- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz
charlie22m #38832 üzenetére
Nekem olyan ramjaim vannak amik egyáltalán benne sincsenek semelyik támogatási listában (G.Skill Aegis F4-3000C16-8GISB). Még az 1300X procival együtt vettem 2x8GB-ot, kb. fél év múlva pedig még 2x8GB-ot.
Igaz megszenvedtem vele mire sikerült elindítani a gépemet az alap órajelén felül, és ugye tudjuk, hogy az első szériás Zen-ek eléggé háklisak voltak a ramra, de azóta is 3000MHz-en mennek. Azóta cseréltem már kétszer procit (1300X -> 2600 -> 3600), és egyszer alaplapot is (Asrock Fatal1ty B350 Gaming K4 -> Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4), ugyanúgy megy 3000MHz-en.
Ráadásul nem figyeltem eléggé, így a később vásárolt ramok 2 rank-esek, míg az először vásároltak még 1 rank
Más a Stepping. Franc se gondolta, hogy ugyanazt veszem és nem ugyanazt kapom.
Néha voltak problémák, újraindult a gépem - bár hogy konkrétan mi okozta, fogalmam sincs mai napig - olyankor visszaállt alap órajelre, ez leginkább az 1300X procinál volt.Ám erősen esélyes hogy a számítógépház(?!) hibája lehetett, ugyanis odáig fajult, hogy idén augusztustól két hónapig nem tudtam használni a gépemet, mert először egyre sűrűbben újraindult, majd végül be sem kapcsolt - vagyis bekapcsolt, csak semmi nem jött be, még a bios sem, és újraindulgatott. Ekkor lett az új alaplap és a 3600-as proci, de ugyanaz volt - végül kínomban kiszedtem a gépházból és az asztalon csupaszon összeraktam, simán indult és működött... Vettem új házat, azóta is megy. Így most van itthon egy alaplap+proci. Ha lesz türelmem hozzá, akkor kitesztelem, lehet semmi bajuk, csak a gépház szívatott...
Amúgy még húzni is sikerült a ramokon egy keveset, még az 1300X alatt próbáltam, de az már nem volt stabil.
-
Gyuri27
félisten
válasz
charlie22m #38832 üzenetére
Nézd az amd amit feltüntet annyit mindenképpen mennie kell.
Ez a fix.
De szerintem 95% az esély, hogy menni fog vele.
Megveszed a procit és meglátod. Mivel nincs benne az asus kompatibilitási listájában (bár akkor se 100%) lehet ez is az is. -
Gyuri27
félisten
válasz
charlie22m #38828 üzenetére
[link] Aztán, hogy ha erre rákombózod a proci memvezérlőjét mennyit megy az más kérdés. De asus szerint megy 5xxx procival (azok a ramok amik fel vannak tüntetve).
-
jeni
félisten
válasz
charlie22m #38828 üzenetére
elvileg azt írják,hogy a 4db 2 oldalas ramok 2667Mhz -ig képesek menni.
egyébként több más ram esetén is ez van,hogy 4db esetén már nem tud a ram 3200Mhz menni bármennyire is maga a ram modul képes lenne arra.
az alaplap leírásában is van ilyen,hogy 4 modul esetén teljesítmény csökkenés van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hegesztés topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged