- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- DIGI Mobil
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz GIORGIONE76 #20398 üzenetére
Kizárt, az agesa "bug vagy funkciója" Tuti nem jó értékeket néztek. Csípőből mondtom, rálőttetek egy cb20at és fúúú, nem is nőttek a frekik. Csakhogy ez nem ezt tolja meg... Hozzáteszem meg lehet erőszakolni, hogy az allcore frekik is feltornászódjanak, de szinte biztos, hogy avx nem lesz stabil.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #20398 üzenetére
Én sem vettem észre semmit, sőt, alap eredményekkel jobban ment.
Az jobban aggaszt, hogyha manualra teszem a limitet, onnantól nincs offset, pedig az bitang lenne, hogyha a 105W-s limiteket beállítva, meg tudnám fogni hasonló hőmérséklet mellett..
Véleményem szubjektív...
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #20394 üzenetére
Hát, ahogy nézem a fehozatalt (B550 és X570 is), nincs miért cserélnem...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
snecy20
nagyúr
válasz SECTORnooB #20391 üzenetére
Az első olyan B550-es lap ami meg is vennék, az közel 70k...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
palfitom
félisten
válasz SECTORnooB #20391 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom, de persze kinek mi...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Alpi.
addikt
https://youtu.be/Csvd4AmTIvs
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
chopin42
addikt
Alzánál már rendelhető egy csomó b550, meglepően jó áron (x570-hez képest) [link]
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nyem tudom, Asrock-ban semmit sem vettem észre.
Hozzáteszem, most pbo auto-n van, de akkor megpróbálom megint, hogy átteszem manual-ra, és akkor csak az Edc-t teszem 1-re, a többit hagyom. De egyszer már próbáltam, akkor nem tapasztaltam k ülönbséget.
Vagy beállítom, hogy:
88W PPT, 60A TDC, és kap egy EDC1-et, aztán meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ballazol
senior tag
-
fudi2002
veterán
Azért megjegyzem, lehet olyat, hogy edc1 és a tdct lekorlátozod. Így avx is menni fog, kisebb frekivel. Ahogy csökkented a tdc limitet annál kisebb freki lesz allcore avx, de stabil. Így cserébe megmarad a kevésszálas edc1 előny.
Aztán lehet játszani edc10 vagy 16 ha az előbbi így sem stabil, sima pbo autohoz képest ez is sokkal jobb. Kérdés mire akarod optimalizálni.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Albigator
őstag
Ezeket én se teljesen értem. Ne tőlem kérdezd.
Csak belőttem egy fórumtárs beállítását. 10X Scalar sem ajánlatos legtöbb lapnál, max 4X ha jól rémlik. Ki kell tesztelni.
De nyilván erős terhelésnél nem fog olyan magasra boostolni mint gamek alatt, azért esik be az órajel.[ Szerkesztve ]
-
kvarc
tag
válasz Albigator #20367 üzenetére
Én ezt a PPT, TDC, EDC nem teljesen értem. 0,0,1-nél PBO+200MHz Prime95-alatt igaz 4,4-4,5 is felmegy a frekvencia. De nem stabil, továbbá összes core-t terhelve 3,5-3,6Ghz-re esik a freki.
500W,250A,300A PBO+500Mhz nél stabil de 4,2-4,4Ghz között van a freki, de összes magon terhelve is 3,9-4,1 Ghz -
gery14
senior tag
Szerintetek mire számítsak a 3800x + Rog Strix x570 F lappal OC terén? 240es AIO van..
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Alpi.
addikt
válasz Albigator #20364 üzenetére
Ja, az nagyon nem használható a nagyobb, újabb procikra. A legelső 3600-osokra még meg is állna, de az 1.35v -al az a gond, hogy egy jobb darabnál simán 4400-4500 mhzet ad, amit pont nem lehet lehűteni nagy loadnál.
-
Albigator
őstag
válasz Malibutomi #20363 üzenetére
Én is így vagyok ezzel a 3600X-emmel.
Játékoknál:
-XFR + PBO auto:
4.200-4.325 GHz
-EDC1 (10X, +200 MHz, 95 fok temp limit):
4.300-4.450 GHzDe utobbinál már szerintem is nagyon túltolja a feszkót, így az első megoldást használom.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz fudi2002 #20362 üzenetére
Hát nekem is ez a bajom. Viszont sok embernek jól van az, vagy azt hiszi h jó.
Pl mind, aki RP's Lair-től tanul tuningolni YT-on, az belövi az 1.35V-ot és elindít egy CB R15-öt (még csak nem is R20-at!) oké lefutott fél perc alatt, ééééés meg van a 4.3-4.5 GHz jupíííííí.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
En maradok PBO-n tovabbra is, bios reset es ujrabeallitas utan visszajottem az orajelek szerencsere.
Jatekok alatt 4200-4350 kozott boostol a 3700x jo az nekem.
Ja-0.1offsettel. Igy 60 fok korul van jatekok alattRamomat 3200-rol csak 3533-ra tudtam huzni...mondjuk nelam a huzas annyi volt hogy feljebb raktam a szorzojat.
Valszeg menne a 3600 de en nem fogok pepecselni vele par mhz-ert[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz fudi2002 #20359 üzenetére
Hát 4500 mhzen nem lehet kitesztelni nagyon fullosra semmit sztem. Komolyabb loadra, azt nem lehet hűteni, ezért kicsit a vcore értéket se lehet konkrétan értelmezni. De az biztos, hogy vannak olyan 3600-osok, amikkel lehet egy-egy benchmarkot futtatni 4500-4600 mhzen. Pl. Cinebencheket. Nyílván nem lesz prime, y-cruncher, stb. stabil ott kb. semmi.
Ha jól rémlik tán a legjobb 3600-os, amit láttam, 4600 mhz 1.35v on cinebenchelhető volt vízzel. Azért az is elég komoly !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Albigator
őstag
De ez a jellemző?
Nem hiszem...
A "jó része" nálam azt jelenti, hogy sok, nagyon gyakori, többség megy annyit.
Hát számomra megint vicces, hogy X nélkül procik überelik az X-eseket pedig ha jól tudom ezek már jobban vannak válogatva mint korábban.
De Zen+-nál is sok ilyet láttam hogy 2600-ok verték simán a 2600X-eket all core tuninggal...(#20359) fudi2002
Ez engem is érdekelne... Úgy kezdeném, hogy oké tessék megy a procid 4.4-4.5 GHz-et 1.3V-al? akkor rakj be egy Prime95 Small FFTs-t 1 órára...
Aztán meglátjuk...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Ha már mindenki Prime95-zik (Small FFTs):
Na nálam a 3600X-nek, a lelki határ 1.3V-al 4.1 GHz körül van a vége:
Ugyebár ilyen kis "gyengéd" tesztek és benchek simán lefutnak (CBR15, CBR20, Y-Cruncher 1-6-0 ) de valóban a Prime95 ami izzaszt rendesen és megfekteti a rossz tuning beállítást simán:
Szóval:
4.1 GHz 1.3V (1.25-1.26V full loadnál) még lefut (1 órát):
4.15 GHz 1.3V (1.25-1.26V full loadnál) már 2 percnél hiba:
Egy Cruncher 1-6-0 is megy simán 3 kört ilyen beállítással gond nélkül, sokkal hűvősebben de hát ez nem jelent semmit:
Úgyhogy én amit max még el bírnék érni ha feljebb lépnék fesszel de éppen hogy tudnám hűteni, az kb 4.2 Ghz nagyon MAX... De ennek nincs értelme, maradok az XFR+PBO-nál (EDC nélkül)
Valaki szerint manapság a 3600-ok mennek 4.4-4.5 GHz-et, 1.25V-al...
Hát nem tudom, én nem nagyon láttam ilyeneket mióta jelen vagyok aktívan a topikban, meg nem is igazán hiszem el.
Persze vannak kivételek, de nem jellemző, hogy mindenki silicon lottery nyertes.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
-
Pro!Petya
addikt
válasz Albigator #20348 üzenetére
Jó, de akkor nem is volt 24-26 fok a szobában
Viszont hogy most jön a gyerek így tervben van a légkondi mert magamtól úgyse vettem volna , akkor meg már megint elő vehetem majd a durvább profilokat egy két mérésre..2K High-ba játszom a csóri GTX1080-al szval mindenhol gpu limitem van így meg nincs értelme széthajtanom a 3600X-et mert gyakorlatilag mindegy hogy 4,4 allcore vagy 4,1- 4,2GHz -en pörög. Egyedül csak is a CB és a 3dmark benchek alatt jön ki a difi azonbelül is csak a cpu tesztnél.
Persze ha én is full low-on 1080p-be retardálkodnék egy 2080Ti-al akkor más lenne a helyzet -
nagyúr
válasz fudi2002 #20343 üzenetére
Kiegészítő info: PBO+XFR+EDC1 és Vcore offset - 0,05Volt, a hűtésért pedig a Wraith Prism (2700X gyári hűtője) felel.
Mondjuk AVX-es terhelésnél néztem LinX-el is, ott is visszaveszi 1,25-1,27 Volt közé a Vcore-t, ha van - offset, ha nincs, CB alatt szintúgy, a frekivel együtt.
Öszességében elégedett vagyok így vele.
Következő próba a 4 modul ram lesz, ha összejön az üzlet.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
chopin42
addikt
válasz RECSKA #20345 üzenetére
Számomra igen, tűrhető, mert allcoe oc, nem pbo, nemigen fut 20 percnél tovább, csak hűtés tesztre használom
Nekem kb az volt a lényeg, hogy bőven 90 alatt maradjon az átlag, és ez sikerült (Brocken 2 5 másoperc alatt volt 92, és innen addig ment, míg 95-nél leállítottam, ami kb 1 perc).[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
chopin42
addikt
Hmm, ahogy nézem a small fft avx2 hőfokaitokat, az enyém egész tűrhető, 65 fok körüli delta 4.2/1.312-vel, 6/12 (122w átlag, 22 fokos szoba, delta ezen felül van).
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Nálam tegnap kékhalál volt, ma pedig böngészőn belül többször megálltak a streamak ezzel egy időben pillanatra elment a kép is (fekete képernyő) de visszajött.
Visszaraktam a G.Skill Trident Z RAM-okat simán csak XMP profilra, kíváncsi vagyok ez kavart-e be. Pedig egész jól leteszteltem, azt hittem stabil (3733 CL16).A mai hibák egyike:
"A Windows a következő okok valamelyike miatt nem tudja elérni a(z) fájlt: meghibásodott a hálózati kapcsolat, a fájlt tároló lemez vagy a számítógépen telepített tárolóeszköz-illesztőprogram; vagy hiányzik a lemez. A hiba miatt a Windows bezárta a(z) Desktop Window Manager programot.
Program: Desktop Window Manager
Fájl:A hibaérték a További adatok című szakaszban található.
Felhasználói művelet
1. Nyissa meg újra a fájlt. Lehetséges, hogy átmeneti probléma lépett fel, amely a program ismételt futtatásával megszűnik.
2. Ha a fájl továbbra sem érhető el és
- a hálózaton található, akkor a hálózati rendszergazdának ellenőriznie kell, hogy nem lépett-e fel hálózati probléma, és a kiszolgáló elérhető-e.
- Ha cserélhető lemezen található, például hajlékonylemezen vagy CD-ROM-on, ellenőrizze, hogy a lemez megfelelően van-e behelyezve a számítógépbe.
3. A CHKDSK futtatásával ellenőrizze a fájlrendszert, és javítsa a hibáit. A CHKDSK program futtatásához kattintson a Start gombra, kattintson a Futtatás parancsra, írja be a CMD parancsot, majd kattintson az OK gombra. A parancssorba írja be a CHKDSK /F parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
4. Ha a probléma továbbra is fennáll, állítsa helyre egy mentésből a fájlrendszert.
5. Vizsgálja meg, hogy ugyanazon a lemezen lévő más fájlokat meg lehet-e nyitni. Ha nem, akkor valószínűleg megsérült a lemez. Ha merevlemezről van szó, további segítségért forduljon a rendszergazdához vagy a számítógép forgalmazójához.További adatok
Hibaérték: 00000000
Lemeztípus: 0"Másik:
"A hibát okozó alkalmazás neve: dwm.exe, verzió: 10.0.18362.387, időbélyeg: 0x8e064b77
A hibát okozó modul neve: nvwgf2umx_cfg.dll, verzió: 26.21.14.4587, időbélyeg: 0x5e879b9e
Kivételkód: 0xc000001d
Hiba pozíciója: 0x0000000000d9226f
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x3cb0
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d64400585a7a0c
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\system32\dwm.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_95bdb3a23d6478de\nvwgf2umx_cfg.dll
Jelentés azonosítója: e822ffca-2240-4b13-b754-f897e048bb79
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: "Harmadik:
"Hypervisor launch failed; Either SVM not present or not enabled in BIOS."
Negyedik:
"A virtualizálás-alapú biztonság engedélyezési házirendjének ellenőrzése meghiúsult (fázis: 0, állapot: A virtuális biztonsági mód (VSM) nincs inicializálva. Előfordulhat, hogy a hipervizor vagy a VSM nincs jelen, vagy nincs engedélyezve.)"
Asszem hétvégén újrarakom a wint végre (VGA és proci cserénél se volt meg )...
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Nekem most előjöttek WHEA error-ok. Soha nem volt korábban. Ismerem mit takar, de nézzetek már rá majd ti is Event logban. (3900X, Asus C8H 1302), EDC trükköt nem használom. Windows 10 2004 update, legújabb 2.04.28.626 X570 driver
[ Szerkesztve ]
-
kicsi89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ma raktam össze az új gépemet . Ryzen 3600 gyári hűtővel, giga auros elit lapban.Semmit nem állítottam se biosban se máshol , és azt vettem észre hogy a proci netezés közben is 80 fok körül mozog. Gép kikapcs azonnal , gyári pasztát letöröltem raktam rá újat . Most netezés közben ilyen 45-55 között. Nyomtam rajta egy aida 64 stabilitás tesztet kb 10 percig és 88-92 fok között ment. Ez mennyire elfogadható vagy ez még így sok?
-
R3laX
addikt
Már a készül a "Kinek a prociját ne vedd meg" táblázat.
-
Alpi.
addikt
válasz Albigator #20330 üzenetére
Nem is szoktam igazán használni semmi ilyesmit. Ezeknek az a lényege, hogy tudd tesztelni a rendszeredet a "legrosszabb helyzetben", de ugye ehhez 2 módszer is létezik. Az egyik, hogy addig reszelgeted, feszíted, jobban hűtöd, még jobban, amíg kibírja ezt a tényleg, bármilyen valós helyzetnél jelentősen keményebb stressz tesztet vagy feljavítod a legrosszabb helyzetet, szinte jónak és kész. Én a B-t használom, beállítottam 95W PPT limitet, így lehet Prime, bármi szépen elvágja a procit minden további ám,okfutástól ha eléri ezt a fogyi keretet. Látod, bármennyi prime small, stb. max 75, egy-két kevésbé statikus, néha magasabb órajelre boostolgató teszt (pl. Y-cruncher) alatt elér egy egy másodpercig egész 80 fokos csúcsokat is, de végig jókedvvel, fütyörészve megy. Én a "B"-t választottam.
A hátterem is utal erre, hogyaszondja' ! :"Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra." - mondta a procim !
-
Albigator
őstag
De amúgy ezeknek a srtessz teszteknek sztem akkor van értelme, ha all core tuningot kerget az ember.. Ha auton van /+- offset meg EDC stb. van belőve az órajelet úgyis csökkenti ha nem bírja (limitbe ütközik vagy túlmelegszik).
Nem? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz fudi2002 #20322 üzenetére
De ez érdekes, ha full auton hagyom az egészet, akkor is szépen elmegy 4.3-4.4-ig a 3700x, -100 offset-tel.. És megáll az egész ~90W-nél.. Nem értem..
Persze, ha elengedem, próbálgattam úgy, hogy 145/142/90, ami a 105W proci értékei, de akkor már átmegyünk kazánba.. Persze, statikus tesztek alatt 3.9 helyett 4.1-en megy.. De mindezek mellett ~10-15 fokkal melegebb is.
Véleményem szubjektív...
-
Brekkk
senior tag
válasz fudi2002 #20312 üzenetére
Szépen fut már vagy 15 perce. Semmi gond vele.
Ryzen Master szerint 73-75 fokos a CPU 3760-3800 mhz körül fut minden alapon.
PPT és TDC limitbe fut ami miatt nem tudja jobban kifutni magát az R5 3600.Az AIDA stress teszt jobban megkínozza a procit, hőfok tekintetében. ott belenyal a 85-86 fokba is egy-egy pillanatra
[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Nézzétek meg. Én úgy tudtam megfogni ezt, hogy végül az tdc értéket limitáltam be, ez volt a legjobb.
Így
ppt 140
tdc 90 (gyári 95 helyett)
edc 1
+200 mhz.
Így stabil. A gond csak az, hogy az avx freki megy együtt a sima 100% allcore frekivel. Utóbbi még simán bírná, de az avxhez fesz kell. LLC magasra állításnak meg nem vagyok híve...Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Albigator
őstag
-
fudi2002
veterán
Allcore és pbo oc kollégák, kíváncsiság:
[link] Prime95 AVX2
Ki tudja futtatni a small ftts-t pár percig úgy, hogy minden szál fut és nem áll le egyik sem hibával? (nem smallest!!)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Alpi.
addikt
válasz Fail3D! #20308 üzenetére
Ramok jó slotban vannak ? 3200-as xmpvel nagyon nem kéne kínlódnia egy x570-es lapnak !
Gyári boost : Az ideális esetben, 1 magon értendő. Ideális eset : Kissebb terhelés, nem Cinebench, Prime, akármi. Pl. játékok alatt, amikor a magok sincsenek letestelve és a full cpu load is alacsony. Jó hőfok, 75 foknál vagy fölötte már pl. esély sincs max boostra. Ergo, ha a 4 ghz körüli értékeket nagy terhelés mellett láttátok, az egyáltalán nem jelent gondot. Az egész boost algoritmus úgy van felépítve, hogy a biztonság, elfogadható hőmérséklet és teljesítmény közül minél többet fel tudjon mutatni. Ergo ha jó a hőfok, nincs elektromos (fogyasztás, cpu, vrm oldalról) limit, akkor teljesítmény orientált, boostol amíg engedik a határok, ha elkezd melegedni, szépen kezdi preferálni a hőfok megtartását a teljesítmény rovására. Illetve ha jó a hőfok, de veszélyes mértékű áramfelvételre próbáljuk "rávenni" (pl. prime small fft), akkor is visszább vesz a különböző limiteknek megfelelően. Nem tudom, mennyit tudtok ezekről, mikor, hogy kéne viselkednie, stb., ha képben vagytok, sry, nem tudom csak nem annyira a megszokott formula szerint működik Zen2. Legalábbis az eddigi típusoknál sokkal összetettebb a működése.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
fudi2002
veterán
válasz Fail3D! #20308 üzenetére
Nem csesztetésből!
Amúgy a ramokat ha fel tudnád 3600 cl16-ig az dobna rajta egy jókorát. Amúgy a pbo részen is tudunk tanácsot adni, hogy játék alatt meglegyen a 4.4ghz de kicsit tesztelgetnetek kell eme esetben. Ha kell, segítek akár itt, akár privátban.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Fail3D!
addikt
Ne engem tamadjatok:D Nekem is tegnap szolt mibe utkozott es gondoltam megkerdezlek titeket, mert jomagam 4-5 eve nem gepezem es akkor is csak intellel babraltam.
Most 1 honapja epitettem konfigot magamnak ryzenbol, de eddig nem erdekelt ez a resze. Pusztan joakaratbol mentem at es kerdeztelek is kozben titeket mi a velemenyetek.
A heten meg atmegyek hozza az itt es mas cikkekbol nyert infokat otvozve majd meg 1 probat ejteni azzal a geppel.
A 3200 ramokat megprobalom feljebb tornaszni, bar ahogy olvasom 4 modul eseten kicsit nehezkesebb a tortenet. Illetve a gyari boostot elovarazsolni. Nincs tervben cpu tuning csakelohozni a gyari boost ertekeket amit ezekalapjan vizzel hutve nem lesz nagy problema.
Gondolom teljesitmenyben erosen erezni lehet majd jateknal min fpsben ha normalisan be lesz allitva a gep.
-
nagyúr
válasz DzsannyX #20301 üzenetére
Nálam az X370-es CH6 E + R5 3600X + 2*8 GB Patriot Viper Steel 3600CL17 pl. plug&play... max boost megvolt, XMP ment így is. Az EDC1-el meg még jobb lett.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tag
válasz Fail3D! #20303 üzenetére
Olvastam a Lan problémát a korábbi hsz-ben, nekem az driver gondnak tűnt.
Nem a szavakon lovagolva, de nem véletlenül a prociról írtam. Az alaplapi BIOS problémák vagy lan driver gondok nem az AMD hatóköre. Az alaplap gyártója lehet a saras. Ezért is írtam, hogy nem korrekt az AMD-re kivetíteni ezeket.
Nálam is volt kis nehézség a RAM kezelésével a lapnak a kezdeti BIOS-szal. Aztán megoldódott, ahogy a lap gyártója frissítette a BIOS-t. -
fudi2002
veterán
válasz Fail3D! #20303 üzenetére
Lehet, hangsúlyozom lehet, meg kellett volna minket kérdezni vásárlás előtt.
Amúgy pedig kérdem én, alapon Ti gondolom cb20 alatt nézegetitek a frekiket, ott 4ghz per mag a hivatalos hiszen avxes kód. Hozzáteszem, a játékok alatti 4.4 körüli frekihez pbo buzerálás szükséges, alapon átlag játék alatt afterburnerrel kimonitorozva 4200-4300akat kell lássatok.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Fail3D!
addikt
válasz DzsannyX #20301 üzenetére
Ok nyilvan nem, de az o hatalmas szerencsejehez hozza tartozik hogy kozvetlen elotte 2 alaplapot vitt vissza az alzaba azert mert nem ment utp keresztul a net. Kijott a digitol az ember hogy routert csereljen, probaljon allitani a tuzfalon stb es sehogy nem birtak mukodeare birni a netet. Megvette most ezt az alaplapot, ezzel meg most emiatt "sziv".
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #20298 üzenetére
pedig itt már az imc-n túl mutat a dolog, 3600/16-18-..-ot tudott a micronnal, csak fagyott stressz alatt, de ezzel meg el sem indul, megpróbálhatok majd valami elvetemült időzítést (18-20-20... vagy hasonlót) de nem sok reményt fűzök hozzá ennyit tudhat a lap
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
tag
válasz Fail3D! #20299 üzenetére
Azért általános érvényűként kimondani, hogy a gyári értékekhez állítgatni kell az AMD proci(ka)t, nem igazán korrekt. Sokan vannak, közöttük én is, aki összerakta és ment a proci, ahogy leírta az AMD.
A többség itt a tuning miatt állítgat, nem azért, hogy elérje a gyári működést.
Ahogy korábban is írtam: az, ha a haverod úgy látta 4 ghz-n ment csak max egy szálon, ott valami más lehetett a gond..., de ezt már nem tudjuk kitalálni úgysem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest