Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alpachino
veterán
-
Giot
addikt
válasz
karesz501 #17090 üzenetére
Jól elvagyok a 7850-nel FullHD-n is. Ami meglepett. Meg vagyok elégedve vele.
Pld Crysis2 High Textures pack, DX11, legutóbbi patch, Minden ultrán és teljesen játszható értékeket produkál. A min a 30fps.Elfogadható.
Igaz 1050/1250Mhz.Szerk: A 8XXX széria Q2-ben várható?
-
HSM
félisten
válasz
karesz501 #17000 üzenetére
Mivel a kártya és a meghajtója egymástól elválaszthatatlan, egyik se működik a másik nélkül, így mindig az számít 100%-nak, amit a legjobb driverel tud a kari. Mindig van és mindig lesz lehetőség optimalizálni, csak amikor már elég optimális a drivered, akkor már rengeteg erőfeszítés kell kis sebességnövekedésért. A kezdeti drivereken még viszonylag könnyű 10-20%-ot is hozni akár egy friss architektúránál, a későbbiekkel már sokkal nehezebb.
Természetesen hibajavítások fognak jönni sokévmúlva is a kártyákhoz, nekem az 5850 most lesz 3. éves, és bár lassan egy éve nem jött hozzá "gyorsítós" driver, de a hibajavításokat ugyanúgy megkapja az enyém is, mint az újak.Értem, mit akartál írni, csak sajnos a világ nem úgy működik.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
karesz501 #16989 üzenetére
Ha nem is holnapután, de pár héten belül.
-
-
MontyCrew
senior tag
válasz
karesz501 #16588 üzenetére
nekem ipon garival nem volt problémám,, igaz ismerősön keresztül ment a dolog, viszont PCX normál vásárlóként történt az esetem és minden probléma nélkül, késés vagy fennakadás nélkül lezajlott a dolog. Hardverkerrel, nekem is és még 2 másik társamnak is nagyon jó benyomásai vannak, de nekem problémát okoz személyesen vinni mindig ha valami garanciális ügyintézés lenne..
-
seederking
őstag
válasz
karesz501 #16242 üzenetére
Sokan olyan dolgokat írnak le ezzel kapcsolatban ami nem vagy részben igaz.
Erre annyi lenne a megoldás,hogy megkérdezi a felelős szervet ezzel kapcsolatban.Függetlenül ettől : "Uraim, az iPon (is) egy webshop. Ergo, 8napon belul elallhatsz a vasarlastol"
Mert ez is félrevezető..Nem kell ahoz előre utalni,nem kell ahoz futárt kérni,nem kell ahoz webshopon rendelni,hogy a vásárlói jogaidat érvényesítsd.Ergo minden tekintetben él a 8 napos vásárlástól való elállás.Na meg ez : "Az az egy baj van vele, hogy nem kötelesek azonnal cserélni.... Mivel webshop, nem is tudják
Lehet inkább egyszerűbb nekik is azt mondani, hogy nem tudnak cserélni, és visszaadják a pénzt, amire van ugye 30 napjuk."
Ez tetszik a legjobban : ""Lehet inkább egyszerűbb is azt mondani""
Ha látják is rajtad,hogy fingod nincs a jogaidat illetően akkor lehet,hogy minden pofátlan dolgot meg is csinálnak veled.
Ezért kellene informálódni...Mesélek ezzel kapcs vmit.
Vettem anno egy winyót ami besz@rt gari időn belül.Fölhívtam a boltot,hogy vinném gariba vagy csere vagy pénz vissza.Mondja az eladó nekem,hogy mivel karácsony van nem tudják 14 napon belül ezt teljesíteni mert bezárnak az ünnepekre./Törvény előírja a 14 napot/
Na mondom any...tokat.fölhívtam az nfh-t és informálódtam.
Bevittem egy papirost amin leírtam a hiba okát,termék adatait és kértem ÍRÁSBAN,hogy a bolt indokolja miért nem tudja teljesíteni a 14 napos előrit garit.
Jelzem ezt az nfh-nál tanácsolták.
Reakció : Kipótoltam x ft-al és kaptam egy nagyobbat helyette.
Itt is csak szerencsém volt igaz?
Mind1 igazából,mert akinek nincs annyi esze pl,hogy telefonáljon és rákérdezzen az meg is érdemli,hogy hülyeségekre hallgatva tegye amit tesz. -
lowzor
veterán
válasz
karesz501 #16228 üzenetére
1200-ig kéne húzni kb azt is +30%-hoz. Példányfüggő, hogy mennyi feszt kér 1200mhz-hez. Én 1150 fölé még nem mentem, de azt viszi alapfeszen. A ramok is 1675-öt mennek az enyémen (Elpida ramos)
Trémárkban a 7870-nek 1200-on 8400 körül van a graphics score
7950-nek 1200-on 11000 felett -
rayoliviero
veterán
válasz
karesz501 #16194 üzenetére
Amúgy ez az 1,135 V GPU-Z szerint 1,210 terhelés alatt. Most akkor nem tudom melyik a valós. Asus Gpu Tweakben van 1,135, de lehet az valójában mégsem annyi.
Még játszok így vele picit és ha kell, kap feszültséget.
Kár, hogy nincs egy megbízható program, ami magától leteszteli a videókártyát tuning esetén, hogy stabil-e. Napokig próbálgatni játékkal, az elég kemény...
BRIKLY: Én is ettől félek, hogy nehogy hibás legyen. De elvileg nekem a tuning miatt jelentkezett fekete képernyő, azt írták.
-
rayoliviero
veterán
válasz
karesz501 #16192 üzenetére
1050/5800 alapfeszen (1,135). Neked is Asus van? De azt nem értem, hogy tegnap Heaven alatt ugyanezzel a beállításokkal csinált egy fekete képernyőt, majd újraindul a gép.
De ma akármit csinálok vele, stabilnak tűnik. Ezt nem értem....
A ventit Te 10%-on és auto-n hagytad? Én igen, de 70 fok-ig is elment FarCry alatt. De afölé nem, akkor már rákapcsolt rendesen...
-
-
patex1983
őstag
válasz
karesz501 #15989 üzenetére
Az én házam is alsó tápos (CM-690-II Advanced) és így vannak a ventik elhelyezve:
Alul és oldalt is vannak benne helyek, de azokat nem használom. Így nálam az Asus 7850 V2 alapon 28 fok, full terhelve 57 fokot mértem eddig max, játékok alatt változó, 55 fok az átlag 1050/1300Mhz mellett. -
patex1983
őstag
válasz
karesz501 #15964 üzenetére
A fizika törvényei szerint a meleg levegő felfelé száll, szóval ha fentre rakna olyan ventit, ami a házba befelé fúj, csak a cpu, alaplap és vga által termelt hőt nyomná vissza a házba. Nem hiába tervezik úgy a házakat, hogy fentre bentről kifelé fújó ventit/ventiket pakolnak.
Alulról a befelé fújó venti alapjáraton jó ötlet, ha a por nem akadály. -
Gtaati
őstag
válasz
karesz501 #15958 üzenetére
Hát, a hűtőt levettem újrapasztáztam és jobban meg is húztam így ennyi a hőfok egyébként lazábbra hagyott csavarok esetén plusz 10 fok rámegy furmark burn tesztel, ház cooler master elite knight 350 levett oldallal, rácsokból a porvédő-zajfogó szivacs mindenhonnan eltávolítva, cpu hűtő egy dark rock pro 2 ami szintén kellemesen hűvös levegőt mozgat a kártya felett pár mm-el, egyébként a videokártya hibamentesen kifogástalanul teszi a dolgát, semmi fagyás akadás black screen, semmi csak ha terhelődik akkor kicsit hangos... engem zavar!
-
kovsol
titán
válasz
karesz501 #15828 üzenetére
Enyémet asus gpu tweak állítja gond nélkül. AB-vel nem tudom állítani, ami picit vicces, mert MSI kártyám van.
Ha több hangkártya van a gépben, tegyük fel van a VGA kártyád, alaplapi, meg még van egy pci kártya akkor abból egyszerre csak az egyik fog hangot kiadni, mégpedig az amit elsődlegesnek állítasz épp be hanglejátszó eszközként. Nem értem amúgy teljesen pontosan mire gondolsz.
-
kovsol
titán
válasz
karesz501 #15562 üzenetére
Oké egy 7850-t 860Mhz helyett járathatod 1200-on is ha jót fogsz ki és ez %-ban durva tuning, de 1200-t egy 7870 is viszi, és akkor megint ott tartunk, hogy 10-15% eltérés azért van köztük azonos órajelen. Viszont 7850 1250 felett elég ritkaságnak számít, míg 7870 van akinél 1300 -t is viszi.
Ha most vásárolnék akkor egy 7870 -t vennék, de viszont annyival nem jobb, hogy egy meglévő jól tuningolható 7850 -t lecseréljek így utólag. -
Giot
addikt
válasz
karesz501 #15091 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Sapphire-okat nézegettem itt az aprón. Vagy ha lenne itt a fórumon aki megválna, hibátlan jó tuningtartalékkal rendelkező Zafír 7850-étől keressen meg privátban. Tudom hogy az a problémásabb, ahogy olvasgatok. De elég régi Zafíros vagyok, így lehet bevállalom.
Az meg hogy több a negatív Sapphire-os tapasztalat, annak is betudható hogy a Radeonokból az egyik legelterjedtebb a Zafír. Meg az egyik legnagyobb gyártó.
Mondjuk kemény, hogy átcsúszott egy hibás alkatrésszel felszerelt sorozat.(#15097) kovsol:Penny a háttered?
-
Apollo_21
addikt
-
Chapel
addikt
válasz
karesz501 #13471 üzenetére
Nekem azzal max 68 fok volt a plafon (csak összehasonlítás végett a mostani S. 7870-el 64fok)
De az mindenesetre valahogy nem logikus hogy max terhelés és 70 fok körül 30%-on mennek...mi kell hozzá hogy 100%-on?
Ha nem melegszik és rendben van a teljesítmény akkor jó ez így
(máskor linkeld már be plíz a képet, mert így kicsiben silabizálni kell)Más.
Elkezdtem tegnap Hitmant, 1680 minden max-on 39 fps átlag a bench szerint, meglátom a játékban mit mutat, egyenlőre még nem volt sehol gond. Nem is vészes ez(eddig) -
korcsi
veterán
válasz
karesz501 #13390 üzenetére
Mármint hogy játék közben felvált e? Nem.
Nekem csak a cod2 multi miatt kell, hogy "gyors" legyen, ott be lehet állítani, asztalon meg megy 60-al, single játékba meg úgyis mindegy.
Filmeknél lehet még fontos a 72, 50Hz azt meg a videó lejátszó programban kellene beállítani, hogy állítsa a kijelző frissítését a forrásanyaghoz.
-
-
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #13377 üzenetére
És meg is van... A DEL U2312 monitoromat ha 1920*1080 -on 72hz -en hajtom, akkor fagyi van memória tuningnál
Ha visszateszem 60hz -re, akkor minden OK, bírja tovább. ki érti ezt most kéremszépen? Nyilván most elkezdett fájni a szemem, hogy visszavettem 60hz -re, gondolom ez vmi pszichés dolog lehet csak.... Vélemény?
-
kovsol
titán
válasz
karesz501 #13251 üzenetére
Egy átlag tuningos 7850(1100Mhz re gondolok nagyjából) kb olyan erős mint egy 7870 alapon. Ez 27% gpu tuningot jelent. A táblázatokban látszik, hogy mennyi a két kártya között alap órajelen az eltérés. Na kb ennyit számít a tuning. Mindenki döntse el maga, hogy ez mennyit jelent számára.
-
DeathAdder
veterán
válasz
karesz501 #13217 üzenetére
Ilyenem van Hynix ramos és a legtöbb Sapphire Elpida jobban tuningolható mint az enyém és másoknak se valami szénné tuningolható a zaszus vékettese
Más kérdés hogy sok értelmét se látom az egésznek, mert se a hitmant,se az fc3-at, se az ac3-at nem viszi jobban, tehát pont azokban az esetekben, ahol szükség lenne rá. A statikus tesztek meg teljesen hidegen hagynak. Mindig lesz olyan akitől jobb leszek és lesz olyan aki tőlem jobb lesz... -
csucsbicep
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged