- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz
LámaZ #129216 üzenetére
Nézd meg a képeken a Nomu S30 kijelzőjének a bal alsó sarkát (az üveg szélét).
Mintha utólag jutott volna eszükbe, hogy kellene egy lyuk a mikrofonnak.
A kártyafoglalatokat fedő, lepattintható kis műanyag ablakocska, is gagyi érzetet ad.
Szóval kézben fogva azt a telefont már egyáltalán nem volt olyan kívánatos, mint előtte.
Egyáltalán nem azt érezte az ember, hogy a telefon kibírna 2-3 évet.
Nomu = Oinom (A hongkongi kedvezőbb adózásért készült a Nomu, elvileg a nemzetközi forgalmazásra, de 1az1-ben ugyanarról a telefonról beszélünk -> Oinom V19S = Nomu S30) -
RVR400
veterán
válasz
LámaZ #123522 üzenetére
Muszáj vagyok a Tiédre reagálni. Ha megnézed pl. az én regemet, akkor láthatod, hogy nem ma kezdtem. Másrészt, ha tovább mész, akkor láthatod, hogy online nem hirdetek, tehát tőlem úgy vesz telót valaki hogy azzal személyes kontaktban vagyok, általában napi szinten (igen, én offline tartom velük kapcsolatot, és utazás közben nem kockulok, mivel egyébként vezetek, de vonaton ülve sem jut eszembe agyonnyomkodni a telót - mondjuk nem tudom irigyelni azokat az embereket, akik napi 7-8 órában tudják nyomkodni a telójukat, mert elmegy mellettük a valódi élet).
A jutalékos magyarázatodat szerintem már kivehetnéd a repertoárodból, mert eddig is értelmetlen volt, mivel ugye a jutalék akkor sok, ha minél több pénzt hozol, ahhoz pedig minél drágább termékeket kell eladni, tehát itt valami paradoxon keletkezett.És ami a lényeg: én megértem, hogy Neked miért kell a B20, azonban többek között Te sem érted meg azt, hogy másnak miért nem igény. Pedig elhiheted, hogy ti vagytok a való életben kevesebben...
-
punky10
addikt
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
Légyszíves Mester,mutass egy telefont a számomra,Azok kellenek,amiket leirtál,egy kis plusszal:legyen egy kis IP védettsége.Külsős hálozat-szerelőként dolgozom,télen-nyáron a szabadban.Ma 2 liter "vizet" csavartam ki abból a pólóból,aminek a zsebében pihent a telefonom...
Szóval keress egy telót 100 dodó alatt,2 giga RAM,16 giga ROM,B20,IP67,minimum 3000-es akksi.. -
törölt tag
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
"átlag felhasználónak"
No, ez az "apróság" maradt ki az eredeti véleményedből. Én nem vagyok átlag felhasználó, így rögtön kiesek az általad definiált halmazból. Sőt, az átlag felhasználó telóvásárlás előtt egyáltalán nem tájékozódik a PH Android dual SIM topikjában, tehát aki olvassa a véleményedet, az az iménti kiegészítéseddel szintén kiesik a halmazból. Sztem, aki követi a topikot, és a 100 dollár feletti kategóriában választ telót, az pontosan tudja, hogy miért teszi. Emiatt én meg továbbra is fenntartom, hogy az eredeti véleményednek a vitageneráláson kívül, ebben a topikban semmi értelme.
-
citkar
addikt
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
Szerintem internet nélkül te is meglennél (sőt telefon és számítógép nélkül is), ez sem kell mindenkinek, mégis boldogan élnek. Ezt kell tudatosítsd magadban és helyreáll a világ normális rendje. Nem kell cikizni senkit, mert 200 dolláros telefonja van.
Remélem átjön az irónia és az, hogy a szubjektív véleményed erősen túlzó.
-
törölt tag
válasz
LámaZ #123308 üzenetére
Nem, továbbra sem értem. A létező keresletnek pont ösztönzőleg kéne hatnia egy hazai gyártó megjelenésére. De, ebbe ne bonyolódjunk bele, mert nem a kínálatot, hanem a keresletet kritizáltad! Nos, én egyik, általad említett kategóriába sem tartozom, az aláírásomban mégis ott van a telóm (tehát "reklámozom"). 85 -ezerért vettem, ami még a mostani Forintgyengeségnél is nagyságrendekkel a 100 dolláros kategória fölött van. Nem bántam meg, másfél éve használom, és a következő telómat sem a 100 -as kategóriában fogom keresni.
-
svgyula
addikt
válasz
LámaZ #123290 üzenetére
Szia! Hát ez nemcsak merész kijelentés hanem elég nagy butaság is! Nekem volt jó pár telefon amit saját használatra vettem. DE két éve úgy döntöttem, hogy nem sz@rakodok, kísérletezek, veszek egy rendeset
Nem bántam meg akkor is csúcs készülék volt és még ma is rendesen ott van az élmezőnyben. Ja és hiba nélkül! Na ez az ami nem mindegy!
Nos nem vagyok/leszek semmilyen ügynökmint ahogy állítod!
-
törölt tag
válasz
LámaZ #123304 üzenetére
Mi vaaan? Milyen közgazdasági marhasággal etetsz engem? Ennek akkor lenne alapja, ha lenne olyan Magyar telómárka, ami Magyarországon készül. De nincs. A CC is Kínában gyártat. A Kínából rendelt telók után pedig megfizetjük az áfát (többnyire), ami bevétel az államnak.
-
válasz
LámaZ #122912 üzenetére
Ha már megemlítettél, akkor Cappa. Cé, mint a magyar ábécé 4. betűje. Olvasni tudni kell. Nam vagyok nagytudású. Átlag júzer vagyok.
Amúgy ez a program a ROM-ot szabja át, és a DATA+FAT összeget veszi alapul, és azt tudja ide-oda módosítani az ebr1 ebr2 fájlok módosításával.
Egyébként a háttere itt található: MT6592-ig.
De ennek a programnak a segítségével nem lesz több RAM.Olvasnivaló: Helyi topik MTK alapú készülékek átparticionálásra
-
tibcsi0407
félisten
-
WOT-H-A-C
veterán
Hallod neked semmi sem jó!!!????
A vibe z topikba olyanok is megcsinaltak akiknek semmi közük nem volt az ilyeamihez te meg PROGRAMOZÓ vagy....ha jól számolom közel 4 nap volt mire ide jutottál és most baralajbit ostorozod pedig az ő romja húzott ki a sz@r ból!!! Láma tényleg egy vicc vagy!!! Viszont most már tényleg remélem hogy sikerül összebarátkoznod a telefonnal!!! Haszánld egészséggel!!!
-
WOT-H-A-C
veterán
Maradjunk annyiban az a romi amivel te kaptad az valóban retek és szinte haszmálhatatlan!!!!Gondolom még mindíg fenn van a telefonodon!!!Van "támogatás" xda 4pda lenovo-forum,plusz ithon is alakul....ja elfelejtettem hogy szerinted xda hülyék gyülekezete...Ne terjessz kérlek valótlant a Vibe Z-ről...az hogy neked beletört a bicskád az egy dolog...bár szerintem ha leadnál a sértődőttségedből és neki állnál mégesgyszer sikerülne!!!
-
WOT-H-A-C
veterán
Figyelj Láma...Nekem semmi gondom a one_click el a mai napig a gépemen van és rootoltam vele a telót!!! Másrészt pedig ne rám haragudj, én adtam egy ötletet mit csinálj neked,nem sikerül másnak igen érdekes....3. řészt ha jól emlékszem nem engem "kiabátak meg" vagy 6 an hanem téged pedig először mindenki segíteni akart neked!!!
Innentől kezdve nem tudok mit mondani neked.....
-
hungobungo
senior tag
Kereshetsz amit akarsz, attól még hülyeségeket írsz.
Ha nem így lenne, akkor bármelyik program ami fut a háttérben mindig leállna és újraindulna (skype, viber, qq stb.)? Meg a nem aktív alkalmazások is elfelejtenék a megnyitott weboldalakat, bezárnák a megnyitott dokumentumokat, zenéket? Torrent kliens hogyan töltene le bármit, miközben telefonálsz? Telefonálás közben hogyan kaphatnál leveleket? Remélem belátod hogy ökörségeket hiszel. -
alexw801
senior tag
Nem tudom eldönteni. Ennek az app-nak a neve Vmall (magyarra van állítva a Honor 3X), és egy Huawei logo látszik. Megnyitva angol menü elnevezések jönnek elő, de a hirdetések mind full kínaiak. A Beállítások / Hálózati alalmazások / System applications / megjelenő listában az utolsó helyen "Vmall"-ként látszik.
Mivel 2 hetente akarom továbbra is frissíteni, nem mászok bele a kínai app-ok törlésébe, majd ha már nem jönnek újabb frissítések, akkor óvatosan. -
alexw801
senior tag
Belátom.
A Huawei hivatalos firmware része a vmall app, ott a most kapható verziókat hirdetik. A G750 T00 (2G/8G HD, amit én vettem) most nincs fent, hanem a 3X Pro kapható ugyanolyan áron, 1700 Yüan, 2G/16G FHD.
Van ott még vagy 3 féle 3C is, 800 és 1000 Yüan-ért.
Egy kolléganő most ment 1 hónapra dolgozni Shanghai-ba, őt a 2 SIM-es Ascend P7-re próbáltam rábeszélni. Itt a P7 1 SIM-es változata kapható, azzal jobban le tudja húzni a szolgáltató az vevőt, azért. -
kgymac
őstag
Még egyet is értenék, ha nem előtte történt volna az infószerzés. De ha a trénél veszem, akkor is utánaolvasok (rossz tré ügyfél vagyok :-) : kevés beszéd, sok net {3g képek nélkül+ sok wifi}, hűséget nem írok alá 13e "kedvezményért"). A belakás nem volt 1 óra a w8-on. App-okat telepíteni meg hazai vásárlású mobilra is kell, a Mo-i gari miatt pedig szvsz jóval többet is kell utánaolvasni, menteni, stb.(root-olt használathoz). Mindez személyes véleményem, nem tükrözi a többség álláspontját :-)
-
stmiklosi
tag
Értem én, amit írsz, de azért itt-ott sántít.
Tudomásul veszem, hogy a hobbi pénzbe kerül, igaz ez esetben passziv, mert nem konkrét kiadás.
Ja, hogy helyette jó pénzért szenet is lapátolhatnák? Fene tudja, nem jut eszembe. Vagy hogy túlórázhatnák jó (?) pénzért. A túlórát veszik ebből csak természetesnek... Akkor már jobb a "testreszabás".
Amúgy mutass egy olyan akár felső kategóriát is közelítő készüléket, amellyel nem kell időt eltölteni, hogy a képedre faragd, mert közelíti a tökéletest, ahogy megkaptad.
És az én készülékem max. feleannyiba került és tud annyit, mint a babrálatlan itthon vásárolt, amelyhez olykor nem jön ki frissítés, eredeti op.rendszere a sietség kapcsán meg azért itt-ott hibákkal terhelt.
Én így gondolkodom, üdv: StMiklos -
hungobungo
senior tag
Vannak olyan telefonok, amelyeknél töltés közben az érintőképernyő megbolondul."
Ezt úgy hívják, hogy "ghost touch".= szar a töltő amit adtak hozzá. Ez arra vezethető vissza, hogy a kínai töltő más mint az EU-s, ezért legtöbbször a boltos ad mellé valami nagyon olcsót, másik töltővel kell először kipróbálni, vagy egyszerűen USB-ről tölteni egy PC-vel.
-
Laza...
addikt
-
Mottie
őstag
Én speciel igen olcsón egy egyetemi hallgatótól, akire rászakadt egy számítástechnikai bolt
OnePlusOne: Csúcskategóriás hardware, elvileg 300$ lesz. Mivel még csak meghívásos alapon lehet (szerintem csak előrendelni) ezért drágább
Leejtés ellen szilikon tok? Xperia T-m megszámlálhatatlanszor repült cca 150-160 magasból a legkülönbözőbb felületekre. Egy sima 1500 Ft-s szilikon tok van rajta, tökéletesen megvédi (ha kijelzőre esik akkor is, mert van "pereme". Egyedül a kinézetén ront...
-
Zeki
nagyúr
A csoportos rendelés látszólag drágább mint a kínai webshop ára. A kínaira ugyanis rájön a DHL díja, meg a 27% Áfa. A csoportosra meg max az országon belüli postázás, egyéb díjakat tartalmaz.
De ha te ebben nem bízol, ennek az alis webhopnak a a termékei egy bizonyos postázással már nem lesznek itthon megvámolva. -
gabor#
tag
"Fura egy fazon vagy te hallod-e...."
Ha nem szeretnék vesződni a barkácsolással akkor egy kicsit drágább de biztosabb márkát választok mint a Star, ha nem szimpatikus a készülék akkor eladom és rendelek másikat és nem mérgelődöm rajta. Szerintem. Számítástechnikai üzemmérnöknek mit tanítottak? Jól tippelek, hogy 80-as évekbeli elnevezés?
-
sasa311
veterán
Fura egy fazon vagy te hallod-e....
Egyszer vered nyálad, hogy te számítástechnikai üzemmérnök vagy meg ilyen olyan nyelveken programozol, úgyhogy a pórnép ne akarjon neked megmagyarázni semmit, aztán meg krokodil könnyeket hullatsz, a genya - amúgy képzetlen és hozzánemértő fórumozók pofátlanul nem adják meg neked azonnal és személyre szabottan a kérdéseidre a választ.
Érdemek, más kevesebb műszaki diplomával is meg tudja oldani az összes felmerülő kínaszoft problémát. Valahogy neked van mindennel bajod állandóan. Fura...
-
apeelme
addikt
Már megbocsáss de...
Jelen problémádat figyelembe véve vettél egy készüléket amiről halvány lila fingod nem volt milyen. Kiderült hogy nem elég a tárhely számodra. Van rá lehetőség hogy megold a problémádat de saját kútfőből nem tudod. Segtséget meg nem annyit kapsz amennyit elvársz. És azt mondod fos a rendszer?
A te szavaidat idézvén: " Biztos, hogy valamilyen felhasználóbarátabb készülék lesz, amelyen minden elvárt funkció alapból működik, nem kell állítgatnom, bütykölnöm, fórumozgatnom miatta." - akkor használd az 512MB belső tárhellyel, senki nem utasított hogy partícionálj! Nem kell bütykölnöd! De TE akarod bütykölni mert nem felel meg az elvárásaidnak...amit TE választottál! Nem is értem hogy miért nem a kínai kollégákat szídod hogy hogy voltak képesek ekkora nandflash-t belerakni?! Fordítva ülsz egy picit a lovon nem?
-
hungobungo
senior tag
Amit a Play-ről letöltöttél és telepítettél, az csak egy CWM-mel végzett firmware frissítést, cserélt, backup mentést megkönnyítő Androidos felület, ami mindezekre a CWM recovery-t kéri meg (mondjuk root-oltnak kellene lennie a telefonodnak). Semmire nem tudod gyári telefonon használni!
5 perc alatt találtam neked egyet, de a felkészültséged alapján szerintem egyedül ne vágj bele, keress valakit.
Azért szoktam módosított recovery-t mondani, mert van a gyári, meg van a CWM, TWRP, ha jól tudom a LeWa sajátot használ, és még a jó ég tudta hány van.
-
Csygusz
tag
Van, aki szeret kókányolni, gányolni ezekkel a gagyi, megbízhatatlan androidos, olcsó készülékekkel, és van, akinek van pénze. A kettő között 100 ezer forint a különbség.
Míg a zájfónon korlátokba fogsz ütközni úton-útfélen, minden egyes jól működő programért fizetsz (mert ugye jailbrake nélkül ott sem lehet csak úgy bármit feltenni), és élvezed a bővíthetetlenség minden opcióját, addig az androidon egy kis okossággal csinálnak megoldást ingyér'.(A kettő közötti arany középút, és a minden irányba kompatibilis -értem ez alatt a pc-t- windows phone a tökéletes megoldás emberek hadának. Pl. kedves barátnőmnek is inkább win phonet vettünk, mert az androiddal ő nem akar többet szenvedni, nem tetszik neki. A winphone lenyűgözte az egyszerűségével, de mégsem olyan unalmas külsejű, mint az ájfón)
Hudeofflettem, elnézést.
-
hungobungo
senior tag
Látom, szerintem az a félreérthető, hogy a belső memóriát együtt mutatja a cache-elt, programok által letöltött, létrehozott adatokkal. Ezért van az, hogy szigorúan véve ugyan csak 200MB app van a telefonodon, de a többit kitöltni a program adat. Ha van SD kártyád, még azt lehet csinálni, hogy átpartícionálni a telefont úgy, hogy a belső SD-det beolvasztod a belső adattárolóba.
Sok ilyen rom jön ki, illetve talán lehet hozzá találni univerzális leírást. Én nem mertem megkockáztatni, mert mindig voltak ilyen romok a telefonjaimhoz, amikhez meg nem, azoknál sem okozott ez gondot.Azért nézd meg az alkalmazás adatainál (ráböksz a listában), hogy pontosan mi mennyi helyet foglal, lehet, hogy egy van csak amelyik a belsőbe tölt le sok megát, ahelyett hogy az SD-t használná.
-
hungobungo
senior tag
Na akkor sorjában:
Ha elfogy a belső program tárhelyed, arra a programok mozgatása SD kártyára a megoldás.
Ha elfogy a belső tárhelyed (belső SD), arra a külső SD használata a megoldás (váltani kell elsődleges tárhelyet az Androidon). Ennél vigyázz, mert lehet hogy nem fogod tudni használni a korábban átmozgatott alkalmazásokat (érdemes tiszta telefonnál átváltani és soha hozzá nem nyúlni).
A navigációs programok az SD-n tárolják a térképeket, maga a program nem nagy.
Nem érdemes újraparticionálni ész nélkül... -
helltp
aktív tag
Az indoklás hülyeség, de szerintem sem szabad már 500mb rammal készüléket venni. Az is igaz hogy ez felhasználófüggő, de engem az idegesít a legjobban, ha valamit kilő a háttérben amit 10mp múlva újra használni akarok... (pl.: böngészés közben átváltok fb chatre, és ő úgy gondolja hogy nekem kelleni fognak az előzmények, így azokat behúzza ramba és kilövi a böngészőt, amit emiatt újra indíthat el 10mp múlva, és én pedig várhatom meg amég a 10tabot letölti megint...)
Más. Csak engem fogott el a must have érzés a zp980nal kapcsolatban?
Bár az aksi lehetne egy kicsivel nagyobb, de a zp810 re se panaszkodnak, és abban is ennyi van ha jól emlékszek.
-
KukkSteve
senior tag
Megoldás:
Nézz szét az applikációid között és csekkold le melyik mennyi memóriát használ. Ezután mérlegelj, ha valamit nem használsz, nyugodtan töröld. Nekem egy nagytakarítás után olyan lesz a telóm mint a villám.
Egyébként hányszor indítod újra a telód egy héten? Ha ez < mint 0,5-1 alkalom/nap akkor ajánlom figyelmedbe az újraindítás napi/kétnapi gyakorlását. -
hungobungo
senior tag
LámaZ: de hát még csak azt sem írtad, hogy többször előforduló jelenség volt-e.... bármitől elfogyhat a memória, a 12345-ödik háttérben futó szarul megírt app megeszi a szabad memóriát, egy bugos kernel driver, stb.
Ha utána akarsz járni, factory reset, csak a fontos appok telepítése, és azzal nyomass egy tesztet.Nekem memória gondjaim utoljára a T-Mobile Pulse telefonomon voltak (hello kollega!
), 192 MB ram azért már szopás volt a javából.
Nem véletlen, hogy az 512MB-os telefonokhoz készített közösségi romoknál már nem vacakolnak a swap bekapcsolásával (="korlátlan" virtuális memória), hidd el, hogy ha lenne értelme, használnák...
-
ON
EZT OLVASD EL, HA ÚJ KÉSZÜLÉK VÁSÁRLÁSÁN TÖRÖD A FEJED
A hétvégén elmentem a Tescoba Ariel mosóport venni. A boltba bemenet megbotlottam az önműködő ajtó mögötti lábtörlőben és bevertem a kosarak halmába a kisujjamat. Ezek után fájdalmas volt a mosóport cipelni, ami bosszússá tett. Mivel bosszús lettem, hazajöttem és elfelejtettem megnézni az ebayen egy készülék aukcióját, így lemaradtam róla.
Ha tehát új készülék vásárlásán töröd a fejed, semmiképp se vegyél mosóport!OFF
Bocs, ezt nem bírtam kihagyni. Néha elkap a genyagépszíj, mint most
-
vegyszer
addikt
Nekem volt ilyen probléma. ZTE BLADE készülékkel, a "memória bővítés" előtt. Ugye akkor 256MB-t volt kénytelen beosztani magának mindenre. Utána egyből átpartícionáltam, amint lehetett. Utána már 512MB-vel soha többet nem is jelentkezett újra.
És ebből mi következik? Semmi az égegyadta világon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- OLED monitor topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged