt: "Magyar tulajdonságúvá, szokásúvá tesz, magyarosra változtat, idegenből magyart képez, más nyelvből magyarra tesz által valamit"
Ez alapján részemről a "magyarít" szó elsődlegesen azt jelenti, hogy magyarra fordítasz (idegen szöveget), míg a "magyarosít" elsősorban honosítás, magyar környezethez igazítást, másodsorban pedig fordítást.
Most pedig kikapcsolom a nyelvtannácit magamban
(úgyis egy a lényeg: köszönjük azoknak, akik küzdöttek, hogy van magyar(os)ításhoz szükséges repo)ui.: jó lett volna, ha mondasz oldalszámot, mert a "macskaméz"nél majdnem leragadtam
-
gps76
őstag
Lehet,de annyira azért nem vagyok jelen az interneten mindenhol,fontos dolgokat meg máshogy "igyekszek" intézni.
fateless: Igazad van,kicsit elragadtattam magam,de internetes vásárlásra a saját bankkártyaszámot - ami a bankszámlával jár - nem előnyős sehol se használni,mert én pl. a fizetésem nem akarom idegenekkel megosztani,a virtuálissal meg nem tudnak mit kezdeni,alapból 1 Ft van rajta.
LámaZ: Kösz,az infót,hogy utánanéztél,most már tiszta hogy is működik.A gmail szinkronra hol lehet ilyen leírást találni?
Sir Csimbók.nem lehet,hogy több wifi ic-vel gyártották és driver probléma van?
-
LámaZ
addikt
Nem lehet.
Van itt mindenféle baromság, pl. ez a HDDRawCopy, de ez szektorról szektorra másol, és a végén a 16 Gb-os Sd-ből lesz egy 8 GB-osod. Azt meg nem fogod tudni átparticionálni semmivel, tehát jön a formázás, és a szenvedés.Kézzel persze át lehet másolni sok mindent, amit meg nem lehet, azt újra kell telepíteni, nincs mese.
-
LámaZ
addikt
Nem éppen.
Épp most pakolásztam át a tartalmat egy 8 Gb-osról egy 16 GB-osra, és csomó minden nem akar átmenni egyből. Mappánként csinálom, úgy mennek. Ki érti ezt?
Igenis, én értem!
Olyan mappanevek vannak, hogy:
=Nota: \.nn├ (waze-ban)
������"#.!�� (svox-ban)Ezt a Win7 nem fogja lenyelni.
-
Dominó85
addikt
-
sasa311
veterán
Lássuk:
Az az egy árva mobilszám, ami meg van adva az a Penta Vox Kft.nevére van bejegyezve, mely egy BP-i cég.
Holott a weblap üzemeltetője hivatalosan a Takemi Kft, a Penta Vox kft, mint partner szervíz van megadva.Hiányzik a Cégjegyzékszám, az adószám, kapcsolattartó személy és a kibocsájtó cégbíróság megnevezése (kötelező minden webshophoz)
De én kreatív vagyok és megnéztem a cégjegyzékben őket. A Takemi KFT. nem is jogosult webshopot üzemeltetni, mert annyi eszük volt, hogy "ital nagykereskedelemtől" kezdve "elektromos orvosi berendezés gyártása" és minden sz@r be van jegyezve tevékenységi körnek, kivéve a "„4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem”", ami viszont kötelező lenne MINDEN webshophoz.
Amit még nem találtam, az az "ált. szerződési feltételek", bár lehet ez csak vásárlásnál ugrik fel. Ez is kötelező lenne.
Ilyen teljesen elhanyagolható dolgokról már ne is beszéljünk, hogy garanciális feltételek is hiányoznak (erre mostanság harapnak is), "17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet" ismertetése (erre is),
A domain infó szerint egy 3. címre van bejegyezve a cég (egy 5. kerületi cím), mint a cégjegyzékben vagy a weblapjukon.
Továbbá JAPÁN termékekről beszélnek, holott mind tudjuk, hogy ezek a telefonok csak képeslapon láthatták Japánt, mivel kínaiak. Ezért helyből be lehetne záratni a webshopot, mint a vásárló megtévesztése.
Gmailes e-mail címük van...
Külön vicces, hogy a weblap nyelvezete (pl a GYIK) olyan, mintha a Google fordító vagy egy GYP-s negyedikes szipus szülőktől származó gyerek írta volna
Egyszóval lehet, hogy csak valami totál analfabéta amatőr bagázs üzemelteti jóhiszeműen ezt a "webshopot" (bár ez sem túl pozitív indulás), de összességében ez inkább ilyen fél évente új cégnévvel mutyizok jellegű bót' lehet. Akkor már inkább a kínai, ott legalább megvéd a paypal 45 napig.
-
sasa311
veterán
Attól eltekintve, hogy céginformáció nuku (holott jogszabály szerint kötelező lenne), a kft bejelentett címe egy lakóház, a törzstőkéje 300,000 ft és a weblap totál kezdetleges és nincs leírás a telefonokról. De biztos megbízható fasza cég akinek adnék az 1 év garijára
Akkor már inkább a kínaiak.
-
Keserű tapasztalatból tudom, hogy műxik. Fiam megkaparintotta egyik kiszuperált telefont. Nem volt benne kártya, be se' volt kapcsolva.
Ő mégis intézkedett... A nagy "halló"-zásra lettem figyelmes........... de még időben érkeztem, nem vette fel a 112
(4 éves volt akkoron a kis zsiványka) -
Hali1975
tag
Mintha ki lenne kapcsolva:-(!
Mondjuk azt tudom,hogy nehany regebbi kartya nem mindig uzemel az ujabb telokkal. Csak azt nem tudom,hogy ezt produkalja hibakent, vagy mukodik csak neha hibazik.Mondjuk holnap meg van lehetosegem egy vadonatuj kartyaval is kiprobalni.
Ha azzal megy ,akkor sim csere, ket ev utan a telenor ingyen csereli:-)!
Remelem ez lesz a hiba. -
törölt tag
Itt van egy kis leírás, próbáljátok ki, ja és beállítás után restart kell neki
[http://www.zopomobileshop.com/zopo-rom/how-to-increase-zopo-mobile-phone-mic-loudspeaker-and-ringtone-volume/]
-
Jazz
veterán
Szóval te se tudod.
Mi is csak találgatunk. (amúgy amit írtál nem jó, 8 hangerő szint van, a FIR 0-5-ig osztható, a lvl meg 0-6-ig.
De pont ez az.
Mik azok a FIR 0-1-2-3....mik a hozzá tartozó lvl 0-1-2-3, és mik az azokhoz tartozó valu 0-255-ig kiosztható tartomány...és alap esetben ezek miért nullák.....egyedül a max. volume ami magától értetődő, és ami alap esetben 128. De 160-ra véve, érdemben semmi nem változik. -
osztraksajt
őstag
Igen mert az edge sem folyamatosan foglalja a vonalat mint a régi "modemes" vonalkapcsolt mobilnet hanem addig amíg adatforgalom van pl böngészésnél e-mail ellenőrzésnél stb. De pl ha éppen letöltesz percekig egy nagyobb file-t vagy zenét streamelsz rajta, viberen beszélsz stb akkor viszont lefoglalja a modemet és addig a másik vonal nem online. Én legalábbis ezt tapasztaltam, de valóban ha nem intenzív a GPRS használat akkor valóban úgy tűnik mintha szimultán működne a kettő.
-
hun_gery
aktív tag
Az előzményeket is olvastad?
Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de szerintem ez egy fórum, ahol az emberek tapasztalatokat, véleményeket, hasznos utilokat, programokat ajánlgatnak, cserélgetnek AZÉRT, hogy lehetőleg mindenkinek jobb legyen. (még ha 5USD-be is fájt a dolog valakinek)Tudod, annak idején a smart tab 7 fórumán nagyon szívesen utaltunk paypal-on kisebb-nagyobb összeget a rom fejlesztőjének, pedig nem kérte. Az egy OLYAN közösség volt.
Nem mondom, hogy itt gáz arcok vannak, de néha kicsit sok a hiszti, meg a picsogás, és kevés a "szakmázás".Tehát: ha egy "szakmai" fórumon több napos Szent Grálozás után felteszek egy programot, amiről kiderül, hogy közel semmit sem ér, akkor nem fogok csodálkozni azon, ha kapok hideget-meleget.
-
Bubcsi56
csendes tag
Vám és áfamentességre van még lehetőség, németül tudók előnyben:
Itt olyan menüpontokat kell keresni, hogy pl. főoldal balra fent:
Versand aus DE free shipping / HandyVigyázat, csak a "Versand aus DE" megoldások jók, mert ők is szállítanak Kínából is, az már olyan, mintha direkt Kínából rendelnél. Persze ez is drágább a kínai webshopoknál, de akinek szempont a gyors és tuti érkezés, számolgathat, megéri-e. DHL-el szállítanak, M.o-ra nem mindig valóban ingyenes, 3-4 EUR-t rátesznek, de gyors és áfamentes. No meg a választék is jóval szűkösebb, de tapasztalatom szerint folyamatosan bővül. Az árak EUR-ban vannak.
-
Psychonaut
veterán
Értem, ez mindjárt segít.
Tehát ha jól látom, a következő megoldások vannak:
Szállító tekintetében:
-China Post Airmail: tapasztalatok szerint átmegy a vámon
-futárcégek: minden valószínűség szerint meg kell fizetni az ÁFÁ-tÉrték tekintetében:
-kis értéket nem veszik be (olyat is láttam, hogy pl. eBook readerként küldik, így "magyarázva" az alacsonyabb árat)
-ha elfogadható érték kerül rá, akkor az után kell fizetni az ÁFÁ-t -
Psychonaut
veterán
Igazad van, köszi, bár inkább olyanra gondoltam, hogy EMS-t sok webshop "biztosabbnak" ítéli ilyen szempontból, mint a DHL-t, utóbbit szerintük biztosan vámolják, előbbit nem igazán. A tippet meg nem arra értettem, hogy mennyit írjanak rá, mert azt maguktól is megteszik (le van írva szinte az összes webshopban), hanem akármi más, amit esetleg itt már a topikban kitárgyaltatok, hogy az egyik eladó megtette, a másik meg nem, és a vevő előnyére vált.
-
Psychonaut
veterán
Ezt természetesen én is tudom, nyilvánvalóan azért tettem fel a kérdésem, mert nem elérhető Európában/Európából a kiszemelt készülék.
Egyetlen szóval sem mondtam, hogy biztos trükköt kérnék, idézek magamtól: vámmal kapcsolatban mik a tapasztalatok. A táblázatot átnézve talán egyetlen ember tüntette fel plusz költségként a vámot illetve ÁFÁ-t, a többiek nem, ezért bátorkodtam megkérdezni.
b0bcat: köszönöm, talán az egyetlen hozzászólás eddig, ami a kérdésemre adott választ.
-
-
peter76bp
aktív tag
Elkezdtem a rendelést én is a tmallbox-on de pofátlannak tartom, hogy kiírja free shipping és ha kosárba teszed Shippingre rádob 6$-t meg a végén a PP költséget. ttmalls-t nézd meg amiket néztem ott minden olcsóbb volt. Most amit rendeltem pont elfogyott de írtak egy mailt, hogy nézzek mást és a listából is kiszedték. Azt mondjuk nem tudom hogy rendezzük majd le a különbözetet.
-
+ előlapi kamera
Ez csak személyes preferencia kérdése, de én még nem használtam a telefonon az előlapi kamerát (gondolom azért, mert skype-on is ritkán videótelefonálok, olyankor meg a tabletet használom. Utcán sétálva skype-on csak a hanghívást használom, akkor nem gond, ha véletlen pl átvált 3G-ről EDGE-re).+ gorilla glass
Nem tudom, mennyire lehet hinni a gorilla glass kiírásnak, hogy tényleg az van-e benne. Nekem a kijelző még nem karcolódott ,se ma rajta levő fólián nem látszik semmiféle karc, miközben egy esést követően a kijelző melletti krómcsíkról már lepattant egy pici darab.+ nagyobb aksi a huawei javára
Korábban egy HTC Sensationt használtam a gyári akkujával, illetve egy 2300-as akkuval, ami mindkettővel az én felhasználási módom mellett (állandóan bekapcsolt WiFi, BT, HSDPA, sok net, hívások, sms) épp kibírta egy napig. A ZTE V970-es többnyire 30-40% körül zárja a napot a kezeim között!!Szóval az, hogy mekkora számot írnak az akku hátuljára, még nem jelenti azt, hogy jól bírja, vagy jól optimalizált.
Emellett pedig az MSM8225-ös proci gyengébb is az MTK 6577-nél (ez utóbbi közelebb áll az MSM8260-hoz - azért számít ám az, hogy A5-ös vagy A9-es)
Jó készülék a Huawei, a tabletemet nagyon szerettem tőlük, de ha az előlapi kamera nem létszükség, én inkább a ZTE v970-et venném/vettem.
-
LámaZ
addikt
Az az igazsag, hogy nalam egyre kevesebb a mobiltelefonalas. Az erdekes emberek kozul mindenkinek van ingyenes voipja. Ha meg surgos a dolog, annyi mobilszamlatki lehet fizetni. Minden mas megoldas ennel csak dragabb lehet, nem beszelve a sok trukkozesrol. Szerintem a legtobb ember igy vanezzel: inkabb fizet par forinttal tobbet, mint tobb szaz hsz-t elolvasni, beallitasokkal kinlodni stb.
-
chinaminman
tag
Off
Ezek szerint lehet olyat csinálni, hogy a netes kártyáról a másik sim-re kéred a callback-et?
Vagyis simán inditasz egy callback-et, miközben csak a másik kártyán van net, utána kapod a hívást és a másik kártyán megszakad a net, de akkor már nincs is rá szükség, mert GSM-en megy a beszélgetés.
Ha hülyeséget írok, akkor bocs, de ez még új nekem.
Válaszolhatsz a másik forumban is, hogy ne legyen annyi off, csak azért itt kérdeztem, mert ugye itt két kártyáról van szó. -
Buccer
tag
Én sem találtam ilyen telóval tulajt itt, pedig valaki azt írta, hogy volt már aki rendelt. Engem is nagyon érdekelne a dolog, hetek óta szemezek vele.
Pont tegnap írtam, hogy azt nem értem, hogy vannak unpacking videok ahol nem ez a recés hátlap látszik rajta, mint ami a képeken van a rendelős oldalakon. -
LámaZ
addikt
Még egyszer mondom:
Ezek a fórumok egy idő után áttekinthetetlenek, el kell olvasni több száz hozzászólást, hogy az ember megtalálja a keresett infót, mellette persze a sok felesleges szöveget is.
Én már csak olyan formában hiszek, amelynél értékelések vannak, ilyen-olyan szempontok alapján, és gyorsan rá lehet keresni cégre, termékre, országra stb. -
GIJoe
addikt
ki tudja, de vajon a http://www.jiayumobileshop.com/ valódi v kamu ez is?
-
GeoPhoto
tag
Én a T-s Domino Webet vettem, mert ott van 100MB 500Ft-ért... De persze lehúztak a kártyával, mert kiderült hogy tökre nem azok vannak ami a weben fent van....
Ez van a neten:
3000Ft-os kártya, 2000Ft egyenleg, semmi ajándék.
Amit nekem adtak el:
3000Ft-os kártya, 0 azaz nulla egyenleg!, 1GB forgalom 1 hétre (aztán vehetsz magadnak...)
Amit a kollégám vett:
3000Ft-os kártya, 1990Ft egyenleg, és szintén 1GB egy hétre!!! -
Én a 300al jó sokat gps-eztem. Ha ki van téve az ablakba no problem. Navigon-t és waze-t használok. Ölbe már annyira nem jó, de melyik teló az? A fényképezője? Lehet fake 8 MP de, h kevés ilyen minőségűt láttam az 100. Nekem n900-am volt (van) na annak a szenzorát tudnám hozzá hasonlítani minőségre. Gyönyörű éles és (valós) színekkel teli a képe, tényleg nagyon szép. Az aksija (hamár túl van az ember az első nyomkodáson) 2 napot is elvan: wifi-n telefonnak / mail kliensnek használva
-
tlac
nagyúr
JiaYu G3-ra alternatívák
kommentekben vannak tapasztalatok is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Iphone 12 Blue tokkal fix 59.900 ft-ért vihető :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256Gb-szinte új-2028.05.05-ig garanciás
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest