-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
válasz
nimfas #114951 üzenetére
HSPA - High Speed Packet Access was meant to be used in 3G networks (UMTS and WCDMA based networks). HSPA essentially comprises of two modules - HSDPA + HSUPA.
HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) can provide a downlink of 14 Mbit/s with very low latency connections. This enables telco's to provide the consumers with more data in a given bandwidth. HSDPA is made possible by fancy network coding techniques like multi-code transmission, shorter interval time between bits and other boring network coding stuff; btw I have an exam on this tomorrow and I don't know why I'm answering questions here instead of studying.
HSUPA (High Speed Uplink Packet Access): The other usually overlooked brother of HSDPA and was meant to be released with 3GPP Release 6. HSUPA provides much-improved uplink transport than any preceding systems using an extra data channel in the WCDMA band called as E-DCH (Enhanced Dedicated Channel). Telco's know that consumer usage is skewed towards downloads more than uploads, hence HSUPA is usually implemented much later in telcos 3G deployment plan.
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #114912 üzenetére
Oppomart oldalán:
Meizu Metal: [link]
Network GSM, WCDMA (HSUPA, HSDPA), LTE-FDD
Band GSM: 850/900/1800/1900MHz; WCDMA: 850/900/1900/2100MHz, FDD LTE: B1/B3/B7Lenovo P70A: [link]
Sáv: LTE (4G)
Adatátvitel: GPRS, EDGE, HSPA+, LTE
Sebesség: LTE 150 Mbps (letöltés) / 50 Mbps (feltöltés)
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
2G-hálózat: GSM 850 MHz / 900 MHz / 1800 MHz / 1900 MHz
3G-hálózat: 900 MHz / 2100 MHz
4G-hálózat: LTE FDD 800 MHz / 1800 MHz / 2100 MHz / 2600 MHzMTK Eng. képek feljebb....
Nem lehet, hogy a vastagított résznél van a kutya elásva?
Tudja a frekvenciát, csak épp másik technikával használja....Bocs, de én hülye vagyok hozzá
Tegnap este felhívtuk a Telenor ügyfélszolgálatot, hogy nézzék meg a kártyát.... Net aktív, másik telefonban megy is. Küldtek SMS-t hogy mit állítsunk be a telefonon, de baxik menni a 3G -
RVR400
veterán
válasz
nimfas #114914 üzenetére
Ahogy nézem a videókat a Flyme OS-ről, az kikapcsolt adat mellett is kiírja fent.
(#114915) csubuka: A 3S-hez a bekapcsolót még olyan eladótól sem tudtam szerezni, aki eddig a leglehetetlenebb filléres dolgoknak is utána járt nekem.
(#114917) CineDOG1: Alap droidon csak bekapcsolt mobiladattal jelzi ki, anélkül csak térerő ikon van.
-
Outlander
addikt
válasz
nimfas #114906 üzenetére
Nem, a 850-en, senki nem sugároz...(illetve asszem a voda, de nem vagyok benne biztos.)
Te egy belpiacosat vettél, ez a 4g frekikből derült ki...
Neked azért küldték el az összes 3g-s frekit, h azt hidd h user error.
Egyik sem tudja, mind a két frekvencia tartományt.. tehát a lenti3G TD-SCDMA 1880-1920/2010-2025MHz
WCDMA 900/1900/2100MHzEz két tartomány, vagy-vagy, ha úgy tetszik akkor fm/am hasonlat.
Ezért van maga a telefon vonal, mert az tudja, viszont a netet meg nem tudja, mert ami sávot ő lát, tudna fogni, azon nem jön adás...
Tehát a te telefonod nem hibás, csak nem erre a földrészre lett legyártva.
Ezt tudja...
3G
TD-SCDMA 1880-1920/2010-2025MHz,
4G
TD-LTE 1880-1920/2300-2400/2570-2620/2555-2655MHz
FDD-LTE 1920-1980/1710-1785MH, de ez itt "süket"...Wifi és voice only a telefonod...
-
-
svgyula
addikt
válasz
nimfas #114887 üzenetére
Szia! Ezt eddig nem olvastam "írtam hogy a legújabb firm van rajta lehet nem hiszik el" Ezt te raktad fel vagy ezzel kaptad? Nem szőrözni akarok de lehet, hogy ha te raktad fel akkor hiba volt! Ugyanis lehet a HW változott. Mint azt már sok típusnál tapasztani lehetett. A gyár ugyanazzal a típusszámmal más HW-vel gyárt egy másik sorozatot. Az új "gyári" firm meg ahhoz való! A teló elindul és működik hellyel közzel, de nem tökéletes.
-
svgyula
addikt
válasz
nimfas #114880 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy segít a szolgáltatói beállítás. Nekem volt telenoros kártyám simán ment a net minden buheráció nélkül a cubot x6 és a honor 6-al is. Ugyanez a helyzet a német vdafonos net kártyával. A mostani céges telekomos is minden buher nélkül egyből megy a feltöltős és az előfizetéses is. Azért kérdeztem, hogy van-e kugli mert nálam a mobil adat hozzáférést a telóban engedélyezni kell az alkalmazásokhoz egyenként. Így nem fordul elő az, hogy valami "megeszi" a netedet mert állandóan kommunikál.
-
-
pluhm
aktív tag
válasz
nimfas #114861 üzenetére
[link] Itt megvan az összes hazai mobilinternet beállítás. Nekem is, amikor megvettem a telefont, jelezte, hogy van pl. 4G, de az nem azt jelenti, hogy működik is, csak annyit jelöl, hogy az elérhető. Akkor működik igazán, ha a 4G felirat mellet a háromszög felett kicsiben is kiírja, hogy 4G, ahogyan a képen:
[link] -
dlaj
őstag
válasz
nimfas #114630 üzenetére
Köszi a képeket!
Szerintem a színek nagyon rendben vannak, és a képzaj is nagyon ott van. Sajnos
Ez főleg beltérben látszik, ahol kevés a fény. Kint jobb a helyzet, csak kár, hogy a napocska nem segített. A közeliek jók, de érdekes módon ez szinte minden mobilos kameráról elmondható.Az enyém szerintem még ezt a minőséget sem hozza. Íme néhány Cubot H1 fénykép.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
nimfas #114599 üzenetére
Bár a kérdésedre a választ nem tudom, de azért egy rövid ismertetőnek tudnék örülni róla, meg talán vagyunk így még páran a topicban.
Egyébként én az m2 Note topicjában is kérdeznék a helyedben. -
hevizms
addikt
válasz
nimfas #113416 üzenetére
Nekem is olyanom van,Xiaomi Redmi MTK-s.
Nekem nagyon bevált.
Nem nekem kellene,hanem ismerős venne valamit és neki ajánlanám a Xiaomit,mivel nekem nagyon bevált,de ugye itt van ez a Meizu az utóbi időben úgy láttam kedvelt lett.
Amúgy sok kivánsága nincs,annyi hogy 5" vagy alatti legyen lehetőleg és van 50-60000 ft rá.
De nem gond ha 5,5" is lesz. -
Zeki
nagyúr
válasz
nimfas #112606 üzenetére
ZTE Blade S6
Tudja a hazai 800MHz-es LTE (4G)-t is.
Német raktáron van, és a 199 Eurós árból még lejön 8, a kupon kóddal, amit ott írnak.
Ja, és világít a gombja, az az értesítő led is. Plusz mellett két oldalról a kezelő gombok is világítanak, ha megnyomod.
Mondjuk a sokat játszikra gyenge lesz az akku. -
válasz
nimfas #112606 üzenetére
Kinek mi tetszik
Az én sorrendem a következő lenne1. m2 Note - nagyon jó szoftver, támogatás, jó akkuhasználat, minőségi összeszerelés, bőven elég erős, megbízható gyártó, sok jó kiegészítő
2. Redmi note 2 - jó szotver, bivalyerős hardver, támogatás, megbízható gyártó, sok jó kiegészíő
3. m2 - nagyon jó szoftver, elegendő hardver, támogatottság, minőség, kiegészítők
4. Mlais M7 Plus
5. Mlais M7Nekem többet ér a biztos háttér, jó szoftver, mint az erősebb hardver...
-
-
Ájvé
veterán
válasz
nimfas #112214 üzenetére
Hol van egy milliméter a Redmi 2 és a P70 között? 134 x 67.2 x 9.4 mm és 142 x 71.8 x 8.9 mm a méretük, vastagságban jobb a P70 fél millivel, magasságban 8 milliméter, szélességben 4,6 milliméter a Redmi 2 javára. Vagy Redmi 1S-re értetted? Akkor 5 és 2,8 milliméter a különbség, vastagságban viszont pont egy milliméter a P70 javára.
-
RufuszX
senior tag
válasz
nimfas #112198 üzenetére
Azért szerintem a Mlais Mx base sem rossz vétel és megfelel az elvárásoknak.
-
bul07
nagyúr
válasz
nimfas #110980 üzenetére
Már ha kivárod
Gearbest oldalán felesleges tiketett nyitni mert csak húzzák az időt a semmitmondó üzenetekkel
Ha nem kértél nyomonkövetést még le is b@sznak érte (na ez a pofátlanság netovábbja)Ha nincs nyomonkövetés akkor a 26-ik munkanapon(esetleg a feladásnak jelöléstől) megnyitod az ügyet a paypal-on és kéred a refundot
Erre azt fogják írni hogy vár 2hónapot(frászt)
Erre a válasz az hogy a termék lapján 25munkanapos szállítás van és te ezt tisztességgel ki is vártad de sehol a küldemény így full refundot kérszMajd ha kiírják hogy a szállítás 40munanap , na majd akkor kérjen hogy várj 2hónapig
Nekem eddig 7rendelésem volt tőlük
6db Kínából sima küldemény -> EGY SE jött meg
1db EU raktár az megjött, bár a DPD egy kicsit pihentette Osztrákoknál(+2nap szállítás) -
Ájvé
veterán
válasz
nimfas #110593 üzenetére
Igen, ez kicsit javít a helyzeten
UHD TV-k nem rosszak, de nyilván a szolgáltatok nem nőttek még fel a kiszolgálásukhoz (USA-ban már talán indult 2K csatorna is). Filmek viszont biztos jól mutatnak rajta.
Alapvetően nem hülyeség az 1,6 méter se. De ez ez ajánlott a sas szeműeknek is, így ők se látják még a pixeleket, másrészt túl közelről se szabad nézni, mert akkor káros a szemnek.
-
törölt tag
válasz
nimfas #110595 üzenetére
A kijelző maximális felbontása egy fizikai korlát. Kevesebb képpontot meg tud jeleníteni, csak többet nem. Ha megtartjuk az arányokat, akkor a DPI korrigálásával a kijelzőre küldött rendszerkép felbontása, torzulás nélkül csökkenthető. Az 1080p és a 720p is 16:9 -es képarányú. Azonos DPI mellett megváltoznának a megjelenített ikonok méretei (mivel azok pixelben vannak megadva), de ha egy 1080p -n 160 DPI -t, 720p -n, 240 -re módosítunk, akkor kb. ugyanazt a képet kapjuk, csak alacsonyabb felbontáson. Persze, ez nem teljesen pontos, mert még van pár tényező, amivel számolni kell. Pl. Androidon a navibar és a statusbar beleszámít a kijelző felbontásába, de a rendszerképébe nem.
-
Ájvé
veterán
válasz
nimfas #110552 üzenetére
"Játékok esetén már QHD esetén lehet kevés lenne a 8 mag is"
Milyen 8 mag? GPU felelős a megjelenítésért, nem a CPU. Persze a processzor adja ki az utasítást, de a GPU számolja ki és azt fogod látni."LENOVO P70 telómon is csak hd a kijelző."
Ez 293 ppi, ha már felhoztad a monitorod gondolom 22"-os lehet 1280x1024-es felbontással, így 75 ppi a vége. A monitorod 4,5x nagyobb mégis majdnem azonos felbontása van, mint a telefonod kijelzőjének. Mint írtam az egyiket 15 cm-ről bámulod a másikat meg 30-ról. Ha azonos lenne a telefonod képpontsűrűsége a monitorodéval akkor durván 320*240 lenne a felbontása, 5"-on! Ilyen képsűrűség 2,4"-os telefonokon van nem 5"-on. Így is jó lenne? Nézni a bogarakat a kijelzőn?(#110554) anonym1s:
4GB RAM te jó ég, tessék válogass, 100k mondjuk kicsit karcsú. -
zizol
aktív tag
válasz
nimfas #107535 üzenetére
"Nekem olyat csinál, hogy hiába vagyok wifi közelben, nem kapcsolódik automatán fel valamiért"
Nem volt p70-em, de nincs azon intelligens helyszín funkció? Lehet, hogy az van bekapcsolva.
Az én lenovomon van ilyen, és az valami olyat csinál, hogy nem keresi állandóan a wifi jelet, gondolom energia takarékosság miatt, hanem ha látja, hogy mondjuk otthon vagy vagy munkahelyen tartozkodsz, akkor kapcsolja csak be a wifit. A pontos működését nem ismerem mert nem használom (sőt a wifit se nagyon). -
beg
veterán
válasz
nimfas #107394 üzenetére
Valamilyen oknál fogva nekem is a p70 jön be. Nekem az fontos, hogy ne kelljen estére konnektor után vadásznom remegve, még akkor se, ha egész nap nyüstölöm.
Noti led root után mindenre jelez. (Gyári led kezelő appot kell törölni, az csak az sms-t hívást jelzi. Nem röhög, tényleg így van, hogy az alapból működő módszert butították le érthetetlen okból)
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
nimfas #107394 üzenetére
A G3-at úgy tudom még mindíg nem sikerült rendessen optimalizálni, de sokat javult a dolog a kezdés óta. Illetve sok usernek egyszerűen reped a műanyag ház. Én személyszerint nem venném. Huawei kontra P70. Ami engem mindíg csábított az a fém ház, szvsz irtó prémium érzetet ad a telefonnak. A vas ami benne van bőven kielégíti az igényeket. Viszont úgyemlékszem melegszik rendessen és ez álltal képes megröccenni, de P8 al nem nagyon vagyok képbe inkább várj meg másik véleményt is vagy olvass bele a topikjába.
P70-nél nem tudok komoly gondokról. A kamera és a képek minősége olyan amilyen. Illetve a noti led kicsit "furán" működik, de ha jól emlékszem már van rá megoldás(vagy frissítéssel javították?) Remek a GPS bitangos az akksi.
Összességében én a p70 et venném 1x az ára miatt illetve a nagy akku miatt, de mégegyszer mondom érdemes beleolvasni a P8 topikba is. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
nimfas #105876 üzenetére
Én nem próbáltam, de szerintem annyit simán megérhet! 2 giga ram, kirin soc-> elvileg a gps is rendben lesz. 3G 900 MHz-et tudja... de én nem tudom helyetted eldönteni mi a fontos!
Ha érzékeny vagy az árra akkor a honor. Ha egy erős vasat akarsz elegáns letisztult formával stb.. akkor P70.
-
Ájvé
veterán
válasz
nimfas #105870 üzenetére
P70-be nem foglal sim helyet a mSD kártya, összekeverted, a P8 Lite-nál van így.
Ha nem akarsz rejtett hibákkal találkozni, akkor olyan készüléket nézz ami legalább fél éve piacon van és elég felhasználói tapasztalat van róla (és persze ennek utána is kell járni).
Ha méret esetleg nem számítana akkor Lenovo A7000 a mall-nál 45-ért mindet üti ár/értékben, de mivel új készülék így széria hibákról még nem tudni. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
nimfas #105870 üzenetére
"Lenovo P70 (78.000 Ft), 1,7 Ghz Octa-core, bővíthető sd-vel, de akkor 1 SIM, 4000mAh akksi"
Ezt hogy??
"Huawei P8 Lite (80.000 Ft), " -> Neeee!
"Honor 4C (54.000 Ft)," Occoért ez még jó is lehet!
"Redmi 2 Pro (68.000 Ft), " -> Nekem kicsi az akksi és a kijelző is.
MI 4 jó lehet ha nem kell dual sim
Szerintem egyértelmű a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Delta Force (2024)
- Hyundai, Kia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest