- Milyen okostelefont vegyek?
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MZsoltee #38507 üzenetére
én nem játszom, es nem 5800X -em van ; de valamennyi plusznak kell jönnie; a 3800XT -> 5700G csere utani temponovekedest meres nelkul is eszrevettem, foleg az egy-ketszalas terhelesek soran.
( mindket procim gyarilag ~4.8 -ig megy el ; az 5700G single a mérések során alapból kb. 10% magasabb, mint a 3800XT eseteben ; 16 szálon kb. hasonlót futnak, tippem az "5xxxX"-hez kepest felezett cache miatt. )
a jatekokban ha más nem, a minfps biztos nőne, egyes audiofilek a microlaggok eltünésétől aléltak el, ilyesmi.
3800XT elso bekapcsolas utan :
5700G első bekapcs utan :
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Chaser
legenda
válasz MZsoltee #33237 üzenetére
kevés is, jó cpu a 2700, de nem játékra - bár van akinek 2600 is elég mindenre, ha nem játszik cpu igényes játékkal akkor biztos -
fudi2002
persze, de nem az a célom hogy a szemit' is kinyomjam
kulturált feszen menjen amit tud, az nálam peak 1,4v alatt, az se baj ha 1,37v a teteje
az látszik egyértelműen, hogy 3600-tól már mindegy milyen a fő időzítés, onnatól 18-18 stb már nem megy neki, vagy csak durva feszen menne
de ez nem is b-die és nem is volt drága, szóval szavam nem lehet
ha esetleg váltanék valami 5xxx-re akkor ram az oké lesz - ott sem akarok nagyobb if-et, de 3733 még simán kell menjen ha mást nem cl18-on ezeknek is értelmes feszen -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz MZsoltee #33233 üzenetére
neked kell tudni mi a jó vétel
bolti árát tekintve 80e jó - pláne ha a hűtőt is adják hozzá - , ha van gar és értelmes helyre
ha nincs gar én hanyagolnám, ritkán döglenek be, de ha valami defektel és nálad akkor nem fog vigasztalni hogy kevés döglik meg ( :_____
nálam ez lett a crucialok vége értelmes feszen - bios 1,37v-hw info 1,4v, peak 1,41v -
cl 15-20-20-20-38-72-1t
a cl16-20-20-20-38-72-1t-t jóval kisebb feszen tudja, marad az most véglegesnek
ahogy néztem 14 is benne van, de 1,45-1,5v közt lehetne stabil, annyit nekem nem ér - ezen a feszen is megy csak hibázik -
majd többi időzítéssel még jászom mit lehet redukálni, de gyóóóó' ez
gdm off, az usmus-mumus teszt is lement_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Solesz84
aktív tag
válasz MZsoltee #29012 üzenetére
A VGA is cserelve lenne 6800XT v 6900XT-re v Nvidia 3080-ra?
MSI X870 Tomahawk Wifi, Ryzen 9800X3D , NZXT Kraken X72, Kingston Fury Beast 64GB DDR5 6000Mhz Cl30, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz MZsoltee #28936 üzenetére
Végül is még keresnék is rajta ha most árában eladnám az 5600XT-t, mert azt mindössze 93k-ért vettem.
Amúgy nem tudom, holnap rászánom az időt aztán megnézem alaposabban ezt a ram kérdést.
Chaser: igen, szintén tervezem továbbvinni a ramokat.
fudi2002: 16GB eddig mindenre elég volt. Nem gondoltam 32-t megvenni. És csak 2 modulban gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz MZsoltee #28900 üzenetére
1-2FPS-t pluszba, az arra érzékeny dolgokban mint pl. Shadow of Tomb Raider kicsit többet. Nem mondom, hogy ez túl sokat számít de egyszer már szeretnék jobb cuccokat, mint a budget kategória.
Chaser: igen, ez is megfontolandó. Szintén 5600XT van a gépben és 1440P-ben játszom. Holnap lesz időm, jobban utánajárok ennek a single-rank meg dual-rank dolognak is.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Yany
addikt
válasz MZsoltee #28764 üzenetére
Szvsz pont nem játékban lesz érdekes, de nekem pl. Unity alatt vagy videóvágáskor, vagy akármit kicsomagolok/betömörítek a ram sebesség is fontos. Még olyan pici alkalmazásnál is nagy a build idő, mint az aláírásomban letölthető Dark Maze, pedig kevés egyszerűbb játékot fejlesztettek a világon.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Baryka007
őstag
válasz MZsoltee #28702 üzenetére
Szerintem a Ryzen 5xxx fogja támogatni a DDR5 öt... Mert Lisa Su, talán még másfél éve mondta, hogy az ötös szám nagy szerepet fog játszani az AMD nél mert DDR5, 5nm meg kutya**a ... De arra akarok kitérni, sajnos idézni nem tudok, hogy szerintem kifognak dobni egy új Chipsetet AMD 6XX szériával, ami DDR5 kompatibilis lesz, és abba belefognak menni a Ryzen 5xxx es procik... Szerintem ezek túl jól sikerült CPU-k lesznek ahhoz, hogy hagyják 1 év után már berozsdásodni őket... Ha belegondolsz, a mai napig árulnak Ryzen 2xxx szériás CPU-kat... Inkább menjen bele az újabb lapba is, de még mindig árulják.
Szóval szerintem a DDR5 nem fogja betenni a kaput a Ryzen 5xxx nek. -
Mumee
őstag
válasz MZsoltee #28697 üzenetére
Nem valóban nem. Én is kivárom a sima 5600-at, addig bőven jó ez a 3600.
Munkára jó alternatíva és ott rugalmasabb a pénztárca is, de gaming-re perpill értelmetlen váltani 5000-es szériára ezekről.Az is igaz, hogy gamingre igazi ugrást nem is hozhat CPU, csak ha ezer éves a konfig és/vagy 4magos.
Gaming terén a VGA az úr, 4K-ra meg elég a 10400F/2600X/3600 is. -
Chaser
legenda
válasz MZsoltee #28697 üzenetére
tuningolni nem is lehet a 10400-et, max fixálni az all core órajelet
de az olcsóbb lapok még a max boostot sem tudják
igen, _ha_ 25e ft-ért lenne alá lap ami kimaxolná játék alatt, és menne a ram fentebb, akkor....de akkor sincs pcie4, nem bővíthető, zsákucca'
27e ft a b550m s2h, pcie4-gyel, fullos bios, 16 magost nyilván nem erőltetnék benne, de egy 5600 is simán mehet bele, nem mintha a b450-be nem mehetne ha kap támogatást jövőre
2700-ról már a 3600 is előrelépés ha játszol és 144hz van, mert min. fps-eket megdobja szépen, multi teljesítményben pedig nem sokkal marad el a 2700-től, ellenben sokkal kevesebbet eszik full load_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mumee
őstag
válasz MZsoltee #28692 üzenetére
Nem csak a 2666mhz fogja vissza, hanem az is hogy néhány újabb "boost mechanika" nem működik bennük. Turbo Boost 3.0 és Thermal Velocity Boost ha jól emlékszem.
A lényeg, hogy alacsonyabb órajelre boostol és/vagy rövidebb ideig.Valóban, akinek az a 10% nem éri meg a 3600 felárát az ok, de a 2600X-2700X is hoz B-s 10400 teljesítményt és 10e-el olcsóbb, tehát így se úgy se "nyer" a 10400.
Ha a 2600X/2700X alá pedig vesz az ember egy 30e-es B550 lapot, akkor azt bármikor tudja bővíteni 5950X-ig is OC nélkül.Tesztek arra a Z390 TUF-ra is azt írják hogy értelmes OC felejtős benne.
Minimális OC (<5ghz) mehet "direct airflow" mellett.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz MZsoltee #28690 üzenetére
Azt, hogy játékban van ~10% lemaradása egy 3070 mellett, ahogy a Gamers Nexus tesztben is látható.
Illetve mint leírtam az igazán budget felhasználónak 10400F így sem opció B-s lapban, mert ugyan azt kapod meg egy 2600X személyében játékokban.Azt pedig, hogy mit mennyire gyártanak avagy sem majd kiderül, ha látjuk elfogyni őket.
Egyelőre a Ryzen 2000-es szériából is még bőven sok van a piacon.[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz MZsoltee #28685 üzenetére
miért nem érted?most irtad le.
kb 0 ráforditással összevont l3 cache meg javitott 7 nano ebből most nyernek
egy processzornyi pénzt ugy hogy még procit sem kell adniuk hozzá.
ez a k...va nagy haszon.
tehát egy 60 ezres procit eladnak úgy hogy abból 135 kérnek tehát az eddigi mondjuk
30 ezer haszon helyett most 105 lesz nekik zsebben ugy hogy alig kelett vele
foglalkozni.
10400f ezek ellen valóban bestbuy.
a 3000-es meg szépen kikopik majd tuti nem gyártják tovább.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz MZsoltee #28685 üzenetére
Teljesitmenybe hol van hozza? Ennyi erovel az ARM a nyerő mert egy 6magos ARM proci 40$.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fanti
addikt
válasz MZsoltee #28440 üzenetére
3100-as Ryzen mellett....ami allcore 4350MHz-en teper...
Nos, semmire!
De!
Nem szeretnék a jövőben fejleszteni memóriát, mert már szívtam ilyesmivel..."Majd veszel még egy kittet ha kelleni fog"...mondják sokan, azután meg :-1. más memória IC-vel van kiszerelve az új kitt, így hektikus lesz
-2. nem mennek együtt egyáltalán, csak error beepet kapok
-3. csak nagyon suta órajeleken mennek együtt
-4. instabil lesz a rendszer, bármit is csinálok
-5. most olcsó mint a szemét a memória, amikor meg kéne háromszor ennyibe kerül majd...mert "véletlenül" leégett az egyik ramgyártó telephelyén a portásfülke...Köszi, de kihagyom a szopodát.
72 ezer volt a két tökegyforma kitt kiszállítással együtt...naná hogy megvettem, és még hogy 3600MHz-en szépen megy is együtt...na ez a nemsemmi!!!Ja, ugyanez a kitt 140 ezer volt másfél éve...darabja! Azaz a kettő lett volna 280 ezer, most meg 72 ezerért ki is hozták...Naná hogy bevásároltam.
-
CJ4567
nagyúr
válasz MZsoltee #28253 üzenetére
Attól függ, hogy mivel játszol. Pl. ha BF1/BF5-ben 144FPS a cél 1080p-ben, akkor nagyon hamar észre lehet venni Ahol CPU korlátba ütközöl valami oknál fogva, ott nagyon sokat tud hozni, Horizon 4 a másik példa, ami nagyon sokat tud gyorsulni a finomhangolt időzítésekkel. És ha már ott a tartalék, akkor egy próbát megér a finomhangolás, többet hozhat, mint gondolnád.
Saját példa, a CPU rendert, és a CPU simulationt nézd, és a GPU limited százalékot. (Az összesen elért FPS sokat nem nőtt, viszont a CPU minFPS-e a GPU alatt volt XMP-vel, finomhangolt 3600-al már bőven a GPU felett volt.)
BF1 multi-t feleslegesnek érzem benchmarkolni, mert ott már két különböző meccsben is nagy FPS különbségek lehetnek, de ott is érezhető, és mérhető a különbség. (100-120 helyett 130-142FPS egy 144Hz-es monitoron már látható különbség, nem is beszélve a minimumokról.)
Én nekem egy Patriot Viper Steel 3600 CL17-es kit van, nem mindenben hozza a Ballistix-eket, viszont a CJR-ekben is sok tartalék van, jó választás lehet, ha véletlen nincsen Ballistix, vagy nem tetszik a design, vagy valami bajod van a Ballistixekkel.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Hunter_21
újonc
válasz MZsoltee #23055 üzenetére
Rendben, átszerelem.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget. Rendkívül sok és hasznos tanácsot és segítséget nyújtottatok, tényleg nagyon szépen köszönöm.
Mindent át fogok nézni a Bios-ban a beállításokat a procihoz és a ventillátort is átszerelem.
Köszönöm szépen a segítségeteket mégegyszer.
Nuke7:
"Ja, és szerintem nem érdemes kikapcsolni a core performance boost-ot... úgy nem lesz PB ami legalább 15%-al csökkenti a proci teljesítményét, ha nem all-core OC-zel..."
Ez azt jelenti, ha ki tudnám kapcsolni a boost-ot a BIOS-ban, hogy a processzor automatikusan "túlhúzná" (Overclock) magát?
Akkor inkább szabályozzam én továbbra is manuálisan? (Max 3,6Ghz és max 1,1 Volt).
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz MZsoltee #2110 üzenetére
Ezek hol járnak pff a holdon kb.
Az egy dolog hogy lesz némi teljesítmény vesztés mert a TDP kerete szűkebb de az nem fog kárt tenni a peociban.
Oc kizárt akkor mi a probléma.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.