Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Van itt valaki akinek FX-8320/50 procija van HD7950-el?
Érdekelne hogy csak kifejezetten játékra jó párosítás lenne-e?
Kb M5A97 EVO R2.0 lapba menne és persze megrángatvaTehát a kérdés hogy KIHAJCSAJE???

Ez lenne a kari Asus HD7950-DC2T-3GD5V2
(#27300) Tomko78 4db ???

-
simlisgumis
tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Passz! De ha azt veszem figyelembe,hogy általában a maghő szenzor alapon nagyon alacsony értékeket ad meg és csak terhelve pontos,plusz kb tízfok eltérés van a mag és kupak hő között akkor a CPU 0 mondanám maghőnek a temp 3 at kupakhőnek. A sima CPU meg a fingom sincs kategória! De lehet ,hogy az egész okfejtésem hibás. Szóval passz.Meg eleve sokallom azt a 70 meg 82 fokot.
-
Erdei88
veterán
Bocsánat, addig bohóckodtam, hogy már nem tudtam szerkeszteni
-
-
d3lete
aktív tag
-
d3lete
aktív tag
attól függ milyenek a mosfetek. Ha a régebbi tipusú nagyobbak akkor annak a működési hőmérséklete kb 90-110 fokig tehető. vannak az újabbak tőle amik már feleakkorák azoknak 120-140fok a működési hőmérsaéklete. Amik a jobb vidikarikon vannak azoknak 135 fok körül vannak azthiszem.
Nem nem olvad meg a forasztóón. az ólommentes forrasztóón amit a gyártók használnak 280-300fokon olvadnak. Szóval nem kell izgulni nagyon miattuk

-
Jim76
aktív tag
válasz
sultansmith
üzenetére
Őszintén... szinte semmit, (valami aktív hűtés kéne rá, de nemnagyon van hova rögzíteni azon a lapon) illetve én annyit mindenképp csinálnék, hogy turbo-t kikapcsolnám, ha eddig nem volt, és fixen 3100MHz-re állítva az órajelet, a cpu feszt addig csökkenteném, amíg legalább Linx stabil. Van itt másoknak is 8120, lehet már kikisérletezték az alulfeszelést. 3,1GHz 1,25V alatt is el kellene menjen szerintem, míg alapból biztos többet ad neki.
Nagyon sokat jelenthet -0,0125V 0,0250V is a vrm hőfokban, és a 8 mag 3,1GHz-el is éppúgy el fogja vinni az összes, amúgy úgyis inkább vga igényes játékot.
-
válasz
sultansmith
üzenetére
Szerintem a futár drága lenne, gondolom az is megteszi, ha átutalod a sör árát.

-
foka
aktív tag
Én a vrm bordák közé dugtam hőérzékelőt, vrm bordán mérve 73 foknál fagyott a prime95 kékhalálba Tody mester szerint az már erősen 100 fok az alkatrészeken.
-
Jim76
aktív tag
válasz
sultansmith
üzenetére
Monitorozd alatta a cpu feszültséget, pl. aida-val, és a grafikonon látni fogod, ha elejti valahol... lehet, hogy a vrm melegedés miatt veszi el. Ha 1,3-1,4V-ról lekapja 0,9-re, 3,5-4GHz-ről 1,4-re, attól belaggol keményen. Az, hogy ismétlődik periódikusan, az is erre utalhat, mert valamennyit visszahűl tőle, utána x idő alatt újra eléri a kritikus hőfokot.
Sajnos vrm temp-et nemigen tudsz mérni, azért érdemes a cpu feszt figyelni.Csak egy ötlet...
-
sultansmith
senior tag
Sziasztok!
Van egy problémám, ami eléggé idegesítő. Általában játékokban jön elő (gw2, csgo), és a daw szoftveremben (presonus studio one) hogy kb 2 percenként van egy fél perces lag spikeom. Bekad a az egész, gyakorlatilag használhatatlan, aztán 2 percig megint nyugi van.
Húzva nincs, APM offon van, 8 és 4 mag esetén is produkálja, modulonként is...
A spec amiről szó van: fx8120, asrock 880 u3s3 lapban, bios a legfrissebb.
Aki megmondja miért lehet, és hogy mi a megoldás, vendégem egy sörre. Frankón kikészít a dolog...
-
d3lete
aktív tag
Jólolvasom hogy asus lapban manuál feszültséget ha beállítok a cnq nem müködik?.
Akkor hogyan baszkódjam a feszt?

-
Jim76
aktív tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
Az enyémben így van: [link] Sharkoon [link]
Kicsit balra tolódik a háromágú merevítés miatt, de be tudod úgy tenni, hogy pont beszoruljon az alaplapi hűtőborda középső mélyedése mellé mindkét oldalon a bordák közé, és a lapátjai pont nem érnek a bordákhoz. Az csak jó, hogy kicsit befúj a cpu felőli részre, mert a mosfet-eket is hűti.
-
-
foka
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Elsőre nem akart beindulni bios resettel sem kivettem a procit, visszaraktam, azóta rendben van. 4.5-ön 1.44-1,452 között ad neki, 28 fokos vízhőmérsékletnél 38 fokos a proci, de még tartósan nem terheltem.
Ami a legérdekesebb, ugyanabban a progiban (Unigine Valley) ahol a 8120 4,4-en felment 50% fölé, ez max 48%-ig megy 4,5-ön. -
Jim76
aktív tag
válasz
Gyurma23
üzenetére
Anno épp ViZion kolléga tanácsa egy jó támpont volt :
- turbo disabled, apm disabled
- c1e, c6 disabled
- 1,35V 20,0X 200 4GHzMajd igényed szerint a feszt elkezded lejjebb venni, vagy a szorzót 0,5-önként emelni, és közben mondjuk Linx 2048-as 5x-10x-est futtatsz, ha ok, még egy lépés fesz le, vagy szorzó fel.
1,35V-al kb. 4,2-4,3-ig stabil lesz szinte biztos, vagy lemehetsz 1,3 alá is talán a 4GHz-el, de ez procifüggő is.
A lapodban 4GHz felett aktív vrm hűtés nélkül a 6300-as is throttlingol majd 4GHz felett, ha 2048-as Linx-et futtatsz, már a harmadik etapban valószínűleg, de 4-4,2GHz-et be tudsz lőni hétköznapra fagyásmentesre így, alkalmazások alatt 4,2-n se fog elesni, stresszelni meg a stabilitás miatt kell csak.4,4GHz-et is viszi majd, valahol 1,35-1,4V közt, de ahhoz a vrm bordára kell egy kis venti, hogy ne melegedjen túl.
@ViZion: gyorsabb voltál
, és utólag is

-
válasz
Gyurma23
üzenetére
Hááát... Kezdésnek szvsz. 4,1 GHz-t próbáld. Spread spectrum, turbo és APM ki, LLC be. 1,3 V körül azt biztosan viszi. Tesztelés után mehet feljebb a szorzó, ha nem stabil, akkor a fesz is. Nálam 1,4 V-ig még nem gond a hűtés, halkan megoldható. Ha bírod a venti hangját, akkor 1,45-1,5 V-ig is elmehetsz, fölé ne nagyon. Terhelés alatt nézd a feszt, mennyire stabil, mik a max értékek. Nem tudom abban hol lesz a vége, 4,4 sztem már nagyon szép lenne a 6300-tól.
-
-
KraX
őstag
Szervusztok,
Annyi lenne a kérdésem, hogy az fx 6300 es 6350 között lényegében csak órajel különbség van ha jól tévedek és az ebből fakadó tdp különbség?
Köszönöm. -
válasz
Gyurma23
üzenetére
Adatlapod kitöltése sokat segítene.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Milyen deszkád van? Milyen hűtéssel? Mennyin stabil, ahhoz milyen feszültség kell? Milyen beálítással próbáltad? Alap dolgokat (APM, turbo off) megcsináltad?Ahhoz már jó deszka kell, jó tápellátással. Hűtés nemkülönben. Illetve jó kockát is kell kifogni, mert tuningnál a fesz és a freki emelkedés nem párhuzamos... van egy határ, ami után megugrik a fesz igény.
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem kicsit segiteni bios-beállitásokban hogy az FX6300-m menjen 4.4-en? próbáltam pár percig stabil de utána kifagy---- szorzót meg a feszt emeltem csak..... Köszönöm előre is jöhet pw-be is akár! -
Anaren91
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Értem. Hát akkor elég nekem a 8320 meg egy jobb lap...a mostaniban úgyis csak szenvedne az 50 es...

-
Anaren91
senior tag
Úh kössz a gyors választ. Pont most néztem azt a lapot iponon
akkor szerintem megvan a nyertes. -
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Fx-8320 és a 8350 között van valami kül. az órajeleken kívül? Megéri e az a 10 k + a 8350 et vagy elég a 20 as belőle és max megráncigálom picit, azt a 10 k t meg inkább belefektetem egy izmosabb lapba(970 ext 4 van most) Milyen lapot ajánlanátok 30-35 k körül? Lehet használt is. Előre is köszi a válaszokat.
-
gyuszaa
őstag
Csak standby-ba kell lennie a lapnak.
-
gyuszaa
őstag
válasz
kungzi
üzenetére
Ezt említettem előző kommentben bios flashback néven, nem összekeverendő ezzel.
http://www.youtube.com/watch?v=NQKQj_aASCQItt már be kell jönnie a bios-nak, hogy elindítsd ezt az applikációt, minden régebbi asus támogatja.
Ami bios flashback néven fut, csak nyomsz 3mp-ig nyomod a gombot, megfelelő usb bemeneten, el sem indul még a ventilátor sem csak beflasheli, annyit látsz villog a pendrive meg a visszajelző ledje, sokkal jobb megoldás.
-
kungzi
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
de nem is kell bekapcsolni a gépet, van rajta hátul egy olyan usb bemenet, amibe ha beledugsz egy pendrive-t, amin rajta az új bios, akkor indítás után egyből frissíti a biost
meg kellene nézned a használati útmutatót
EZ-Flash 2
Simply update BIOS from a USB flash disk before entering the OS
EZ Flash 2 is a user-friendly BIOS update utility. Simply launch this tool and update BIOS from a USB flash disk before entering the OS. You can update your BIOS only in a few clicks without preparing an additional floppy diskette or using an OS-based flash utility. -
=HG=
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Pont most néztem át intel topikba, és felvilágosítottak a legegyszerűbb kupaktalanításról. Egy látványosabb...
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Kedvesmorcos Sass! mondanám, ha nem jártam volna így? Összerakva, elvittem az ügyfélhez, és beng... nem indult. Ott egy hosszabbító is volt, mert rövid volt a kanóc. Nem pattantak össze rendesen, az autózástól szétcsúszott. ESETLEG mertem feltételezni, h ezzel kezdted az összerakást, és mittomén másik kábel bedugásakor kimozdítottad a nagy szárnyaddal.
CPU support list sem segíthet, ha nem látni milyen a bios... itthon van egy Sempronom... Valakinek csak van ott is. Másik: van olyan USB egerem, amit néhány mobo nem szeret. Kínai szar, gyerek kapta, azzal hadonásszon. Cserébe néhány gép belefagy amikor HW-ket keresi induláskor. Volt hajtépés, mikor rájöttem...

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
Kedves kollega, szerinted nem dugom ra az alaplapi kabelt ?!
es vaccakolok vele 2 oraja ?
Ket dolog van :1- nem tamogatja a CPU-t, bios update mas cpu-val, orulunk es iszunk sort este !
2- el van baxva az alaplap, mivel nem uj lehet hogy azert is volt ilyen olcso. Akkor merges leszek, visszakuldom. De a sor akkor is marad estere.
-
-
-
d3lete
aktív tag
Az nb órajelét hogytudom emelni?
-
kungzi
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
mackosajt
üzenetére
@mackosajt, Gyussza: megismetlem, inditom 2-3 masodpercre felporognek a ventik, aztan leall minden. Tehat meg arra sincs ideje hogy jelet kuldjon a kijelzore. Nem tudom milyen BIOS van rajta es azt sem hogy hol akad el, mert nincs ra ido megfigyelni. Lepek el az egyik kollegahoz es kolcson veszem a Phenom II-et, megprobalom azzal hatha nem ismeri fel a CPU-t es keri a BIOS frissitest.
Ramokbol csak egy palcika van ami 4 gb-os 1600 MHz-es, vegigprobaltam. Semmi.
-
gyuszaa
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Egy bios flashback pendrive-ról mehetne, ha lenne rajta ilyen funkció, akkor be se kall kapcsolni csak a gombot 3mp-ig nyomni.
Mem OK gomb is sincs, meg állapotjelző ledek, hol akad el a bootolás. Megkönnyítik az ehhez hasonló helyzeteket.Ramokat pakolgasd át, vegyél ki egyet. 4 pines csatit cseréld meg, meg minden kábelt ki-be.
-
mackosajt
addikt
válasz
simlisgumis
üzenetére
hm.... ez sem rossz alternatívának tűnik
-
MiklosSaS
nagyúr
Hogy baxna meg az ebay-e. Nem indul a kis FX ebben az alaplapban, vagy az alaplap van elbaxva.

Valakinek valami tapasztalatta ezzel az alaplappal ? Asus M5A78L-M/USB3. Egyszeruen nem indul el, vagyis elindul, felporognek a ventilatorok aztan 2-3 masodperc es megallnak. Mi lehet a baj ?
Tap jo, memoria jo, ssd jo, cpu nincs hol teszteljem jelenleg, probaltam az alaplapi kartyaval, meg a GTX 780a-l. Sehol semmi
Utolso HW amit az ebayrol vasarlok, olcso husnak hig a leve.(#27227) Malibutomi : ez nagyon jo igy, pont azt csinalom en is.+9999
-
válasz
mackosajt
üzenetére
Nekem is 203 IRL, hiába 200-ra állítom. De majd Sass megmondja.
Vízhűtés nem rémísztő, csak a kis házakban sok a kompromisszum, ez van. Nagyobbaknál nincsenek ezek a gondok, agyaltam a nagytesón, de az akkora volt, mint a Smilodon, akkorát meg nem akarok az asztalomon.
-
mackosajt
addikt
válasz
simlisgumis
üzenetére
Folyamatban a síkolása.

Szerencsére a cégnél vannak rá szerszámok.
Ha kész, akkor már csak ezt a kis problémát kéne megoldani, ami a frekit illeti.
Komolyan elgondolkoztam, hogy kicserélem a lapot... Anno ajánlós topikban ajánlották, de amit már ezzel "szívtam", az nekem sok. Pláne 10 év intelezés után, ahol mindig Giga lapjaim voltak, és soha semmi bajom nem volt. Most kinéztem egy GIGABYTE GA-990XA-UD3 lapot.
Első körben megpróbálom haveron keresztül kicserélni, akitől az egészet vettem. (néha jó, ha vannak boltos ismerősök) -
-
mackosajt
addikt
Egyedül még azt nem csináltam, hogy kivegyem az elemet a lapból, de amúgy már cmos reset-t nyomtam, lőhettem is befelé újra mindent, és mégis erre akar beállni.
Ha elkezdem emelni a szorzót, akkor szintén abszurd értékekkel emelkedik a freki.
Biosban pedig 200-ra van lőve, betöltéskor meg ez a hülye 194 MHz lesz.
Mi okozhatja?
Perpill tuningolni sem merem.
-
válasz
Lanash
üzenetére
Nem vita indító, hiszen kitárgyaltuk, h kinek a pap-kinek a paplan... De ez nekem már megkapná a STABIL minősítést. LinX-nél durvábban valami egész ablakos flash sz@rral (pl. farmerama) tudod tesztelni. A Prime és LinX stabil beállításaim sorra elvéreztek az asszony aratása közben...

-
válasz
Casanova*
üzenetére
Logouton van más cikk is róla, de én is említettem. Leírom, fikázásnak tűnhet, de nem az! Ez egy kiváló ház, pár apró hibával... Van összehasonlítási alapom a 20k alatti házakból.
Ennyiért az ember elvárná, hogy két ujjal lehessen mindent becsavarni: nem lehet. Alaplapi távtartók menete gáz, hátlap fedelek rátépve, mint az állat, nem szívesen tekeri az ember szerszámmal, mert festett ugye. Táp nem passzol. Három csavarral tudtam berakni. Nincs a kivágásoknál gumiszegély, ennél olcsóbbakba is van. Legalább a peremet visszahajtották, nem vág. Hátul kábelmenedzsmentre szűkös a hely. Kicsi ház, de lehetne 3 mm-el több, és nem feszülne a csatlakozó a ház oldalához.Oldalak csavarosak. Raidmax kilincse a legjobb a világon. (pont!) Alsó HDD keret nem, csak a felső kivehető. Elől a porszűrő kiszedése egy rossz vicc, ventiket kell kipattintani a műa fogak közül, amik eltörhetnek, pótlásra esély sincs. Inkább kiporszívózom előről...
Elöl a furán elhelyezett merevítőtől nem fér be slim radiátor a ventik mögé. Ez durva hiba, kb. 3-4 mm kellene a boldogsághoz. Tetőn is hasonló a helyzet: nincs eltolva a rács, ventit a radira nem kell rakni... Víz előkészítés egy vicc, ahogy kb. 25k-ig minden házon az. Ott kivezetve a csőbe kell egy nagy hurok, vagy idom, mert amúgy törik. Hátsó kifújóra sem lehet rakni single slim radit, a popszegecsen felfekszik, ronda, ferde, nem megy be a csavar. Itt is ~2 mm-en múlik a dolog.
Ezek tényleg apróságok, lehetne rá legyinteni... de azért bosszantó, h ilyen apróságokra nem figyeltek.

Mégegyszer: aki sokat szerel, annak is jó a ház, erős, masszív. Festése is jó, tartós. Vízhez külső radival kényelmes, akinek ez belefér és nem para fúrni rá pár lyukat a csöveknek, annak jó. Ár/értékben, kinézetben is jó. Nem ezt akartam venni, mert képeken őszintén szólva elég gagyinak néz ki az eleje, élőben jobb.
Pug: "feltaláltad" a passzív VGA-t!

-
Lanash
senior tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Bocsánat utána én is rájöttem, hogy elrontottam.
És köszönöm, hogy megcsináltad

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I3 9100f
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://kepfeltoltes.hu/130622/1000059_10200226799973310_1764671880_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

, és utólag is

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem engedi a felesege....micsoda csalad