- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardstyler01
tag
válasz
Hardstyler01 #4352 üzenetére
Képzeljétek Hibás Volt a R5 3600 CPU !!
Nagyker visszavette jogos garanciaigényként több rendszeren X570-es A320-as lapban, több biossal, rammal és többféle Windows verzióval is kék halálokat dobot
Igen millióból egy de már annyi mindet pakolnak mostanában a procikba úgy látszik lehetnek hibák!
-
válasz
Hardstyler01 #4627 üzenetére
ott linkeltem a tutit feljebb...
c9bjz, meglepodnek, ha nem menne c16al 1.4 koruli fesszel 3800at...
Az enyemek mind mentek 4GHz felett c16al...Ez a Top chip jelenleg a micronnal, ezzel tartja a vilagrekordot
es hadd ne mondjam, 28k a 2x8gb... -
Noukoum
veterán
válasz
Hardstyler01 #4512 üzenetére
Én ez alapján néztem, bár végül nem azt vettem. link
-
joysefke
veterán
válasz
Hardstyler01 #4503 üzenetére
Én MINDIG mielőtt stabilnak nyilvánítok egy RAM beállítást lefuttatok egy egész éjszakás memtestet. Tud az hibázni 1+ óra után is, amikor már egyzser végigpörgött és az ember azt hiszi már stabil.
Csodálkozom, hogy ezen a fórumon senki nem tesztel stabilitást memtesttel...
-
Motyi
senior tag
válasz
Hardstyler01 #4529 üzenetére
Igen, ezt az oldalt kifelejtettem. A B-DIE chippel szerelt ramok a kompatibilitás szempontjából is a legjobbak. Ryzenek alá a legajánlottabb ram típus volt idáig, de ez a 3xxx szériával már kevésbé fontos, mert ezek megesznek szinte mindent a tesztek és a beszámolók szerint. De az 1xxx/2xxx szériánál ha valaki tutira akart menni akkor ilyet vett. Azt viszont így látatlanba nem mondanám, hogy nálad mi jelentene megoldást, mert inkább alaplap vagy bios problémának néz ki, extrém ritka esetben procinak. Ha a ramod jó volt a másik procival ebben a deszkában akkor ezzel is jónak kellene lennie.
-
válasz
Hardstyler01 #4529 üzenetére
-
Motyi
senior tag
válasz
Hardstyler01 #4519 üzenetére
Nem csak a gyártó a fontos, hanem az IC típusa is. A legjobb, non plus ultra elvben a Samsung B-DIE chippel szerelt ram. A kolléga által linkelt b die finder oldal azt mutatja meg , hogy mit kell venned ha ilyet szeretnél. Bejelölöd a preferált gyártót, órajelet, kiszerelést, stb és listázza, hogy pontosan mit kell megvenned.
A neked szimpatikus ram nem ilyen. Ebből a típusból (Hyper X Predator RGB) ezt kell venned ha Samsung B-DIE chippel szereltet szeretnél: [link] Ugye ez több mint 2x annyiba kerül mint amit kinéztél...
A Samsung B-DIE chippelt szerelt, minőségi nyákra szerelt ramok jellemzően magas órajelre húzhatók és jól viselik az alacsony késleltetési értékeket is (persze ez alaplap függő is).
Például az én G.Skill/3200/CL14/1.35v kitem full stabil 3800/CL14/1.45v értékeken (úgy néz ki 1 nap gyilkolást követően).
Persze garancia erre sincs, de jellemzően nem lehet nagyon csalódni egy B DIE-ban. -
válasz
ilyenem van nekem is, hynix cjr az enyém. 3400 cl16-ot megy nálam, de én nem próbáltam a ryzen kalkulátort csak szimplán kiválasztottam az xmp-t és az órajelet átraktam 3400-ra, semmi mást nem állítottam mást.
-
válasz
ha tippelnem kellene, akkor hynix.
ha jo micron kell, akkor az uj ballistixekbol kell valogatni. 3200 AT vagy LT white. Sajna az rgbs crucailrol nincs tapasztalatom...
ami meg elerheto aron is van, az a Trident Z RGB 3000c14 vagy a 3600c16. Ezek tuti b-die-ok.
-
Apucy01
őstag
válasz
Ez B-die ramos dolog amit linkeltem ezt ilyesmit kérdeztél nem?
-
Apucy01
őstag
válasz
Tessék
[link]
-
válasz
van persze, de, nagy altalanossagban elmondhato, hogy 3600c16tol minden az
-
válasz
Hardstyler01 #4509 üzenetére
samsung b-die. ryzen imadja...
-
válasz
hat, ahogy erzed...
de en meg mindig hamarabb gondolnek a fosh bios verziora, mint a procira...
siman visszaflasheled azt, ami mar tamogatha a procit. es kiprobalod. ennyi...
en visszaraktam az elozo agesasat, de kikopte a b-diet XD
-
alázógyík
addikt
válasz
Sok géppel találkoztam, amik random kékhalált dobáltak, és már mindenre gyanakodtunk.
Elég sok gondot okozott a ram. Plusz feszkót neki, és próbáld ki, hogy müxik.
Nem vesztesz vele semmit. -
bandika0626
senior tag
válasz
Hardstyler01 #4489 üzenetére
Nekem is volt olyan 3770k ami vatta új volt és random kékhalálozott. Cserélték és annyi.
-
weri
senior tag
válasz
Legutobbi winfos frissites ota sok embernek, koztuk par ismerosomnek is vannak kek halaljaik. Szoval elsonek azert egy regebbi windows verziot is nezz meg.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Lehet hibás a proci. Akár memoriavezérlő, valamelyik mag....
Nálam is ugyan ilyeneket csinált egy 6700K anno... Mikor leállt a kompaktom pumpája...(kb fél perc alatt megfőtt valami a prociban...) kékhalál, biosban fagyás stb... Én elállnék a vásárlástól (ha még 14 napban vagy) megkimélném magam a szervizes köröktöl.. -
válasz
Hardstyler01 #4491 üzenetére
volt mar bios backflash?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Pfű.
Nagyon ritka a procihiba de lehet tenyleg kifogtál egyet. :/
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bluescreenviewer progi adhat nemi tampontot ki a ludas
-
alázógyík
addikt
válasz
Hardstyler01 #4491 üzenetére
Egy kis plusz feszt.-t adtál már a ramoknak?
-
Noukoum
veterán
válasz
Szerintem a proci a ludas..
-
subaruwrc
félisten
válasz
szerintem előfordulhat hibás cpu sajnos
legalábbis intelnél is van akkor gondolom amdnél is megesik.evvan,majd cserélik
-
L4mie
veterán
válasz
Rambeállításokkal mennyit játszottál? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Hardstyler01 #4433 üzenetére
Nahh, örülök neki hogy meglett és annak is hgoy csak inkompatibilitás. QVL lista iranymutato és ezek az LPX modulok meg kotsogok mert van az a verzioszam ami mar mashol is problemas volt.
Jövőre nézve passz, elmeletileg megint csokkennek majd az árak....jelenleg a Ballistix modulok neznek ki jonak es olcsonak Amazonról, nekem 80€-ból meglenne amazon prime miatt a 16GB-os szett (postával) de a jelenlegi (lasd adataimnal) rammal meg vagyok elegedve es ez se lenne jobb. De aki most venne ezt tudom javasolni, viszont kis finomhangolas kell hogy pörögjön 3600-on.
-
joysefke
veterán
válasz
Hardstyler01 #4433 üzenetére
Volt egész éjszakás memtest az általad használt memória beállításokon?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Legújabb win10 ISO menne fel? Egyébként a ramra szavazok, más típussal lett próbálva?
-
válasz
Hardstyler01 #4354 üzenetére
esetleg viasszarakhatnad az 1.0.0.2est tartalmazot. nekem az megjavitotta a giganal.
-
válasz
melyik agesa verzio van fent? gigabyte-nal nekem a b450mbe bugos volt az 1.0.0.3ab...
nem lehet nalad is ez a baj?
-
fisi
senior tag
válasz
Hardstyler01 #4090 üzenetére
Á csak hülyülök, nem bizniszelek már mert egy katasztrófa a hónap. Megvettem a szép emlékű 2600 plusz b450 prime pro helyett a 3700x meg prime X570 pro kombot erre egy dekával nem lett több fps a játékok alatt de cserébe kiderült hogy szar a szív szerelem Bequiet Silent Base 601 ház szellőzése minden meleg volt. Tehát nem elég a felesleges pénz kidobas a szar Ryzen 3 szériás kombó miatt még mellé locsolhattam 56 ezret a hitvány Cooler Master H500p mesh házra...
Aztán most adhatom el a 4 hónapos Bequiet házat szaré - húgyé...
Komolyan utálom az egész AMD - t
-
fanti
addikt
válasz
Hardstyler01 #4082 üzenetére
Tudod, onnan gondolom, hogy én Gigabyte Aorus B450 Pro lapban váltottam 2700-ról 3700X-re.
És biza voltak instabilitási gondok a felálló windowsal, pedig a legújabb csipszett driver rajta volt.....Utána a 3700X-el is mégegyszer feltettem ugyanazt a csipszettdrájvert és rendbejött minden egy csapásra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged