Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
Steve198310 #40879 üzenetére
Mivel egész pontosan? Mert Radeon Bios Editorból azóta sincs új verzió.
-
BullZeye
veterán
válasz
Steve198310 #40875 üzenetére
Mert lehet már új bios-t égetni? Vagy régit szerkeszteni?
-
BullZeye
veterán
Nem szoktam kikapcsolni a gépet, és inkább sleepbe rakom mindig, viszont ezen módszerrel egy idő után ha HDMI-re váltok (TVre teszem ki a képet, monitoron ilyenkor nincs kép) akkor a hang a HDMIn egyszerűen eltűnik. Nem ismeri fel a hangkezelő, és nem látja egyik program sem a HDMI hangját (AMD HDMI), hiába megy ki a kép rajta.
Erre van valami ötlet? Mert ilyenkor csak egy géprestart segít.
-
BullZeye
veterán
Tegnap megjött végre TV, rákötöttem HDMI-n HD7850-re, és elkezdett a monitoron már az asztalon Tear-elni, azaz mintha nem lenne syncronban a frissítés, és szétcsúszik a kép az oldalsó mozgásoknál (v-sync hiánya).
Ha letiltom a HDMI-s TV-t akkor megszűnik, mivel kedves AMDtől alig alig kaptam pár beállítást, így kérdezni vagyok kénytelen, hogy hogy lehet ezt megszüntetni? -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #38137 üzenetére
Ha DVI->HDMI átalakítóval teszem ki a képet monitorra, akkor érdekes módon nincs ez a rácsos cucc.
Valamint most kipróbáltam laptopon kitolni HDMI-t monitorra, ezzel a szutyok kábellel, és érdekes ott sincs baj. Szóval akkor 99% valami CCC hiba lesz.
(#38139) Anaren91
Az a bajom, hogy van fekete csík 1080p képet lekicsinyíti ennyivel, ezért torz, és ha kinagyítom a képet (CCCben van csúszka, átrakom 95%-ra akkor látok mindent alul felül, de marad 2-3mm sáv jobb és bal oldalt, ha viszont 100%-ra rakom, akkor nincs sáv sehol, de kilóg a kép, és levág pár mm-t, és emiatt gondolom hogy széthúzza az 1920x1080-at kb 1940x1088-ra homályosodik foltokban az írás, szóval nem natív a felbontás, és emiatt torz az írás "hullámokban". -
BullZeye
veterán
válasz
zserbox #38136 üzenetére
Azért kérdeztem, mert DVIon nekem is tökéletes a kép (minden klappol), HDMIn meg mivel nincs másik kábel itthon nem tudom tesztelni mással, és nem is tudok honnan keríteni másikat, ezért kérdezek, mert ezek szerint nem kötötted rá HDMI-re a MONITOR-t.
Az viszont tény, hogy te kezded fikázni a kábelt, amit 50ezer ember megvett és nem panaszkodnak ilyenre, nem mondom, hogy kizáró ok, de akkor is.
Ami érdekes, hogy ilyen fura rácsok jelennek meg HDMIn keresztül a monitoron ami alapból homogén fehér (bal felül látható jobban). És mivel alapból nem rakta ki full screenbe, a kártyából kijövő jelet, gondolom valami CCC hiba lesz, ami kártyához tartozik, mert akkor valamit rosszul állít be magától a CCC. Ezért nem hiszem, hogy kábel hiba lenne, hisz akkor vagy nem lenne kép, vagy legalább durva hibák lennének rajta, de nem ilyen , hogy felbontás nem 1080p, monitor előbb lesz ludas, mint kábel, sztem (2494HS).
-
BullZeye
veterán
válasz
zserbox #38131 üzenetére
HDMI-nél nem úgy van, hogy VAGY van jel, VAGY nincs (pöttyös) az, hogy nem megfelelő a felbontás, nem hiszem, hogy a kábel hibája.
10méteren még nem kell aktív kábel, szóval kétlem, hogy ez lenne a bibi, és 8k-ért nem nagyon találtam 10 méteres kábelt, ami kitolná a full HD aktív 3D-t itthon.
Használsz otthon HDMI kábelt monitorhoz?
-
BullZeye
veterán
Tényleg igaz, hogy HD7850 nem tolja ki HDMIn a natív 1920x1080-at?
Vettem egy HDMI kábelt, gondoltam míg nincs itt a TV kipróbálom monitoron, kép picike, és homályos. Utánaolvasva azért mert nem 1920x1080 a felbontás, hanem csak 1700x1000.
Van erre valami megoldás, vagy dobáljam ki a kukába a VGA-t, és nézzek valami más után? Scalling nem megoldás, mert akkor meg vagy lecsíp fél centit, vagy fekete csík van fél centi.
Azt hittem a HDMI olyan mint a DVI, csak rákötöm és kész.
Ezek után már abban sem vagyok biztos, hogy FullHD 3D-t kitolja rendesen a tévére majd....
szerk.:
hozzáteszem, hogy mintha nem lenne vsync, szétcsúszik a kép 1 csíkban néha, meg látom mikor órajeleket vált a gép, DVIon ilyen nincs... -
BullZeye
veterán
WinAtiFlash-el van valakinek tapasztalata (kereső nem dobta ki itt)
Tavaly még az elsők között vettem: Sapphire HD7850 OC 2GB GDDR5 11200-01-20G
És mivel elég sok remélhetőleg szoftveres hibája van amiben reménykedek, hogy kijavították már. (ventilátor kattogása monitor kikapcsolásnál, deep sleep nem működik stb stb)
Na szóval megpróbáltam felrakni egy letöltött BIOS-t. Egész pontosan:
Filename: SapphireHD7850.2048.121108.rom
Version: 015.022.000.007.000000Viszont subsystemid mismatch hibát dob, érdemes erőltetni a bios updatet dos alól, vagy meg se próbáljam?
Dual Bios van ugye a kártyán, de hol van a kapcsoló ahol állítani lehet? O.o
Amúgy ez a kártya, a Device ID megegyezik.
-
BullZeye
veterán
MSI afterburnerben lehet 1050Mhz fölé vinni a legújabb amd driverrel anélkül, hogy szét essen a kép, és különböző memória hibás "képeket" hozzon létre saját kezűleg a driver?
Tavaly 12.4es driverrel 1200MHzre simán felment, most ha 1051re állítom MSI afterburnerrel akkor már szétesik minden.
-
BullZeye
veterán
Még 1 kérdés, megy minden, de ha órajelet változtatok az Afterburn-ben akkor remeg a kép mikor valami változik, pl ablak lecsuk, vagy miközben írom ezt.
Nem VGA hiba, mert ha CCCben állítok órajelet, akkor semmi ilyesmi baja nincs, afterburnben viszont akármit akárhova állítok, elkezd remegni a képernyő. Erre van valami ötlet?
szerk.:
De csak ha MSIAfterburner.cfg-ben
UnofficialOverclockingMode = 1 -re van állítva.Azaz ha ez 1, akkor remeg, hiába állítom be ugyanarra az órajelre mint mikor 0, ez mi?
-
BullZeye
veterán
Ezt az írást alapul véve elszántam magam, hogy akkor most neki állok, mert zavart, hogy ATT nélkül semmi sem írja, hogy egyáltalán proci vagy vga limites e egy játék. Viszont.
Másrészt beállításoknál minden inaktív
Anélkül, hogy órákat töltenék a hiba keresésével, meg tudja valaki mondani, hogy mi okozza, vagy mit kell bekapcsolnom, vagy ki?
CoreClockot pedig hol is lehet Afterburnerbe unlockolni? Ezt közben elkezdem visszakeresni, gondolom 5136536 alkalommal volt róla szó.
-
BullZeye
veterán
Lenne pár kérdésem, így majd egy év távlatából.
1) Ati Tray Tools-hoz hasonló, nem bugos programot csináltak már? Vagy még mindig az MSI Afterburner az egyetlen nem túl kézenfekvő megoldás?
2) Bios editor létezik? Ventillátort szeretném szabályozni, mert egy bizonyos fordulaton brutálisan berezonál. És minden játéknál manuálisan kapcsolgatni, hogy 35%-os legyen a venti meglepően idegesítő hosszútávon.
3) Úgy volt, hogy ha kikapcsol a monitor magától, akkor a deep freezebe kerül a videókártya, gyakorlatilag ezt még sohasem vettem észre. Kell ehhez valamit bütykölni külön?
-
BullZeye
veterán
Ati Tray Tools azóta sincs, hiába várok rá lassan fél éve. Most viszont kezd felbosszantani AMD.
400/1250-en pörög a kártya "2D"üzemmódban napok óta (valszeg az új driver frissítés óta)
Asus GPU Tweaket próbáltam ki, és beállítottam 300/400-at, viszont szarik rá, és továbbá is 400/1250 az alap órajel. Van ennek valami trükkje, hogy szanaszét erőszakoljam ezt a qrwa kártyát, és ne zabálja már meg azt a +80% áramot, ha nem muszáj?
szerk.:
Sőt most Catalystban beállítottam hogy 400/600 erre átrakta magát 300/600 ra no comment.Friss windows, up-to-date driverek, ma reggel raktam fel az egészet újra.
-
BullZeye
veterán
Mivel lehet HD7850 OC biosát módosítani? O.o
-
BullZeye
veterán
Most hogy kijött GW2, kártya aktívan van használva napi 8-10 órát
És bizony előjött néha a rezgés a ventik felől, de szerencsére könnyen orvosolható volt, a PCIE kábelt hozzákapcsoltam az alaplapba jövő táp kábelhez, így megszűnt.
-
BullZeye
veterán
válasz
Apollo_21 #3985 üzenetére
Csak hogy cáfoljam, mert ma ilyen kötekedős vagyok
100ról azért lesz 87 az FPS, mert megy 10 másodpercet 92n, 20 másodpercet 81en, aztán 0,05 másodpercet 2FPSsel, és végül 10 másodpercet 109on.
és hogy ne lehessen belekötni, amiért nincs kedvem kiszámolni, ezért még X másodpercet ment még Y FPSen, hogy kijöjjön a 87FPS átlag.
ahol X nagyobb mint 0 és Y nagyobb mint 50, de kisebb mint 150.
A minimum FPS az abszolút minimum FPS, programot nem érdekli, hogy az 10 másodpercig tartott, vagy a másodperc töredékéig. Az se érdekli a programot, hogy 100 helyett 280FPSel futott egy pillanatra, kiírja, hogy MAX 280FPS.
Ha a program minimumja 12 FPS, a maximumja 198 FPS, akkor az AVG csakis és kizárólag 105FPS lehet szted akkor?
Naná, hogy nem, lehet 14 FPS és lehet 196 FPS egyaránt az AVG, és pontosan emiat az AVG a lényeg. De ha még pontosabbak szeretnénk lenni, akkor Frapsel mérd a a benchmark alatt, és az logolja neked folyamatosan melyik másodpercben hány FPS volt.
-
BullZeye
veterán
válasz
szasanyi #3983 üzenetére
Ha máshogy nem érted meg, kénytelen vagyok "szélsőséges" példákkal példálózni, hogy megértsd. -.-
Ha az FPS 100 és 102 között ugrál és az átlag 101, akkor értelemszerűen a 100FPS a minimum, és nincs szűk keresztmetszet, és itt a VGAn múlik
De te konkrétan kijelentetted, hogy Heaven-ben nem számít az SSD és a memória, ami oltári nagy baromság, tekintve, hogy amennyit tölteni tud néha, simán beakad, főleg ha rendszerpartíció (esetleg gyökér módon töredezettség mentesít a háttérben W7).
És Heavenben az átlag FPS a lényeg, mert ott a VGA az amit mér, az hogy 10 perces tesztből 0,05 Másodpercre leugrott a minimum FPS 10 alá, az égvilágon senkit sem érdekel. -
BullZeye
veterán
válasz
szasanyi #3979 üzenetére
Hol olvastad, hogy a minimum FPS-t a videókártya határozza meg? Mert akkor gyorsan leiratkoznék onnan a helyedben. Ha egy VGAn van 2Gb memória, akkor ugyan ne mond nekem, hogy a szűk keresztmetszet egy gépben a videókártya.
Légy szíves magyarázd már meg nekem, hogyha csak 512 mega memóriát hagysz a gépben, és SSD helyett beraksz egy ezeréves IDE-s vinyót 66eres kábellel, akkor a minimum FPS pontosan ugyanannyi lesz a program szerint, mint SSD-vel, és 8 giga memóriával.
Mit nem értesz Te ezen? Fogalmam sincs miért válaszolok neked amúgy. -.-
Ha egy programban drasztikusan eltér időről-időre az FPS az ÁTLAG-tól 1-1 pillanatra, akkor az a legritkább esetekben a videókártya miatt van.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
mrhitoshi #3893 üzenetére
Ne aggódj, majd jönnek a játékok, ahol 10 óra játékból 1x-1x de kifagy VGA miatt ^^ nekem is 1200/1450-en kényelmesen lefutott még mark, aztán szép lassan játékok miatt vissza-vissza kellett venni T_T
Akkor kellemetlen mikor hd4890OC 500/600on vitte Leage of Legendset max FPS-el, de itt meg néha néha kifagyott, és online játék révén igen igen kellemetlen tudott lenni
úgyhogy kénytelen voltam én lenni az okosabb, és engedtem a nyomásnak. BF3 meg még vígan ment picit alacsonyabb órajelen, de szaros LOL meg crashelt....
De örök igazság, amit hamar megtanultam, sose online játékon teszteld a VGA órajelét.
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3758 üzenetére
A PISZOK! És télleg, köszi szépen, kb 2 hete ezzel szenvedtem, aszittem a mókolt driver hibája, és vártam a 12.8-at
de hiába.
-
BullZeye
veterán
Friss windows, és most valami oknál fogva nem engedélyezi az OC-t semmisem. Vagyis 1050/1450 fölötti OC-t.
Asus progijánál eltűnt a pipálható rész, és Afterburnnél mikor konfig file-ban átírom, akkor egyszerűen abszolút nem lehet állítani, nem hogy 1050 fölé...
És feszültséget sehol se tudok állítani, de azt előtte sem, ez mitől van, más Sapphire OCnél tapasztalt hasonlót?
Most leszedem 12.8-at, remélem azzal megjavul.
-
BullZeye
veterán
válasz
seederking #3704 üzenetére
Ha csak nem über olcsón vetted, és van rá gari, ha nincs, akkor még ma vissza csere.
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3589 üzenetére
1100/1350? O.o miért?
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3581 üzenetére
Fog sincs, de kétlem, hogy a 4ghz-es ivy ne lenne elég 1280-hoz. Tele van szemetelve progikkal, ma fogom újra rakni, majd kiderül. GPU-Zből a sensoros fül btw hasznosabb, hogy előtte hány Mhzen volt a kártya, stb.
Ez a kattogás amúgy 11.7 bétával is jelen van? Mert a sípolás az driver hiba, az tuti, mert 11.7nél nem hallottam, 11.4nél most hallom néha.
-
BullZeye
veterán
válasz
milszab #3574 üzenetére
Most eljutottam odáig, hogy MVP-t teszteltem és müxik, 3Dmarkban olyan átlag 15%-ot dob az összpontszámra. (10-20% rangeben).
Kábel iGPUban (alaplapban)
P22012 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP18326 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Kábel hd7850oc-ben
P22157 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP19037 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Konklúziók:
Kábel iGPU-nál
1) Ha nincs MVP akkor azért 4-5% elveszik, HA alaplapra van kötve a kábel,
2) DE fogyasztás csökken, mert HD7850 nem fog holmi firefox miatt 3D-be menni, és bennrekedni driver hiba miatt, és nem lesz +20-30 watt fogyasztás.
3) Idióta Catalyst minden w7 indításnál közli, hogy nem jó kártya van a gépben, és nem indul el. (töröltem is a fenébe, ennyire ostoba program ne legyen már gépemen...)Kábel hd7850-ben
1) Jobb teljesítmény (minimálisan), és így is kihasználja az MVP a iGPU-t, és így is nő 10-20%al a teljesítmény,
2) De fogyasztás nő, mert néha gondol egyet és bennreked 3D módban a videókártya, vagy legalább 400/1250ben.+1
Qrwa zerocore az istenért sem akar működni nálam, lehet az OC káryta mivoltából, fogalmam sincs, de már 11.6 és 11.7béta is járt a gépen, egyiknél sem kapcsolt ki, pedig jelenleg is az alaplapba van kötve a monitor. GPU pedig 300/150, epdig ilyenkor 50/50-re kéne lemennie, és ventinek ki kéne kapcsolnia, hát ezt nem teszi meg.Amúgy kártya 15-20 wattot eszik IDLE, ami nem vészes, de ha azt nézzük, hogy gép alapból 50 watt alatt fogyasztana, ott már azért jelentős (30-40%).
ZeroCore-ra meg jöhetnek tippek, lehet elnéztem valami beállítást, vagy mittudomén kell hozzá a Józsi néni SDK felesztő környezete, hogy működhessen.
-
BullZeye
veterán
Használja valaki HD4000-el a HD7850et?
Sikerült valakinek beállítani, hogy kikapcsoljon 7850, ha nem kell? Én akármit csinálok a venti pörög, fogyasztás nem csökken, lehet újrarakom a gépet, de milyen driver, vagy mi kell hozzá, hogy ZeroCore működjön?
-
BullZeye
veterán
válasz
synthattik #3511 üzenetére
Heaven lefut, 3x egymás után aztán kiléptem, hiba nem volt.
Battlefield 3nál viszont le kellett vennem 1150/1400-ra, de így 4 küldetést végignyomtam, de nem fagyott/crashelt/lépett ki.
Azért 33% tunning így is megvan fesz emelés nélkül. De persze hosszas használat után fog kiderülni, hogy valóban jó e, de reménykedem.
-
BullZeye
veterán
1200nál lehet még feljebb rakni MSI Afterburner-rel GPU órajelet? Mert így még stabil, és szeretném megnézni a végét. Moddal 1050-ről sikerült 1200-ra rakni, de nem elég.
71°C-ra ment fel Furmark alatt az 1200/1400, és jelenleg a gép 225Wattot eszik. Ventik meg hihetetlenül halkak, hiába megy 49%-ot venti, alig hallani, pedig csak SSD, és Silver arrow van bent passzívan, nyitott házzal, mellettem 50cm-re az asztalon.
20 perce megy, egyenlőre stabil, mivel szoktátok még tesztelni az órajeleket? Heavennel? BF3? Vagy nincs olyan, hogy "find max", és keresi mint a veszett a max órajelet, és minden apró hibánál visszaveszi picit? ATT tudta, sajna nem támogatja ezt a kártyát még.
Egyáltalán honnan lehet tudni, hogy stabil, mert már gyanús, hogy nem pöttyöződik, meg semmi, azért alaphoz képest 40%os órajel növekedés ez... Lehet, hogy elrontottam valamit?
-
BullZeye
veterán
Én be se tudom kapcsolni ZeroCore-t XD nem tudom hol vagy hogy kell, vagy egyáltalán mi kell hozzá
Ha kihúzom PCIE-t a kártyából, máris csak 56wattot eszik a gép, HD7850 ha be van kapcsolva, akkor meg 69Wattot. Felraktam most a 12.6-ot, ezzel sincs előrelépés, Lucid virtu is fut, ott kikapcsolom a 7850-et (elszürkül), viszont ventik ugyanúgy pörögnek, fogyasztás ugyanúgy megmarad.
Casanova*
Fikarcnyit sincs több probléma AMD terén, mint Nvidiánál
Új kártya, szokásos gyerekbetegségek, mert túl sok az új dolog rajta. kövi Driver remélhetőleg mindent javít.De legalább nem olyan hibák, mint ami az Nvidiámnál volt, hogy zöldek voltak az emberek All Points Bulletin játékban, vagy hogy memória hibára utaló játékhibák jelentek meg 1-2 játékban, holott csak driver hiba volt, és 3 hónap alatt javították őket.
-
BullZeye
veterán
Mivel google nem segített, és fórumon se találtam hirtelen semmi számomra érdemlegeset:
ZeroCore
Nagyszerű dolog, viszont hogy működik? Youtube videón arról volt szó, hogy kikapcsol monitor, és leáll a venti, meg amúgy a videókártya is üresjáratba lép. Na most ha én kikapcsolom a monitort manuálisan, a VGA pörög, fogyasztás marad 66 Watt.Várok 2 percet, nem nyúlok a géphez, monitor magától kikapcsol, VGA még mindig pörög, fogyasztás még mindig 66 Watt.
Ezt most akkor be kell valahol állítani? Vagy a 12.4hotfix nem jó hozzá?
Másik, ami valszeg inkább alaplapos kérdés, de azért hátha.
3570k, Z77, nagyszerű iGPU, viszont ha iGPU-ba kötöm a képet, akkor se csökken a fogyasztás, akkor is megmarad a jó öreg 66 Wattnál. Pedig elméletileg 50 watt körülre kellene redukálnia így. Valamit én rontok el, vagy valamit én rontok el? -
BullZeye
veterán
Érdekes! Nekem ezt pl 1x csinálta, mikor W7 tesztje futott. Aszittem egerek jöttek fel az 5. emeletre XD
De ami még érdekesebb, ahogy telepítgettem dolgokat tovább egyszer csak megszűnt teljesen. Se játék, se heaven, se furmark alatt nem sípol már. Pedig csak egy passzívan járó Silver Arrow van a házban és SSD, az egyetlen hangot adó dolog a VGA, és a táp, ami megint csak hangtalan.
(#3475) odorgg
Tanusíthatom, nekem OC van, és Elpida ramokkal szerelt. Nagyon OC-t még nem tudtam tesztelni, mert 1050-nél kiakadt CCC, meg amúgy mind a 3 progi is, ATT meg sajnos nem működik T_TMajd utána olvasok, hogy miként lehet feloldani a korlátot (itt is olvastam régen, csak már nem emléxem)
Amúgy GPU Tool-ban van opció, hogy megtalálja magától a max órajelet, viszont GPU TOOLS sajnos nem működik ezzel a kártyával, van tippetek, hogy mivel mással lehet automatikusan megtalálni a maxokat?
-
BullZeye
veterán
Srácok valaki mondja már el, hogy miért jobb a NEM OC változat? Az jobban/stabilabban húzható? Jobb memória van rajta? Vagy miért? Mert OC 1 helyen olcsóbb mint a sima...
-
BullZeye
veterán
Minek után névreszóló számlát nem tudsz adni, hogy áfát vissza lehessen igényelni, ezért ugyanaz mintha HA-ról venné az ember számla nélkül olcsón. De persze attól még kártya annyit ér amennyit adnak érte.
Árgépen meg 65,3 a legolcsóbb.
-
BullZeye
veterán
Sapphire HD7850nél is minden alkalommal mikor elindul a gép felpörgeti a ventit 100%-ra 5-6 másodpercig? Vagy itt ez a folyamat kimaradt, esetleg kikapcsolható?
-
BullZeye
veterán
Ha esetleg van időtök.
Próbáljátok meg, hogy memóriát állítotok csak pl 1100->1200-ra, mindkét fajta memóriával ugrik ilyenkor a kép? Vagy esetleg memóriafüggő ez is?
-
BullZeye
veterán
válasz
seederking #2530 üzenetére
Hogy hajtotta ki az a proci rendesen az 5870-et? Nekem q9400 3,2Ghzre húzva sok játéknál proci limites egy szaros 4890OCval. (Fable 3, Saintsrow 3, GTA 4...)
Úgyhogy ja, inkább procit vettél volna ahhoz a VGAhoz, többre mentél volna.
De rage helyett inkább rakj fel egy progit, ami nézi, hogy hány% VGA-t használ lassuláskor, és rögtön látod, hogy a géped szar, vagy a videókártya.
-
BullZeye
veterán
válasz
seederking #2508 üzenetére
Ennyi erővel Ati már nincs, ez AMD.
-
BullZeye
veterán
Akkor leírom még1x, nem a tunning a lényeg, ha felhúzod 10k Mhzre, és marad 10kMhz, nem ugrik vissza 1k-ra, akkor nem fog ugrani a kép sem. Ha viszont 3D az 1100Mhz, a 2Dpedig 200Mhz, akkor ugrani fog. Ez a DDR5 hibája/hátránya/sajátossága.
Sőt tavaly május óta akkor is ugrik a kép, ha 200Mhzről 200Mhzre állítom, mert ilyenkor visszadobja driver alapra, majd onnan 200ra vissza. Legalábbis ATTvel ezt vettem észre, erre konkrétan 4890oc miatt néztem utána még régebben, és ott külföldi fórumokon, és itt is azt írták, hogy DDR5 hibája.
-
BullZeye
veterán
http://logout.hu/cikk/sporoljunk_40w-ot_a_vgaval_downclock/mennyit_eszik_a_gep.html
Itt leírtam 3 éve, az viszont közel sem biztos, hogy működni fog még ATT az új VGAkkal, tekintve, hogy rég volt az utsó update. De egy próbát megér. Gondolom van alternatív program, ami tud profilokat kezelni.
-
BullZeye
veterán
Össze vissza hablatyoltok.
Ez nem bug, ez nem probléma, egyszerűen a DDR5 ilyen és kész, ez javulni nem fog. Legalábbis nekem 3 éve ezt az infót közölték.
Nem alapon csinálja, nem csinál ez semmit alapon, csakis és kizárólag akkor ugrik a kép, ha változik a memória órajele akár 1mHz-et is.
Használjatok ATT-t és lőjétek be manuálisan a dolgokat, hogy ne ugráljon 3D-be a VGA egy szaros youtube videó miatt. Nem mellesleg elég sokat is fogtok spórolni vele.
-
BullZeye
veterán
Akkor ez 90%, hogy DDR5 memória órajel változás lesz. Nézz valami programot, hogy változik e, ha igen, akkor már legalább tudod, hogy ő a ludas. Nem lepődnék meg, ha energiatakarékosság jegyében 2D-ben még a memória órajelét is levenné közel 0-ra.
4890OCnál pl a memória 1100ról 200-ra csökkentése vagy 30Wattot eredményez.
-
BullZeye
veterán
válasz
RetepNyaraB #2434 üzenetére
Annó volt teszt, új és fél éves driver között, játékok többségében volt +10% régi VGAkon. Úgyhogy legalább ne reklámozd, hogy ne rakják fel az új drivert.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #2343 üzenetére
Így "akadjon" minden játék maxon a következő 5 évben.
-
BullZeye
veterán
válasz
spyro1411 #2301 üzenetére
Volt szerencsém mindkettőhöz egy próba erejéig. Nvidianal voltak olyan hibák játékokban, hogy ugráltak a textúrák, és megjelentek érdekes alakzatok. Sőt All Points Bullettin-nél zöldek voltak az emberek. UV zölden világítottak már messziről.
Ezek driverk hibák voltak, AMDnél ilyenet sose tapasztaltam.
Eladtam 5db Nvidia 560as kártyát, abból 3at vissza akartak hozni, mert azt hitték hibásak. Közbe kiderült ezek általánosak, és csak driver hiba, amit javítanak idővel.
-
BullZeye
veterán
Tud valaki linkelni egy tesztet, vagy leírást, vagy valamit, hogy az OC miért rosszabb mint a sima?
-
BullZeye
veterán
Itt olvastam, hogy valaki panaszkodott, amiért OC verziót kapott 7850ből. Ez egész pontosan miért is probléma? O.o
Nekem 4890oc-m van, de a hagyományoshoz képest, sokkal jobb, hisz sokkal alacsonyabb órajelen is stabil, és lényegesen nagyobb órajelet is lehet elérni.
Most a sima verzió akkor jobban húzható mint az OC? O.o
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged