Hirdetés
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Főleg almás platformhoz való dokkoló-tárhelybővítő az Orico fémjelzésével
ph A láncba köthető, 13 az 1-ben megoldás több, mint 50 TB-nyi adattárat tud elszállásolni, és egyebek mellett multimonitoros munkát is lehetővé tesz.
-
S.T.A.L.K.E.R. 2 - Már nézhető a játék fejlesztéséről szóló dokumentumfilm
gp A másfél órás anyaghoz magyar feliratozás is készült, érdemes lehet megnézni a videót.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Jó lett.
Látom, régi nVidia VGA-d van, alig jobb a VGA-d min FPS-e mint az RX 480-é nálam. +12 FPS-el.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gaben88
őstag
válasz wwenigma #11549 üzenetére
Kicsit sarkos pelda volt, amit irtam, de 38-60 kozott siman ugral. Gyari hutot azert nem egyszeru rosszul feltenni. Ezek szerint nekem sikerult? Mit nezzek meg? Szedjem le, pasztazzam ujra? Az opcionalis kabelekbol amugy mind ket kabelt be kell kotni? Tehat a LED-es kabelt es az USB-t is?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz gaben88 #11552 üzenetére
Ha csak annyi akkor a ventiprofilban a homersekleteket huzd feljebb, egyebkent is az annyira nem szamit csak hosszu tavu terhelesnel.
A LED-es akkor kell ha az alaplapi cuccal akarod kezeltetni, az USB-s ha szeretnel firmware-t frissiteni rajta es/vagy a sajat utility-t használnád. Egyebkent ha Wraith Prism-ed van, van az oldalan egy hi-lo kapcsolo ami szinten ventifordulatot allit.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
gaben88
őstag
válasz wwenigma #11553 üzenetére
Erdekes, de ha bekapcsolom, hogy csipogjon az alaplapi hangszoro, ha a CPU venti megallt, akkor Windows bootolaskor, bejelentkezo kepernyo elott csippan a hangszoro es tenyleg kb majdnem megall a venti. DE amd oldalarol a chipset driver es ryzen master jo hatassal volt, egy fokkal jobb lett a dolog.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Szinyák
őstag
sziasztok.
v.ki egy liket tud adni honna tudom leszedni ezt a teszt progit. amd star control origins.
Köszi
Szinyák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Szinyák #11555 üzenetére
gaben88: ja igen, az se art ha fennvan. Azert tesztelgesd, mert ugye nagyon nem melegszik at a borda maga alapbol es nekem azert jo a gyari venti mert huti a VRM-eket is.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-
Merula Alba
tag
válasz wwenigma #11547 üzenetére
Szia.
Volt frissítve, ezt mondta is nekem. De azt Ő sem tudta megmondani hogy melyik BIOS van fent éppen a lapon. Körülbelül 8-10 hónapja használta aktívan a lapot, akkor egy RAM hiba miatt frissítgetett folyamatosan rajta BIOS-t.
Ha jól sejtem akkor valószínűleg el sem indul, el sem jut a BIOS-ig rendes frissítés nélkül?
Lesz valahova egy könyörgős utam.....Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
Merula Alba
tag
válasz Merula Alba #11559 üzenetére
Illetve lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Ilyenkor a legfrissebb BIOS-t kell felrakni alapból, ugye? Ehhez a laphoz 2019. 12. 03-as a legfrissebb BIOS.
Ne dumálj, mert nem látok! :-P
-
nagyúr
válasz Create. #11557 üzenetére
Na akkor, ha hazaérek fellövöm a ramokat 3600 CL17-re, kíváncsi vagyok a plusszokra. Ugyanis 2133 CL15-ön megy alapból, direkt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Steven
addikt
válasz Merula Alba #11559 üzenetére
Ahogy már írták neked random, ha nem tudja az előző tulaj hogy mikori a bios ... bios verziótól függ vagy menni fog vagy nem...
11561:
Érdemes felrakni ... millió dolgot javítottak...[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
veterán
-
lemusz
addikt
Szerintetek érdemes-e 4x4GB Hyperx 2666Mhz CL15 ramok tulajdonában olyanon agyalni, hogy lecseréljem a coffe lake lap+proci kombóm egy B450+3600-ra? Úgy számoltam, hogy ez a i5 8400->R5 3600csere kb 20 ezer Ft-omba fájna, ennyit még lehet hogy meg is érne nekem a hype miatt, de ha még a ramokat is cserélni kell akkor már többnél járunk és nem hiszem. Márpedig ryzenhez 3000mhz felett ajánlott vagymi. Csak játékra van használva.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Create. #11557 üzenetére
Lőttem 2 mérést (2,2 GHZ & Auto amit bír), 3600 CL18-al (erre állt be D.O.C.P.-ből betöltve).
121 vs 131 FPS.
176 vs 193 FPS.De ahogy elemezgettem a többiek méréseit, azért az RX480 visszafogja némileg a CPU-t.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Create. #11569 üzenetére
Mondjuk, nekem még ez is Overkill VGA. (SC2 multihoz, a CPU dominánsabb sokkal, főleg egy magon).
Marad még pár évet, ha bírja, játszom RX 460-al és R9 380-al is, ezek még gyengébbek, mégse a VGA a kevés a fenti játékban. Na jóó, max grafon az RX 460 határeset, ezért high-ra van állítva a játék, nem mintha volna időm csodálni, hogy milyen szép a grafika.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Paxker315 #11574 üzenetére
Szerintem is. Sokan felkapják a fejüket, pedig a Downclock (DC) is tuning, csakúgy mint a feszültségek negatív offsetelése, vagy fixen kisebbre való állítása.
Igazából minden, a gyári ajánlástól való eltérés +/- irányba tuning, csak egyesek kisajátították ezt a szót az Overclock-hoz. Amúgy a tuning eredeti jelentése finomhangolás.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz jokeph #11578 üzenetére
igen, velem is ez tortent, a huszon ev ota "rosszul" hasznalom a szot...
Az unnepek utan valtom a 2x8GB-ot 2x16GB-ra, remelem valami normalisabb peldanyt fogok ki...
jok ezek a c9bjz-k. tegnap meghajtotam c12on ( 3666MHz, majd visszavettem 3733c14-re, csak probabol volt a c12 ), viszont ertelmes orajelet nem sikerult kiprobalni, mert a procim 4400nal elfogy...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
vcsabika
tag
B450 I AORUS PRO WIFI hasznal valaki? Normalisan menne vele a 3600, tudja valaki?
Milyen 3600-os RAM ajanlott, ami jol birja az OC-t? -
boogie84
veterán
Sziasztok,
korábbi konfigomnál szépen be lehetett lőni a minimum feszt a procihoz tuning mellett it. Jelenlegi konfigomnál erősen VGA limit van, így procit semmiképp sem szeretném feleslegesen húzni. Sokkal inkább a feszültségeket szeretném belőni stabilra, mert az auto beállítás elég furán működik...
Teszt alatt ilyen értékek vannak: (1,225V-ot kér max terhelésen) Azt sem tudom mikor és hogy jöhetett ki az az 1,475V
Teszt után vártam kicsit: (1,444V )
Fura, hogy 4300-ig mentek fel maxra a magok órajelei, miközben hozzá sem nyúltam a PBO-hoz. Ramot állítottam be 3200-ra és kész. Terhelésnél amikor a Cinebench fut akkor meg 4000-en mennek a magok. Hogy van ez?
Tudna valaki szájbarágósan segíteni nekem X570 Aorus Elite esetében?
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
koko52
nagyúr
válasz bozont #11583 üzenetére
Megnyomod a Game Boost gombot és all core 4.2 @1.35v lesz. Ennél több meg hova?
Esetleg a feszt visszább faraghatod ha tudod. 4.2 felett már sok fesz kell ahogy itt nézegettem."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
válasz RECSKA #11585 üzenetére
?!?
SMT-vel vagy anélkül ?
Bár, ez rengeteg szerintem SMT-vel is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tomsolo
őstag
válasz koko52 #11584 üzenetére
nálam a bűvös határ all core-on a 4.1k az simán megy 1.15-el.
utána a 4.2 höz kell már 1.2625
azután a 4.3 hoz már bekéri a 1.3125-öt(kevés a különbség a 4.2höz képest, 6-8 fokkal melegebb csúcsokkal)
a 4.4-et 1.42-ig próbálgattam de ott se volt stabil így elengedtem, nem kályhát akarok építeni
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
koko52
nagyúr
Ismerkedés a 3600-al:
Alap:
All 4,2 1,36v (gyári MSI BIOS Game mod):
Stabilnak néz ki pár bench és némi játék után."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
klachaza
csendes tag
Sziasztok.
Ùgy néz ki Megoldódott a Cod MW probléma (dev error 6068).
Mondjuk végig a proci boostra gyanakodtam, hogy tùlpörgeti, majd hibàsan kezd szàmolni, vagy a win kicsit megakad, amire a jàték érzékenyen reagál.
De amikor elindítottam a Farcry 5 öt és az is kidobott pàr perc mùlva, akkor tele lett a t...öm :-). Mondom nézek egy tápot, amin van Cpu power 1 és Cpu power 2 csati is.
Tehàt 4 és 8 pin ( msi x570-a pro).
Ez a corsair 750 es tàp elég öreg, 7-8 éves.Na de mondom van itt még egy néhàny éves Thermaltake 630 as tàpom, próba szerencse.
Elkezdtem átszerelni, ekkor làtom hogy a Ram hűtők szét vannak nyílva kicsit. Kivettem őket, próbáltam összenyomni,
De nem patentosak, csak a vastag szivacsos ragasztó fogná őket, ami egyik oldalon teljesen elengedett, kb 1 mm-re nyíltak szét, így inkàbb hőcsapda volt mint hűtő.
Mindkét ramnak ugyanazon oldala jött le, a màsik oldal viszont nem akar lejönni. Próbáltam...Most a màsik tâppal, és féloldali ram hűtővel megy megint minden.
A tàpon csak 4 -es cpu csati van, de így is megy rendesen.Ilyen irat csipesszel tudnàm visszarakni a ram hűtőbordàt, de ez a vastag ragasztócsík nemtudom mennyi hőt ad àt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- AMD Ryzen 7 3800X Processzor
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 13500 - 14mag/20szál - Hibátlan, tesztelt Eladó! 67.000.-
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen