- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
troland26
őstag
válasz
KaiotEch #8712 üzenetére
Nem .. sőt passzív kártyát akartam sokáig venni , mert nagyon zavar még a terheletlen kártya zaja is ..csak nem akartam lemondani a fullhd játékélményről . Volt Msi twinfrozr kártyám [link] ( 5850 ) az botrányos volt alapon is , Sapphire kártyám [link] ( 6790 ) alapon elviselhető , de terhelve zavaró volt . Ez az első komolyabb Asus-om , de ennek a leghalkabb a hűtése . A hőmérséklet a zajszint miatt kicsit magasabb , terhelve olyan 65c alapon 30c .. igaz a gépembe nincs 1 db plusz venti se ( csak a cpu , meg a táp ) lehet lenne 1-2 plusz venti jobbak lennének a hőmérsékleti adataim is .
-
troland26
őstag
válasz
KaiotEch #8695 üzenetére
Nekem v2-es Asus-om van .. komolyan mondom az eddigi leghalkabb videokártyám amim volt eddig ... alapon 10%-on forog a venti játékok alatt olyan 25-30-ig megy fel . A gép a fejemtől kb 1 méterre van le van szedve a ház oldala és komolyan mondom terhelve sem hallom a kártyát ( vagy csak alig ) .
-
miresz
veterán
válasz
KaiotEch #8695 üzenetére
Akkor,ha MSI nem,az Asus-al meg az a gond,hogy egy DVI van rajt akkor ki is merült a fekete nyákos 7850-ek tárháza,még a Powwrcolor marad,ahogy írtad is,de szerintem az a legrondább 7850-es. De egyébként én inkább egy 7870-et javaslom,abból is az Asus-t,ez tuti halk,ilyen van nekem is én még nem hallottam a hangját,60C'-nál nem volt még melegebb terhelés alatt,pedig itt az asztalon van a gép,mert jelenleg nincs házam. HD7870-DC2-2GD5-V2
-
miresz
veterán
válasz
KaiotEch #8687 üzenetére
Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5 Fekete nyák,és nem utolsó sorban nagyon jó hűtés.
Vagy a V2-es verzió belőle: Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2
-
válasz
KaiotEch #8684 üzenetére
Hát nem a kinézet számít(milyen matrica van a burkolaton) gondolom nem a kártyád hűtését fogod nézegetni játék közben........
Amúgy élőben sokkal szebben néz ki mint a netes képeken
Nekem ma délutántól sajnos már semilyen, mert ma adtam postára
Amúgy ő volt az de holnap talán már érkezik -
-
-
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
KaiotEch #1628 üzenetére
Nem rossz, de ilyen áron Sapphire ellen nincs esélye.
zsámoly: Hibás a kártya(vram hiba), ez még az agyon ajánlott Sapphire-ral is előfordul. Vidd vissza gariztatni.
Ha komoly gond lenne a kártyával(Vram pl), akkor csökkentett módtól kezdve, mindenhogy csíkozódna. - Közel sem biztos. Nekem már volt 4850 hibás, ami driver nélkül volt csak ok, mint a tiéd. Nálad is lehet csak kezdeti jelek, elképzelhető, hogy adott időn belül már Biosban is csíkozni fog.
-
AT1S
tag
válasz
KaiotEch #1618 üzenetére
Egyenlőre csak elméleti síkon érdekel, de minden adott hozzá. Olvasgattam a fórumot és sokan panaszkodtak a DC2 hangjára. Még nem raktam össze a gépet, így nincs saját tapasztalat... Anno (az előző konfignál) is pont a zaj miatt döntöttem a vízhűtésnél, a tuning mellékes. Amúgy milyen programmal érdemes húzni a GPU-t? Trixx-et hallottam sok helyen...
-
milszab
senior tag
válasz
KaiotEch #1614 üzenetére
Igen, de közben megnéztem hogy tényleg neked van igazad, mer ez így jött ki. A 70-esnek van az az igazi olyan hűtője mint enyémnek, de lehet azért, mivel ez is 70-es.
Valaki nem tudna felrakni 7850-esről egy everst képet, ahol mutat több hőfokot is? Mer a gpu nem minden...
-
szmegma
aktív tag
válasz
KaiotEch #1475 üzenetére
En nem tudom, azert kerdezem, hogy megeri az a HIS, hogy plusz ~7.000-rel kerul tobbe?
Amugy a HIS 6950 IceQ X 2GB kartyan is egy venti van es kiemelkedo a huvossege, ahogy olvastam...Igy van, itt kint az angolokat nem erdekli ugy a PC epites, ezert a piac hianya miatt az arak jobbak az otthoniaknal.
-
Winne
nagyúr
válasz
KaiotEch #1398 üzenetére
Ez az OC volt, ami 62 fok, de mindjárt letesztelem egy kör erejéig a simát is. Nyitott házzal vagyok, úgyhogy nem tudom ő mivel hűt.
@(#1400) Vigneau: egy sima egy fordított.
Betettem mindkettőt egyszerre, de el is ba***tt mindent, gondolom nem bírta a táp, kinullázta az uefit, nem adott semilyen képet egyik kártyáról sem, aztán meg már a win sem töltött be sehogyan. Mire lement az ideg az agyamból, elkezdtem gondolkozni, majd lefrissítettem az uefit, ha már a tuningot úgyis buktam és végignéztem az összes beállítást. Rájöttem, hogy alapból visszatette IDE módra és azért fagyott ki töltésnél... Most már ami hátra van, hogy újra ki kell tesztelnem a tuninghoz az értékeimet, mert 1 éves infók persze nincsenek már meg...
Nem érte meg betenni a második kártyát...
-
Razermazer
őstag
válasz
KaiotEch #1398 üzenetére
Szerintem butaságot csináltál. Helyből sapphire-t kellett volna venned, és letojni a kék nyákot, semmi gondod nem lett volna, hiába mondtuk, figyeltem végig a szenvedésedet a kártyával.
Most nézem hogy 96k a kártya az iponon az oc-s, 75-volt a nem oc-s ugye vagy a körül?
Ennyit ezért sose, én is megtehettem volna ennyiért hogy megveszem, de mondtam magamnak hogy stop 66-a határ.
A sapphire meg csendes tényleg, mint vízhűtés tulajdonos tudom mit beszélek.
De mondjuk a pénzedet visszakaptad tehát nem vesztettél semmit.
Rossz tapasztalatot azt viszont igen én azért megpróbálnák később majd egy sapphire-tHát 69 már nekem a lélektani határon túl van
meg az msi is, volt msi kártyám gtx 480 jó volt referencia kártya volt levizezve szépen ment. Szerintem ez gyártási hiba az msi-nél, olvastam külföldi fórumokon, hogy sajna egyre több msi 7850-el van probléma.
-
akela91
addikt
válasz
KaiotEch #1379 üzenetére
Így van, mint írtuk is lejjebb. Hardverre nem vonatkozik ez a kiskapu, hogy nem lehet felbontani. Ergo lehet visszaküldeni a cuccost, ha nem vagy megelégedve. És miért ne éljünk ezzel, ha már van ez a törvény? Én biztos visszaküldtem volna, ha valami nem az elvárásomnak megfelelő. Egy Ipon nagyságú cégnek, teljesen mind1 bevétel szempontjából, mert így is halálra keresik magukat. A Másik meg, ha jófejek és visszaveszik, úgyis tőlük fogsz utána rendelni, és ajánlod másnak is őket.
_
szerk: Sondi1986 : pont tőlük nem vártam volna... Na de utánajárok kicsit ennek. -
bence1990
csendes tag
válasz
KaiotEch #1271 üzenetére
Hát először én is megijedtem, meg volt eddig egyszer olyan h összevissza csíkos lett a képernyő bekapcsolás után még az asztalon, ment a restart és utána jó volt. Rögtön gondoltam h na mehet a szervizbe, de azóta (másfél hete kb.) a világon semmi baja nincs, minden megy az elvárható graikán stb.
-
bence1990
csendes tag
válasz
KaiotEch #1268 üzenetére
hali, neked is MSI-d van? nekem Heaven benchmark-nál csinálta,hogy amikor elindítottam volna akkor full fekete képernyő, nem reagált semmire, úgyhogy újra kellett indítani, utána már minden ment rendesen Heaven-nel együtt. Szted ennyi már azt jelenti h hibás lehet a kari? vagy mitől van ez?
-
akela91
addikt
válasz
KaiotEch #1249 üzenetére
Én szeretem a kéket
No de , hogy egy ideillő idézettel éljek: Ronda...de finom(hideg)....Valami nem kóser ott hallod. Lőjjünk csak pár tesztet délelőtt. Először is: 3DMark11 (minden alapbeállításon, graphics pontokat nézve) Aztán jöhet egy 3DMark Ventage teszt(alapon)
Majd felőlem jöhet: Skyrim, GTAIV, BF3, F12011, Mass Effect 3, Crysis 3Ne viccelj már, hogy Assasin kiakasztja, egyedül a GTAIV volt minden feltolva maxraq, ami nem tetszett neki, és 20 körül volt néha FPS, a többivel High text kieggel se volt gond. Crysis 2 is 60FPS, néha 50....
Használd az MSI afterburner FPS jelzőjét, az pontos! Viszont a ventit ne azzal szabályozd! Vagy lődd be, fix 50%-ra. Annál több nem fog kelleni, ha nem gagyi a hűtése. Közben kiteheted a hőfokokat is MSI AFT-errel.
-
akela91
addikt
válasz
KaiotEch #1247 üzenetére
RONDA? Szerintem meg gyönyörű kártya. Sokkal szebb mint az MSI. De hát, kinek mi.
Ha átjössz, kipróbálhatod!
Egyébként egyéni venti vezérlésen van a karim, de nem vettem magasabbra a fordulatokat, csak a lépcsőket máshogy határoztam meg. 53C-nál 50% venti fordulat van, egészen 55 fokig, de ezt nem érte még el.(kivéve ugye a kedves Furmark 59C)
Babrálva nincs semmi természetesen. De biztos jelent kb. 5 fokot, hogy nagyon jól szellőzik a házam, de tényleg, ennél jobban nem tud egy ház szellőzni, és ez egy nem ref hűtésű "szanaszétfújó vga-hűtésnek"(értsd: nem kifelé fújja a házból) sokat segít. -
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1222 üzenetére
Ez meg azért nem mérvadó, mert mindenki alapon futtatja, tesszellációval.
De ahhoz képest nem is rossz, hogy 8xAA + 16xAF + Extreme tesselation beállításokkal ment. Elsőre nem tűnt fel, hogy a sárkány kiütéses a tüskék helyett?
MOD - az még nem sok, de én a 3 db hőcső miatt picit jobbra számítottam, és olyan 55-56 körüli LOAD hőmérsékletet tippeltem. Milyen a házad szellőzése?
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1219 üzenetére
FullHD felbontás nem megy esetleg? Egyébként a Heaven tesztben nem kapcsoltad be a DX11 ficsört, azaz a tesszellácót így nem mérvadó az eredmény. A CPU alap ment?
MOD - milyen volt a kártyát kicsomagolni? Látszott az igényesség a csomagoláson is? Rátapadó fólia, műa. csatoló védő, stb. volt ugye?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1183 üzenetére
Igazából nem akarlak meggyőzni semmiről sem, mert éppúgy 0 érdek vezérel a Sapphire vásárlásban mint az MSI esetén. Se üzletem, se részvényem egyik cégnél sem, úgyhogy nekem tényleg mind1 melyiket választod.
Mindössze a releváns körülményekre próbálom felhívni a figyelmet. Gondolom abban mindenki 1etért, hogy ha a gyártó tudja a termékéről, hogy az egy jó termék amelyet minőségi alkatrészekből gyártottak, akkor bátran vállal több garancia időt.polgi803: bármibe belenyúlhatsz, lásd Sapphire 2x egymás után. Viszont az MSI az Gigabyte ezt tisztázzuk - nézz utána a tapasztalatoknak ha gondolod -, és akkor is +1 év garancia az +1 év biztonság.
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1181 üzenetére
Elég, ha egy MSI terméket (akár alaplapot, akát VGA-t) kicsomagolsz, mert szemmel látható a minőség (a csomagolástól a termékig), és nem véletlen az a +1 év garancia vállalás sem!
A TwinFrozr III hűtés kiváló, és a halkabb megoldások közé tartozik - és biztosan hatékonyabb mint a Sapphire megoldása, mert nem 2 hanem 3 hőcsövet alkalmaznak.
Egy év alatt a 2. Sapphire kártyámat garizzák (ami végig gyári tuning nélkül volt használva), míg a valamivel korábban vásárolt MSI GTX 560-Ti TwinFrozr II/OC kártyával soha semmi gond nem volt. De az MSI P67A-GD65 lapomról is csak jókat mondhatok. -
akela91
addikt
válasz
KaiotEch #1127 üzenetére
Én sem szeretem az előre utalást, természetesen mindennek utánajárok előtte.
blaca83 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!Aztán elkérem címét, nevét, utánajárok, tényleg létezik-e a csóka. De alapvetően, én is viszakozom az előre utalástól. De ha mindent rendben találok, akkor mehet az üzlet. Ha kétségeim vannak, akkor elmegyek személyesen.
-
bence1990
csendes tag
válasz
KaiotEch #1091 üzenetére
Én azt írtam, hogy 63 fok volt a MAX, attól függetlenül 55-56 fok környékén motoszkált, biztos volt egy megerőltetőbb rész a játékban és akkor felugrott. Amikor ezt írtam még csak GTA 4-et teszteltem (teljesen max grafikán). Most NFS:The Run-t tolom, ennél 54 fokot még soha nem lépte túl. Ja és nekem is 40%-ra megy fel a venti pörgése.
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1079 üzenetére
A 2. Sapphire 6870-et gariztatom éppen... az első gyári hibás volt helyből, ez meg ami a napokban halt meg, a múlt hónapban volt 1 éves.
Ezért ha egy mód van rá, én kerülném. Bármi lehet, és ez semmiképpen sem jelenti, hogy nem jó a Sapphire! De az ember ugye az előítéletei rabja.
MSI lappal és VGA-val még nem volt rossz tapasztalatom, ráadásul nem 2 hanem 3 év garanciát adnak. Úgy tudom a PowerColor hasonló OEM gyártója az AMD-nek, de sajna az is csak 2 év garival rendelkezik.
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #1073 üzenetére
Igen, 860/4800 míg az OC változaté 950/4800. Én utóbbit néztem ki, mert nem tuningolok. Viszont a PowerColor PCS+ HD7850 órajele 1000/4900, és sztem az olcsóbb is lehet. Nyilván a TF IV hűtő jobb, de bármennyit nem ér meg (nekem).
Joker94: nem tudom pontosan, de hát a 7970 is túlhajtható. Ami nálam volt, annak 120k volt az ára ami abban a kategóriában szvsz jónak számít! És ha belegondolsz, hogy tuti az 1200-as GPU...
Kvg: vagy a kártya, vagy az ár tuti el van írva.
-
akela91
addikt
válasz
KaiotEch #1017 üzenetére
Egyszer kell beállítani, és utána automatikusan Win indításkor belövi az adott elmentett profilt. csinálhatsz több profilt, aztán gyorsbillentyűt hozzárendelve, egy gombnyomás és akár alapfeszen/félig OC-zva/full OC-t kiválasztod, mikor mi kell.
De ha ilyen lusta vagy, akkor csak 1 profil, és örökké megy az OC indításkor, és nem +50MHz-en hanem amennyin te kívánod (+300 akár). Illetve nem 500FT a különbség hanem több mint 5000Ft a jelen állás szerint...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KaiotEch #973 üzenetére
Annyira az én hangtesztem nem lenne meggyőző, mert van hangosabb venti a kártyáénál. De meglepően halk. Mondjuk 130 wattot fogyaszt, ami azért annyira nem sok.
Igazából nem tudom. Az ASUS volt és a Giga. Nyilván ebből az ASUS-t veszem. Főleg, hogy olcsóbb volt. Ha van MSI, vagy Sapphire, akkor lehet, hogy nem ASUS lett volna, de ez az ártól is függött volna.
(#975) sysrq: Nem csak XP-t. Van Win 7 is. Mivel dobozos OS-t szoktam venni, így ha már fizettem érte egy valag pénzt ... használni is szeretném. Ezért van még telepítve az XP. Gond amúgy nincs ... használom a Win 7-et. Csupán furcsa volt, hogy nincs még XP driver.
(#974) csucsbicep: Mák, hogy befért a házba. A méretén kívül tényleg szuper a hűtő.
-
bence1990
csendes tag
válasz
KaiotEch #869 üzenetére
Eddigi vásárlói tapasztalatok alapján a Sapphire-el nincs az ég világon semmi gond, nekem egyedül a 2év gari nem nyerte el a tetszésemet. Akik eddig MSI-t vettek meg vannak vele elégedve, nagyon halknak mondják és a hűtésével sincs semmi gond. Gigát azt gondolom olvastad hogy sok problémás darab van. Konkrétan ilyen hangot ad: http://www.youtube.com/watch?v=LYWlr0MqoFk
Asus-al sincs állítólag gond, de tényleg zavaró, hogy annyi energiát sem fektettek bele, hogy megfelelő méretű hűtőt tervezzenek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged