Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- 700 km felett a Model 3 hatótávja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony WF-C510 - beérett a folytatás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy S20 FE Snapdragon topik
- iPhone topik
- Most a három Galaxy S25 képernyő bukott le
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Alakul ez, 65k a 3600
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Hardstyler01
tag
válasz wwenigma #4496 üzenetére
Igen most már az eladó is erre gyanakszik minden lehet hibás igaz processzoroknál nagyon ritka..
@alázógyík egy 3200-as ram 2133-as járatásához + feszt adni Nem gondoltam még rá...
meg eddig 1300X el miért nem volt gond..?@Malibutomi Nem is ismertem de mindig más kék halált dob,, előző hsz-ekben listáztam
@RECSKA Bios downgradre gondolsz? Lebeszéltek róla nem mertem még belevágni...
@weri igén én is gyanakszom akár bios, akár win frissítésre de ez elég nehé szűrni... majd ha javítják és elmúlik talán...
Most elvileg egy X570 es lapba tesztelik a procit.... Várom a fejleményt!
Amint van infó megírom nektek!
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
bandika0626
senior tag
válasz Hardstyler01 #4489 üzenetére
Nekem is volt olyan 3770k ami vatta új volt és random kékhalálozott. Cserélték és annyi.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
alázógyík
őstag
válasz Hardstyler01 #4503 üzenetére
Sok géppel találkoztam, amik random kékhalált dobáltak, és már mindenre gyanakodtunk.
Elég sok gondot okozott a ram. Plusz feszkót neki, és próbáld ki, hogy müxik.
Nem vesztesz vele semmit. -
nagyúr
válasz alázógyík #4505 üzenetére
Alapfrekis használatnál még az életbe nem kellett feszt adnom semmiféle ramnak (SD, RD, DDR1/2/3/4).
Olyan volt, hogy régebbi lapoknál, ahol manuálisan tudtál a ramon freki emelni (nem volt még XMP betöltési lehetőség a BIOS-ban, bár a ram tudta már), elmaradt a megfelelő feszültség hozzáadása, akkor aztán vót mindenféle halál. (pl. DDR3-1066-1,5V@1600-1,65V.)
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
hat, ahogy erzed...
de en meg mindig hamarabb gondolnek a fosh bios verziora, mint a procira...
siman visszaflasheled azt, ami mar tamogatha a procit. es kiprobalod. ennyi...
en visszaraktam az elozo agesasat, de kikopte a b-diet XD
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
veterán
válasz Hardstyler01 #4509 üzenetére
samsung b-die. ryzen imadja...
-
weri
senior tag
válasz Zicokuka #4501 üzenetére
Hozza tennem ezt inteles gepen csinalja amiket irtam. Nalam megint csak no problem... Nem tudom egyebkent se mi okozhatja, mi akasztja ezt a "jo winfost" :d De ettol fuggetlenul lehet hogy nem jo a procid...
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
fudi2002
veterán
Kezdem ezt nem érteni. Ha valaki tudna erre vmi magyarázatot...
cb15
auto+llc1---------3079/203
auto+llc8---------3134/202
-0.087+llc auto-3101/195
-0.087+llc1------3101/201
-0.087+llc8------3154/201
-0.1+llc auto-----3168/202
-0.137+llc auto--3061/202
-0.137+llc1-------3144/202
-0.137+llc8-------3016/202
-0.15+llc1---------3172/202
-0.175+llc1-------3162/201 <----??
-0.2+llc1----------3051/187Írták több helyen, hogy -0.1 körül már durva teljesítménycsökkenés van. Nálam ez miért -0.2nél?
Ami még fura, hogy a vcore így 1,33v körül, de hwinfóban a magok 1,1v-1,49v között kapnak, bármi vcore-t kap a proci. (bocs még szokom az amd oldalt, ezért értetlenkedek)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
RazorThe1
csendes tag
Nekem Asus x570 Prime pro van és megy benne a sima 1700 minden gond nélkül, igaz hivatalos támogatott listában nincs benne! Láttam egy youtubert aki belerakta és neki működött, onnan jött az ötlet! 😅
[ Szerkesztve ]
MSI Tomahawk B650 wi-fi | AMD R7 7800X3D | 32GB Gskill 6000Mhz cl30 | Sapphire Pulse 7800XT
-
veterán
válasz Hardstyler01 #4512 üzenetére
van persze, de, nagy altalanossagban elmondhato, hogy 3600c16tol minden az
-
Apucy01
őstag
-
Hardstyler01
tag
-
Apucy01
őstag
válasz Hardstyler01 #4519 üzenetére
Ez B-die ramos dolog amit linkeltem ezt ilyesmit kérdeztél nem?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
veterán
ha tippelnem kellene, akkor hynix.
ha jo micron kell, akkor az uj ballistixekbol kell valogatni. 3200 AT vagy LT white. Sajna az rgbs crucailrol nincs tapasztalatom...
ami meg elerheto aron is van, az a Trident Z RGB 3000c14 vagy a 3600c16. Ezek tuti b-die-ok.
-
addikt
ilyenem van nekem is, hynix cjr az enyém. 3400 cl16-ot megy nálam, de én nem próbáltam a ryzen kalkulátort csak szimplán kiválasztottam az xmp-t és az órajelet átraktam 3400-ra, semmi mást nem állítottam mást.
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
Nem csak a gyártó a fontos, hanem az IC típusa is. A legjobb, non plus ultra elvben a Samsung B-DIE chippel szerelt ram. A kolléga által linkelt b die finder oldal azt mutatja meg , hogy mit kell venned ha ilyet szeretnél. Bejelölöd a preferált gyártót, órajelet, kiszerelést, stb és listázza, hogy pontosan mit kell megvenned.
A neked szimpatikus ram nem ilyen. Ebből a típusból (Hyper X Predator RGB) ezt kell venned ha Samsung B-DIE chippel szereltet szeretnél: [link] Ugye ez több mint 2x annyiba kerül mint amit kinéztél...
A Samsung B-DIE chippelt szerelt, minőségi nyákra szerelt ramok jellemzően magas órajelre húzhatók és jól viselik az alacsony késleltetési értékeket is (persze ez alaplap függő is).
Például az én G.Skill/3200/CL14/1.35v kitem full stabil 3800/CL14/1.45v értékeken (úgy néz ki 1 nap gyilkolást követően).
Persze garancia erre sincs, de jellemzően nem lehet nagyon csalódni egy B DIE-ban.[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz Create. #4525 üzenetére
Van az ár/érték arány és van a legjobb. Ezek ritkán azonosak. Érdemes aprón körülnézni, időnként ki lehet fogni jó áron b-die kiteket, persze még akkor is drágább lesz mint boltban a "sima", de hidd el, beállítani egy olyan órajel/késleltetést ami sima rammal esélytelen az megfizethetetlen.
-
Hardstyler01
tag
Értem köszönöm!
Nekem elsősorban az inkompatibilitás kiküszöbölése a cél..
Habár még ugye az sem derült ki hogy most a korábban említett processzorom (R5 3600) hibás e...
Elsősorban magas egyszálas teljesítményt igénylő alkalmazásom van (SC2 ) de állítólag annak szinte mind1 a ramfrekvencia és a késeltetés is... de ugye egy instabil rendszernél minden jobb...
de ha csak a samsung b-die a magasabb teljesítményt jelenti akkor nekem nem biztos hogy megér dupla annyi pénzt..
Vagy ez a b-die dolog a kompatibilitás hibákra is megoldást jelent?
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
veterán
válasz Hardstyler01 #4529 üzenetére
dobj mar ide pls egy thaiphoon burner spd kepet...
en meg mindig tartom ahhoz magam, hogy az 1.0.0.3 abb szivat...
[ Szerkesztve ]
-
Motyi
senior tag
válasz Hardstyler01 #4529 üzenetére
Igen, ezt az oldalt kifelejtettem. A B-DIE chippel szerelt ramok a kompatibilitás szempontjából is a legjobbak. Ryzenek alá a legajánlottabb ram típus volt idáig, de ez a 3xxx szériával már kevésbé fontos, mert ezek megesznek szinte mindent a tesztek és a beszámolók szerint. De az 1xxx/2xxx szériánál ha valaki tutira akart menni akkor ilyet vett. Azt viszont így látatlanba nem mondanám, hogy nálad mi jelentene megoldást, mert inkább alaplap vagy bios problémának néz ki, extrém ritka esetben procinak. Ha a ramod jó volt a másik procival ebben a deszkában akkor ezzel is jónak kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
NUC126 mi lehet HWINFO64-ben? 3 hőmérséklet értéket ír rá. Ebből 2 szenzor 125C és egyet 111C. Ezek az értékek egyébként nem változnak.
Galaxy A55 Navy Blue 256GB eladó. Bontatlan. Gyártói garis.
-
dtrms
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni proci-alaplap választásban?
A gép munkára lesz, de néha játszom. A kinézett proci vagy ryzen 7 3700x vagy 3900x lenne.Használt programok/munka: Adobe termékek (videó render nincs!), AutoCad 2D, Rhino, 3ds max, Cinema4d, Blender, Vray, Octane és Corona. Tehát 3D modellezés és rendering, valamint ezekhez műszaki dokumentálás (cad). A végső rendereket GPU-val csinálom.
A problémám, hogy nem tudom eldönteni milyen párosítás érné meg legjobban nekem. Otthoni használatra kéne, mert ha nagyon nagy a projekt azt céges gépen csinálom.
Általam nézegetett opciók:
3700x + rog x470
3900x + crosshair x470
3900x + rog x570Esetleg elég lehet egy B-s lap is a 3700x mellé vagy a TUF lapok egyike? Nem igazán vagyok otthon alaplap témában ezért is kérem a segítséget. Mivel tud többet egy x570, mint egy b-s lap például? Illetve nekem milyen lapra lenne szükségem? (Procit tuningolni nem akarok, maximum stalibizálni/stabilizáltatni).
(Azért Asus lapokat írtam mert azokkal van már tapasztalatom, de nem ragaszkodom a márkához.)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Obliterátor
tag
Üdv Urak !
Asus B350 Prime Plus-ba vettem egy sima 3600-as ryzent. Elsőre indult a gép, ramok is szépen futnak a megadott értéken és subtimeokkal, se fagyás se crash.
Viszont nem igazán akar gyári értékre boostolni a rendszer.
Terhelésnél 4.0Ghz-nél megáll, majd teszt végén visszaáll energiatakarékosba.Friss legújabb windows, legújabb chipset driver felrakva, legújabb bios stb.
Eddig nem volt de az új procival megjelent a PBO fül amin belül Scalar és egyéb limitket lehet állítani. Rádaásul ugyanez megtalálható az Amd CBS menübe és még külön van egy Overclocking menü ahol szintén van PBO beállítási lehetőség. (cirka 3 helyen lehet bekapcsolni).
Mindenhol mindent bekapcsoltam , majd ki. Cpu voltage most autón van de próbáltam alul és felülfeszelni. (mondanom se kell h a bios elég hibásan írj a megadott feszültség értékeket) Aida és Hwinfo kb ugyanazt mutatja.
Van ötlet h mit rontok el ? A Ryzen Balanced séma a bugos ? Vagy bios probléma ?
-
ledgeri
nagyúr
Der8auer segítséget kér
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
joysefke
veterán
Én MINDIG mielőtt stabilnak nyilvánítok egy RAM beállítást lefuttatok egy egész éjszakás memtestet. Tud az hibázni 1+ óra után is, amikor már egyzser végigpörgött és az ember azt hiszi már stabil.
Csodálkozom, hogy ezen a fórumon senki nem tesztel stabilitást memtesttel...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én a wifis alaplap és +8gb ram miatt váltottam, így pont 0ft-ba volt a váltás. A terv az volt akkor, hogy zen2-re fogok váltani, de annyira nem hoz többet kb. dupla ár mellett. Még várok, hogy vagy kisebb legyen az ár rés a 2600 és 3600 között vagy a 3700x 100eft-re essen be. Addig csak javulnak a biosok is sokat.
A cél az lenne, hogy ddr5-ig kibírja ez a konfig, szóval hajlok a 3700x felé. Utána úgyis kuka az am4.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz Hardstyler01 #4512 üzenetére
Én ez alapján néztem, bár végül nem azt vettem. link
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
RaVal
tag
válasz turistakolbi #4466 üzenetére
Nekem ipon kérésre ingyen lefrissítette a B450-et, új BIOS-szal küldték, egyből ment benne a 3600.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Atish19 #4535 üzenetére
Az egy olcsó kínai mikrovezérlő, jellemzően beágyazott feladatokat látnak el az alaplapokon, de ennél többet látatlanban nem lehet róla mondani. Ignoráld nyugodtan, nem érdekes.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Pro!Petya
addikt
válasz Obliterátor #4537 üzenetére
Attól függ hogy a biosod melyik agesa-t használja!
AM4 Combo PI 1.0.0.3 Patch AB --> (Elvileg ez a legújabb az Asusnál)
Na ennél konkrétan mindegy mi van állítva mert nem lehet állítani ,sőt ki/be kapcsolni se a PBO-t.
(az opciókat módosíthatod a biosban természetesen, de nincs hatással a működésre)
Ergo mindegy hogy enabled /disabled vagy custom beállítások.Mind a 3 helyen, minden variációba állítva kiteszteltem....
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.