Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Kizartbak tartom,hogy annyira felelos legyen,hogy ez a vga szaggason. Havernak ugyan ez a gepe van 7850-es karival es a bf3 is repul rajta pedig az a jatek igen csak kedvelei a 8 gigat,viszont 4 gigaval is jol megy es jocskan nem low.n
szoval nekem a 6850-em drivere miatt akadt neha. Vagy alitsa fix orajelte a cpu.t ne ugraljon ide oda olyat is lattam mar problemanak. -
bozont
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen, én is erre gondoltam még. Nem értem mi a bajuk itt egyeseknek a 4GB rammal, a legtöbb játékhoz még bőven elég. De az alacsony fps értékeket akkor sem magyarázza.
Viszont a cpu throttling nem újdonság.amd7870
Folytassuk itt, ne a catalyst topicban. A konfigomat megtudod nézni, ha a nevemre kattintasz.
Közben még érdemes lenne megnézni hogy terhelés közben hogy viselkedik a processzor.
Ehhez töltsd le mondjuk az IBT-t (ezzel teljesen le tudod terhelni a cpu-t) és például az AMD system monitorral tudod figyelni a cpu órajelet (vagy az Aida64-gyel).
Ha satbilan 3,5GHz-en megy, akkor azzal nincs probléma, de ha ingadozik 1,4-3,5GHz között, akkor az lesz a baj. -
válasz
amd7870
üzenetére
Elsőként ki kellene deríteni, h mi a gyenge láncszem. Lehet rossz win beállítás, lehet, h melegszik az egész, vagy ilyesmi. Elsőként azt kellene megtudni, h mi a progi, amivel ez van, mik futnak közben, terhelésre hogy változik a CPU teljesítménye (hőmérséklet, feszültség és órajel). VGA nagyon jó, szal. esetleg driver hiba lehet annál, amúgy kizárnám. CPU-t 4 GHz-ig lehet biztosan húzni, minden modullal, egy normális hűtővel. RAM kevés lehet itt-ott, nem lenne baj, ha vmivel tudnád nézni a használatot.
Tuningolni biosból, a szoftveres megoldások nem mindig jók.
GTA-ban van bench nem? Azt bedobhatnád, ír VGA, VGA mem, mem és CPU használatot is.
Lehetséges megoldás ITT, ez GTA 4 bug.
-
laca000
őstag
válasz
amd7870
üzenetére
Fogod, a kolléga javaslatára tuningolod a procit.
Meglátod mi lesz az eredmény.
A helyedben viszont valamelyik ismerősömtől, még mielőtt vásárolnék, kölcsönvenném a 4giga ramját, kipróbálnám minimum 2x4gb rammal azt a gépet.
Valamelyik hardvered használtan vetted, mondjuk a VGA-t, vagy minden új? -
amd7870
tag
pl.: Grand Theft Auto IV The Ballad Of Gay Tony
minden szükséglet megvan (netframework, live minden....)
auto config-al az átlag FPS 20....
a monitorom egy HDTV elméletileg full HD-s de nem HD képet ad és fos az egész....
szóval....ha hazaértem pénteken feldobom a bf3-at és megnézem hogyan teljesit.... :/ felveszem majd fraps-al vagy lefotozom... -
laca000
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Előfordulhat, persze, nem vitatom.
De ha nem piszkált semmit, a hardverei jók, ott a memória mennyisége lesz kevés.
4 giga rammal kinek jut eszébe ma játszani? -
amd7870
tag
válasz
laca000
üzenetére
szóval mielőtt bármit csinálok vegyek bele mégegyszer 4giga ramot?
a cataclyst topicon a 13.2b7-et javasolják...
az FX topicon a proci rántást
van aki azt mondja RAM van aki azt mondja WIN 7 reinst...akkor mi legyen? esetleg tudnárok mondani am3+ socket-es 4gigás ramot...?? Racdeon RAM-on gondolkoztam... -
laca000
őstag
válasz
amd7870
üzenetére
Bár nem tudom milyen felbontásban játszol, kizárt dolog, hogy azzal a VGA-val szaggassanak a játékok, hacsak nem hibás, a rendszered tökéletes, a procit sem muszáj megrángatnod, még 4 giga ramot kell venned inkább, de méginkább 12-őt.
Egyedül a memória mennyisége lesz felelős, vélhetően a szaggatásért. -
amd7870
tag
Sziasztok!
a konfigom:
Processzor: AMD FX-6300 3.50Ghz black edition
Memória: Kingston 4GB
Videókártya: Sapphire HD 7870 Ghz OC edition 2GB
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7 64bit
Alaplap: ASROCK 990de3/u3s3 am3+
Merevlemez: 500GB kingston
Hangkártya: alaplapi
Optikai meghajtó: Samsung BEE 32x
Ház: Thermaltake black edition v3
Tápegység: 500W chieftech
Monitor: Orin Pif22DLEd
cataclyst 13.4az a gondom hogy nagyon rosszul teljesit a játékoknál a VGA-m... (low fps, magas hőfok stb..)
azt javasolták tegyem újra a win 7-et, és az egyik kommentelő mondta hogy próbálljam meg felhuzni a procit és úgy megnézni hogy változik-e az FPS arány...szóval, valaki tudna segiteni hogy milyen programmal tudnám biztonságosan felhuzni a procit?

-
Ga
tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Bővebben: [link]
A Hybrid boot lényege, hogy a kernel session-t csak "hibernálja" (kvázi memóriaképként van lementve), és nem kell a következő boot során felépíteni - ezért tud gyorsan eljutni a user bejelentkezésig.
És pont ezért allergiás az alaphardver, és így a kernel driver struktúra, bootok közötti változásaira.Vizion, azt kérném, ne kezdjünk bele platform vagy open source vitába, abszolút nem ez a célom, hanem a jobb megértés és a Win7-8 összehasonlítása. A Linux és egyéb területek elmagyarázását megígérem, meghagyom másoknak.

Bye,
Ga -
aknaakna
tag
Lenne egy kis problémám.
A procihűtő (Hyper TX3) alapból is 100%-on pörög, Artic F9 venti van rajta.Természetesen az alaplapi 4 tűs csatiba dugtam be, de 33 fokos állapotban is 100-on pörög.SpeedFan-ban lejjebb tudom venni, de eléggé zavaró, hogy alapból maxon megy.Van még egy kis sárga(vékonyabb) csatlakozó is a ventillátoron, az nem tudom, hogy mire való.
-
-
Ga
tag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
1-2 gondolat a tisztánlátás kedvéért: Win7 boot és PnP detektáló processze volt a legrugalmasabb, kvázi a boot device típusán kívül (de az is megoldható) bármely hw-elem cseréjét tűrte.
A Win8 fontos újítása, hogy a device driver struktúra és PnP image előre tárolva van, és telepítéskor automatikusan frissítésre is kerül, így boot során csak az előkészített wim-et kell felszippantani a memóriába, és megjelenik a login screen. így kivitelezhető az 1-2 mp-es boot UEFI-vel.
Azaz a Win8 boot process fix hwkörnyezetre van optimalizálva, hogy gyorsabb boot lehessen.Mondjuk nem értem, hogy egy 15p-es Win8 zero install miért ne lehetne kibírni...
Bye,
Ga -
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Valószínüleg itt írtad. Én olyat tapasztaltam, hogy a Win2k volt baromi toleráns, Tua 1200-as és GE3 Ti200-ról hajlandó volt Core2Duo E5200 + 9600GT és Giga P31-es lap környezetre átállni nyekkenés nélkül.
Na majd Phenom --> FX átálláskor is letesztelem. (a Win7-et megazXP-t) (Vagy most, ha nyertem a lottón, vagy őszel, ha addig nem nyerek.
) -
-
lee56
őstag
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Tegnap én is beléptem a klubba Asus M5A97 evo R2.0 lappal illetve FX8320al.
Nagyon jól teljesít, csak azt nem értem, hogy alulfeszelésnél, ha az offset mode-ot '-' ra lövöm és nagyjából 1.3 Vra csökkenteném, akkor miért nem engedelmeskedik a BIOS.
Újraindítás után megint az 1.344et írja...Üdv,
Tamás -
aknaakna
tag
Na, Win 8 sikeresen feltéve, pöccre indult, minden király, köszi a segítségeket.

-
aknaakna
tag
válasz
Debilon
üzenetére
Sziasztok!
Van egy kis problémám.Összeállt végre az új konfigom, ami az adatlapomon látható, de a HDD még nem érkezett meg, így kénytelen voltam egy 160gb-osaal letesztelni először.De sajnos még a Windowsba sem jutottam be, mert full alap biossal is windows betöltésénél kifagy a rendszer és újra indul.Mindig ugyan annyi idő alatt fagy be és sosem jutok tovább.Próbáltam variálni a ramokat, de semmi, próbáltam másik hdd-vel, amin xp van és nem win7, de nem segített.Mindig ugyan akkor ugyan annyi idő alatt befagy a betöltés.CMOS reset már megvolt, a Windows mind két esetben 32 bites.Ez esetleg okozhat problémát?
-
kungzi
veterán
Na csináltam egy bios alap visszaállítást és elindítottam úgy a gépet, szépen visszavette a feszt és az órajelet is. Beállítottam 4GHz-re a procit, offset-el a feszt, a ram sebességet, máshoz nem nyúltam és folyamatosan 4GHz-en megy a proci.
Az agyam eldobom komolyan mondom

-
Gstyler
senior tag
válasz
Xirtam
üzenetére
nálam is magas Vengeance ramok vannak, én macho 120-at használok,
ez nem az én gépem,de így néz ki a megoldás! -
dergander
addikt
Az a lébyeg hogy van egy menü aminek a neve cpu phase control abba van a szorzó állítás alatta meg a cpu vid ami 1.4volt ha hozzányulok az értékéhez nemjön be a post...viszont ha az overvoltage menüböl adok +0.100at a cpu overvoltagehoz akkor úgy jó,csak viszont itt a lépcső +50 ,úgymond nemlehet finomhangolni.
-
dergander
addikt
Tudtok olyan tagot akinek biostar lapja van(TA990FXA) ? Kéne egy kis tunning support...kezdő uefis vagyok sajna

-
csibukaaa
csendes tag
Fx4100-hoz tudna nekem egy normális biosbeállítást mondani valaki elég kezdő vagyok ilyen téren.
Egy ASROCK 970 Extreme3 lappal használom. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
A kiegyensúlyozotthoz képest kicsit lassabban viszi fel az órajelet.Pl ha a böngészőt megnyitod kicsit lassabbnak fog tűnni, mint a kiegyensúlyozottal. Ha már megvan a terhelés már nem lassabb értelem szerűen, csak kicsit tovább fogja így hagyni alapon. Ennyi az egész, nem kell beparázni

Azt én sem tudom, csak a fogyiból vettem észre, hogy van valami.
-
kungzi
veterán
Ez volt a megoldás!
Köszi srácok! 
Csak azt nem értem, hogy Win7 alatt kiegyensúlyozottan is visszavette a feszt, itt meg energiatakarékosan csak? Ez nagyon érdekes, de a lényeg, hogy megvan, köszi srácok

-
=HG=
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
Szerintem valamit rosszul csinálsz ! Bios reset után semmi mást ne állíts csak a szorzót tedd mondjuk( CPU Ratio) 20-ra,
Ai Tweaker/ CPU&NB voltage offset mode
Offset signe mode +
CPU Offset voltage 0.010Turbo core kikapcs !
Advanced/CPU Configuration / CNQ Always Enabled
C1E Enabled
Core C6 State EnabledSemmi mást ne állíts ! Save !
-
Ribi
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, húzás alatt alulfeszelésre is gondoltam. Mert kb nekem kell a legtöbb fesz a 4G-hez itt a topikban.
Enyém most így néz ki

Borítás a saját kartonjából van. Első venti a ramok miatt van ennyire magasan, csak így fért el.
Az a drót meg ott előtte, az tartja rajta a papírt az oldalán
-
-
kungzi
veterán
én meg még mindig a windows 8-al vagyok bajban. Nem veszi vissza a feszt és a sebességet a proci, Asus lapom van és offsetre van állítva. 4GHz-n megy 1.26V-n, és fixen ennyin megy. CMOS reset is volt már, akkor alapon is indítottam, de akkor se vette vissza a feszt. Valaki segítsen már pls, mert egy kicsit luxus, hogy mindig ennyin megy a proci.

-
Jim76
aktív tag
válasz
aknaakna
üzenetére
3,8GHz@1,2875V
4,0GHz@1,3125VEzekkel a legtöbb nem csak LinX, hanem Prime95 stabil is. Ha Prime-t hanyagolod, mindkettő elmegy 0,0125V-al kevesebbel is, LinX stabilan.
Persze turbo, apm, c1e, c6, spread sp. Off, és LLC 1/2 körül. HT, CPU NB alapon, úgy stabilabb az oc. -
=HG=
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
Méricskéld le a helyet ! A radi vastagsága 27mm, a ventié 25mm... Az tuti, hogy rálóg az alaplapra... Az kérdés, hogy vrm bordától elfér-e. Viszont valószínű, hogy pont a gyári felfogásra nem tudod rátenni, csak az ablak felé eltolva a radit... Kicsit zsúfolt, de szerintem elfér.. Egyébként én is oda szántam a dupla radimat (nekem a CM 690 II van ) csak nekem 45 mm vastag...Igy ment alulra a táp mellé...
-
válasz
Xirtam
üzenetére
Ez is olyan szánalmas... miért nem lehet 45°-os ram slotokat rárakni? Ha már tudják, h közel van, akkor legalább picit agyaljanak rajta. Akkor voltam idegbeteg, mikor az egyik ITX deszkán nem tudtam CPU-ra másik hűtőt dobni, mert körberakták kondikkal... Ennyire ne legyen már megkötve a mérnök keze, vagy vegyenek fel egy olyan parasztot, mint pl. én, aki megmondja nekik, h ez így nem munka, ez egy rakás SZ@R. Néhány inteles tuning deszkánál látni, h szép üres a deszka a foglalat körül. Sztem AMD-nek oda kellene lépni a gyártók heréire, h jobban figyeljenek a deszkákra. Az is vicc, h nincs mATX vagy ITX FX 970/990 chipsettel. Áááh, mindig felbszom magam

-
mackosajt
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
Erre megoldás lehet, hogy nem az 1-3 slotba használod őket, hanem a 2-4 slotokban.

Nekem is ez volt a gondom, pedig Asrock lapom van, ahol picit még arréb is vannak a slotok, de az 1-3 slotban még így is hozzáért a Brocken széléhez az ugyanilyen ram. A 2-4 slotban semmi probléma nem volt vele.
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg aki FX6300-t használ mi a vége a procinak? 4.6-4.8?? A 4.8-nak nagyon örülnék
-
Jester01
veterán
Beállítottam a 8350-est 4.4GHz (alap), 4.6 ill. 4.8GHz turbo-ra. Minden frekvencián prime stabil volt legalább fél órát de normál használat mellett csontra fagy. Ez mitől lehet és mit érdemes nézegetni?
-
Xirtam
veterán
H110i szerintetek befér ide felülre radiátorral együtt?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sorozatok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szoval nekem a 6850-em drivere miatt akadt neha. Vagy alitsa fix orajelte a cpu.t ne ugraljon ide oda olyat is lattam mar problemanak.

)

Még bios reset után se akkor egy új op ment fel és megjavult