- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Na meg az sem teljesen tiszta, pontosan melyik kártyáról van szó? Mert Asus-ból is volt többféle. És az mit jelent pontosan hogy melegebb (egyáltalán idle vagy load)? Mihez viszonyítva? Más ugyanilyen kártyákhoz? Az sem mindegy milyen a ház szellőzése, ha nem túl jó, az is okozhatja hogy melegebb.
De amúgy GPU-z segítségével megtudod nézni hogy milyen bios is van rajta és itt ellenőrizheted, hogy hozzávaló-e. Meg azt is van-e frissebb. Azt hogy hogyan érdemes esetleg frissíteni, én nem tudom, már régen foglalkoztam ilyennel.
Ezek szerint használtan vetted? Lehet egy újrapasztázás is segítene valamit.
-
Baryka007
addikt
Ez jó, ezt eddig én sem tudtam... Egyébként ilyen 8-9 ezer FPS nél hallani eléggé ( Nekem 7970 van ) Pl amikor a Grid 2 nél az elején feljön a Meant to be played nVidia logó ott van 8800 Fps... És cicergek rendesen
Így már értem az okát ! Bár erre felé kapizsgáltam én is
-
Zoltanberta2
csendes tag
én is ilyen SMT gyártónál dolgozom, és sajnos nem csak a forrasz anyagban keresendő a probléma. Oké ugye az ROHS miatt leállt mindenki az olmos pasztával ami nagy hiba 100X jobban jobban forrad a kötések erősebbek szebbek. A másik baj, hogy egyre kisebb méretben egyre nagyobb beültetés szám miatt egyre nehezebb a jó forrasztási hőprofilt beállítani a kemencékbe, mert ha nagy BGa elviszi a hőt és hidegforraszos lesz az is baj, ha a flux túl sok akkor is kuka, ha meg hősokkot kap akkor is kuka lesz a kártya.
-
Alister71
nagyúr
Igen hasonló. Nekem is így kezdődött, míg egyszer egy játék alatt teljesen befagyott a gép, restart után már csak csíkos képernyő fogadott. Újraraktam a W10-et, amíg nem volt fent a driver addig rendben volt a kép, de miután a 10 elkezdte telepíteni a drivert, elfeketedett a kép és nem is jött már vissza. Restart, csíkos képernyő, majd elfeketedés...., szóval kampec. Valamelyik kis ball elpattan a gpu alatt, nyilvánvalóan az olcsó gagyi forrasztó anyag miatt, nem bírja a rengeteg hőváltozást. Pedig nem volt meleg a vga, 70-72 fok volt a max.
-
orc88
őstag
2 napja recseg a hangszóró ha zenét hallgattam és játszottam egyszerre. Azon sem segitett a driver frissites. Most ddu val letöröltem a legujabb crimson drivert. Felraktam az utolsó olyan drivert ami még nem crimsonos. A hang recsegés megszűnt, 45 percig nem volt blackscreen se, most viszont éppen frissit a winfos. Utána majd hajtom estig, és írok ha van valami. Telorol irtam, bocsi a hibákért
Nem volt a melegedéssel gond, mókolva se volt.
-
pengwin
addikt
Köszönöm!
Elsőre kicsit megijedtem, hogy esetleg a VGA rakoncátlankodik, de a driver downgrade óta nem volt semmi baj, szóval Crimson probléma.
Na igen, én nem is kísérleteztem OC-val a Crimson alatt, mielőtt telepítettem volna visszaállítottam a gyári default beállításokat.
Meg nem véletlenül tartottam meg a 15.11-es Catalyst setupját a letöltések között. -
CirrMee
addikt
Javaslom tanulmányozd ezt:
A képen alig van eltérés fogyasztásban a 270X és a 7870 között, órajelben pedig ugye 50MHz a különbség, +DRAM órajel különbözete. Biztos csiszolgattak a gyártástechnológián, ilyenkor lejjebb is lehet szorítani a fogyasztást, de a kép alapján itt nem történt ilyen, szóval csak szimplán átcímkézték a régi cuccost, meg dobtak rá gyorsabb DRAM chipeket.
bobalazs
1050MHz a 270X szintje, az 1150 már OC -s órajel.Hogy miért adták ki olcsóbban a 270et ez egy rejtély.
Piaci igények lefedése.
De a gyártók sem hülyék, különben nem vállalták volna be a sima 270 -es OC változatait. Magyarul a gyártók is tisztába voltak azzal, hogy bőven elég oda az 1db tápcsati is. -
-
mihione
őstag
Azert a powercoloros kiadas mar tahitira epul ugy tudom,ergo egy 7950 csak butitva.es valoban fel lehet huzni siman 7870eket 270x orajeleire de meg tovabb is.nekem gigabyte van nagyon jo a hutese.60 fokig szokott felmenni ugy is ha 1250 core es 1600 mhz memory frekvenciajat lovok be 1.3 voltal.
-
Maximow
tag
Én is valami hasonlóra gondoltam. A csavarokat egyébként nem téptem meg, csak amíg lehetett, finoman meghúztam, aztán mégis instabil let. Lazítottam rajtuk, és így jó, de messze nincsenek annyira meghúzva, mint gyárilag.
Egyenlőre hagyom így, aztán ha megadja magát, megy szervízbe, vagy apolcra.
Egyébként mindig is forrófejű volt a vga.
Köszönöm a segítségeteket.
-
Maximow
tag
Gondoltam, hogy sok, ezért már újra is pasztáztam mx2-vel. így furmark alatt sikerült 73%-os venti mellett elérni 86-87 fokot. Ez már azért jobban hangzik.
Annyi lenne a kérdésem még, hogy azt esetleg tudja-e valaki, hogy a borda csavarjait mennyire kell meghúzni, az ideális teljesítményhez. Vagy van e valami trükk a csavarok beállításához, mert ha meghúzom a csavarokat, instabil lesz a kártya. Most sikerült valamennyire ráhúzni, de azért eléggé lazára hagytam őket. Sztem ha jobban megtudnám húzni, akkor még hűvösebb is lehetne, csak ahogy próbálkoztam, úgy fagyogat a rendszer, illetve nem tölt be a win., vagy fura színek jelennek meg a monitoron. Rá is ment vagy egy óra hossza, mire sikerült így belőni.
köszi az eddigi segítséget nektek.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Amíg működött addig nem volt gond. Amikor csíkos lett azt nem tudom ott mennyi volt, mert csak restart segített.
De találtam itt ph-n valakit aki reballozza, hátha meg lehet menteni még pár hónapra, de egyre erősebb bennem az érzés, hogy mégis kéne venni egy új kártyát idővel. -
-
Nuada herceg
őstag
Én ezt nem is értem. Ezeket a Crimson problémákat. Felraktam az elsőt, mihelyt kijött, azóta használom megelégedéssel. Bár én nem vagyok olyan komoly gamer, hogy húzgáljam a gpu órajelet, meg állítsam a venti fordulatszámot és hasonlók. Lehet hogy ahhoz nem jó. Nekem minden alapon van és játszok.
-
pengwin
addikt
Nekem MSI HD 7870-en jobban működik, mint az eddigi WHQL Catalyst.
Vetillátorokat agresszívebben állítgatja, 40-45% közötti fordulatszámon tartja a GPU-t 65 fok körül nagy terhelés esetén, a másik driver hagyta felmenni 75 fok köré a Core Temp-et, 30-35% körüli ventillátor-sebesség mellett. Legalábbis GPU-Z sensor log szerint. Nekem nem tűnt fel, hogy hangosabb lenne a gép.
Majd a VRM és RAM hőmérsékleteket is megnézem, amint előttem lesz a log file jövőre. -
-
Grafikus kártyáknál szokott segíteni az órajelek módosítása msi afterburnerrel. Beállítasz egy órajelet, mondjuk 50 Mhz.-el kevesebbet, kipipálod, a profilenál a lakatot feloldod, ugyanott mentés ikonra nyomsz, majd egy számra, pl. 1-es re. Ezzel elmentetted profilnak az órajelet. Opciókban a profiles fülre mész, 3D profilenak kiválasztod az imént gyártott 1-es profilt. Ezentúl ha fut msi afterburner, azon az órajelen működik 3Dben, játékban.
Sajna gyakran feltűnik itt ez a probléma, pedig nem kéne. -
-
Steve198310
őstag
ááá igen régi volt már a HD4850 is vapor volt. De ez most nem olyan mint a 7950-7970 vapor-x hűtők. Át van tervezve. A hőcsövek a lamellákban van teljes csőhosszban. Végig húzódik a kártyák hosszán. Nincs a csövön üres terület.
Maga a Vapor-x igen régi már csak fejlődött a hőkamrás megoldások. Egy darabig nem is igen láttam csak elvétve -
diegho
nagyúr
Csak pár ár:
- VGA GIGABYTE HD 7870 2Gb DDR5 OC (GV-R787OC-2GD): 45.990,- 3 év gar
- VGA SAPPHIRE HD 7870 2GB DDR5 OC (11199-19-20G): 45.990,- 2 év gar
- VGA SAPPHIRE HD 7870 2GB DDR5 (11199-16-20G): 44.500,- 2 év gar AKCIÓ
- VTX3D HD7870 2GB GDDR5 X-EDITION - 44.500Ft1 perc alatt ennyit találtam. Mind új dobozos.
-
-
-
Repsol600
addikt
Én ma lecseréltem a Sapphire 7850-et egy MSI 7870 Twinn Froz III-ra. Nekem 2k-ba került a váltás ennyit talán még megért.
Itt vannak az eredményei:
1
2
3Annyival jobb szerintem, hogy minden hűtve van rajta, (VRM, ramok), lehet alulfeszelni is, és jobb a hűtése. Nálam 50 fok körül megáll BF 3 alatt. Persze alulfeszelve.
-
karesz501
senior tag
Nekem egy 7850 ASUS V2 -őm volt (már eladtam) és azon nem ment a feszállítás, bár mindenki szerint működik, de pont ugyanannyit ment alapfeszen (1100 - 1150) mint ha feltoltam Asus Tweak alatt maxra a csúszkát, ami 1,225mV volt asszem.
Alapon szerintem 1,075mV volt, de nem emlékszem pontosan....
@darky: szerintem Neked nem átlag kártyád van.... nálam az 1200Mhz -et csak 1,25mV -on vitte
Ezért is "álltam el a vásárlástól"
-
karesz501
senior tag
Ne keseregj, sőt! Az 1,1Ghz az 27% OC a ref. órajelhez képest, ami nagyjából adja is a 20%+ teljesítményt.
A memóriákat próbáltad húzni? Egy 1,1Ghz -es 7850 nagyon jól teker azért a pénzért amit adtál érte, szerintem best buyszerk.: milyen karid van? mellesleg nálam sem ment a feszállítás, pedig váltig állítja mindenki, hogy lehet....
-
Tomix24
addikt
Játékonként/programonként más tuningot bír el minden kari. 3Dmark11-el bírják pl a legtovább(rövid terhelést kap). Sniper v2-nél eléggé visza kellett vennem, mert a lövedék repülésekor már kivágott. stb stb.
A Ramok, bármilyen márka is 1300-at szoktak menni. Azt állítsd be nyugodtan. A Gpu mázli kérdése is, van akinek 1300 körül is megy, de nálam átlagos szellőzés és 60-as még a fűlre nem bántó venti mellett 1190 volt a maximum, 1215 V mellett.
-
zserbox
őstag
az meg a másik hogy furmark alatt lehet fel megy eddig de ha játék alatt nem akkor meg?
azt próbálgasd ne furmarkot.
de tuti a házszellőzésed szar és bent reked a meleg mert 4000-en pörgö ventillátor az egy orkán, csak ha a házban van 50-60fok és azt kavargatja akkor az semmire se jó. -
zserbox
őstag
ott valami nem kóser, nekem is ilyen videókarim van és 1200/1300-on megy 1.21V, de soha a büdős életbe nem ment fel ennyire furmarkba. pedig azért a házam nem egy szellős darab(CM Silencio 550) plusz a venti maxon
szerk: nem teljesen ugyan ez a verzióm van, valszeg a házszelőzésed nem éppen elégséges -
teljesen rendbe van, ugyan úgy 4fázis ahogy a ref, én egyedül a Chil fesz szabályzót és a DrMos(fet) et hiányolom mert akkor minden tuningprogi kezelné a fesz állítást és elvileg akkor lehetne alulfeszelni is!
vrm rendbe van tuning nélkül szinte hideg ezért nincs is nagyon hűtésük
-
zolisx4
őstag
Igen ez van nekem amit először linkeltél és abból is az álló dobozos ,mert van fekvő dobozos is , lehet 2 egyforma kártya nincs is ebből
.Gyakorlatilag az a 3 pötty az semmi ,3 luk és ilyen pirosas dugó van beleolvasztva ,nem tudom mit akartak ezzel a 3 pöttyel .
Én úgy tudtam hogy a 7850 nek mindegyiken csak 1 táp csati van ,lehet tévedek?? -
Malibutomi
nagyúr
6870-7870 viszonylatban a tapasztalat, 35-40% volt a különbség, mikor kijött, most az új driverrel kis hiján kétszer gyorsabb a 7870 mint az előd.
3DMark11 graphics score alapon: 6870 - 4162, 7870 alap régi driver - 6343, 7870 alap 12.11 driver - 7402Tuningot nem is mondom, ami 7850 nél 30-40%, 7870-nél 20% körüli. 1200-as gpu-val 8400 körüli a graphics score.
-
kovsol
titán
Hidd el, nem csak 30% eltérés van, jóformán egy 6850 után sok helyen dupla sebességet érek el a 7850-el.
Vicces az, hogy BF3 1080p ultra 2xAA 16xAF mellett is vagy +20-30fps a 6850 1080p high 0xAA 16xAF hez képest. Új játékokban durva a 78xx előny a régi szériához képest. Főleg ha még eresztesz rá némi tuningot is. -
->Raizen<-
veterán
Ma már van értelme a 2 gb vramnak. Az 5870 kifut az 1 gb vramból 1080p-ben aa-val. Megéri a 78xx széria a pénzét nem csak ezért nagyon erős alapokat rakott le az AMD vele! A következő konzol generációig maximális részletességen 4x aa-val el lehet lenni velük úgy érzem. Ha szerencsénk van tovább is!
A darksiders 2-t toltam asus n55sf i7-es notin gt 555 nvidia vga volt benne semmi problémám nem volt.
-
miresz
veterán
Ahogy elnézem elég Nvidia-s játék: Assassin's Creed III Performance Test Viszont legalább szarul optimalizált.
-
karesz501
senior tag
Jó a kérdés, de ennél többet per pillanat sajnos senki nem tud, csak találgat és spekulál.... Nem érint minden kártyát, én 2 hete vettem az enyémet és annak semmi baja. Szerintem sokkal több a gond nélkül működő darab mint a BS (blackscreen) hibás, de ez is csak az én személyes véleményem.
Válaszd a számodra szimpatikusnak tűnőt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest