- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Nem bosszant. Erősíti a garanciázhatóságot. Fura az olyan driver hiba, ami valakinek jó, másnak meg széles skála mentén rossz. Inkább qc lesz ez.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
Azért is kértem az alaplapos topikban, hogy nézzenek rá olyanok is, akinek nincs gond. Mindenesetre elég rossz, hogy a 2db-os minta, amire rálátok ott mindkettő hibás.
Ráadásul a két lap egymáshoz képest legalább 1 hónap eltéréssel tök más eladótól lett rendelve.
A Tomahawk legalább az 1g LAN részén hibátlan. Igaz a Carbon meg wifi-n hibátlan.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Chaser
legenda
ha van hozzá legalább egy rtx 3070-ed és 4,4 körül megy a cpu játék alatt akkor jah, egyébként nem nagyon - forza alatt legalábbis, ez egy játék, és nyilván van sw ami profitál gyorsabb ramból, renderek ahogy láttam nem -
persze ez nem egy cpu igényes játék1080p mérések
itt is látszik hogy a gpu hamarabb fogy el mint a cpu, nem erőssége az új rtx-eknek az 1440p alatti zóna
és az is, hogy magában a 3000 vs 3600-os ram nem sokat jelent minimumban ha a cpu 4g-n megyszerk:
hobizoli
az biztos
3100 rtx 3070-nel hozza azt amit a 3600 3060-nal, kis oc-val és ram tuning nélkül
frametime persze már egy más kérdés lenne
és ez persze csak a forza, kellene legalább 10 game, de annyira nincs kedvem belemerülni, ez érdekelt régebben[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
Igen, TR4, de nem csak annál van, hanem Intel HEDT s2011v1(X79)/v3(X99) és s2066(X299) is. s1366(X58)-nál meg triple-channel van.
Meg szerver fronton van még cifrább is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Garancia nincs semmire, de láthatod, vagyunk páran akinek megy, a legkülönfélébb lapokban.
A 2200G-nek a 3200MHZ is "overkill" volt, papíron a benne lévő IMC "csak" 2933MHZ-re van hitelesítve.
Előfordulhat, hogy 4 modul esetén (az is számít, hogy single-rank vagy doubel-rank -os modulok vannak) kisebb lesz az elérhető MHZ.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hokuszpk
nagyúr
regrol maradhatott bent, vagy csak jogilag le akarja vedeni magat az MSI.
nem kell felni az 1.35V memfeszol, eleg regen kitesztelt tekknika.
itt kb. a topiklakok 99.9% -nak 1.35V vagy felette kap a ram, tobben eskusznek ra, hogy a Samu B-die 1.45V felett is megy 7/24 -ben.
regebben a 2400 -as modulok tuningjanal is tobben ugy ertek el jo eredmenyt, hogy a JEDEC standard 1.2V -t felemeltek ennyire.
Ha nagyon bele akarok kotni, akkor a Zen2 felepitesebol kovetkezoleg a magas fesz csak az I/O diet tehetne tonkre, mondjuk az is igaz, hogy vegulis hasznalhatatlanna teszi a cpu-t, mert ugyanazon kupak alatt vannak.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
szvsz 2933 mennifog.
a "porcesszorvedelem" dumat nemtom ertelmezni, mostmar ugyan van 3200 -as JEDEC szabvany, de a kaphato modulok gyakorlatilag még mind XMP alapon mennek, ami viszont kb. alapbol feltetelezi az 1.35V memfesz lehetoseget.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hobizoli
nagyúr
par eve egy 7700K volt top-top-top technika 100-110k-ert es akkor azzal a sheriff voltal
kicsit elszalad a paripa azota
ez az uj CP2077 skalazodik meg 6c12t-re vmi atom videokalyha mellett, az felett mar kb mind1 is
de olyan atom videozsuga is kell melle, ami az atlagnak nemhogy itthon nincs, hanem innen nyugatabbra se suruntöbb drón kell ;P
-
addikt
Mármint, hogy az lenne, ha lenne és olyan áron, mint amilyenen kellene lennie. Kb ezek a kártyák azok, amivel egy átlag player kimaxolhatná a gépét és még szájhúzva, de meg is teszi. De a lényegen nem változtat, hogy egy pl 1660ti, 2060s,, 2070s, 3060ti, 5600xt, 5700, 5700xt, ezekhet tök felesleges az 5600x, felettük meg nem 6magosat raknék. Persze tisztában vagyok vele, hogy 120eft felé nem nagyon szeretnek menni (sőt már 100fölé se nagyon), de ezt lassan el kell engedni, szépen lassan eljutunk a 200ezres középkategóriához és magamból kiindulva én is inkább összespórolom, kitolva a lélektani határt (nem kicsit kitolva), ami mondjuk 5 éve még nekem is 100ezres vga-t jelentett.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
r23 és r20 nem összehasonlítható
olyanok mint a különböző aida verziók, csak azonos verziónál lehet - van értelme hasonlítani -
cb 20-ban a 3900x-nek saccra 7-8000 pötty körül kell dobniaszerk:
belneder tippet egyébként köszönöm, elég érzékeny instabil cpu-ra[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
jó chipet fogtál-e ki vagy sem, ennyit jelent
"kitapintható" mikor látod hogy azonos feszültségen nagyobb frekvenciát ér el mint a nagy átlagszerk:
abban a listában ahogy néztem első 5-ben vagyok cb pontszámmal - 4000+ 4450-en eddig - , rámondhassuk' hogy nyertem azon a bizonyos lottón ( :[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
En is igy gondoltam,de pl a 3060nem tudom,h mekkora elorelepes lenne qhdban.6800azt tudom,h jelentos lenne....Procim kihajtana oket?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Chaser
legenda
300w konnektorból a teteje teljes gépnek sp alatt phoenix 3070-nel, ami cpu-ból egy magot terhel és azt is alig
idle 5x w a gépem, levonod a táp veszteségét, máris ott a 220-225w nettó a vga-ra, ez defaulton, fe tdp limitet kapott
használható táp, de ha megnézed a dark power-t az egész más világ - full japán kondis, kábel nélküli szerelés tápon belül, nincs kanóc, silent wings 3 venti, fsp aurum kimaxolt elektronika - , én ilyen hw-eket nem bíznék rá pp-re, uo. beugró mint ventiből a pure wings_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
tápos topikban jártál?
bq kalkulátor az ajánlott, nincs benne meglepetés
mértem neked konnektoros eredményt 3100-zal, arra még rádobsz +100w-ot bőven jó vagy, ha +150-et akkor is
phoenix 3070 220w-nál nem eszik többet, mindegy h tdp, bpd, xvc ( :
megint más kérdés, hogy 3900x+3070 mellé én nem tennék pure power-t, mert én is gyakorlatias vagyok
az egy full belépő táp, kínai teapo kondikkal, jó, biztonságos, de nem 400e körüli cpu+vga pároshoz használnék ilyet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ha prime mellé nyomod a furmarkot, kevesebb marad a cpu-nak prime-hoz, párszor volt már róla szó
így kevésbé terheled mintha csak prime-ot kapna
ez biztos nem cpu függő, egy alkalmazás attól független adja a terhelést hogy milyen cpu eszi
small fft-nél legújabb verzióknál az avx is default , és gyűri keményen a cpu-t
3070 azzal a táppal oké, másik topikban mondtam/tuk_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ötödénél jár kb ( : zen 3100, de hőfok eddig max 55 fok volt a benchnél
prime small fft-nél 70-nél áll meg kb 5 perc után
venti az fix ~400 rpm mindig, 80 fok körülre állítottam ott tolja fel, de azt nem tudom elérni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fairi
addikt
nem mindegy melyik teszt, elég sok opció van. létező legkeményebb a smallFFT+AVX on.
Uj generációban az AVX be van kapcsolva alapból.
De ilyenkor alapbeállításként a blend indul el, ami lazább: ez nem a CPU-t kínozza hanem a RAM overclock-ot!
Hőmérséklet alacsonyan marad. Ahogy olvasom a RAM van 100% közelében. -
Chaser
legenda
az egy átmeneti éds 1-2 magra max, a többi nem annyit kap
talán hw info tudja kiolvasni a magokhoz tartozó feszt, passz
ha nem akarsz csúnya feszeket látni akkor manual all core oc, nem kicentizve
illetve ha durvább dolgokra használod akkor ne határon használd, menj le 1-200mhz-cel alá úgy mindent kibír
3100-zal 4g-n 1,1x v körül azt csinálok amit akarok, 24/7-re mehetne renderre is
4,2-n 1,25v+ feszen már nem erőltetném, afölött meg végképp nem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wwenigma
Jómunkásember
Keves szalas, alacsony áramú terhelésnél?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fanti
addikt
Nekem Gigabyte B550 Aorus Pro lapom van (ATX).
Most egy 3600-as Ryzen 5 van benne allcore 4.4GHz-en, 1.286 volton.
Csak tesztekkel tudom elérni a 42-44 fokos VRM hőmérsékletet (Prime95, LinX, Y-cruncher). 45 fokos sosem volt még, bármit csináltam vele, úgyhogy a 3900X-et megenné reggelire lazán, de még a 3950X-et is.
BF V 64 fős multizás közben 40 fokos a VRM!!!
Most netezés közben 35 fokos.Simán hozza az MSI B550 Tomahawk VRM erejét és hőfokait.
-
jeni
félisten
-
Chaser
legenda
sokkal jobb vrm, aminél még jobb a pro-p dr mosfet vrm-e
sok tesztet találsz róluk gyakorlatban mi a különbség - röviden annyi, míg gyengébb vrm-es lap leolvadás határán van, erősebb vrm-es akár 60 fok alatt karistol -
nem kell végtelenségig pénzt tolni bele, de ilyen cpu-hoz azért "illik" combosabb vrm-mel rendelkező lapot venni, feltéve ha ki akarod használni a cpu teljes tudását, és/vagy nem akarod megfőzni a lapotszerk:
és persze stabilabb feszeket is tud az erősebb vrm/jobb hatásfokúszerk2:
anandtech teszt
benne van a lapod és a b550m aorus pro, tesztelték 3900x mellett is őket
mivel pár ezerrel drágább a pro-p, én itt már azt venném[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ilyen cpu-hoz sztem gondold át
úgy látom ugyanaz a vrm van rajta mint az olcsóbb b550m s2h-n, csak ez 4 dimmes - 6 mag alá bőven jó -
te lapodhoz képest 10-20e-rel drágább az aorus pro és pro-p, ha gb vonalon maradunk
de msi-nek a kis matx bazookája sem rossz, 43-5e körül van
hűtőről itt egy teszt - van ahol kevésbé jól értékelik -
de ez a hűtő nem arra gyúr hogy hangosabban minél jobb hőfokot tudjon, hanem arra, hogy minél halkabban tudjon jó hőfokot
hatalmas dög, nem ram-barát - kitakarja az első 1-2 dimmet ventivel, de a ventit könnyű lepattintani -
ilyen kategóriás cpu-val nem használtam, 2700-et fix 3,6-on úgy használtam, hogy a házikó hátsó venti helyére raktam az egyik ventijét befújó módban 400rpm-en, közvetlenül a bordán nem is volt venti_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
jeni
félisten
[link]
Dark Rock Pro 4 hűtő nem fér be a házaban mert 162.5mm.
A tied 155 mm max. ami betehető.
A Mugen rev 5 elvileg határ eset.Overall Dimensions WxHxD:
130 x 154,5 x 110 mm / 5.12 x 6.08 x 4.33 inch (includingA vizes hűtő hátránya ha a pumpa tönkre megy akkor elvileg komplett újat kell venned,ugyebár ilyenkor semmi hűtése nem lesz.
Valamint ha kilyukad akkor tud gaiibát okozni.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
kérdés,hogy melyik ramok?
Dark Rock Pro 3 mellé ha LED magasított ramok lennének akkor tuti,hogy 1mm szabad hely miatt ép,hogy elférnek,amúgy normál felhelyezése mellett nem férne el.
Dark Rock Pro 4 esetében ez már nem gond,Sőt a Mugen Rev B. 5 is is jó erre aminél a ventit sem kell levenni memória csere vagy bővítés mellett sem.
A Dark Rock Pro 4 esetében a ventit azért még le kell venni,hogy betudj tenni a ramokat.A Zalman S2 háznak mi a belső magassága? Ehhez mérten keress hűtőt.
A vízes blokk esetén sem a magassággal sem a memória elférhetetlenségével nem kell foglalkoznod.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ez jó ( :
szerk:
PuMbA
nem a karácsony a baj, nem nehéz kiszámolni
nem tudnak gyártani, ez a baj
majd január végén lássuk meg lesz-e dögivel 3600 apróért
vagy esetleg már a 3100 sem lesz 50e alatt
addig elmélkedhetünk, de felesleges igazából[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest