-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
-
belaazallat
addikt
Alap órajelen is, ha W10 alatt 2400MHz-n próbálom az NB frekvenciát, a képernyő villogni kezd, eszközillesztő nem válaszol.
Nálam NB core és Dynamic NB core(NB DVID) van. NB core-t elvittem egészen 1,3V -ig ugyan ez a jelenség.
Wint 10 frissítésig NB core fesz normál beállításon vitte a 2400MHz-t.
-
Jakuskacsa
senior tag
Meg kéne hozzá minimum egy GTX1070 es, és egy 1440 es felbontás, akkor ér valamit...
Amúgy meg 8350 a legjobb választás, bagóért megy a ph-n, és meg kell ráncigálni. 4.6 on jó beállításokkal már hozza egy gyári 9590 es teljesítményét... hozzáteszem nem annyi hővel és feszel, ha jót fogsz ki.
-
Eclips21
őstag
1,6V csak poen volt csak biostol biosig ment. Ha alapon hagyok mindent mint ahogy irod is (amp stb akkor sem stabil, ha az amp meg a tobbi izet kikapcsolom, olyan mintha nem birna a tapom random leall mint amikor nem birja a tap)
Fsb 275tol mar nem jo 280el se indul
Tapom FSP raider 550 2eves.
Most hogy a tuning szerintem “stabil” probaltam visszakapcsolni a amp-t meg a tobbi egyesevel probaltam kulon kulon de a win be se tolt
-
-vitya-
őstag
Nem tudom, nem vagyok ott a VRM_ek világában, de ennél a lapnál igen sokan panaszkodtak, hogy a 9xxx CPU support elég gyenge lábakon áll, mert ez valójában egy 4+1 duplázva, vagy mi (doubler)- itt nem értem teljesen ezt a részt. Valami olyasmi, hogy ez nem sokkal jobb VRM rendszer, mint egy normál 4+1.
De hátha valamelyikőtök ért jobban hozzá.
-
az állás pontomat 1x rüen le írom hogy érthető legyen.
Anno mikor FX re váltotam vettem egy 8350 + asrock fataliti profesional 1 lapot 12+2 digi wrm el ... az elözö tulajnál letérdelt a gyári hangkarilya... a másik 1.425 v mag feszel elértem a 5.0ghz et.. asus sabertooth 990fx r2.0 lapban max 4.8 ghz et értem el stabilan de 5.0 re már akkora feszt kért amit lehetlenség volt lehüteni.. 1 szó mint 100 asrock segg szikla editon lapal nem erölködnék... most FX re költeni bűn Ryzen vagy i7 7gen..
FX eknek talán akkor jön a jólét ha bejönnek a töbszálat alkalmazó játékok ahol a 8mag 8szál elöre lépés lenne dx 12 alatt de sajna erre pár évet várni kell nem ugy mint a pce express 4.0 ra ami 1 2 éven belül beköszönt és akkor megint egy valagpénzt kiszorhatunk az ablakon pár fps + ért... -
jokeph
nagyúr
Ment 8 maggal is, sőt 4,8-on is stabil volt 8 maggal, csak jelenleg nem használom ki, akkor meg minek pörögjön feleslegesen.
A legtöbb, amit elértem az enyémmel, az az 5,00 GHZ volt, itt még bebootolt, sőt még a rendszer is felállt, de ha bármit futattam (elég volt egy TC-t nyitani), már dobta is a hibát, aztán w10 restart.
Megjegyzem, ezen az állapoton az 1,55 Vcore sem segített, tehát vagy elértem a kockám határát (elég valószínű), vagy még máson kellett volna finomhangolni.
Én csak a szorzót állítottam meg a Vcore-t manuálisan, meg a ramjaimnak betöltöttem XMP-ből az 1600 MHZ-et.
Lehetne még mit rajta bőven tekergetni, de nekem így megfelel, az igényeim kiszolgálja, és a fogyasztás sem szállt el, IBT alatt sem lépte meg a 200W-ot (energy logger 4000 szerint), játék közben (RX550 a VGA), tipikusan 180-200W-ot jelez a műszer.
-
jokeph
nagyúr
Főleg, ha odacsavartál rendesen.
De hát, nincsen FX OC+tuning nélkül. Mondhatni, kötelező.
Olyan mintha lenne egy Metis házad, én nem reszeled,flexeled.
Mondjuk, én lefeleztem 4 magra (mivel nem dolgozom vele, pedig igazából arra a legjobb), aztán felkínáltam 4,6 GHZ fix-re, 1.41 Vcore-al. Így azért mát elég tisztességesen lép a szentem (FX8320e + MSI 970A Gaming Pro Carbon + Cooler Master NEPTON 140 XL + 4*2 GB DDR3 1600 G.Skill RIP Jaws + Sapphire RX550 4GB + TT 650 W RGB PSU + TT Core X31 Ring ház) és a fogyasztás sem száll el, átlag 220-270W körül mocorog, legalábbis a Voltcraft Energy Logger 4000 szerint.
-
jokeph
nagyúr
No igen, az erősen feltolt IPC az, ami az FX-ben sosem volt elég....
A Zen magban viszont ott van az erő.
Szép dolog az AVX x.x utasításkészlet, de a Gipsz Jakab kocagémer nem azt nézi, mint ahogy a játékok se nagyon veszik figyelembe. Őt az érdekli, hogy az adott játékra elég-e...
-
FoLey-v
addikt
-
Slavia
aktív tag
Jaah már réges rég megtaláltam a megoldást azért posztolgatom néha hogy keresésben könnyű legyen megtalálni.
A megoldás alaptétele, hogy a CPB (Turbo Core) opcióhoz nem szabad nyúlni, hagyjuk AUTO-n, mert ennek kikapcsolása "zavarja össze" a GIGA lapokat. Igen ám, de a tunginhoz kellene az, hogy a Turbo mégis ki legyen kapcsolva.
A megoldás: APM kikapcsolása. Ezt egyébként is meg kellene tennünk, hogy a TDP limiter ne fogja vissza a CPU-t a tuning során, de az APM letiltása a gyakorlatban az eredményezi, hogy a Turbo kikapcsol annak ellenére, hogy a BIOS-ban "Auto"-n marad.
Az eredmény: nincs dupla indulás, és a gyakorlatban nincs turbo. Emellett a HPC mód bekapcsolása elméletileg ugyancsak kedvező hatással van a tuningra.
-
DraXoN
addikt
Nálam ezen módon nem szűnt meg a "dupla indulás".
A megszüntetéshez nekem a "CPU Unlock" funkciót kellett kikapcsolnom.
Nem is volt értelme bekapcsolva hagyni, olyan csak Athlon II és Phenom II CPU-k esetében volna lehetséges.Az alaplap egy: Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
-
wsanyi
aktív tag
Nem védeni akarom hobizolit, de itt ülök az i5-nek hazudott notebook CPU-val szerelt notebook előtt (turbó órajeles i3), és általában nem érzem kevésnek. Persze nem renderelek rajta, meg hasonlók. Céges gép, és dell, ezért sajnos itt az AMD nem játszik. Még. De ha a Threadripperre exkluzivitást vásároltak az év végéig, akkor nehezen hiszem, hogy nem lesz vmiféle notebook-os megoldásuk az üzleti szegmensben (Latitude). Ráférne a piacra a mobil ryzen, főleg a VEGA IGP-s APUk.
-
Gabrikovics
aktív tag
Én próbáltam kevesebb fesszel is de a Linx alatt behalt fura mód a Primet jobban bírja . Egy komolyabb alaplappal valszeg kevesebb fesszel is beérné de mostanában nincsen pénzem a cserére
Amúgy ez a meleg megviseli a gépet a múltkor videókódolás közben megemelte a ventillátorok fordulatszámát a hővédelem , meg is lepődtem a zúgástol -
Od!3
tag
-
fisi
senior tag
Köszönöm Lee!
Semmilyen tuningra nincs szükségem viszont úgy döntöttem hogy a Hyper 103 at lecserelem egy Arctic Extreme Rev 2 vagy mire ha befer az sokkal halkabb lesz szerintem a nagyobb ventilátor és a sokkal kisebb fordulat miatt is. Ennek a mostani hűtőnek a hangja nekem már zavaró hisz átlag 1900, terhelésen 2400 on forog.
Az Arctic meg Max 1500 at. Remélem ezzel megszűnik a hang. Amúgy CPUz Ben stressen kimegy a proci 4-4,04ghz ig ilyenkor az Aida szerint 43watt körül eszik. Egyedül nekem a hanggal van bajom. Ezt akarom megszüntetni. Meg hát olvasom a sok hú nekem 30 40 fokon megy a proci hsz eket ezt szeretném megközelíteni.
Ennyi. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elfogadtam amit írtatok, nem erről van szó. Csak egyszerűen villmérnök vagyok és szeretek méricskélni.
Azt bánom, hogy a Phenomot nem mértem le referenciának, de már nem szedem szét a gépet ez miatt.
Jobb alaplapra is nyitva fogom tartani a szememet majd, mert pl. eléggé tudnék örülni pár USB3 portnak. Viszont bolti új lapra már nem annyira szeretnék költeni, mert ez a proci csak áthidaló szerepet tölt be nálam addig, amíg eljön az "olcsó RyZen" korszaka egy megfizethető 1600-assal. Igaz, az mondjuk nem holnap lesz...
Habugi: hmm igen. Thx.
-
jokeph
nagyúr
Csalódnod kell.... jóindulattal langyosnak mondhatnám a táp által kifújt légáramlatot.
Azért, ez nem egy mezítlábas táp, erős középkategória: Corsair VX 450.
Most már 9 éves, köszöni jól működik - évente egyszer megkapja a teljes portalanítást.
Az FX a 4. konfigom, amit maradéktalanul szolgál ki.
-
Slavia
aktív tag
Nem volt akkora szerencsém hogy téged oda is beengedjenek ahol 18+ is vannak.Bízom benne hogy az avatarod és a borzasztó segítőkészséged és sok hasznos információd ellenére holnap kapsz majd egy ötöst tanárnénitől,vagy esetlegesen őt is tesókádnak szólítod.
Jó sok oldalt kell majd vissza pörgetnem mert láttam sok helyen van avatar joe és barátai borzasztó hasznos és segítőkész információ áradata....De hát mit is vár az ember egy kifáradt és magát félistenek tartó,hőstől.AKi az interneten osztja a nem létező eszét egy forumban 2 word of warcaft party közöt...
-
Omli85
őstag
Igen 4GHz közelében a legtöbb kocka elkezdi kérni a feszt az enyém is. Így nem is nagyon feszegettem mennyi kell neki konkrétan.
Megmondom őszintén nem néztem annyira a default értékeket de valami 1.3V alatti a gyári érték rémlik igazából win telepítés után egyből lőttem 1.35v-re és elkezdtem tesztelni hol oké a 3.9
. Sokkal barátibb itt az energia gazdálkodás profil nem olyan agresszív az auto beállítás mint az FX esetén ez biztos.
-
Omli85
őstag
Jelenleg az alábbi beállításokkal 1.373v
3.9GHz
30-as szorzó
130-as BCLK órajel
Így jön ki a majdnem 3200-as ram órajel.
Mivel a deszka egyelőre máshogy nem adja a 3200-as ram órajelet így használom. Tesztelgettem igazából a 3.9-et simán csak 100x39-el is feszültségből ezzel a biossal ott is ennyi a minimum amivel stabil mindenhol.
1.35 környékén is elvan amúgy de volt, hogy h264 encode alatt nem volt teljesen stabil játékokkal nem volt gond de mivel nem csak arra kell maradt az 1.373 néha felugrik 1.4-re LLC miatt de terhelésen 1.373v.
Azzal még nem kísérleteztem amúgy, hogy teszem azt 3.7-3.8 környékén mennyit lehetne faragni a feszültségből. De majd kíváncsiságból lehet megnézem ha lesz rá időm kedvem hogy szöszöljek vele. -
-
leviske
veterán
Köszi, akkor elképzelhető, hogy azzal próbálkozok majd meg. A CPU/NB feszt meddig érdemes emelni? 1,25V fölé már nem érdemes menni, igaz?
Belefogni azért fogtam, mert a platformcserével én úgyis várok őszig, az új Mass Effect (amit előrendeltem) viszont berántja lazán a 7-8GB-ot önmaga. Akkora árkülönbség meg nem volt a 1833-as és 2400MHz-es 16GB kitek közt, hogy előbbit legyen érdemes venni. Az előző TeamGroup kitemet meg már nem kapni sehol (~4 éve vettem), hogy megoldható lett volna egy másik 8GB kit mellé.
-
jokeph
nagyúr
Így is van, ez az az alaplap, amit már nem most ki kellett volna dobni a piacra.... sokan hiányolták az m2 portot, az usb3.1-et... a picit korábbi csúcs 990FX chipsetes lapokon sem volt meg... mintha az AMD alapú deszkák mostohák lettek volna.
Van itt még egy érdekes darab 34-35K ármagasságban az MSI-től, ez is friss ropogós, s megéri sztem az árát... akinek számít, RGB fények és 6 db USB 3.1-es port.
Eme két deszkán erősen gondolkozom, mint utolsó fejlesztésen az FX8320e procimhoz
-
Omli85
őstag
No para
részedről még értem is a "tesózást" a kolléga részéről nem értem
.
(#71425) fgabo: Sokallom azt a feszt 4GHz-t többnyire kb mindegyik 8xxx modell alap feszen viszi.
Vagy valami szoftver szórakozik a háttérben CPUZ mérést pl kiüti egy fraps ha fut a háttérbenvagy ahogy lee56 kolléga is írja sanszos hogy elmelegszik az alaplap vrm.
Amennyiben minden defaulton van sanszosan gyári turbo esetén szokásához hűen "kicsit" túlfeszeli a kockát az alaplap amit a vrm úgy értékel, hogy betérdel a sarokba...
Próbáld ki, hogy biosban Turbo off APM off és szorzóval fixen állítsd az órajelet 4GHz-re. Bővebben az optimalizálós beállításokkal kapcsolatban az összefoglalóban találsz infót hasznos olvasmány.
-
rihi16
csendes tag
-
Omli85
őstag
Tesókám
Én csak arra próbáltam rámutatni hogy nekem egy egyel "régebbi" deszkám volt szintén 8+2 140W support ami abban az időben már "őskövület" volt mikor kijöttek az FX procik még is elbírt még némi tuningot is akkor valszin az ő deszkájával se lesz gond ha support listában van és hasonlóak a tech specifikációk illetve még kicsit újabb is mint az enyém volt.
Persze ez nem 100% garancia mitn írtam is csak a személyes véleményem.
Amúgy totál igazad van a minőség többet ér mint a mennyiség.
Amúgy Ryzendízek sooon gondoltam megosztom veletek
(#71411) rihi16:
Ajánlott a combosabb deszkák között nézelődnöd mivel azok a procik azért igénylik az izmosabb alaplapokat.
Asus Saber pl és hasonlók. Gyengébb deszkákkal tuti vrm throtling lesz és hasonlók... -
Pro!Petya
addikt
Tény hogy ez az Fx - es topik ,de szerintem innen kerül ki majd a legtöbb leendö ryzen tulaj
Szerintem amugy a topik lakók többsége is várja ryzent és a teszteket.
És aki tuningol, kb a topik 90%-a de még több is talán az ugye a határokat feszegeti és mivel a nyakunkon egy uj generációs cpu, akkor szerintem elnézhető kicsit hogy már kacsingatás van affelé.
No meg persze mindenki kiváncsi hogy a meglévö Fx-e miben és mennyiben marad el a ryzentöl, nem véletlen várunk a tesztekre.
Ezért jönnek elő a "megéri-e váltani" kérdések is. Szerintem -
Emperor_
addikt
-
Pro!Petya
addikt
Ezt még Askformore társnak írtam :
(#70914) leviske ez neked is van címezve!
"Az a baj az IBT-vel hogy ahogy látom sokaknak az a cél hogy az lefusson , és akkor stabil. Én személy szerint azt mondom hogy ugy tekints rá mint egy biztos pont vagy állomás affelé hogy stabil -e a rendszer. Emellé venném a prime-okat (nálam favorit! Ha egy óra alatt hibát dob vagy freeze akkor pár óra játék után könyvelhetö az offolás.... tapasztalatból mondom volt olyan tesztem hogy kész a 10körös IBT-m de a mondjuk 40. percben már hibát dobott a prime , "lesz@rtam" vittem gamere a vasat és pár óra mulva befigyelt a freeze... idegesítő tud lenni, elhiheted )
Az R15öt , OCCT-t is érdemes ellenőrzésképp futtatni, ha ezek lefutnak az már jó jel , DE hangsúlyozom hogy az is benne lehet még a pakliba hogy egy sima flash video megakasztja.
Ne érts félre nem azt mondom hogy neked vagy bárkinek hogy nem stabil ha "csak" az IBT lefut, mert lehet hogy az, csak van aki többször szereti tesztelni, biztos ami biztos ezért írtam kinek mit jelent a mindennapi használat , ha pl munka száll el miatta az nem legjobb még egy game freeze ehhez képest elviselhető , de nálam kb "tragédia" már az is"
-
leviske
veterán
Nem és nagyon megragadt. Ha jól emlékszem, akkor a PCIE alatti kondi környéke gyulladt meg neki. Na de akkor mindegy is. Amennyiben nem hallottatok ilyenről, biztos nem egy RX480 nyüvi szét a lapot.
Igazából a teljesítménynövekedést Overwatch-ban érzékeltem és nem tudom hová tenni. Eddig a proci 4,2GHz-en ment 1,35V körül/alatt. Alapvetően az egyetlen baja, hogy OW alatt ugye lazán felment így 64fokra. 1650x1080-as felbontáson, kevert beállításokban így átlagban ilyen 90-110-130 körüli értékeim voltak fps-ben.
Most viszont, mivel kiszedtem a házból az összes ventit (lassan jönnek az utódok, ezeket meg már nem akartam hallgatni), jobbnak láttam visszavenni alap környékére a CPU-t. Így nyomtam neki egy AUTO core voltage-et, ami 1,25V-ra teszi be, maga a kocka pedig fix 3,6GHz-en ketyeg (persze CnQ és egyebek on). Játék alatt így megáll max 54fokon, viszont az fps szám a korábbi helyett 130-160-180. Patch is jött a játékhoz mostanság, de a topikjában senki sem jelzett számottevő változást.
Azon én is gondolkoztam, hogy nem volt esetleg stabil az OC, de az IBT VH többször is lefutott gond nélkül és a GFLOPS értékek is a várt körül (~83) alakultak.
-
hobizoli
nagyúr
FX gyari full rezhutoje van rajta, ami CoolerMaster gyartmany a felirata szerint
igazabol vmikor felszalad 5100-5200rpm-g is
ezert nem ertem ezt az egeszet
de vmi a hofok kiolvasassal lehet nyugos, mert nem hiszem 1sec alatt 45fok-rol felugrana 60-65fok-ra a core, aztán meg lehul 10 fok ala is egy 23 fokos szobában, aztán ezt probalja lekovetni az anyulap PWM-la gyari 631-s hutojevel a 631-s jol el volt sokaig csendben, csak annak megtort a kabele valahogy, aztan hol megy, hol nem (tobbnyire nem...
)
-
hobizoli
nagyúr
aaa mind1, kivettem az X4 651K-t, mert a cooler szabalyzasa miatt 3000-4800 kozott forog, nagyon hangos
nezve a sw-t egyik pillrol masikra 15-20fokot ugrik a hofok
megnezem hatha van vmi frissebb BIOS, mert ez igy...
de erdekes, az X4 631(2.6GHz)-sel nem ugral ennyire651K(3GHz) 3.4GHz-n ment alapfesz felett 0.05Vcore-l, 3.5GHz-n mar meg se nyikkant, feljebb venni a Vcore-t meg nem is probaltam, igy is hangos a kuler rajta
a vegen meg muszaj lesz vennem egy FX-t
van vmi ajanlott kuler FX-kre, ami bevalt? esetleg viz?
egy eleg jo szellos CoolerMaster kuckom van -
Omli85
őstag
Á egy csomó kimaradt mostanában teljesen el vagyok havazva :/
De Ryzendítek egy benchmarkos nótárajöhetne már amúgy meg nem ártana tudni az árazást se
[Ashes Of The Singularity Benchmark of AMD Ryzen Sample With 4.0 GHz Turbo Leaks Out]
-
Pro!Petya
addikt
XD nem nem de azért párszor mikor rám jön a szapora azért rámegyek
Arra gondoltam szerintem marad az 1600 cl9 mert ha R15be többet hoz akkor a game-be is talán ,vagy nem
Most ezen maradok , a gépnek is jobbnak fekszik és a cold start és restartok is gyorsabbak igy pár sec-el... meglepö módon , azt hittem 1866-on azért jobban kéne muzsikálnia nálam de nem. ez van
Thx -
djyuri
őstag
Szia.
Nyugodtan,minden ötlet számít.
Az adatlapomon pedig csak ebben a pillanatban frissítettem a konfigom adatait. Sorry. Annyira friss még a cucc,hogy nem foglalkoztam ezzel. A sabertooth-ot nyár óta használom. A crosshair 4 az szívás volt elejétől a végéig. De csak abban működött egy ideig at ATI+NV kombó.
Ettől függetlenül a hozzászólásomban említem a lapomat.
De valóban megtévesztő volt így. Köszi,hogy jelezted ilyen formában
ViZion
Nyilván,hisz nem NT rendszerű a biosz.
A beállításokról valóban csak akkor csináltam képeket,ahogy nálam eredetileg voltak. De a Te képeid alapján (fesz kivételével,mert nekem még mindig hozzáadja) minden mást átállítottam a tiédre és onnantól lett a teljes túlmelegedés. De valamit biztos finomítani kell ott még.
Ok,nekiesek a biosz frissítésnek.
-
Habugi
addikt
"Nem akarok belevau.."
Na ne viccelj már pls, több kobak --> gyorsabb eredmény.
Anno belefutottam tán HWBoton a lapjával készült mocskosabb OC-kba melyek Visherával készültek, nem mai darab de elvileg viszi őket.
BIOS szinten tán 3027-től felfelé.., ámbár igen, ezek mindegyike béta BIOS.
Saját tapasztalat kéne adott lappal, az sajnos nincs, esetleg ha van topicja az megérne még egy próbát.
Gúglit ha rászadítom a témára az a kép rajzolódik ki hogy ez egy örök kérdés a Visherával összekapcsolva, ugyanakkor jópár példa van rá hogy 8***-as Visherákat OC-val gond nélkül viszi többeknél de alapvetően igazad van, ettől függetlenül maradhat némi anomália a történetben..
-
-
Tubica
senior tag
Ez igaz, de hiába raktam oda akkor ventit, megadta magát...
Ez az átfeszelés, 1-2 dolog ki/be kapcsolása, biztos segített rajta.
( legalább 1-2 ember megnézheti, hogy beállítás - beállítás között is van különbség, illetve, hogy + / - 0.025V is sokat jelent)
Remélem azért ha úgy van, még írhatok ide a csoportba, és nem útáltatok meg....
Majd megnézem, hogy mit tud 4,7-nélÜdv. Tubica
Szerk: Én is zenész
Klasszikus Tuba
-
mester1102
tag
Azon vagyok!
Akkor a CPU Manual Voltage legyen 1.45V úgy hogy a CPU & NB Voltage-t ugye Manual-on hagyom?
Még annyi, hogy melyik LLC-t állítsam High-ra, mert ebből is több van?
Ha erre választ kapok már állítom is és nézem Cinebech R15-tel - csak itt jó lenne tudni mit nézzek konkrétan, köszönöm!
-
Tubica
senior tag
Sajnos kikapcsolt állapotba is "helo" van:
Most akkor megnézem az OCCT. De szerintem az se fog segíteni. Alapból furcsaságokat ír. 12V-ra 7-et. Alap órajelre 3700-at. 3,3V-ra 2.0-t, stb....
Azonnal kaptam egy ilyet
Pedig csak a beállításoknál bepipáltam mindent, meg elindítottam a tesztet....
Nincs fent ! Semmi nem fut. Csak a Prime95 + az aida-nak, hogyl ássam, dobálja-e.
Mindig egy monitorozó + egy teszt program fut.... -
Tubica
senior tag
1. Nem az Aida futott, hanem a Prime95 (ez csak azért tettem fel, hogy lássátok a "gyertyákat
"
2. Játékok alatt nem, csak akkor, ha felvételt csinálok. Pl. Rainbow six siege 2 perc után elkezd akadni (ugye elkezdi dobálni az órajeleket). Ha megszűntetem a felvételt, akkor újra 100+ fps.3. OCCT-t leszedtem. Mit csináljak vele ?
Mit állítsak be, stb ?
Üdv. Tubica
Szerk: Rendben Habugi kolléga !
-
Habugi
addikt
Az megvan hogy mamár egyszer hagyta hogy meggyőzzem arról h nincs a lapjában/BIOS-ában APM pedig van?!
Ugyanakkor úgy fogalmaz hogy "Stabil (nem hibázik) de eldobja.."
Ebben simán bennevan hogy az éppen terhelésmentes egy-egy pillanatok által szült CnQ féle Idle órajelet nevezi dropnak, ha megnézed az AIDA monitor ablakát akkor láthatod is hogy 1400Mhz az a bizonyos "drop" ami egészen véletlenül a CnQ féle Idle órajel..
Nem mellesleg tévedés jogát fenntartva mert nem tegnap volt de emlékeim szerint a VRM túlmelegedés/egyébek által kiváltott drop ~800Mhz-nél kezdődik, addig legalább bezuhan és borít is Prime szintű stresszteszteket..Eskü érzem h nemsokára vérzem..
(#69980) Tubica:
Kapcsold ki BIOS-ban a CnQ-t egy teszt erejéig kérlek szépen és nézd meg amivel csak szeretnéd hogy úgy is "droppol"-e pls!!!
A legjobb ha ugyan így nézed/méred ahogyan a #69980-ban tetted!
-
Habugi
addikt
& #69970
Egyébként ha belegondolsz lehet valami a dologban.., x-edik revizióként legyártasz adott mennyiséget egy lapból, amiről kibocsátás előtt kiderül hogy valami nem frankó VRM ügyileg, mert mondjuk adott rev gyártásánál csak x/y "olcsósabb" komponensek voltak raktáron és/vagy random konstrukciós hiba..
Hogyan próbálnád oltani a tüzet, hogyan oldanád meg hogy mégis kibocsátható legyen és ne menjen kukába az a temérdek összeg?
Ennyi.., olyan BIOS-al dobnád ki amiben nem lehet kilőni a TDP limitet, ennél VRM kímélőbb megoldás nincs..
~3évig nem is volt hozzá olyan gyári BIOS amiben van, telt-múlt az idő, gondolom egyre többen panaszkodtak emiatt, a sumák pedig maradt sumák, az AM3+ ugyan öreglány de nem vénlány, fogták magukat és kiadták az APM-es BIOS-t is lesz ami lesz, már úgysem számít annyira alapon.., és tényleg nem, se vele se nélküle nincs normális OC csak mostmár kisebb a dolog esetleges füstje és most nem arra a bizonyos füstre gondolok ami kijön a prociból ha túlfeszeled.. -
lee56
őstag
És/vagy gyári hibás a lap valahol vagy konkrétan a VRM részleg. Ez még mindig egy lehetőség, csak sajnos az aligha garanciás ügy, hogy bizonyos szintű tuning fölött életképtelen. :/ Szívás
Aktív VRM hűtés egy próbát még megérhet mondjuk, amint azt Cseneles kolega is javasolta..
-
mester1102
tag
Értelek, na az a helyzet, hogy kipróbáltam és a BIOS-ban mindent alapra állítva működik a system.
Csak én ugyebár mikor a 8350-ről erre váltottam egyből 5000-re állítottam, hogy majd jó lesz, mivel támogatja ezt ami rá is van írva (csak ott ugye mint turbo) és így fagyott le állandóan, ugyan halottam, hogy a 8350-et is lehet húzni, de inkább ezt vettem meg mégis ez nagyobbat tud. A cél ez a 5000 Mhz lenne, mivel alapbeállításon jó volt így most kipróbálom, hogy a Turbo be van kapcsolva, akkor így mit produkál. De a sajátgépbe csak így is 4.7 Ghz-et ír, így mikor a Turbo be van kapcsolva, nem értem én ezt.A helyzet az, hogy ki szeretném használni a 980-asomat, mert sajnos a 8350 nem volt elég, hogy kihasználja (játékokban fps értékek is mutatták) és mivel nem akartam élettartam csökkenést ezért vettem 9590-est, mivel ezek válogatott 8350-ek (de ezt csak halottam, nem tudom így van-e) hogy ki tudjam kihasználni a 980-t, ha nem is 100%-ra de szeretném érezni a teljesítménybeli különbséget, mintha egy GTX 970 lenne csak benne, mert ezelőtt egy 970 volt a 8350-nel, így szeretnék látni több FPS-t a 9590 + 980 együttessel. Ez a cél.
-
Pro!Petya
addikt
Nem csak hogy működhet mert eddig így is ment, csak annyi topicot nyálazok már hogy valahol bele futottam hogy az egyik srác így offolta ki az imc-jét 2133-as frekivel..feszeket nem írt de a bogarat beültette
Eddig 1866on ment cl10 , 1,2cpu/Nb mellett, és ibt very Highba 10körön sima, és a prime-ok is kifutnak a világból..de egy ora elteltével azért offolom őket mert az nekem már elég bizti.(jah amugy csak 4,7 alatt ezt kihagytam)
Most azért pörög a blend lassan 50 perce , igaz csak 1333 cl8
De én se szivesen venném vissza ennyire már (szerintem is 1600 lesz a freki neki majd) ...de azért jo lenne nem kicsinálni ezt a kockát XD -
erer1000
őstag
biosba nem volt C1E álítási lehetőség, átnéztem 2x
a képen nem állt le 1 mag sem, erőforrás figyelővel is néztem, csak majdnem 0-n vannak, de most újra indítottam és már működik rendesen, kiegyensúlyozott, C&Q, C6, ezek vannak benyomva, már erőforrás figyelő is mutatja hogy 2-4mag leáll.megolva, köszi
!
elsőre nem tudom miért nem ment
-
Tubica
senior tag
Minden alap beállítás (3500mhz / Vcore LLC Normal / + 0.000V ) Így nem throttingol
Szorzó emeléssel 4.2-n már igen.
Kipróbáltam 4850mhz (6 maggal) stabil beállításokat tudtam hozni, nem throttingol.
Lehet 8 magnál van gebasz a lapba, 6 magnál meg hibátlan ?Üdv. Tubica
Szerk: Remélem érthetően írtam le
Szerk2: Mivel a mai játékok nem nagyon használják ki a 8 magot, lehet jobb lenne magasabb órajelen kevesebb mag ? (pl 6mag/4800mhz v 4900mhz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged