Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto G04 - fapadot szépen
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz laca000 #33830 üzenetére
Nem lesz tuning , életembe nem húztam még semmit a gépeimbe
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz laca000 #33822 üzenetére
Még nem vettem meg
Először eldöntöttem hogy ez lesz (8350) utána mentem az alaplapos topikba onnan küldtek ideHogy miért ASROCK mert ez még sose hagyott cserben , Asus alaplapom ment már tönkre , meg nem is igen szeretem ezt a márkát(bár a vga-m is Asus ) , mondjuk a giga még lejjebb van a rangsorban nálam, így lehet hogy Asus lesz
Még egy kérdés
Mostanában (köv 3-4hó) jön ki AMD-nek új szériás processzora(következő generáció)?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
válasz laca000 #33817 üzenetére
Nem akarok senkitt lebeszélni de nekemis ez a lap van és tuningolni nemigen tudom az FX-8350 -em
4.5 se megy mert throttingol....Plusz 70c fok feletti hőmérséklet... (a fesz meg alaptól elég magasra feljátszva ! -szép lassan )
4.4 se (4.3 talán , de amit azzal a párszáz MHz adna az kb. Semmi)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Attix82
addikt
válasz laca000 #33472 üzenetére
Van az több is, de mint láthatod a CPU nem megy maxon alapon. Annó én is csodálkoztam miért is van ez, és most derült ki, hogy 1 magon kiosztott feladatok feldolgozása növekedett meg. Tehát hiába lenne több mag semmit se érne, csak csökkenne az össze kihasználtság %-san, de fps nem növekedne.
(#33473) miklosss2012
Ez teljesen más pálya, a fentebb lévő kép tesztem csak 2 pályán jön elő. Ez csak arra jó, hogy Ultrán is bőven van gyorsulás miközben mind2 esetbe 99% megy. A megdöbbentő , hogy húzva a CPU 100% teker.
Egy átlag ember ha belegondol, van X művelet amit el kell végeznie. Alacsony MHzes CPUnak jobban kéne mennie 100% felé , mint a húzott CPUnak...de BF3be fordítottan igaz a fentebb okok miatt.
-
Tomko78
őstag
válasz laca000 #33400 üzenetére
Kalap 12 a 970 4.8 a 990 5.2 laca000 egy fatal1ty olyan 60-80 ezer ft az eszmei értéke , na már most ki mennyire szerencsés és milyen olcsón jut hozzá az már más tészta
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
bozont
veterán
válasz laca000 #33381 üzenetére
Na ez a baj, a legtöbb ember úgy jelent ki bizonyos dolgokat, hogy arra nem is gondol, hogy minden embernek mások az igényei.
Na most akinek az a fontos, hogy minden beállítás be legyen kapcsolva és maxon legyen, annak akár egy 7970/680 is kevés lehet fullHD-ra is. De aki egy kicsit is kompromisszumképes, annak egy 6870 szintű kártya is bőven elég 1080p-re. Legtöbbször elég csak az MSAA-t kikapcsolni. De nálam is nagyon jól mennek az alább felsorolt játékok, a FC3 sem ment 50fps alá, pedig high beállításon volt minden, egy-kettő ultrán. Ehhez elég volt csak levenni a PostFX-et és kikapcsolni az MSAA-t. De a Metro (nem a Last Light)is nagyon szépen megy high beállításon, és very high mellett sem esett be 30 alá (bár ezt csak kipróbáltam, nem így játszottam végig).
Szóval ez a kis 7770 1920x1200 mellett is nagyon jól teljesít, persze van egy-két játék ami nagyon megtudja fektetni (C3 pl, de az mit nem). -
kalap12
tag
válasz laca000 #33156 üzenetére
Egyetértek, magyarul semmit! Teljesen felesleges a memória babrálás..a cpu és vga ezerszer fontosabb+tömörítésnél számít..jajj...nem mindegy neked hogy valamit 5 perc alat tömörítesz le, vagy 4 perc 58 másodperc alatt? Atyaég...egy nagy baromság ez a memória dolog, a sima 800 mhz-es ramokkal is hasít barátom gépe, istenem...
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz laca000 #33084 üzenetére
Maestro, az a gyanúm Win7 hangbeállitásnál kellene megnézni mi az elsődleges hangforrás. Haverom Brazosát használjuk úgy, hogy vagy HDMI-n ment a hang a TV-nek, ekkor annak beépitett hangszórója szólt, vagy az alaplapi hang, ekkor a jackkel kapcsolódó 5.1 vette át a karmesteri pálcát. De ez csak egy tipp. Maga a Catalyst is bele tud szólni a dologba.
-
pipo112
őstag
válasz laca000 #33099 üzenetére
azt írják angol fórumokon szedd le a legújabb biost hozzá és ezthttp://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/REALTEK/MSI-X79A-GD65-8D-Realtek-HD-Audio-Driver-6016849.shtml a drivert lehet ez segít de ha nem akkor
ja és probáld ki hogy tiltod a vga audio drivert az lehet be kavar és csak az alaplapit hangkártyát használd
remélem segít[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Tomko78
őstag
-
Tomko78
őstag
válasz laca000 #33088 üzenetére
Na kedves Laca00 kezdjük ott Asrock lapban a 8350 el lenne vagy 19 ezer pont , egy Asustól mit vársz , még hát ugye intel hát látod ott minden tökéletes Msi semmi baj valami juser error lehet , nekem speciel msin NADON szép hang jön ki
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
=HG=
addikt
válasz laca000 #33084 üzenetére
Ezt értem..A HDMI-t csak "ellenőrzésként" írtam, hogy a 2 probléma nem biztos, hogy ugyan az...Tehát a DVI lehet alapból nem visz át hangot, mert nem megfelelő...A Realtek-es probléma, egy másik variáció.... Valahol pedig a winen belül, illetve az illesztőprogram beállításain belül kell lennie a problémának szerintem... Csak így már egy kicsit nehéz , mert egy ideje win8-at használom, és Realtek-el sem kellett vesződnöm jó ideje, úgyhogy csak tippelgetek...
Próbálj meg beleolvasni ebbe a topikba, hátha lesz valami ötlet...[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz laca000 #33082 üzenetére
Nem hiszem, hogy hardveres a gond...Lejátszóeszközöknél mit tudsz kiválasztani ? Nem mind1 milyen DVI-al kötöd össze a monitort...
Egyszerűbb HDMI-vel, utána kiválasztod a lejátszóeszközön a monitort.... Milyen hangszórót kapcsolsz rá? Sztereó, vagy 5.1? stb.... Zöldbe dugod?[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz laca000 #33077 üzenetére
ez az amikor az ember olyan lapot vesz ami alig van a piacon,sajna az egyetlen megoldás ha külföldi forumokon lesekedel,ilyen porblémám még nekem nem volt,próbálj a realtek panelról álígatni valamit szerintem ott lehet a bibi,ez csak egy tipp..
Na és milyen az intel platform,játék alatt mennyit hozott?
-
Peaceliker
addikt
válasz laca000 #32757 üzenetére
Én tényleg csak azt nem értem, hogy tulajdonképpen mit is számít, hogy hány mag van? Aszittem a teljesítmény a lényeg...telefonokban is sokan addig értenek hozzá, hogy "hány magos?"...az a "reklám", a lényeg, hogy mit is tud valójában. Felőlem lehet 1 magos is amíg ezt a szintet hozza.
"Oh my Goa'uld!"
-
Tomko78
őstag
-
Tomko78
őstag
válasz laca000 #32653 üzenetére
Én nem teljesítmény javulást éreztem hanem inkább hogy a cpu úgy megy ahogy kell neki , ergo lekapcsolnak a magok és nem csak 3 mint win 7 alatt , mert ugye win 7 alatt modulokban lévő egy magot kapcsol le , vagy ha win 7 alatt fent van a fx patch akkor egyet se kapcsol le , de pl win 8 -ál már 4 magot lekapcsol én ilyenre értettem , meg hasonló finomságok
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz laca000 #32649 üzenetére
Nekem volt fenn FX alatt win7 es win8 oszinten kulonbseget nemigazan vettem eszre..Vannak jatekok amik adnak pluszba 5,10 fpst.
Annyi a jo win8ban hogy kepes lekapcsolni a magokat.
Nem igazan a modulokat kapcsolja le.Nem tokeletes ez a winfos sem FX ala,erdemi ujitast nem tud felmutatni elodjehez kepest.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
djculture
félisten
válasz laca000 #32649 üzenetére
Pedig pont a modulos procik ala újabb amd és az újabb avx-es ht-s procik ala intel gyorsulnak alatta de nem sokat max 5-10%. De a bf4 játékot már leve így reklámozták hogy win8 alatt kihasználva a dx11.1 újításait sokkal jobban fog futni...
Oliverda helyi tesztjéből:
" A processzorok szempontjából jó néhány újítást hozott a Microsoft ezen terméke, ugyanis a fejlettebb energiagazdálkodási módok (pl.: CC6, PC6) támogatása mellett a kernel szálkezelése is módosításokon esett át. Ezen változtatásokból elsősorban egyes újabb Intel és AMD processzorok képesek profitálni, előbbiek esetében pedig leginkább a Hyper-Threading technológiát alkalmazó modellek. Mindez röviden annyit jelent, hogy a korábbi eredményekhez viszonyítva üresjáratban, illetve alacsony terhelés mellett kedvezőbb fogyasztási értékeket láthatunk, míg néhány program alatt még akár pár százalékos gyorsulást is tapasztalhatunk."[ Szerkesztve ]
-
válasz laca000 #32498 üzenetére
"Ez tényleg szánalmasan egy hulladék új felület, remélem jól megdícsérték érte, aki ilyen sikeresen összehozta " ----> nyugi a nagy casht felvette és zsebre rakta érte !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Tomko78
őstag
-
dergander
addikt
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32360 üzenetére
laca000 és teljesíményben mennyi a difi a sima és a extreme között mert megkérdeztem a haveromat és lehet olcsóbban hoz egyet kintről nekem ,de ott ahol nézzük ott csak sima arrow van extreme nincs. [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32355 üzenetére
Most az a ötletem,hogy az uncsitesóm vesz egy 8320-t és erre Brockent akar. de nemtudtak ide hozni neki. és Én pár ezerért oda adom neki majd a brockent mikor veszi a gépet és akkro jön az arrow. Bár nem tudom arrow árban az arrow a legjobb vagy ?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz laca000 #32348 üzenetére
Nem tudom még. Most szolnak vissza,hogy akkor tudnak-e nekem szerezni olcsóbban 1-t és ,hogy melyiket. Gainward Phantom 4 gigásat néztem ki magamnak, de nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Azt tudom a 9800 GTX+ Gainwardom a mai napig pörög haverom gépébe és megbízható nagyon meg ugye 3 év garis meg ez a phantom ilyen venti kikaphatós szóval úgy lehet tisztítani vagyi s a borda a kihúzhatós tudtommal!
AZ lehet,hogy melegszik a 8120 ,de Így is hűti a Brocken ,hogy lentről szívja a 6850-ről a levegőt csak sajnos nem lehet elfordítani tudtommal jobbra pedig az lenne az igazi! csak most a 770 lesz nagy kiadás és nem lesz plus ezrem cooler cserére. Bár mondom fesz emelés nélkül megy a 4,2 fixen szóval 4,5-höz kellene emelni csak nem nagyon mertem észnélkül húzogatni.
Hja még 1 kérdés: Híd borda hűtésére milyen mini ventit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest