- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Gstyler #65568 üzenetére
De itt a topikban is volt az elmúlt pár napban szó ilyen értékről.
1
2
3Tudom hogy minden alaplap és minden proci valamennyire más beállítást kíván, de találtam egy elég részletes leírást az asus m5a 97 evo r2.0 laphoz, amilyen nekem is van. Nézzetek már légyszi bele, érdemes kipróbálni, nincs benne semmi ami nagy marhaság? Esetleg valami változtatást javasoltok rajta?
[link] -
dethroner
veterán
válasz
Gstyler #65522 üzenetére
Na, egyenlőre annyit csináltam, hogy a topik elején levő bios képekhez kb 90%-os belőttem az értékeket.
A tdp limitet nem akarom kikapcsolni, azért vettem a phenom helyett ezt a procit, hogy valamivel takarékosabban működjön, szóval akkor maradjon meg 95W alatt. Egyenlőre 4GHz-re tettem, feszhez nem nyúltam, terhelés alatt 1,368V a max amit kap. Ez normális, vagy ez is sok ilyen órajelhez? -
Plasticbomb
addikt
-
lee56
őstag
válasz
Gstyler #65249 üzenetére
Ezeken a fórumokon mindenki megmondja neked a tutit, és azoknak a derék embereknek is biztos tapasztalatból beszéltek, képzelem mennyiből
És hát ugye egyesek már akkor is előszeretettel dobálóznak olyanokkal, hogy szar, meg nem hajcsa ki, ha 2-3 FPS különbségekről beszélünk,,, szóval a túlzások ősi művészete is előkerül. Nem árt ha az ember megtanul olvasni a sorok között is, na meg máshonnan is tájékozódik.
-
Gstyler
senior tag
válasz
Gstyler #65174 üzenetére
Én bénáztam el valamit.
Nem is tudom mit, de sokadszorra sikerült szerencsére.3kérdésem van csak:
-prime-ot mennyi időre érdemes ráéngedni?
- 65 foknál van 10perc prime után 1.3V-vel. Nem kéne gondolom tovább feszelni akkor.
- csikorgó hangot ad a proci full terhelés mellett, ez gondolom normális.Köszi a segítséget
-
pipo112
őstag
válasz
Gstyler #65044 üzenetére
milyen venti csinálja? valszeg amúgy azzal lesz a baj , találkoztam én is ilyennel azonnal ki is vágtam a gépemből . több mit valószínű hogy sz@r az rpm vezérlő a ventilátorban és ezért csinálja.
KüLÖNc: a lapod teljesen rendbe van meg is tudnád rántani kb 4,3-4,5re és úgy már jóval erősebb lenne mint a phenom x4 bár max 1 év és itt a zen szvsz vagy kivárod így és spórolsz vagy most fejleszted és azt később eladod .
-
antihero0112
tag
válasz
Gstyler #65025 üzenetére
Jól fog működni a proci abban a lapban, 4,5ghz-ig húztam, nem tudom milyen feszen már. 4,7-et akartam elérni, csak nem volt időm rá kitesztelni, most meg már hűteni nem fogom tudni mert elvitték a kompakt vizemet. Most arra várok, hogy elvigyék az i7-es félkonfigot, aztán ha elment, akkor lesz valami komolyabb toronyhűtő.
-
SHO(KER
csendes tag
-
MK VII
veterán
válasz
Gstyler #64861 üzenetére
"Az AMD promócióján belül a fő kereskedőpartnerek kapnak számos kódot, amelyet az AMD Radeon R9 390 és 390X jelzésű VGA-k, illetve a hat- és nyolcmagos FX processzorok mellé kínálhatnak."
A vastag betűs részben van a varázsszó..
Magyarországon vagyunk.. Ne legyünk naivak.. Itt még a gyári csomagolásból is kiveszik a kábeleket egy egy monitor vagy TV mellől, hogy külön eladják és mikor rákérdezel, hogy hol van a kábel mivel a gyári oldalon fel van tüntetve mint tartozék, akkor azt a választ kapod, hogy idő közben módosított a gyártó a tartozékokat illetően... Személyes tapasztalat.. Befogták a haver pofáját azzal, hogy hát ez van.. Nem volt benne, mert a gyártó módosított.. Jah persze. -
nyunyu
félisten
válasz
Gstyler #64628 üzenetére
Az AIDA által közölt hőfokok mennyire valósak egyébként?
Van ugye egy sima CPU és a Core 1-2 stb. , melyik érték a releváns, amire figyelni kell?Nalam a negymagos Phenom II-nel rendre tizenpar fokot mutat a Core 0-3-ra, mig a sima CPU az 40 korul van.
Utobbi kozelebb van a vele egy vizhutesen levo GPU homersekletehez, az tunik megbizhatobbnak. -
nyunyu
félisten
válasz
Gstyler #64618 üzenetére
Win7 siman tulelte a Gigabyte P35-DS3+Core 2 Duo-rol Asrock 785G+Athlon II-re, majd Asrock 970+Athlon II-re valtast borulas nelkul.
De azert keszitsd elo az uj alaplaphoz valo halokartya drivert pendriveon, hogy ne jarj ugy, mint en, mert a legujabb alaplapomon levo Realtek 8111E chipet nem ismerte a 7, elozo alaplapon ugyanis az eggyel korabbi 8111D volt.
Igy halozat nelkul nem tudta WindowsUpdaterol lehuzni a hianyzo drivereket, alaplapi CDt viszont nem volt hova dugnom, mivel evek ota nincs DVD meghajtom.
Vegul egy orat matathattam a polcomon porosodo bontoszokeveny hardverek kozott, mire kezembeakadt egy 15 eves PCI halokartya...XP meg eleg kenyes volt az alaplap valtasra, azt tenyleg ujra kellett huzni minden cserekor.
-
Habugi
addikt
válasz
Gstyler #64618 üzenetére
Tavaly év végén az akkor már ~2éves Win7 64-em túlélt egy komplett 990FX / Z170 platformcserét úgy, hogy az első bootolásnál az SSD illetve egy vinyó volt/maradt meg benne azon komponensek közül, amikre eredetileg telepítve lett.
Fel sem merült bennem egyébként, éppen dózerolni szerettem volna DVD-vel csak töketlenkedtem a boot menüben és elkezdett bootolni SSD-ről, fogtam a fejem hogy "na ez szép lesz" és vártam mi fog történni, szüttyögött vagy 3-4percet de végül legnagyobb megdöbbenésemre betöltött, konkrétan nem hittem el..!
Nyilván azért dózerolásra került rögtön utána de azt hiszem egy elég ritka achievementet sikerült unlockolnom ezzel..
-
Omli85
őstag
-
Methionyl
senior tag
válasz
Gstyler #64551 üzenetére
Ha nem akarsz rekordokat döntögetni bőven elég az asus m5a97 evo r2.0.
Vedd amelyik olcsóbb.->(8320E vagy a sima) fogyasztást már réged kitárgyaltuk, korántsem olyan vészes a helyzet mint aminek állítják. Ha tuningolni fogod a 8320E-t akkor már "szinte" mind1 hogy melyik mert a TDP limitet kikapcsoljuk és úgy tuningolunk. Akkor van értelme ha teljesen alapon hagyod de az meg hát..lutri. -
Habugi
addikt
válasz
Gstyler #50623 üzenetére
Az X-es Sapphireokkal tényleg minimális a kockázat, de ahogy érzed.
Ebben az esetben viszont, hogy biztos nem lesz egyben csere, jó választás a Tahiti-LE.
Ár/teljesítmény szempontból a 280asok most verhetetlenek, amire még rá is pakolhatsz egy lapáttal, ha lősz magadnak apróról egy 7950est!
99%-ban azonos a 280assal és bő 10K-t tudsz még spórolni rajta, jobbféléket simán fel tudsz húzni órajel szinten 7970/280X magasságba, igaz ilyenkor kicsivel többet fogyasztanak mint a Tahitik.
Lépcsőzetes fejlesztés esetén, mindig a lehető legkölcséghatékonyabb megoldást keresve erősen tudom ajánlani. Van dögivel aprón 2-3év garival eladó darab, 40K magasságában. A 7950/7970 topicban érdemes lehet előtte megérdeklődni, melyek az ajánlott gyártók.
A 7970esekről (átnevezés előtti 280X) ugyan ez elmondható, annyi ráadással, hogy a 280X-ek erős olcsósításon estek át, többek közt ezért nincs egy csomó gyártó kártyáin Vram hűtés. Órajelben minimálisan gyengébbek (GPU/Memória is), nagyon korrekt hűtés van a legtöbbjükön.
Példának okáért amennyire kerülendő az X-es ASUS, annyira ajánlott 7970 szinten. Egy röhej, de így van!
Ráadásul itt többet is spórolhatsz 10K-nál.., ugyan nagyobb a procilimit esélye és esetleges mértéke is ha Tahitit veszel a 6100as mellé, de amikor alkalmad nyilik rá ezt tudod majd orvosolni a lap/proci cserével.Ugyan ez itt erősen off, de még hozzátartozott a témához.
-
Habugi
addikt
válasz
Gstyler #50621 üzenetére
Általánosságban egy 20-30% többletet hozna, az biztos.
"Sokan írták, hogy nem hajtja ki a 270X-et, nálam 99%-on megy folyamatosan, ezzel nincs gondom."
Nagyon irigyellek, bevallom én sokszor falnak futok a sok homálylakótól. Két fajta ember van ezen a fórumon, az egyik csak írkál, a másik mutat is. Előbbi csoport véleményét hanyagold vásárlás előtt.
Önmagában a Vram mennyisége miatt szerintem nem éri meg váltani most, pláne nem 270X-ről Tahiti LE-re.
Nem tudom a jövőre fél évet vagy jövő ilyenkort jelent-e, de ha 6-8hónappal/ban kalkulálsz, a helyedben egyszerre cserélném a cpu/vga párost. Inkább ajánlanám akkorra a 280X-et vagy valamelyik hasonszőrű GTX-et ráadásul. Olvastam a 280X topicban h tartasz a széria "jellegzetességeitől", megjegyzem teljesen jogosan, de ottvan a Sapphire 3-4 kártyával/hűtéssel (X-esek között) amikkel minimális a hiba lehetősége, legalábbis nem több mint bármilyen új hw vásárlása esetén.A kihajtja-e kérdés pedig (FX esetén) nagyrészt attól függ, adott játék mennyire kezel jól 4nél több szálat/magot. Az elmúlt negyed évben megjelent címek esetén elég nagy előrelépést látok az elmúlt évekhez képest. A Tahiti-LE határeset lenne a mostani procid mellé, sok magot/szálat jól kihasználó játék esetén kihajtaná vagy közel kihajtaná, de minél régebbi címekről beszélünk vagy minél ótvarabb a játék "optimalizációja" sok magra/szálra, annál nagyobb lenne a CPU limit lehetősége, a gyengébb egyszálas teljesítmény miatt.
Egy szó mint száz, pusztán a +1Gb vram miatt szerintem ez most korai. Januárban jön a GTA-V ami kiváló indikátorpapírként fog szolgálni arra vonatkozólag, a nextgen konzolok átiratai mennyire lesznek gépigényesek a jövőben (vagy pl. mennyire lesznek vram éhesek). AMD oldalról a Fiji is jövőre érkezik, bár még kérdés melyik negyedévben. Szépen fogja lefelé tolni az árakat. Tongából is várható 4GB-os kártya a közeljövőben, GTX szinten a 970es Maxwell is alig van 100k fölött, szintén 4GB-al. Azt mondom türelem rózsát terem, de elgondolkodtató kérdés az biztos.
(#50620) Yllgrim:
Basszus, de akkor miért nem ezt írod, miért azt hogy rám vársz..
Amúgy "kicsit nagyondurván" maximalista vagy, a 8.87-es 11.5 eredményed ennyire "lofutty" léghűtéssel [link]
Ez most olyan mintha mintha azért nem postoltam volna az 5Ghz-es 816os R15-öt, mert tudtam hogy a hétvégén meg fogom nézni 5.2-vel is ami tuti jobb lesz.
Mindegy te tudod, de túl nagy feneket kerítesz a dolognak. Szerintem baromi jót megy a procid, az hogy mennyi van még benne csak attól függ mennyi szabadidőd van arra hogy piszkáld! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gstyler #50277 üzenetére
Alaphelyzetben XMP profillal tudják a megadott órajelet.
Persze ettől függetlenül be is lehet állítani kézzel, de az kicsit macerkásabb.
Elvileg, ha ennél a modulnál csak felszorzod a ramot 1600-ra, minden más beállítás nélkül, akkor is tudnia kéne 1600-on ketyegni.
@Tito30: Hiába érsz el nagy órajelet, ha azt nem tudod megfelelő időzítésekkel elérni. Alaphelyzetben gyorsul a magasabb órajeltől, viszont, ha mellé nem tud jó időzítéseken ketyegni, akkor biza az sem kizárt, hogy lassul.
CPU órajel-> ha nem bántod az RC (vagyis FSB) órajelet, csak ramhoz kapcsolódó szorzót, akkor az nem befolyásolja a CPU órajelét. -
atomanti19
aktív tag
válasz
Gstyler #35027 üzenetére
Már több asrock 970 extreme 3-4 lapnál találkoztam ilyennel. Megmagyarázni nemtudom de csak CMOS resetre indultak, pont úgy mint nálad. Jumper-rel csináld ne feszegesd a az elemet. Egyik havernak random csinálja vadi új tökéletes táppal(konfiggal) úgyhogy ez sajnos alaplap baj lehet.Legfrissebb BIOS van fent?
Fx6300 fx8120 van a lapokban ugyanazzal az eredménnyel. Kikapcsolás után 10ből 5 ször CMOS resetre indul csak a boot. -
Jim76
aktív tag
válasz
Gstyler #26866 üzenetére
Milyen teljesítménynövekedésre lenne valós igényed? Ez egy fontos kérdés szerintem.
A 7850-es VGA-hoz elég a 6100 alapon is, ha nem, akkor egy 8-9000Ft-os cpu hűtővel (pl. Brocken), meg egy 1000 Ft-os VRM hűtővel a 3,3GHz-et kényelmesen húzhatod - én ezt tettem.Itt linkeltem be egy beállítást nemrég
Nyilván 7/24-ben stresszteszt nem megy ezen az órajelen, de stabil 4,3GHz-el (30% körüli teljesítménynövekedés - lásd cinebench eredmények a linkben, 3,3GHz alapon 4,05 pont volt), 1,35V-on mindenre alkalmas.
<10eft -ból megoldható, és van egy hűtőd, ami a köv. x db. processzorodra is jó lesz - a 8320-as gyári hűtőjét fel sem érdemes tenni, ha nem a vasútállomáson laksz, annyira hangos lesz terhelésen
, ergo hűtőt arra is venni kell, a 8 magoshoz ráadásul már hurkalé a 4+1 fázisú Extreme 4, nekem is az van, tudom... nagyon jó kis lap, nem bántam meg, hogy ezt vettem anno, de 8 magost nem tennék bele, ha nem akarnám húzni, talán akkor se.
A 6 magossal szinte mindent kibír -
ViZion
félisten
válasz
Gstyler #26804 üzenetére
Lenne értelme, ha nagy felbontáson játszol, akkor _esetleg_.
Jó lenne megnézni, h játék alatt (zeneszerkesztés, főleg dedikált hangkártyával kevésbé terheli a CPU-t) mi a "gyenge" láncszem. Nem hiszem, h CPU limited van...
Ha 83xx -re váltasz, akkor komolyabb alaplap is kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest